Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Evet ya,zaten o da 2-3 kilo verse iyi olacakteşekkür ederim
Burada da çocuğun birine okula bıçakla gelmiş ,bazı veliler onu eve götürmüşler,şikayet etmişler,ama abisi demiş'' siz buna bıçak mı diyorsunuz?odasında döner bıçakları var demiş''
Gelmene çok sevindim canıminşallah Sevgi abla da bize katılır

Afiyet olsun canımevet ya,hem sigara hem tiner çekiyormuşlar
AAAAA,tebrikler
Hoş geldin,inşallah en kısa zamada istediğin kiloya inersin
Doğru söze ne denir?
boyum 161
kilom 55 ( safi tartılmadım ama genede bildirmek istedim)
hedef 51,2
Şanslısın Sulisim,verilecek çok kilon yok
Teşekkürler
Merhaba Serap,sıkma canını,reglı olacaksın ya...kilo artışın bunda...acaba sende mi bir doktora görünsen mi?

Benim yürüyüşüm iptal oldu bu defa oğlumun bağırsakları bozuldu..okula gönderemedim..
Ara: 1 bardak yoğurt
Akşam: 1 kepçe çorba,2 köfte,salata,1 bardak ayran
Gece: 1 bardak süt,1 mandalina

serapcim acaba kortizonlardanmi yoksa yumurtaliklarinda kist gibi birseyler olusmus olmasin, benimde kist oldugunda adetim düzensizlesmisti, siskinligin, kilo artisin bundan olabilir üzülme, bence birde kadin doktoruna git, kilo verememenin en önemli sebeblerinden bir tanesininde yumurtaliklarimiz oldugunu yeni ögrendim bende, cünkü bütün hormonlarimiz ordan yönetiliyor,birde troidlerden .

dinner cancelling adini hic duymamistim, aslinda arasira uyguladigimiz sey gercektende, hni bizde hep diyoruzya aksam yemegini ne kadar erken saate alirsak hizli kilo verebiliyoruz, hatta bir doktor haftada iki gün aksam yemegi yemeyin bakin görün nasil kilo vereceksiniz demisti demekki dogru.... sana iyi gezmeler canim
Benim yürüyüşüm iptal oldu bu defa oğlumun bağırsakları bozuldu..okula gönderemedim..

serapcim acaba kortizonlardanmi yoksa yumurtaliklarinda kist gibi birseyler olusmus olmasin, benimde kist oldugunda adetim düzensizlesmisti, siskinligin, kilo artisin bundan olabilir üzülme, bence birde kadin doktoruna git, kilo verememenin en önemli sebeblerinden bir tanesininde yumurtaliklarimiz oldugunu yeni ögrendim bende, cünkü bütün hormonlarimiz ordan yönetiliyor,birde troidlerden .

dinner cancelling adini hic duymamistim, aslinda arasira uyguladigimiz sey gercektende, hni bizde hep diyoruzya aksam yemegini ne kadar erken saate alirsak hizli kilo verebiliyoruz, hatta bir doktor haftada iki gün aksam yemegi yemeyin bakin görün nasil kilo vereceksiniz demisti demekki dogru.... sana iyi gezmeler canim
dallidacim ogluna gecmis olsun yazik onu yürüyüse götürme annesi bak hasta oldu, Allah sifa versin ogluna
Menün gene cok ölcülü , doktorun her ögüne 4 temel besin grubunu koymus cok saglikli , insallah bu sefer kasdan degil yagdan verirsin, bir dahaki randevun ne zamandi, bu aralarda tartiliyormusun yoksa doktordami tartiliyorsun

sabah : karatay kahvaltisi cok güzel ve cok doyurucuydu (özelliklede gün kurusunun arasini acip kaymak koydum muhtesemdi)
öglen : bir cipura, salata ve bir kibrit kutusu kadar tahin helvasi (sekeri kestik ama sabah günkurusu yedim öglende helva iyi oldu)
aksam : bir kase tavuk corbasi, yogurtlu karnabahar haslamasi doyana kadar

hislerimide yazayim, arkadaslar bugün ilk günüm oldugu icin eski yememe göre tabikide zorlandim , hic icmedigim suyu arttirdim, icine limon sikarak ictim, sabah kahvaltisinda cok doydum ekmeksiz doydum yani 5 saat aclik hissetmedim, öglen yemegimi yedikten sonra az geldi sanki doymamisim gibiydim, canim sürekli sunu ye , bunu ye dedi ama ben su icmeyi tercih ettim, aksam yemegimi simdi yiyecegim, bugünü atlattik sayilir , bir kac gün zorlanacagim ama alisacagim insallah

Sağ ol canımevet,menün öyledirinşallah :) evet,ben diyetisyen'de tartılıyorum11 aralıkta randevum var
Afiyet olsun Gurbetimmenün çok güzelilk gündeben de çok zorlanmıştım...çok fazla açlık hissetmiştim,ama sonra alıştım :)

boyum 161
kilom 55 ( safi tartılmadım ama genede bildirmek istedim)
hedef 51,2

Listeye ekledim..

bne merak ettim lütfen 500 lük menüyü yazabilirimisiniz....

Elbette. Bir sonraki mesajda

Yahu elleme çocuğu Dallida... Hem çok kilolu değil bence, orada aldıysa bilemem de tabii. Ergenlikte nasılsa verecek, boy atacak annesi

Allah başa vermesin, çocuğu da islah etsin...

Düşünüyorum Dallidacım. Bir kaç gün daha bekleyeceğim, olmazsa cumartesi gideyim diyorum..

Geçmiş olsun, umarım enfeksiyon değildir. Nasıl oldu?
Afiyet olsun canım

Gurbetçim durduk yere olur mu bu kistler, bilemedim valla... Biliyorsun nasıl dikkat ederim yediğime içtiğime. Sağlıksız, işlenmiş, hazır ve mevsimsiz gıda girmez eve ki hormonlar bozulsun...Ama olabilir de.. Dediğim gib cts. ye kadar bekleyeyim diyorum..

Afiyet olsun Şekercim kuru meyve ve helva kilo vermek isteyenler de yiyebiliyor mu?? Hem öğle hem de akşam yemeği çok güzel olmuş bayıldım

Bravo sana Gurbetçim

Menü 1:

KAHVALTI:
Yulaf lapası (40 gr. yulaf ezmesi+sıcak su ile hazırlanmış)
75 gr. yaban mersini

AKŞAM:
Wok' ta az zeytinyağı havuç ve lahana ile pişirilmiş, soya sosu ve sarımsak eklenmiş 100 gr. tavuk göğsü
1 mandalina

Menü 2:

KAHVALTI:
100 gr. süzme peynir
1 armut ve 1 incir

AKŞAM:
100 gr. somon ya da 100 gr. ton balığı
1 mandalina

Menü 3:

KAHVALTI:
Yoğurt ( 150 gr. yağsız)
50 gr. Yaban mersini
2 dl. yağsız janbon

AKŞAM:
Yağsız peynirli (90 gr), 1 katı yumurtalı, sirke eklenmiş yağsız salata

Aramıza hoş geldin.. Ben de diyet yapamam normalde ne olduysa gaza geldim. 6. günü geride bıraktım..

masallah gülfurencim tebrik ediyorum, hatta ayakta alkisliyorum günden güne veriyorsunuz ne güzel diyetmis emirhani öp benim icin canim

Ekmeksiz yapamam diyordum maşallah eşimle ikimze sihirli değnek deydi sanki onunda bırakmaya niyeti yok..Darısı başına..

Bravo güzel kilo vermişsin..Zaten az kilon kalmış istediğin kiloya gelmen dileğiyle.. Branşını öğrenebilir miyim?

Bebek düşünüyordun ondan olabilir mi acaba?Bende hamile kalmadan ki ay önce bu şekilde yaşamıştım..

Bizde istediğimiz kiloya inince bu şekilde yapmayı düşünüyoruz..Beş gün normal iki gün en az kalori..

Serapcım eşim öylen uyandığı için ve sabah 4.te işi bıraktığı için ben öğlen menüsünü iş yerine veriyorum..Şekerde olduğu için aç kalmamsı lazım..Saat beşten sonra yememe olayını eşime nasıl uygulayabilirim?

Geçmiş olsun ,salgın var biliyorsun değil mi?Devam edersen doktora götürmelisin..

Ohhh afiyet olsun..Zamanla alışırsın inşallah..Başlangıç yaptın devamı gelecek inanıyorum..Serap ve senden Allah razı olsun 100 kere okuyacağım..Serapın söylediğini hiç bilmiyordum öğrenmiş oldum..

Bugün kursa başladım..Çok mutluyum.. 12 kişiden 4 kişi geldik..İnşallah yarın gelirler..Seneler sonra ders çalışmak beni mutlu etti..

Listeye uyamadım kafama göre ayarladım.

Sabah lorlu yumurta
yarım küçük kase aşure

Akşam
yoğurtlu brokoli
küçük kase kıymalı yağsız lahana

Ara
mandalina

Sabah 55.7 kg geldim.200 gram daha gitti şükür..Eşimi tartamadım acil çıkmamız gerekiyordu..Bakalım sabah kaç kg olacak?

Burda gelince 2 kilo kadar aldısabahları sıcak pide almak için fırına koşa koşa gidiyorduboyu da uzdığı için belli etmiyor,eti da sıkıdır ama aldığı 2 kiloyu verse iyi olur
Tamam canım,doktoru ihmal etme
Bu menüler tam benlikellerine sağlık canım
Geçmiş olsun ,salgın var biliyorsun değil mi?Devam edersen doktora götürmelisin..
Sağ ol Gülfurencimsalgın olduğunu bilmiyorum:44azar günü hindistan cevizi istedi,bütün suyunu içti...acaba o mu dokundu diye düşünüyorum?şimdi uyandı,iyi görünüyor

Hayırlı olsunsenin için de bir değişiklik olurbende resim kursuna gitmek istedim ama eşim müssade etmedi

Günaydınlar
Bugün yulaflı karışımı yiyeceğim
* 5 yk yulaf ezmesi
* 2 kuru kayısı
*1 tk keten tohumu
*1 çk tarçin
---------------
Öğlen: 1 kase çörba,3 köfte,salata,ayran,1 dilim ekmek
-------------------
Öğlen yemeği yedikten sonra dışarıda biraz işim var,faturaları falan ödeyeceğim,bu fırsatla biraz yürüyeceğim

Son düzenleme:

Bilmiyorum ki, dün gittiğim arkadaşım da aynısını söyledi ama... Umarım öyledir.
5:2 için kimi doktor çok iyi diyor, kimisi de fare deneyleri var, insan deneyi yapılmadı uzun vadede bizi ne bekler bilemiyoruz diyor. Aklınızda bulunsun

Tatlım eşin diyabetik olduğu için uzun süreli açlıkta şekeri düşebilir. Onu doktoruna danışmakta fayda var bence.
Allah senden de razı olsun

Yine de çok kafana göre takılma, ne güzel kilo veriyorsun
Hadi bakalım, kolay gelsin taze öğrenci Başarı ile tamamlamanı diliyorum

Rahat bırak çocuğu
Tabi tabi, tam senlik Diyetisyenin de öyle diyecektir Sağ ol
Her zaman evet cevabını alamıyoruz ne yazık ki... Bizim de her şeye evet demediğimiz gibi

Sağ ol canım,inşallah değil:44:şimdi uyandı daha iyi görünüyorpazar akşamı hindistan cevizi suyunu içti,biraz da meyvesini yedi..galiba onlar dokundu:44:

İyi olmasına sevindim Yağlı gelmiştir diyorsun... Olabilir tabii. Biz de mi denesek

Günaydın canım
Afiyet olsun. İyi yürüyüşler olsun

Günaydın kızlar Güzel, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum.... 17 den sonra yememek işe yaradı gibi görünüyor. Bu sabah, dün sabahtan 500 gr. daha eksik çıktım. Devam edip bu hafta güzel bir sonuç almayı umuyorum..
Henüz kahvaltımı yapmadım. Oğlum patates kızartmalı omlet istedi. Onu hazırlayacağım. Geçen hafta ona hazırladığımda yememeyi başarmıştım. Umarım bu sabah da başarırım Kahvaltıdan sonra yediklerimi yazacağım..

11 aralik demek, basarilar canim zaten basarilisin keske canim benim ilk günü atlattik, dün biraz öyle oldu ama gececek
olabiliyo serap hic hissettirmeden olabiliyor, tamam sen saglikli besleniyyorsunda, bu devirde ne kadar saglikli zannetsekde sebze , meyvelerin bile genetigiyle oynaniyor, ebter tohumlar kullaniliyormus, bu yüzden bilemeyiz, biz saglikli saniyoruz ama yedigimiz sebzeler acaba ne kadar saglikli :44::44::44: kuru kayisi zaten kahvaltilarda veriyor canan hanim, balik yendigi zamanda izin vardi helvaya, kitapta okumustum, ben unutmusum, gül hanim hatirlatti, hatta aksam corbami icsem , yoksa karnabaharmi yogurtlasam dedigimde , ac kalmak yok bu diyette , corbayida ic , karnabaharida yogurtla, salatada ye dedi
serap kiz öglen yemegi yok ve bu kadarcik sey 500 kalorimi bana göre biz bu 5 günü cosariz kendi adima, iki günüde istah acildigi icin yapamayiz, kendi adima bana göre olmadigini düsünüyorum. o 5 gün normalya ben onu anormale ceviririm biliyorsun ... ama aksam 5 ten sonra yememek gercekten ise yariyor bu haftayi atlatayim , biraz midemi alistirayim , haftaya bende hem oruc tutacagim, sabah karatay kahvaltisi yapip , aksamda 4 te oluyor zaten aksam yemeginide yedikten sonra, sadece suyla günü tamamlarim, o zaman eminimki kilo verebilirim, böylelikle hem diyet yapmis olurum, hemde oruc tutmus olurum

sagol bitanem ne demek, bildigimizi, duydugumuzu paylasiyoruz burda, unutma günlük 100 tane
oh oh masallah hergün eksi ne güzel valla , hayirli olsun ögrenci yeni kursun, ögrenmenin yasi yok cok iyi yapmissin, keske burdada türkler icin olsada bende gidebilsem
afiyet olsun canim evet hamde yürüyüsün cepte olacak iyi fikir

bence serap sen zaten dengeli menüler yapiyorsun aksami erken saate alarak eminim kilo verirsin, bende ise yaramisti, ama aksam tatlilari götürmemek kaydiyla . ah bu cocuklar herseyi istiyorlar ama bizi düsünen yok, yesen bir türlü yemesen birtürlü, buna söyle diyelim

SERAPIN; PATATES KIZARTMASIYLA IMTIHANI

Günaydın :)

Ne bileyim yaaa, ekmeğimi, tavuğumu bile organik alıyorum. GDO lu diye patatesi yılda 2 kg. la sınırlıyorum, mısırı eve sokmuyorum.. Pirinci bıraktık, bulgura geçtik. Malum GDO lu pirinç skandalı patlamıştı. Mersin limanında yakalandı, sonra tarım ilacı gibi bir şeymiş gibi bulaşı tespit edildi dediler. Sanki biz cahiliz... Siz de yemeyin pirinci kızlar...

5:2 sana bana göre değil canım, en azından şimdilik Gülfuren ve Sulisim için yazdım ben o listeleri
Ama oruç çok iyi fikir. Ben de çok istiyorum, perşembe günü tutayım diyorum,inşaallah konsantre olup başlarım.. Senin oruçlarını da Allah kabul etsin Sahur yapıyor musun??

Onlara yapıp biz yemeyeceğiz canım.. Biz çocukken yedik, onlar da bizim yüzümüzden mahrum kalmasın Bizimki kek seviyor. Yapıyorum 4 e bölüp bir parçasını dışarıda bırakıp geri kalanı derin dondurucuya atıyorum. İstedikçe oradan çıkarıp yiyor..

Patatesi yemedim

Bugün:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta (pul biber-karabiber-kimyonla)
2 dl. taze keçi peyniri
1 küçük boy çb. ceviz
2 kuru kayısı
2 tk. kaymak (benim kaymak kayısının arasında durmadı, sulu ya )
4 zeytin
Köz biber
Roka

Saat 16.30 gibi akşam yemeğime otururum. 17 de biter Allah kısmet ederse. Evde mercimek çorbası var. Biraz pırasa pişirmek istiyorum nohutlu. Yanında da yoğurt yemeyi düşünüyorum.

masallah serapcim bravo , sen kendini durdurabiliyorsun ne güzel , bendede o yok . pirinci duymamistim cok sasirdim, haberleri düzenli takip etmedigimden olacak. sahur yapiyorum ben hep. zaten su siralar imsak 6:10 da sabah güzel bir karatay kahvaltisi yapip niyetlenirim insallah,
evet bende türk marketinden almistim o kaymakda civikti, bunlar yeni gelmis yayla nin taze kaymak yaziyor üstünde bunlar daha koyu kivamli, tas gibi duruyor icinde. mascarpone de diyorlar burda pastalara konulan bir kaymak var buda aynen onun gibi cok güzel . afiyet olsun canim, bu arada pirasayi nohutlu nasil pisiriyorsun, gecen ben pisirdim kimse yemedi

selamlar herkese....

dünkü menümü yazayım

sabah nesfit yulaf ve cocopocs dan oluşan kahvaltı

ara yarım avuç sarı beyaz leblebi karışımı

öğle 2 kuru dolma 1 kase cacık (profiterol vardı ısrarla yemedim :)))

ara 1 elma

akşam barbunya bulgurpilavı salata ayran (kaşık hesabı yapmadım ama sofrdan aç kalktım)

ara 2 küçük mandalina 1 trabzon hurması çok az nar

2 litre su 2 bardak bitki çayı

ve 8000 adım yatana kadar 10000 olmuştur

sahura kalkmadım gece 12 de yedim yattım. 1 bardak süt 1 çiçek ekmek içi boşaltılmış zeytin peynir 2 tanede rulo ıspanaklı yoğurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…