Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Evet, evet aynen pirinç olayı da böylece hayatımıza girmiş oldu... Enteresan biçimde üstünü de örtmeye çalıştı bakanlık. Çok şaşırdım
Aslında sahura kalkmak lazım.. Malum bereketi eve gelir derler.. Ben de baktım, İstanbul için 5.32 imiş. Aslında ben de sahur yapabilirim.
Allah kabul etsin

Hmm, mandra şantisi diyor eşim onlara. Manda sütünden yapılıyormuş iyisi. Aynen dediğin gibi bizimkiler fabrikada çok kullanıyorlar pastalarda filan. Dükkanlarda da satışı yapılıyor bazen. Sana da afiyet olsun

Üzülme bizim evde de sadece ben yiyorum Eşim yemek gözüyle bakmıyor zaten " bu meze, yemek nerede" diyor

Nohutlu Pırasa:
Yarım kilo pırasa
Yarım sb. haşlanmış nohut
Zeytinyağı
Bir kaç diş sarımsak
1 havuç
Salça, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Havuç doğranır az yağda hafif çevriyoruz. Kırmızı istiyorsan tatlı kırmızı toz biber, domates salçası ya da püresini ilave edersin.Sarımsakları ezip ya da doğrayıp yağda bir döndürüp ölmesine izin vermeden pırasaları atıyoruz. Az su ilave edip kaynamasına izin veriyoruz. Nohutları ilave edip yemek birleşinceye kadar pişiriyoruz. İstersen soğuyunca limon sıkıp zeytinyağı gezdirebilirsin. Ben böyle tercih ediyorum.

Etli pırasa:
Kuşbaşından daha küçük doğranmış kuzu etini iyice kavurup havuçları ilave diyoruz. Biraz çevirip pırasaları da ekliyoruz. Az su ilave edip pişiriyoruz. Pişince 1 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısını çırpıp terbiyeliyoruz...
Etli pırasaya toz biber ya da salça, püre ilave etmiyoruz.

Afiyet olsun

Son düzenleme:

Yediklerin için afiyet olsun. Yemediklerin ve adımların için de tebrik ederim

Allah kabul etsin. Oruç tuttuğun için listene çok fazla yorum yapamam. Normale döndüğünde daha eleştirel olabilirim

Bugün:

Ara:
400 ml. su

Ara:
1 sade Türk kahvesi
400 ml. su

Ara:
400 ml. su

Akşam (saat 16.30):
Mercimek çorbası
Nohutlu pırasa
Yoğurt

Gece:
Su, yaseminli çay, ayran, maden suyu

ikiside farkliymis bende etli yapiyorum ama terbiyesiz benimki o yüzdnde yemiyorlar

bugünkü menümü söyle tamamladim
sabah : karatay kahvaltisi (bu kez yumurtalari tereyaginda soganla pisirdim
öglen : sebzeli tavuk sote (kabak, renkli biberlerle ), salata , yogurt
aksam : ezogelin corbasi, grilde tavuk, haslanmis brüksel lahanasi yogurt esliginde

yediklerim normalde daha az olacakti , ama öglenki salatayi ve aaksamada eti arkadaslar eklememi istediler , yoksa az olur doymazmisim, dur bakalim deniyoruz insallah fazla degildir ve ben kilo verebilirim

arkadaslar , serapcim, bak simdi ne gördüm, tamda yeni konumuzla ilgili , aksam yemeginin diyetteki önemi hakkinda mutlaka oku .
Tabii ben link atmayi bilemem, o yüzden diyet yöntemlerine gir, nilüferbergs in alkali yasam sayfasinda 52. sayfada derindenizlerden paylasmis, sagolsun cok önemli bilgiler, mutlaka oku bence

ikiside farkliymis bende etli yapiyorum ama terbiyesiz benimki o yüzdnde yemiyorlar

Kerevizi, pırasayı ve baklayı etli ise terbiyeli pişirmeni tavsiye ederim. Damak tadınız için uygunsa tabii..

Afiyet olsun.. Akşam yemeğini erken yedin di mi?? 19 dan sonra yemek yok

Teşekkür ederim, elimle yazmış gibi buldum
Ayşegül Çoruhlu ilk kitabında da bunu yazmıştı. Hatta 17 deki yemekten sonra acıkırsanız yatmadan hemen önce haşlanmış yumurta yeseniz bile sorun olmaz demişti. Büyüme hormonu konusunu da bir kaç hafta evvel Dr. Ayça Kaya' nın bir yazısında okumuştum. Hatta ilave edeyim, akşam erken yenilen yemekten sonra sindirim işi de erken bittiğinden gece boyunca detoks ve tamir için daha fazla enerji harcayabiliyoruz

Son düzenleme:
Merhaba ,bende sana güzel bir akşam diliyorumgerçi gece oldu ama olsunsenin için çok sevindim
Afiyet olsunkuru kayısı içinde hem kaymak hem ceviz konulabilir
Merhaba,afiyet olsunmaşallah çok hareketlisin
Bugün ben pirinç satın aldımyazdıklarını eşime okudum,bu aldığım son pirinç dedimyorum yapmadı
Bu pırasa tarifleri bende bilmiyordum :) ellerine sağlık canımartık sık sık yaparım,oğlum pırasayı çok seviyor
Bugün:

Ara:
400 ml. su

Ara:
1 sade Türk kahvesi
400 ml. su

Ara:
400 ml. su

Akşam (saat 16.30):
Mercimek çorbası
Nohutlu pırasa
Yoğurt

Gece:
Su, yaseminli çay, ayran, maden suyu
Afiyet olsun

Afiyet olsun Gurbetmaşallah çok güzel gidiyorsuntereyağ miktarına dikkat et ama,ben tereyağı bol bol kullanmıştım ve kilo vereyim derken 1 kilo almıştım

İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün faturaları ödedikten sonra eşimle buluştuk :)ve eve geldik :) öyle olunca tabi ki ben internette daha giremedim
Ara:1 sütlü nes...1 mandalina(gece yemem gereken gündüz yedim)
Akşam:1 kepçe paça çorbası(sonunda bitti),salata,1 ayran,2 yk z.yağlı yeşil fasulye
Ara:1 bardak süt
Bugün sütlü içecekler yüzünden gına geldi,midem çok bulandı ya..sabah süt,öğlen ayran,ara süt,akşam ayran,gece süt..
Kabızlıkla başım dertte bu akşam bir form çayı içtim...
Herkese hayırlı geceler dilerim

Günaydın sevgili arkadaşlar
Bugün nasılsınız?ben iyiyim
Kahvaltımı yazayım:1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,2 dilim ekmek,1 domates,yeşilik
Öğlen: 1 kepçe sebze çorbası(Serap'ın tariflerinden),3 köfte,salata,1 ayran
Ara:1 bardak yoğurt..

Çok şükür bu sabah kahvaltıda süt yokgına geldi ya

Günaydın
Hmmm, evet haklısın ceviz de güzel olur..
Eşin benden nefret edecek artık Durmadan icad çıkarıyor bu kadın, yok ayrı yorgan yok GDO lu pirinç Pirinci çok seviyorsa yerli pirinç konusunda emin olduğun yerden alabilirsin. Osmancık ya da Tosya pirinci. Onlar gerçek tohumdur hala.

Olsun, ne güzel birlikte zaman geçirmişsiniz.
Afiyet olsun. Evet gerçekten de çok süt ve ürünü var. Kalsiyum yağların emilimini engelleyip bel çevresini inceltir diye sanırım.. Çorbalarına kimyon, pul biber ve zerdeçal kullanırsan bağırsakların için iyi olabilir. Brokoli, pırasa karışık çorbadan sonra salataya bir miktar (izin varsa tabii) pancar eklenemek de işe yarayacaktır.

Günaydın canım, ben iyiyim çok şükür İyi olmana sevindim
Afiyet olsun

Bu sabah birazcık erken kalkabildim çok şükür. Eşim bu hafta sonu dönecekmiş. Normal düzenime alışmaya başlasam iyi olur
Bu sabah kısa bir yürüyüşle başladım. 20 dk. tempolu. (aslında süt ve ekmek alıp geldim ) Artık kapıcıya sipariş vermiyorum. Her fırsatta dışarı çıkmaya çalışıyorum. Hava buz gibi tabii. Ama soğuk havada yürümek daha güzel oluyor bence. Tabii yağmur olmadığı sürece

Kahvaltımı henüz yapmadım. Birazdan yapacağım. Kahvaltıdan sonra yediklerimi yazarım..
Öpüldünüz şekerler

Bugün:

Sabah:
20 dk. tempolu yürüyüş
400 ml. su

Kahvaltı:
1,5 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
2 zeytin
Közlenmiş biber
1 mandalina
Yaseminli yeşil çay

GDO Nedir, Neden Karşıyız:

Genetiği değiştirilmiş gıda gelecekte bizi bekleyen kıtlığa çözüm olabileceği umudu ile başlatılan çalışmaların bir ürünüdür. Topraktan gelen besinleri ıslah ederek ürün miktarını artırmak asıl amaç. Her türün en kaliteli genetik materyalinin diğerine aktarılarak en kaliteli ve kör (nesil verebilen) olmayan tohumu elde etmek maksadı ile çalışmalar başlatıldı. Ancak bir aklı evvel, bitki DNA sının içine bakteri DNA sı entegre ederek daha fazla ürün alınabileceğini keşfetti. Malum bakterilerin çoğalma hızı gelişmiş organizmalara göre daha yüksek. Ancak Fransa'da yapılan fare deneyleri gösterdi ki, GDO lu besin tüketmek başlı başına tümör oluşmasının sebebidir. O yüzden biz GDO ya karşıyız.

Neden dünyayı büyük bir kıtlık bekliyor peki.... Allah bir canlıyı yaratırken toprağa emir verir, yeni gelen canlı için besin üretsin diye ve gökyüzüne emir verir onun için ihtiyacı olan suyu versin diye. Ancak biz ihtiyacımızdan fazlasını tükettiğimiz için, biriktirdiğimiz için, geri dönüşüm yapmadığımız için, yer altı kaynakları olan ülkeler o kaynaklar sadece kendilerine aitmiş gibi kullandıkları ve lüks içinde yaşadıkları için dünyanın bir kısmı açlıktan, yoksulluktan kırılıyor. İnsanlara hak ettiklerini vermek yerine sadaka vermeyi tercih ettiğimiz için suçluyuz hepimiz.

Hayırlı olsunsenin için de bir değişiklik olurbende resim kursuna gitmek istedim ama eşim müssade etmedi

Keşke izin verseymiş.. Bilgisayarlı muhasebe kursuna gidiyorum..Eşim sağ olsun çok destek oluyor.Seneler sonra kaldığım yerden devam etmek hoşuma gitti..Bir de evin dışında bir şeyler yapmak insana çok iyi geliyor..

Sonunda sende kurtulacaksın kaln fazlalıklardan..Sevindim..

Allah kabul etsin. Maşalah çok iyi adım atmışsın..Ben 10000 adımı 2-3 kere gördüm..

Haydi gurbetçiçeği yeme düzenini oturttun..Bu şekilde devam etmeni diliyorum..

Hareketi arttırmak lazım gerçekten kilo vermeyi hızlandırıyor..Benim de iki gündür çok uykum var..

Dün eşim 90.4 ile 300 gram verdi..
Ben 55.5 ile 200 gram verdim..Bugünkü kilomuz bakalım nasıl olacak?

Bir haftayı tamamladık..Bir haftada eşim 5.400 kg,bende 2 kg verdim..Dün liste dışına çıktım kurs günü tam uygulayamıyorum.

Sabah
süt
yulaf
nar
tarçın,zencefil,zerdeçal
çay

Ara
1ayran

Ara
7-8 çerez

Akşam
2 kepçe tarhana

Ara
Yoğurt
Yulaf
nar
tarçın,zencefil,zerdeçal

Üsteki kiloları yanlış yazmışım..Düzelttim.

selamlar herkese....

dünkü menüm

sahura kalkmadım gece 12 de yedim yattım. 1 bardak süt 1 çiçek ekmek içi boşaltılmış zeytin peynir 2 tanede rulo ıspanaklı yoğurt

iftarda 1 kase çorba 3 tane balık köftesi 2-3 kaşık bulgur pilavı salata

ara: 1.5 trabzon hurması 1 mandalina

2-2.5 litre su 1 saat yuruyuş ve toplamda 10000 adım...

Senin adına çok sevindim. Çocuklar da kendini kurtardı nasılsa, çalışmaya başlarsın belki de kurs bitince...
İnşaallah Gülfurencim Evet, evet bugün şimdilik 4500 adıma geldim. 1 saat sonra tekrar bir tur atıp gelirim Havalardan bence. İzmir de bulutlu mu? Tam organı kafaya çekip uyuma havası Çalışırken hep evde kalıp uyumayı hayal ederdim. Şimdi evdeyim ama uyuyunca suçlu hissediyorum kendimi :26:

Üsteki kiloları yanlış yazmışım..Düzelttim.

Düzelmiş haliyle de sonuç harika bence. Özellikle senin açından. Eşinin BKİ si daha yüksek olduğu için vundan daha fazla bile verse şaşırmazdım, ama senin sonucun inanılmaz. Listeleri ben de buldum vintage duygular ' ın sitesinden. Haftaya 6 günlük listeyi uygularım belki. Ama sanki çok aç kalacakmışım gibi geldi. Sen hiç açlık hissetmedin. Nasıl oldu?

Merhaba.. Afiyet olsun...

Bugün:
Ara:
Sade Türk kahvesi
Su, su, su

Akşam (saat: 15.30):
4 yk. pırasa
4 yk. bulgur pilavı
1 kase yoğurt
Biraz yaramazlık yaptım çayın yanında.

Sabah kahvaltımı 9 gibi yaptım. Saat 14.30 gibi öğle yemeği yiyebilecektim. 1 saat daha bekleyip akşamla birleştirmeye karar verdim. Yaramazlık yapma hakkını da bu yüzden buldum kendimde. 1 saat sonra çıkıp bir tur daha yürürüm. Yaramazlığın bir kısmını yakayım bari..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…