masallah serapcim bravo , sen kendini durdurabiliyorsun ne güzel , bendede o yok . pirinci duymamistim cok sasirdim, haberleri düzenli takip etmedigimden olacak. sahur yapiyorum ben hep. zaten su siralar imsak 6:10 da sabah güzel bir karatay kahvaltisi yapip niyetlenirim insallah,
evet bende türk marketinden almistim o kaymakda civikti, bunlar yeni gelmis yayla nin taze kaymak yaziyor üstünde bunlar daha koyu kivamli, tas gibi duruyor icinde. mascarpone de diyorlar burda pastalara konulan bir kaymak var buda aynen onun gibi cok güzel . afiyet olsun canim, bu arada pirasayi nohutlu nasil pisiriyorsun, gecen ben pisirdim kimse yemedi
selamlar herkese....
dünkü menümü yazayım
sabah nesfit yulaf ve cocopocs dan oluşan kahvaltı
ara yarım avuç sarı beyaz leblebi karışımı
öğle 2 kuru dolma 1 kase cacık (profiterol vardı ısrarla yemedim :)))
ara 1 elma
akşam barbunya bulgurpilavı salata ayran (kaşık hesabı yapmadım ama sofrdan aç kalktım)
ara 2 küçük mandalina 1 trabzon hurması çok az nar
2 litre su 2 bardak bitki çayı
ve 8000 adım yatana kadar 10000 olmuştur
sahura kalkmadım gece 12 de yedim yattım. 1 bardak süt 1 çiçek ekmek içi boşaltılmış zeytin peynir 2 tanede rulo ıspanaklı yoğurt
ikiside farkliymis bende etli yapiyorum ama terbiyesiz benimkiEvet, evet aynen pirinç olayı da böylece hayatımıza girmiş oldu... Enteresan biçimde üstünü de örtmeye çalıştı bakanlık. Çok şaşırdım
Aslında sahura kalkmak lazım.. Malum bereketi eve gelir derler.. Ben de baktım, İstanbul için 5.32 imiş. Aslında ben de sahur yapabilirim.
Allah kabul etsin
Hmm, mandra şantisi diyor eşim onlara. Manda sütünden yapılıyormuş iyisi. Aynen dediğin gibi bizimkiler fabrikada çok kullanıyorlar pastalarda filan. Dükkanlarda da satışı yapılıyor bazen. Sana da afiyet olsun
Üzülme bizim evde de sadece ben yiyorumEşim yemek gözüyle bakmıyor zaten " bu meze, yemek nerede" diyor
Nohutlu Pırasa:
Yarım kilo pırasa
Yarım sb. haşlanmış nohut
Zeytinyağı
Bir kaç diş sarımsak
1 havuç
Salça, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Havuç doğranır az yağda hafif çevriyoruz. Kırmızı istiyorsan tatlı kırmızı toz biber, domates salçası ya da püresini ilave edersin.Sarımsakları ezip ya da doğrayıp yağda bir döndürüp ölmesine izin vermeden pırasaları atıyoruz. Az su ilave edip kaynamasına izin veriyoruz. Nohutları ilave edip yemek birleşinceye kadar pişiriyoruz. İstersen soğuyunca limon sıkıp zeytinyağı gezdirebilirsin. Ben böyle tercih ediyorum.
Etli pırasa:
Kuşbaşından daha küçük doğranmış kuzu etini iyice kavurup havuçları ilave diyoruz. Biraz çevirip pırasaları da ekliyoruz. Az su ilave edip pişiriyoruz. Pişince 1 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısını çırpıp terbiyeliyoruz...
Etli pırasaya toz biber ya da salça, püre ilave etmiyoruz.
Afiyet olsun
ikiside farkliymis bende etli yapiyorum ama terbiyesiz benimkio yüzdnde yemiyorlar
bugünkü menümü söyle tamamladim
sabah : karatay kahvaltisi (bu kez yumurtalari tereyaginda soganla pisirdim
öglen : sebzeli tavuk sote (kabak, renkli biberlerle ), salata , yogurt
aksam : ezogelin corbasi, grilde tavuk, haslanmis brüksel lahanasi yogurt esliginde
yediklerim normalde daha az olacakti , ama öglenki salatayi ve aaksamada eti arkadaslar eklememi istediler , yoksa az olur doymazmisim, dur bakalim deniyoruz insallah fazla degildir ve ben kilo verebilirim
arkadaslar , serapcim, bak simdi ne gördüm, tamda yeni konumuzla ilgili , aksam yemeginin diyetteki önemi hakkinda mutlaka oku .
Tabii ben link atmayi bilemem, o yüzden diyet yöntemlerine gir, nilüferbergs in alkali yasam sayfasinda 52. sayfada derindenizlerden paylasmis, sagolsun cok önemli bilgiler, mutlaka oku bence
Merhaba ,bende sana güzel bir akşam diliyorumGünaydın kızlarGüzel, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum.... 17 den sonra yememek işe yaradı gibi görünüyor. Bu sabah, dün sabahtan 500 gr. daha eksik çıktım. Devam edip bu hafta güzel bir sonuç almayı umuyorum..
Henüz kahvaltımı yapmadım. Oğlum patates kızartmalı omlet istedi. Onu hazırlayacağım. Geçen hafta ona hazırladığımda yememeyi başarmıştım. Umarım bu sabah da başarırımKahvaltıdan sonra yediklerimi yazacağım..
Afiyet olsunBugün:
Sabah:
400 ml. su
Kahvaltım:
1 yumurta (pul biber-karabiber-kimyonla)
2 dl. taze keçi peyniri
1 küçük boy çb. ceviz
2 kuru kayısı
2 tk. kaymak (benim kaymak kayısının arasında durmadı, sulu ya)
4 zeytin
Köz biber
Roka
Saat 16.30 gibi akşam yemeğime otururum. 17 de biter Allah kısmet ederse. Evde mercimek çorbası var. Biraz pırasa pişirmek istiyorum nohutlu. Yanında da yoğurt yemeyi düşünüyorum.
Merhaba,afiyet olsunselamlar herkese....
dünkü menümü yazayım
ara 1 elma
akşam barbunya bulgurpilavı salata ayran (kaşık hesabı yapmadım ama sofrdan aç kalktım)
sahura kalkmadım gece 12 de yedim yattım. 1 bardak süt 1 çiçek ekmek içi boşaltılmış zeytin peynir 2 tanede rulo ıspanaklı yoğurt
Bugün ben pirinç satın aldımEvet, evet aynen pirinç olayı da böylece hayatımıza girmiş oldu... Enteresan biçimde üstünü de örtmeye çalıştı bakanlık. Çok şaşırdım
Aslında sahura kalkmak lazım.. Malum bereketi eve gelir derler.. Ben de baktım, İstanbul için 5.32 imiş. Aslında ben de sahur yapabilirim.
Allah kabul etsin
Hmm, mandra şantisi diyor eşim onlara. Manda sütünden yapılıyormuş iyisi. Aynen dediğin gibi bizimkiler fabrikada çok kullanıyorlar pastalarda filan. Dükkanlarda da satışı yapılıyor bazen. Sana da afiyet olsun
Üzülme bizim evde de sadece ben yiyorumEşim yemek gözüyle bakmıyor zaten " bu meze, yemek nerede" diyor
Nohutlu Pırasa:
Yarım kilo pırasa
Yarım sb. haşlanmış nohut
Zeytinyağı
Bir kaç diş sarımsak
1 havuç
Salça, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Havuç doğranır az yağda hafif çevriyoruz. Kırmızı istiyorsan tatlı kırmızı toz biber, domates salçası ya da püresini ilave edersin.Sarımsakları ezip ya da doğrayıp yağda bir döndürüp ölmesine izin vermeden pırasaları atıyoruz. Az su ilave edip kaynamasına izin veriyoruz. Nohutları ilave edip yemek birleşinceye kadar pişiriyoruz. İstersen soğuyunca limon sıkıp zeytinyağı gezdirebilirsin. Ben böyle tercih ediyorum.
Etli pırasa:
Kuşbaşından daha küçük doğranmış kuzu etini iyice kavurup havuçları ilave diyoruz. Biraz çevirip pırasaları da ekliyoruz. Az su ilave edip pişiriyoruz. Pişince 1 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısını çırpıp terbiyeliyoruz...
Etli pırasaya toz biber ya da salça, püre ilave etmiyoruz.
Afiyet olsun
Afiyet olsunBugün:
Ara:
400 ml. su
Ara:
1 sade Türk kahvesi
400 ml. su
Ara:
400 ml. su
Akşam (saat 16.30):
Mercimek çorbası
Nohutlu pırasa
Yoğurt
Gece:
Su, yaseminli çay, ayran, maden suyu
aksam : ezogelin corbasi, grilde tavuk, haslanmis brüksel lahanasi yogurt esliginde
yediklerim normalde daha az olacakti , ama öglenki salatayi ve aaksamada eti arkadaslar eklememi istediler , yoksa az olur doymazmisim, dur bakalim deniyoruz insallah fazla degildir ve ben kilo verebilirim
Merhaba ,bende sana güzel bir akşam diliyorumgerçi gece oldu ama olsun senin için çok sevindim
Afiyet olsunkuru kayısı içinde hem kaymak hem ceviz konulabilir
Bugün ben pirinç satın aldımyazdıklarını eşime okudum,bu aldığım son pirinç dedim yorum yapmadı
Bu pırasa tarifleri bende bilmiyordum :) ellerine sağlık canımartık sık sık yaparım,oğlum pırasayı çok seviyor
Afiyet olsun
İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün faturaları ödedikten sonra eşimle buluştuk :)ve eve geldik :) öyle olunca tabi ki ben internette daha giremedim
Ara:1 sütlü nes...1 mandalina(gece yemem gereken gündüz yedim)
Akşam:1 kepçe paça çorbası(sonunda bitti),salata,1 ayran,2 yk z.yağlı yeşil fasulye
Ara:1 bardak süt
Bugün sütlü içecekler yüzünden gına geldi,midem çok bulandı ya..sabah süt,öğlen ayran,ara süt,akşam ayran,gece süt..
Kabızlıkla başım derttebu akşam bir form çayı içtim...
Herkese hayırlı geceler dilerim
Günaydın sevgili arkadaşlar
Bugün nasılsınız?ben iyiyim
Kahvaltımı yazayım:1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,2 dilim ekmek,1 domates,yeşilik
Öğlen: 1 kepçe sebze çorbası(Serap'ın tariflerinden),3 köfte,salata,1 ayran
Ara:1 bardak yoğurt..
Çok şükür bu sabah kahvaltıda süt yokgına geldi ya
Hayırlı olsunsenin için de bir değişiklik olur bende resim kursuna gitmek istedim ama eşim müssade etmedi
Günaydın kızlarGüzel, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum.... 17 den sonra yememek işe yaradı gibi görünüyor. Bu sabah, dün sabahtan 500 gr. daha eksik çıktım. Devam edip bu hafta güzel bir sonuç almayı umuyorum..
Henüz kahvaltımı yapmadım. Oğlum patates kızartmalı omlet istedi. Onu hazırlayacağım. Geçen hafta ona hazırladığımda yememeyi başarmıştım. Umarım bu sabah da başarırımKahvaltıdan sonra yediklerimi yazacağım..
selamlar herkese....
dünkü menümü yazayım
ara 1 elma
Bu sabah birazcık erken kalkabildim çok şükür. Eşim bu hafta sonu dönecekmiş. Normal düzenime alışmaya başlasam iyi olur
Bu sabah kısa bir yürüyüşle başladım. 20 dk. tempolu. (aslında süt ve ekmek alıp geldim) Artık kapıcıya sipariş vermiyorum. Her fırsatta dışarı çıkmaya çalışıyorum. Hava buz gibi tabii. Ama soğuk havada yürümek daha güzel oluyor bence. Tabii yağmur olmadığı sürece
Kahvaltımı henüz yapmadım. Birazdan yapacağım. Kahvaltıdan sonra yediklerimi yazarım..
Öpüldünüz şekerler
Dün eşim 90.4 ile 300 gram verdi..
Ben 55.5 ile 200 gram verdim..Bugün 100 gram verdim.Dün küçük üç tane sigara böreği yedim onu söylemeyi unutmuşum.
BAŞLANGIÇ 93.5 kg 57.4 kg
BUGÜN 90.4 kg 55.4 kg
Eşim 3.100 ,ben 2 kg verdim.
Bir haftayı tamamladık..Bir haftada eşim 3.100 kg ,bende 2 kg verdim..Dün liste dışına çıktım kurs günü tam uygulayamıyorum.
Sabah
süt
yulaf
nar
tarçın,zencefil,zerdeçal
çay
Ara
1ayran
Ara
7-8 çerez
Akşam
2 kepçe tarhana
Ara
Yoğurt
Yulaf
nar
tarçın,zencefil,zerdeçal
Keşke izin verseymiş..Bilgisayarlı muhasebe kursuna gidiyorum..Eşim sağ olsun çok destek oluyor.Seneler sonra kaldığım yerden devam etmek hoşuma gitti..Bir de evin dışında bir şeyler yapmak insana çok iyi geliyor..
Sonunda sende kurtulacaksın kaln fazlalıklardan..Sevindim..
Hareketi arttırmak lazım gerçekten kilo vermeyi hızlandırıyor..Benim de iki gündür çok uykum var..
Üsteki kiloları yanlış yazmışım..Düzelttim.
selamlar herkese....
dünkü menüm
iftarda 1 kase çorba 3 tane balık köftesi 2-3 kaşık bulgur pilavı salata
ara: 1.5 trabzon hurması 1 mandalina
2-2.5 litre su 1 saat yuruyuş ve toplamda 10000 adım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?