Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Yok canımeşim de çok merak sardı sağlıklı beslenmeyeşu sigarayı da bırakabilse tam olacak
Evet ya :)eşimle vakit geçirmeye özlemişimşimdi hava soğuk ya,daha çok evde takılıyor :)çok şükür eskisi kadar bilgisayarıma karışmıyorverdiğin bilgiler için teşekkürlerdeniyeceğim
Haydi,gözün aydınmaşallah,yürüyorsun20 dakika 20 dakikadır
Çok güzel bir paylaşım ellerine sağlık arkadaşım
Tebrik ederim
Merehaba :) afiyet olsun
Afiyet olsun arkadaşımyakarsın
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapıyorsun?
İyi yürüyüşler canım

Merhaba arkadaşlar
Bugün biraz temizlik yaptım :) dün fırtına vardı,her tarafa toz oldu :) buralarda hava çok soğuk...geceleri 0 'ın altında iniyorhaftaya kar geliyormuşbakkalım bu kış nasıl geçecek
Akşam yemeğimi yazayım:
1 kepçe çorba,6 yk z.yağlı yeşil fasulye,salata,1 ayran

Gece: 1 bardak süt...
Hava soğuk olduğu için canım pek su içmeye istemiyor...zorla içiyorumevde spor yapacaktım,eşim geldi yapamadımyarın biraz erken kalkmaya çalışacağım,biraz erken derken saat 5:50 gibi uyanmam lazım...uyanık kalabilirsem yürüyüşe çıkacağım...soğuğu bahane etmezsem tabi

Sağlıklı beslenmeye merak saldıysa kesin sigarayı da bırakır. Seninle yürüse keşke. Nefes almaya başlarsa bir daha tıkamak istemez ciğerlerini..
Ne yapsın adam seni yanında istiyor. Ben de eşim evdeyken hiç bilgisayar açmam biliyorsun ki..
Sağ ol canım. Evet, ufak ufak ama çıkmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Yarın sabah daha uzun yürümeyi düşünüyorum. Boğaza doğru ineceğim Allah kısmet ederse..

Kıymet verip okuduğun için ben teşekkür ederim

İnşaallah Dallidacım Akşam üstü tv de salsa yaptıklarını gördüm, ben de onlarla salsa yaptım azıcık. Kar kardır
Tarifi yazacağım..

Ellerine sağlık canım, güle güle kirletin Dikkat edin kendinize, daha da soğuyacak oralar... Ama inan buradan daha az üşürsünüz. Kurudur havası. 5.50 de çok erken, hava karanlık olur. korkmaz mısın?? Sen leslie yap sabahları, öğleden sonra yürürsün.

Afiyet olsun canım

Sevgi ablaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Evet bence de Seeeeeevgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Sebzeli Bulgur Pilavı:
1 sb. pilavlık bulgur (benim su bardağım biraz iriceydi sanırım 300 ml. lik)
1 iri kuru soğan
3-4 ad. sivri biber
3 domates
1 yk. biber salçası
1 avuç kuru patlıcan (taze patlıcan ya da kabak da olur)
Zeytinyağı ve/veya sadeyağ (tereyağı)

Kuru patlıcan haşlanıp hazır bekletilir. ( Taze patlıcan ya da kabak kullanılacaksa ön pişirmeye gerek yoktur.) Kuru soğan soğan, biber kavrulur salça eklenir biraz daha kavrulur. Patlıcan da eklenip kavrulduktan sonra domates ilave edilir. Hepsinin birleşene kadar pişmesi sağlanır. Bulgur eklenir, suyu ayarlanır. Bulgur suyu çekince pilavınız hazır. Afiyet olsun

Son düzenleme:
hatta dostlarim desem daha iyi olacak, bizler dostuz artik hanimlar sizlere bende katiliyorum ve

sevgi ablaaaaaaaaaaaaaaa
SEVGI ABLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
SEVGI ABLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMMMMMMMMMMMMMMMMM

diyorum gel artik, özlüyoruz seniiiiiii , arada bir selam ver hic olmassa bak küsecem haaaaa ahanda küstüm

ben bulgur pilavini genelde tavuk suyuna sade yaparim , salca felan koymadan, üzerinede tavuk etlerini didiklerim , o sekilde yeriz, domatesli biberlisinide duymustum ama kuru patlicanlisini hic duymamistim, ilginc, denemeye deger, kuru patlicanida cok severim ben

arkadaslar bugün gene yogun bir gün gecirdim, menümü iki ögün yaptim bugün , su an biraz aclik hissediyorum ama bu saattede yiyemem, yarinda oruc tutacagim Allah nasip ederse insallah.
Sabah : karatay kahvaltisi ( günkurusu yok bu sabah , meyvede yok)
Ögelen : bir kase tarhana corbasi, biraz tavuk, haslanmis brokoli, yogurt, iki pazi sarmasi , 1 portakal

sabah kahvaltisini 10,30 gibi yemistim, öglenide 3 gibi yedim, öglen biraz fazla gibi oldu ama erken yedim diye bir sey olmaz sanirim , portakalida canim cekince sabahta meyve hakkimi yemedigim icin yedim, umarim kilo vermemi engellemez.
yarinda sabah 5,30 da karatay kahvaltisi yaparim, aksamda 4, 30 da aksam yemegimi yerim gene iki ögün yapmis olurum. cuma sabahi tartilacagim merak ediyorum, gerci pazartesi basladim, 4 günde cok büyük mucize beklemeyim ama 1 kiloda versem iyi olur hanii

İnşallah bırakır:18:ailenin erkekleri çok sigara içiyor...rekor amcada günde rahat 4 paket içiyor maalesef eşim de onlara uydu...
Aslında dans etmek hem zevkli hem zayıflatıcı
Senin yazdığın her şeyi okuyorum benburda saat 6:19 da güneş çıkıyor..bende o saate dışarıda çıkmaya düşünüyorum:44:bilmiyorum,olmadı mı öğlenden sonra leslie yaparım:44:
Sen bugün yürüyüşe çıkabildin mi?ben çıkamadım eşim bütün gece uyutmadı...kaç gündür boğazı ağrıyor,doktora gitmek istemiyor,ama bugün götüreceğim inşallah..kötü bir şey olmadan şu sigarayı bırak diyorum,anlamak istemiyor...
Ellerine sağlık canım,kuru patlıcanlı denememiştimbu şekilde de denerim artık

Afiyet olsun Gurbet :)verirsin canım,maşallah'ın var,sen hızlı kilo veriyorsun :)

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar
Bütün gece uyumaya çalıştım uyuyamadım ve çok yorgunum
Birazdan kahvaltımı yapacağım: 1 bardak süt,5 yk yulaf ezmesi,2 kuru kayısı,1 çk tarçın,1 tk keten tohumu..
Öğlen: 1 dilim ekmek,1 kepçe çorba,3 köfte,salata,1 ayran..

Dün öğle vaktiğinde köfte değil,1 alabalık yedim..3 köfte kadar et vardı...kahvaltıda da 2 dilim ekmek değil,1 dilim yedim :)
Sonra görüşürüzherkese afiyet olsun

Ayyy burası böyle soğuksa orası nasıldır düşünemiyorum.Bencede sabahları lesli ile yürümen daha iyi olur..Düzenli yürüyenler memnun..

Tarif çok güzel ben de patlıcan ile yaparım ama kuru patlıcanı biliyordum bir şey daha öğrendim..

Sevgi Ablaaa bende katılıyorum..

Sen de yeniden düzenini oturttun maşalah ..

Ben de geç uyudum Emirhan 6 da uyandı gözümden uyku akıyor..Eşine de geçmiş olsun..Karaturp bal iyi geliyormuş.Doktora gitsen bile yapmalısın..

Serapçım İzmir de bulut yok ama kar soğuğu derler ya sert bir soğuk var..Ben de tepede olduğum için daha çok hissediyorum..

Bu listelerle hiç açlık hissetmedim gerçekten tok tutuyor ve dinç hissediyorsun.Ben de kendime şaşırdım..Gece yatmaya yakın midem biraz kazınıyor o güne göre meyve yada süt yada salatalık yiyorum.Akşam yemeğini erken yiyoruz üzerine türk kahvesi tok tutuyor..İki bardak bitki çayı içiyorum..Zaten ağzım kuruyor çok su içiyorum..

Denemeni isterim eşim ve ben çok memnun kaldık..Bazı şeyleri evdeki sebzeye ve meyveye göre değiştiriyorum..Her zaman tam alışveriş yapamıyorum..

Dün 55.4 kg daydım ,bugün 54.5 çıktım inanmadım..Bir saat sonra tekrar tartılacağım..Baskülde yağ azalmış,su artmış,kas kütlem artmış görünüyor..Kasda azalma oldu ama çok değil..38 iken 35 e düştü..

Açıkçası ben senin yaptığın gibi olanı biliyordum sadece. Ama benim evde 2 Urfa' lı var, o tarafın yemeklerini mecburen öğreniyorum. Ama ne yalan diyeyim böylesi çok lezzetli. Yine yanında haşlanmış tavukla ya da kuzu incikle servis edebilirsin. Kuru patlıcanla başka yemek tarifleri de verebilirim isterseniz

Afiyet olsun canım, menün çok güzel. Bence verirsin 1 kilo. Bu diyetle haftada 1 kilonun üzerinde gidersin bir süre.
Allah kabul etsin. Ben uyanamadım bu sabah.

İnşaallah. 4 paket nasıl bir şey Allah korusun :18: Bu zevk değil kendine eziyet bence. Zevk için günde 5-6 tane iç hadi. Yemeklerden sonra, kahvenin yanında...

Evet yaaa, özlemişim dans etmeyi. Eskiden Ankara' da salı akşamları saat 21-23 arası salsa gecesi yapılırdı bir bistroda. Her salı giderdik. Her şey gençlikte oluyor kardeş, şimdi olsa hayatta gitmem :26:
Teşekkür ederim arkadaşım
Benim içime sinmedi sabahın o saatinde tek başına çıkman. Var mı yürüyen insanlar?
Yok ben de çıkamadım. Alarmı kapatıp uyumuşum. Aslında imsak dan önce uyanıp sahur yapacaktım güya.. Beceremedim bugün.
Geçmiş olsun, Allah şifa versin canım.. Zencefilli bal yedirsene sabahları. Bir akciğer filmi çektirseniz kontrol açısından??

Afiyet olsun şimdiden

Günaydın Dallidacım Bugün dinlenmeye fırsat bulursun umarım.
Afiyet olsun

Afiyet olsun Gülfurencim Doğru diyorsun karaturp-bal ben de duymuştum. Emirhan öğle saatinde uyuyunca sen de uyursun umarım.
Ayyy evet, İzmir' in ayazını bilmem mi. Keserdi ellerimizi, yüzümüzü. Senin evde dediğin gibi tam tepe... Sizde doğal gaz var mı, termalle mi ısınıyorsunuz?? Bizim evin oraya gelmedi hala...

Hmmm, biraz da engellemek gerekiyor yani. Sıcak bitki çayı, kahve içmek lazım o zaman. Alış verişimi yapayım. Pazartesi 6 günlük listeye başlarım inşaallah..

Gülfurencim tebrik ederim BU çok güzel bir sonuç. Su dediğin, su di mi? Ödem değil. Bence harika

Bu sabah 10 da uyandım. Aynaya bakıp kendimi beğenmeyince direkt duşa attım kendimi. Biraz da oyalanınca kahvaltı saat 11 i buldu.
Bu arada daha önce bahsettim mi bilmiyorum ama paylaşmadıysam mutlaka bilin isterim. Artık peeling satın almıyorum. Sabah kahvesinden kalan telveleri içine 1 çk. tuz atarak haftada 2 kez peeling olarak kullanıyorum. Tabi uygulamada bastırmadan hafif hafif dairesel hareketlerle uygulamak lazım. Bir de nivea nın yeni çıkardığı bir krem var. Kozmetik dükkanına girdiğimde stand kurmuşlardı. hyalurinik asitli kremler normalde çok pahalı. Nivea da bu asitle krem yaptığını söylüyordu. Aldım kullanmaya başladım. Sanırım o pahalı kremleri artık kullanmayacağım. 2-3 haftadır kullanıyorum, çok memnun kaldım. Cellular anti-age serisi...

Bugün:

Kahvaltım:
1 bardak süt+2 yk. yulaf ezmesi (hafifçe pişirdim.)
1 yk. kuru yaban mersini
1 kuru kayısı
10 badem

Ara:
Su
Yaseminli yeşil çay

Emirhana hamile kaldığımı öğrendiğim anda sigarayı bıraktım.Emzirmeyi kestikten sonra yeni evime taşınıca çay ve kahve yanında bir tane içiyorum .Furkan buna da kızıyordu ama abartmadığımı görünce ses çıkarmamaya başladı.

Serap beni biliyorsun ben hiç ciddi bir şekilde diyet yapmadım kendime şaşırıyorum maşallah.. Düzenli bir şekilde gidiyoruz.Ama bugün dayanamadım 1 çikolata yedim sabah..Çok üşüdüm uykumda bozuldu süt ile bir çikolata yedim..

Senin de yapabileceğini düşünüyorum..Eşimin bu beslenme şekliyle şekeri düştü şükür..

Ayyy sabahları çok fena insanın resmen etini acıtıyor..Bizim burası doğal gaz ile ısınıyor..Sorma o da salon pencerelerinde sorun var 250 tl geldi..İçerisi ılık 40 gündüz,gece 45 ile ısıtıyorum..Termal olsa çok güzel olacak..Narlıderede ki evler termalli onlarda termal parasını kiraya ekliyorlar..Sizin evler ne ile ısınıyor ne kadar veriyorsunuz?

Kahvaltın çok güzel ben de bir gün böyle yedim..Kahveyi yüzüme ve ellerime yapıyorum..Kremi de öğrenmiş oldum..Yüzümde iki tae leke var..Expigment krem ve sir ağdadan kaldı..Doktora gittim krem verdi..Eczanedeki bayan belgeleri var..La roche verdi.Bir de cilt bakımı yaptı resmen yüzümün derisi soyuldu..250 tl verdim ama sir ağda lekesi gitti expigment lekesi hala duruyor..

Şeyda coşkunda süt,badem yağı ve kum ile selülitlere peling tavsiye etmiş..

dünkü menüme gelince....

sahurda

1 tane çiçek ekmek içi boşaltılmış
2 tane balık köftesi
salata
büyük boy bardak ile yoğurt suyu

iftarda
2 kepçe çorba
2 tane kıymalı kabak dolması
hoşaf
yoğurtlu pancarlı yarma salatası

ara
1 hurma 1 mandalina

spor yapamadım sadece oğlumla 30 dk kadar dışarda gezindik....adım sayarım eşimdde olduğu için kaç adım attığımıda bildiremiyorum

1-1.5 litre su
1 litre limonlu elma çayı

Dünkü menümüz

Sabah
İki şekerli ,1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ile neskahve

1 yumurta ( eşim 2 tane)

Ara

ananas diyordu ama alamadım
1 portakal

Ara

1 elma

Akşam

soğanlı yumurtalı radika
üzerine yoğurt
bir lokma tavuk

Kahve

Yeşil çay

5-6 çerez

Veeeee tartıldım 54.3 kg. Seneler sonra bu rakamları görmek beni çok mutlu etti..Darısı başınıza.Unutmadan Şeyda demir eksikliğinin de kilo vermeyi engellediğini yazmış..İki aydır demir ilacı kullanıyorum..Bu da heralde kilo vermemi hızlandırdı..

bravo tebrik ederim

bugün burda firtina var, catilari agaclari ucuran cinsinden gene evde hapis kaldik arkadaslar, bende sabah biraz yattim, kalktim ev isi felan derken bu saat oldu birazdanda baliklari firina sürecegim. zaten 4,30 gibi aksam ezani oluyor yemegimi yiyecegim insallah menüme gelince sabah karatay kahvaltisi 5,30 gibi, aksamda , bir kase tarhana corbasi, bir alabalik, salata bir kibrit kutusu kadar helva , gecede bol bol su ve beyaz cay

gülfurencim masallah sana gercekten bravo senin yerinde olmak isterdim, insanin kendine güveni geliyor , cok mutlu oluyor degilmi zayiflayinca izmir benim memleketimdir , dogum yerimdir, severim oralari ben , havasida güzel suyuda güzeldir,
Dallidacim sagolasin canim, esine gecmis olsun, benim babamda birakmisti, 4-5 a kadar icmedi ama sonra geri basladi malesef esimde iciyor, tabi yanind bende sebebleniyorum dumanindan insallah birakirlar
Serapcim,kuru patlicanli tariflerinide yaz bacim, sende cok tarif var, degisik seyleri denemeyi severim, kisin zaten kuru patlicani tercih ediyorum genelde sagolsun annecigim kurutuyor . serap birde diger topikten gül abla bebek isteyenlerin kizmi oglanmi istediklerine göre günleri biliyormus, yani x ve y kromozomlarinin gününü belileyip o günlerde kaliyormussun birer kizmi dogursak acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…