Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugun

Sabah:
Kısa bir yürüyüş

Kahvaltı:
Karatay kahvaltısı
2 tk. Kaymak (evde kaynattığımız sütten)

Ara:
Yaseminli yeşil çay (evde vardi unutmustum, Gulfurenden kopya çektim )

Aksam:
1,5 kepçe mercimek çorbası
1 baget( derisiz)+ 2 dl. Patates ( fırında)
Mevsim salata

Ara:
1 kupa yas.li yeşil çay
2 tutku bisküvi

Gun boyu 2 Lt su+ 2 kupa yas.li yeşil cay+ gece yatarken form cay

Son düzenleme:
Sağ ol canımevet daha iyiyiz :)

Gününü yürüyüşle başlamışsınah,bir de ben de başlayabilsem
Menün güzel,afiyet olsun
Diyetisyenim o tür çayları bana yasakladı:44:

Günaydınhayırlı haftalar olsun
Kahvaltım:
2 dilim ekmek,2 parmak kadar peynir,1 yumurta,4 zeytin,domates,salata....
-----------
Öğlen:1 kepçe paça çorbası,3 köfte,1 dilim ekmek,salata,1 ayran
------------
Ara:1 bardak yoğurt
----------
Yürüyüş taksit taksitlanı okula bırakıp gelicağım,25 dakika....amcamıza gidip geliceğiz,1 saat....akşam oğlumu okuldan alıp gelicağım 20 dakikatoplam1 saat 45 dakika
--------------
Her pazartesi amcamıza gidiyoruz çünkü süt alıyoruz...yoğurt yapmak için
Sonra görüşürüzöpüldünüz

Gulfurencim listeler cok guzel, ne kadar surecek ?

İstediğimiz kiloya gelene kadar canım :)))

Geçmiş olsun çocukda zayıflayacak Dallida :)

Şükür diyer okuldan iyi .Bir tane çocuk vardı 7 sınıf okula satır ile gelmiş.İstediği zaman detsten çıkıp istediği sınıfa giriyormuş.Müdürümüz çok iyi sonunda okuldan gönderdi.Öğretmeni tehdit etmiş seni öldüreceğim diye kadın güvenlikle eve gitmis.

Müdür elimiz kolumuz bağlı diyor.Disiplin yok eskiden korkardık şimdi çocuklar çok rahat.Allah öğretmenlere de yardım etsin.
Furkan kendi gibi arkadaşlar buldu şükür.Okul cok küçük ortaokul için yetersiz ama yapacak bir şey yok huzuru yerinde.Notlar düştü ama düzelecek inşallah.
Sizin okulda sorun nedir?

bugün itibariyle kendimi sahanin tam ortasina atiyorum, yeni kilomu duyunca cok sasiracaksiniz, siki durun bomba patliyor, tam 95 kilo olmusum valla bunun adina regliyim ondanda desem, son iki aydir dogum kontrol hapini kullandim , sonra biraktim, hormonlarim altüst olduda desem, kis geldi tamamen karbonhidrat ve sekerle beslendim desem, ner dersem deyim olan oldu ve ben bu kilodayim, yapacak bir sey yok, arkadaslar öyle güzel güzel yemenin böylede sonucuna katlanmak gerekir, tahmin ediyordum kilo aldigimi fakat tartilmamistim, artik bugüne bakacagiz.

suan kendime güzel bir karatay kahvaltisi hazirladim, ara ögün yok , bol limonlu su birazda sporla eski kiloma 1 ay kadar zamanda tekrar dönmek istiyorum, yeni yila kadar son kilomu vereyim yeni yildada eksilere gecerim insallah ,

menülerimi karatay topigindeki arkadaslarlada paylasacagim, cünkü onlar masallah baya bir tecrübeliler bu diyet hakkinda. dua edin arkadaslar bu kez olsun

okula satirlami gelmis yanlislikla baska yere giderken ugradi galibaa evet canim bizim zamanimizda cok sikiydi, saclarimizi bile acamazdik, mecburen bagli yada örgülü olacakti, kilik kiyafetten tutta, herseyden sorumluyduk , aklimiz cikardi, ögretmenden , müdürden :18: neyseki furkan artik alisti yeni okuluna, notlarin düsmesi cok normal, zamanla düzelir merak etme

özeline bir bakabilirmisiiiiinnnn caniiimmm

Arkadaslar bu carsamba günü safer ayina giriyoruz, bu ayda yeryüzüne 320,000 bela ve musibet inermis, o yüzden hergün 100 kere
La havle vela kuvvete ill billahil aliyyil azim demeliymis, ilgilenirseniz diye paylasmak istedim, Allah cümle ümmet-i muhammeti korusun kazadan, beladan insallah (Amin)

Ben de sütçüden alıyorm evde yoğurt mayalıyorum..Afiyet olsun.Taksit taksitde olsa yürüyorsun boş ver.

Maşallah yediklerin et olmuş,yağ olmuş. Kartay ile çabuk verirsin merak etme gurbetçiçeği.Başlaman bile çok güzel..Sna sağlıklı ve çabuk kilo vermeler .

Sağol canım..Dallidann okulu gibi bizde de sivil polis varmış.Zaten her okulda var sanırım..Çocuklar okul dışında püfür püfür sigara içiyormuş..Furkanın sınıfında da var toplantıda öğretmen annesine söyledi..Biliyorlarmış ama çocuk hala devam..Yazık kadın nasıl utandı..Allah evladın da hayırlısını versin..

Dünkü kilomuzu da yazayım..5 seneden sonra 55 li rakamları gördüm..Çok mutluyum..Ben 200 gram vermişim..55.9 kg.,eşim 500 gram vermiş 90.7 kg..Bakalım bugün kaç kg çıkacağız..Menüyü daha sonra yazacağım Emirhan bırakmıyor..

merhaba bende sağlıklı beslenerek kilo vermeye çalışanlardanım diyet ismi bile bana stes oluşturmaya yetiyor...eğer kilo vermede yeme stili değişmezse verilen tüm kilolalar geri alınıyor...ben yasak olmadan her şeyden yenilerek kilo vermek isteyenlerdenimi gurubunuza katılmak isitiyorum benide aranıza alırmısınız.....

masallah gülfurencim tebrik ediyorum, hatta ayakta alkisliyorum günden güne veriyorsunuz ne güzel diyetmis emirhani öp benim icin canim

cok haklisin canim, yeme stilimiz degismezse gecici saglikli beslenmek bir ise yaramiyor, o an icin zayifliyorsun ama tekrar sagliksiz beslenince hizla geri aliyorsun, bizdede problem orda aslinda, normalde herseyi ögrendik, biliyoruz ama uygulamada cabuk pes edip eski beslenmeye dönünce aninda kilo aliyorum ben kendi adima, bugün bende yeni bir baslangic yaptim kendim icin , insallah bu defa pes etmeden istedigimiz kiloya ineriz, aramiza hosgeldin

hoşbuldumm....evet şimdi neler yapıyoruz....kuralllar uygulamalar neler dir.....

hoşbuldumm....evet şimdi neler yapıyoruz....kuralllar uygulamalar neler dir.....
canim, dallidanin insülin direnci ciktigi icin doktorunun verdigi listeyi uyguluyor, iki kilo verdi bile, serap ve bende kartayi uyguluyoruz, gülfurende detoks agirlikli bir diyet uyguluyor, biliyorsun diyetler kisiye özeldir, herkese ayni diyet uymayabiliyor, istersen önce sen kendine gör menülerini bir kac gün bizimle paylas, yanlislarina, eksiklerine hep birlikte bakalim, serap bu konuda cok daha bilgili sana yardimci olup , seni yönlendirecektir, mesela biraz kendinden bahset, kac yasindasin, daha önce hangi diyetleri yaptin ve hangisinde basarili oldun, saglik problemin varmi ona göre sana saglikli bir beslenme sekli olusturalim hep birlikte ne dersin...

bu arada cuma günleri kilo bildirim günümüz, gerci ben son iki aydir bu kurala hic uyamadim, diyet yapmadigim icin ama, bugün yeniden basladim , insallah ben bugün tartildim, istersen sende bugün tartil ve cumaya kadar menülerini düzenli paylas, diger kurallarimiz ilk sayfada olacakti bir bak istersen

kendinden bahsedeyim 32 yaşındayım öğretmenim 2 yaşında bir oğlum vaR....hiç diyet yapmadım şimdiye kadar diyet reijm kelimleri beni geriyor o yasak bu yenmez bende daha çok ilgi ye sebep oluyor...2009 yılında evlendim o zaman 57 kiloya kadar çıktım düzenli spor ve beslenme ile 51-52 ye kadar indim....
hamilelikte 16,5 kilo aldım 1 sene sonuda 2 kilo fazlam kaldı sadece... hala 2 ileri 1 geri ile hamilelik öncesi kiloma inmaye çalışıyorum....

geçen sene mayıs ayında diyetisyene gittim 6 haftada 4 kilo verdim ama yaz tatili girince hep koruyamadım bir kısmını geri aldım...
benim sorunum canım sıkkın olduğumda moralilm bozuk olduğunda çok yemem.... tok karnına bile yiyebilirim doyma hissim yok eğer kendim kontrol etmezsem....

diyetisyen mucize yaratmıyor sadece hesap verdiğin için daha dikkat ediyorusun...bende o gazı yakalamaya çaışıyorum...otokontrol ve hesap verme bilinci o yüzden aranıza dahil olmak istedim....

çok şükür hiç sağlık sorunum yok sadece bozğazımı tutayım hareket edeyim kilo verebiliyorum.....

boyum 161
kilom 55 ( safi tartılmadım ama genede bildirmek istedim)
hedef 51,2

Sağ ol canımevet daha iyiyiz :)

Gününü yürüyüşle başlamışsınah,bir de ben de başlayabilsem
Menün güzel,afiyet olsun
Diyetisyenim o tür çayları bana yasakladı:44:

İyi olmanıza sevindim canım
Teşekkür ederim. Bu sabah yağmurla uyandık. Yürüyemedim.
Çay içmeni istemediğine göre bir bildiği vardır. Durma noktasında çay kozunu kullanmak istiyor olabilir

Sana da güzel bir hafta diliyorum Dallidacım
Afiyet olsun
Ellerine sağlık, afiyet şifa olsun

Gelmeye karar vermene sevindim Gurbetçim

Amin... Safer ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, isteyeni boş çevirmemek gerekir. Markette, sokakta karşınıza biri gelip de sizden isterse imkanınız ölçüsünde geri çevirmemenizi tavsiye ederim. Dilenciler maalesef her yerde, çok da canımı sıkıyor bu durum. Kimisi gerçekten muhtaç da olabiliyor. Genelde selpak vs. satan yaşlılardan sattıklarını almayı tercih ediyorum. Sabahın köründe ya da akşamın karanlığında, soğukta orada elindekini satmak için oradaysa ...

Vaaaay, harika gidiyorsunuz

Hoş geldin Sulisim..

Estağfirullah. Bilgimin hiç bir işe yaramadığı ortaya çıktı. Kilo veremediğim gibi alıyorum da....

Merhaba Kızlar.. Tatsızım, kilo veremiyorum, aksine alıyorum... Hastalanmam gerekti o da olmadı. Şiştim yine davul gibi.. Hiç şaşmazdı, 2 aydır ne düzen kaldı ne sağlık... Kortizon bu kadar mı etkiler, anlamadım ki...
Bugün arkadaşıma gideceğim. Öğleden sonra oturması.Saat 14 gibi. Muhtemelen kısır yapacağız. Akşam yemeği iptal (dinner cancelling)sistemini uygulayacağım.. Hatta bundan sonra haftada 3-4 gün uygulamayı düşünüyorum. Nasılsa yalnızım, akşam yemeğine eve gelen yok Hafta sonları yeriz akşam yemeğini...

Bugün:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 bardak süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 yeşil elma
1 çk. toz tarçın
10 badem

Kışın kahvaltıda sıcak sevdiğim için süt ile yulaf ezmesini pişirerek lapa yaptım, elmayı da kabukları ile içine rendeledim. Bademleri bıçakla kıydım, tarçını da ilave edip kahvaltımı yaptım..

Az önce geçen hafta sonu yaptığım kabak tatlısını kapaklı bir kaba koydum. Arkadaşıma götüreyim bari orada yensin. Kaba aktarırken 1 parça kabak tatlısından yedim. Ama 10 kcal. den az olduğu için saymıyorum 100 gr. kabak 20 kcal. imiş. Stevya da 0 kcal. olduğuna göre...

Dinner cancelling ten bahsetmek istiyorum. Aslında bilmeden arada yapıp sonuç aldığım bir yöntemdi. Dün gece bakınırken internette bunun bir sistem olduğunu okudum. Saat 17 den önce son yemeği yeyip akşam boyunca şekersiz çay-kahve içebiliyoruz. Hatta deneyimlerini yazan bir yazar "saat 16.30 da 2 tabak peynirli makarna yediğim bile oldu" diyordu. Tabii yine de gün içinde abartmamak daha olumlu sonuçlar alınmasını sağlıyormuş. Başlangıçta haftada 1,2 kg. verilebilirken ideal kiloya yaklaştıkça haftalık 800 gr. kadar geriliyormuş..

Bir diğer yeni yöntem de 5:2 diyeti. Haftada 5 gün normal beslenirken 2 gün toplam 500 kcal. alıyorsunuz. Bu 500 Kcal yi genelde 2 parçaya bölüp birini geç kahvaltı, diğerini de akşam yemeği olarak tüketilmesini tavsiye ediyorlar. ABD de gazeteci bir kadın Mmi Spencer diyeti denemiş. BKİ 21.4 den 19.4 e inmiş, 4 ayda toplam 6 kilo vermiş. Merak edenler olursa yarın 3 örnek 500 kcal. lik menüyü de yazabilirim.

Görüşmek üzere kızlar

bne merak ettim lütfen 500 lük menüyü yazabilirimisiniz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…