Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

cok haklisin canim bizlerde bir cok hatali diyet deneyimlerimizden sonra saglikli beslenmeye karar verdik, ben su anda karatay diyetini uygulamaya calisiyorum, istahim azaldi, ara ögün yapmiyorum, günde 2 veya 2,5 ögün yapiyorum,, hicte ac kalmiyorum, kilo vermem durmazsa devam etmeyi düsünüyorum bakalim

ne güzel iste dallida, belki bu listeyle metabolizman hizlanacak ve daha fazla kilo vereceksin , hem miden kücülmüstür artik, yediklerine alismis olman lazim, bence zorlanmazsin, diyetisyeninin mantigi belli, genelde ayni , hafif azaltmis, cok iyi sen bununda altindan kalkarsin inaniyorum canim, hadi kolay gelsin:13:

listen cok güzel ama su aksamdan sonraki ara ögünü ögleden sonraya verseymisya, bende onu anlamiyorum, aksam yemeginden sonra bir sey yemezsek daha hizli kilo veriyoruz, muhtemelen saat 8-9 gibi bisküvi yada meyve yada süt demis, demekki vardir bir bildigi, basarilar canim

Ben artık her yere beslenme kutusu ile gidiyorumısrarları hiiiiç duymamdün ben de karışık yedim...sonuç:yine mide ağrısı:)))
bir müddet mekik çekmeye ara ver
bende öyle yapacagim omuzlarimdan boynuma ordanda basima gelen agri hayattan bezdiriyor , kürek kemiklerime dokunsam bile aciyor

öglen yemek yemeyecekmisin, gitmeden yemegini yeyip gitseydin, güle güle git canim, yürüyüsü doktorunun dedigi gibi abartma, gün asiri yürü yada hergün 45 dakika yürü, cok kasli olmak istemezsin degilmi

Ben artık her yere beslenme kutusu ile gidiyorumısrarları hiiiiç duymamdün ben de karışık yedim...sonuç:yine mide ağrısı:)))
bir müddet mekik çekmeye ara ver

iki safar basmisim arkadaslar

güne cok erken baslayarak bir sürü isimide halletmis oldum, esimi ve cocuklerimi hazirlayip gönderdim, ibadetlerimi yaptim, sporumu yaptim, dusumu aldim ve kahvaltimi yaptim elhamdülillah
Kahvaltim tam anlamiyla saglik kokuyordu ,cok saglikli bir salata yaptim,
Salatamda , iki haslanmis yumurta, roka , maydonoz, avokado, kurutulmus domates, bol limonlu, zeytinyagli, üzerinede ceviz kirdim elimle harika oldu yaninda bir greyfurtun suyunu siktim, üzerine soda eklayip bir bardaga tamamladim, yaninda bir kac zeytin yedim , gayet güzel doydum, en az 5 -6 saat tok kalirim bu kahvaltiyla

Her güne, güzelliğe niyet ederek başlayın.
"Bugün güzel şeyler olacak." diye düşünün;
Bir de güzellik duâsı yapın:
"Allah'ım, bugün beni iyiliklerle, güzelliklerle karşılaştır .."

- Vehbi Vakkasoğlu
(alıntıdır)

İnşallah canım :)hepimize kolay gelsin :))
Bu diyetisyenleri ben de hiç anlamıyorum..artık anlamaktan da vazgeçtim :)kilo vereyim yeter

Hamarat arkadaşim benimafiyet olsunkahvaltı menün harikadırbenimkinin yanında

Yemeğe gidiyoruz ya....tok gidersem ayı olur diye düşünüyorum...hiç olmazsa tabağıma yiyeceklerimi koyarım,otururum sofraya

Geçmiş olsun Gurbetçim. Biraz ağrı kesici krem mi sürsen acaba?? Rahatlatır belki biraz. Midemizi tam doldurmadan kalkınca aslında ne yediğimizin çok da önemi yok. Bir de yürüyüş ya da senin yaptığın gibi eliptik varsa...
Vallahi ne yapacağımı bilmiyorum. Enfeksiyon tam geçmeden de kan testlerim doğru sonuç vermeyebilir. Diyetisyenle görüşmek konusunda kararsızım şimdi. Elime yeniden kitapları aldım. Ayça Kaya ve Selahattin Dönmez.. Karatay' ı artık zaten ezberledim. :26:

Kasların hayırlı olsun canım Ama bu iyi bir şey, metabolizma hızın artacak demektir. Gayretli yürüyüşlerini kısa tutman konusunda diyetisyenine katılıyorum. Bu konuda bir araştırma okumuştum. Belki daha önce de burada paylaşmışımdır. Her gün 2 saat spor yapan hastaya gün aşırı 45 dk. yürüyüş yaptırıldığında kilo kaybının daha fazla olduğu görülmüş..
Hastalığa karşı dikkat arkadaşım.Bol C vit. almakta fayda var.

Afiyet olsun. Sabahla öğle arasında kaç saat geçiyor??
İyi gezmeler şekercim, görüşmek üzere..

bende öyle yapacagim omuzlarimdan boynuma ordanda basima gelen agri hayattan bezdiriyor , kürek kemiklerime dokunsam bile aciyor

Sen hareketi ya çok yanlış yaptın ya da karın kasın çok zayıf. Kardiyo ile kilo verdikten sonra direnç egzersizlerine geçersin artık.

Maşallah arkadaşıma, ellerine sağlık. Sporunu da tebrik ederim
Afiyet şifa olsun. Şekercim hem avakado, hem zeytinyağı, hem ceviz hem de zeytin var kahvaltında. Karatay' da yağ sınırlandırması yok dense de bence kilo vermek için biraz yağ kısıtlaması yapmak şart. Ceviz omega 3 diğerleri de omega 6-9 cevizi yine sabit tutarak diğerlerini dönüşümlü kullanabilirsin

Bugün ki sabah kahvaltım: çeyrek kızarmış ekmek
Bal (Kendi yapımımız)
Kaymak(Kendi yapımımız)
1.5 kalem(sigara yani ama ben kalem diyorum) börek
yarım k.k peynir
5 zeytin
4 bardak şekersiz çay

Ve şimdide yarım saatlik eliptik bisiklet süreceğim...

Bakalım yarın ne olacak kilo mu vermişim yoksa almışmıyım....

Sistemin güzelmiş, umarım istediğin kiloya gelirsin. Daha önce diyet yaptın mı hiç, ilk kez mi yapacaksın?

Yeni listen de çok güzel, snuçları da güzel olur inşaallah

Hepimiz için güzel bir gün olsun
Amin....

Afiyet olsun. güzel sonuçlarla gelirsin inşaallah

Bugün:

Kahvaltım:
2 dl. ruşeymli ekmek
35 gr. kaşar peyniri ile yapılmış tost
1 küçük Amasya elması
Çay

Ara:
Sade kahve

Sistemin güzelmiş, umarım istediğin kiloya gelirsin. Daha önce diyet yaptın mı hiç, ilk kez mi yapacaksın? .

Evet daha önce bi çok çok kez yaptım hepsinde güzel sonuçlar aldım ama sonunda sıkıldım ve bıraktım....Ama şimdi diyet yapmıyorum yani yapıyorum ama sağlıklı beslenme şeklinde insan diyeti ömür boyunca yapamıyo ama sağlıklı beslenmeyi ve az yemek yemeyi yapmak zorunda bende onu uygulamaya çalışıyorum..zaten mideyi yemek su ve hava ile doldurmak zorundayız bunu uygulamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Bakalım sonuıcu yarın görcez :)

Her seferinde sonuç alıyorsan bu metabolik hiç bir sorunun olmadığını ispatlar. Bu kez de başarılı sonuç alacağına inanıyorum..

Arada kahvemi içmeye fırsatım olmadı. Birazdan içeceğim. Bu arada daha önce de yazmışımdır muhtemelen. Hatırlatayım, kahveyi içtyikten sonra kalan telveye 1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu ilave edip peeling olarak kullanıyorum. Hem siyah nokta problemi yaşamıyorum hem de cildim yumuşacık ve parlak oluyor.

Ara:
600 ml. su

Öğle yemeğim:
2 kepçe ezo gelin çorbası
2 yk. pırasa yemeği (yağsız olduğu için salata yerine sayıyorum)
3 yk. yoğurt

Ara:
1 sade kahve
400 ml. su

Ara:
Baharatlı sütlü yeşil çay
400 ml. su

Akşama bamya pişirmek istiyorum. Elimde hem kurutulmuş hem de derin dondurucuya attığım tazesinden var. Hangisini kullanacağıma karar veremedim.. Umarım tembellik etmem de yemek pişiririm. Gerçi ara öğünden sonra tekrar yemeye de bilirim. Saat 18 gibi spor yapıyorum. Spordan sonra da aç hissetmiyorum. Karşı komşum da bana katıldı, artık spor yaparken yalnız değilim

Ve öğle yemeği 1 kase tarhana çorbası
6-7 y.k ıspanak
1 küçük kase yoğurt
Salata

Ama bu akşam misafirliğe gideceğim umarım çok şey yapılmamışdır Yosa yarınım hüsran

Yemeğe gidiyoruz ya....tok gidersem ayı olur diye düşünüyorum...hiç olmazsa tabağıma yiyeceklerimi koyarım,otururum sofraya
sen isini bilirsin güzel arkadasim benim

krem sürüyorum agri icin serapcim, hatta sicak su torbasinida koyuyorum sürekli yumusatir diye,bakalim gecer insallah, cok yaglimi olmus, aslinda avokadoyu koymayacaktim, söylemesi ayiptir iki gündür kabizlik oldu bende onun icin ise yarar belki diye düsündüm , simdi sen söyleyincede düsündümde gercekten yagli olmus, ama 6,5 saat acikmadim birde üstüne, kurutulmus domateste yagli sosun icindeydi, bende senin dedigin gibi yaptim, eliptik sürdüm hatta strec filmle sardim göbegimi arkasindanda bacak hareketleri makas felan yaptim, simdilk öyle devam etsem iyi olacak. az yedigimiz taktirde ne yedigimizin önemi yokmu gercekten acaba, ne bileyimki benim kafamda cok karisiyor, öyleyse hic kendimize ayri yemek yapmaya ugrasmayip, direk yaptigimiz yemekten az yesekte olur belki, aman ne bileyim, bir diyeti uyguluyorsun, yok sunu yiyecen, yok yemiyecen iyice strese giriyorsun, bir kitap vardi ,tek sisman beyninizmiydi nedi adi, düsünce gücüyle zayiflamayi anlatiyordu, bir aralar incelemistim internetten, okudunmu sen, herseyi dinledik, ögrendikte, gercekten bizim sorunumuz, beynimizimi kodlayamiyoruz, nasil oruc tutacagim dedigimiz zaman yemiyoruz, aslinda o kitapda mantikli gelmisti bana, ben kitabi okumadimda, alinti yapilmis önemli bazi sayfalarini okumustum, mesela diyorki, asil kilo almamiza sebeb tartilarmis, iki ay kadar hic tartilmamak lazimmis, bendede öyle olmuyormu , iki kilo verdigimi görünce hemen sanki o kiloyu geri almam gerekmis gibi istem disi yemelerim oluyor, birde mesela hani diyoruzya, ben bilmem su kilodan asagi düsemiyorum hic, dedigimizdede, beyine otomatik olarak sinyal gidiyormus, bu gibi bir sürü sey, yada ben kilo veremiyorum dedigimiz zaman bitti, beyin onu hemen uyguluyormus, tartilari kldirmak lazim, aynen mevsimlerden romanin diyetindede öyleydiya 1,5 ay sonra tartilmistik ...

afiyet olsun canim, insallah eksili rakamlar görürüz

Allah şifa versin arkadaşım
Ne yediğimizin önemi yok derken her gün üst üste börek, mantı ve pilav yemeyeceğiz tabi ki Bahsettiğin kitabı okumadım ama zihin gücüne inanıyorum. Sadece yemek konusunda değil, olumlu düşüncenin olumlu sonuçlarla hayatımıza yansıdığına, iyi düşünüce iyiyle karşılaşacağımıza inanıyorum. Hatta karma ya da inanıyorum. O yüzden öfkemi kontrol edip intikama yönelmemek, nefret duymadan affetmeye çalışıyorum.. Yemek konusuna dönersek, sağlıklı seçimler yapmak elimizde. Evde patatesi kızartmak yerine fırınlarsak, koca bir patates yerine küçük olanı tercih edersek ve aynı öğünde ya da aynı günde börek, çörek, pilav yemezsek sorun olmaz.

Sen 2 kilo verince ben de 63 lü rakamlara gelince sanki hedefimize ulaşmış gibi davranıyoruz. Nasılsa kilo verebiliyoruz, istersek olur şımarıklığına kurban ediyoruz kendimizi. Artık gerçek hedefe ulaşıncaya kadar şımarmak yok

Öğleden sonra:
10 fındık

Saat 18:
1/2 sb. süt
1 yk. yulaf ezmesi
1 elma
tarçın

Saat 19:
45 dk. yoga

Saat 20:
2 ad. form bisküvi
Baharatlı yeşil çay

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Serapcimevet,daha kısa süreli yürüyüşler yapmam lazım...bu konu da tartışılır aslında...eski diyetisyenlerim haftanın 5-7 günü tempolu yürüyüş yap diyorlardı...bu diyetisyen ise çok spor yapma diyor....
Akrabalarımız hep hasta...dün toplu olarak hastaneye gittiler,serum taktırdılar....hastane dolu'imiş...bu nasıl bir virüs ise...
Saat 8:30 da kahvaltım var,öğlen yemeğimi saat 12:30 da yiyorum....
Afiyet olsun:)sporun da çok güzel
Yeni listen de çok güzel, snuçları da güzel olur inşaallah

Hepimiz için güzel bir gün olsun
Amin....
Amin!
Bu peeling'i ben de deneyim bu akşamafiyet olsun
Komşun'la birlikte yoga mı yapıyorsun?:44:
Afiyet olsun...evet,diyet yaparken misafirliğe gitmek çok zor....
Öğleden sonra:
10 fındık

Saat 18:
1/2 sb. süt
1 yk. yulaf ezmesi
1 elma
tarçın

Saat 19:
45 dk. yoga

Saat 20:
2 ad. form bisküvi
Baharatlı yeşil çay

Bugünün menüsü oldukça hafif oldu :)afiyet olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…