Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba canım bir haftadır internetim yok geçiş yaptım.Şükür dün geldi çocuklardan ve eşimden yeni sıra geldi.

Merhaba sevgili arkadaslarim. Cok hastayim. Grip+ akut farenjit. Sabah aksam ignelerim var. Biraz toparlanayim gelecegim yaniniza. Sevgiler

Çok geçmiş olsun portakal taze zencefil çok iyi geliyor..Furkanda ateşli bir şekilde geçirdi keçi gribi diyorlarmış..İnsanı zorluyor..

Bu sefer bırakma lütfen çok iyi gidiyorsun..Harekete devam gerçekten fark ediyor..

Listeler oturmuş maşallahhh.

Çok güzel inşallahh tamamen düzene girer ..Eşim kilo verdiğinden beri şekeri düzene girdi şükür..

Sizlere yeni yılda mutlu,sağlıklı ve gönlünüzdeki dileklerinizin gerçekleşeceği bir yıl diliyorum..Ben bildirim yapmıyorum 53.5-54.4 arası gidip geliyorum..52 kg olmak istiyordum ama herkes yeter verme diyor..Size merhaba demek için geleceğim çünkü sizi seviyorum..

Mantı işi de isteyene yapıyoruz..Beni çok zorluyor Emirhan ile çok zor..Şimdi de bebek şekeri ve süsleri,keçe ile yazılı badi işine girmeyi düşünüyorum..Hamile olan arkadaş ile yapacaktık ama onunda artık zamanı olacağını sanmıyorum..Büyük ihtimal tek yapacağım..Bakalım Allah ne diyecek?

sagolasin dallida ama beni fazla simartmayin, biliyorsun sonra ne oluyor insülin direncin kirilmadimi hala , neden öyle oluyor, doktoruna bu durumu danis bence, bak ben sabah rahatsiz oldugum icin tam bir karatay kahvaltisi yapamadim canim istemedi, buna ragmen hala hic aclik cekmiyorum, gayette rahatim, sekerli seyler insani aciktiriyor, meyveyi istersen sadece sabah kahvaltinin yaninda ye , genede sen bilirsin , ben doktorun isine karismayim da

görüsürüz canim kolay gelsin, menün güzel olmus, mevsimlerden romanin listeleri gibi, sevgi ablada eger baslayabilirse o listelerle baslamak istedigini söylüyordu, 2,5 saat nasil yürüdünüz dallida su sogukta, dikkat et hasta olmayin bir saat yürüsen yeter bacim, cok yürüyorsun

merhaba gülfurencim, sanada bu giren yeni yilda Allahtan mutluluk, saglik, huzur, ve hayirli bol kazanclar diliyorum, hakkinda ne hayirli olacaksa rabbim onu nasip etsin, ne güzel keske banada deseler yeter artik verme diye ne güzel bir sözmüs o aaaaaahhhh ah , neyse canim tabiki gel arasira seni merak ederiz, sohbet ederiz, nede olsa iki senelik arkadasligimiz var en iyisi yapabildigin kadari ve kendin yapman, canim kendini cokta zorlama oldugu kadar olsun, ama kendin yapman en mantiklisi, ortaklik zor is, hakkinda hayirlisi

Merhaba canım
aynı dileklerimle ben de yeni yılını kutluyorumbiz de seni seviyoruzdediğin gibi,arada gel,özletme kendinihayırlısı neyse o olsun,Gülfurencim...seni takdir ediyorum,hiç pes etmiyorsunRabbim bol,hayırlı kazançlar nasip etsinEmirhan daha küçük annesiama gerçekten yanında küçük bir çocuk varken iş yapmak zor:44:
Rica ederim canım,ceza varsa,ödül de olmalı,değil mi?dediklerine aynen katılıyorum,ama şimdi doktora uymak zorundayım...1 senedir uğraştım,uğraştım,ama kilo veremedim...diyetisyenimle bu konuları konuşacağım,fırsatım olursa..
Sevgi ablayı gaza getirmeliyizözledik
Yürüdükoğlum biraz şikayet etti ama dönüşte puding yaptım,yorgunluğunu unutu

Akşam yemeğim:1 kepçe çorba,yarım alabalık,salata,1 bardak kefir...
Ara:1 büyük elma,1 bardak yoğurt

Hepimize hayırlı geceler

Günaydınlarrrrr
mutlu pazarlar dilerim
Kahvaltım:
1 dilim ekmek
2 parmak kadar peynir
4 zeytin
1 yumurta
1 mandalina

1.ara öğünümü kahvaltıya ekledim:)

Öğlen:
1 kepçe çorba
3 köfte
salata
1 çb yoğurt

Ara:
1 bardak yoğurt

Birazdan oğlumla yürüyüşe çıkacağız...1,5 saat yürüyüp geleceğiz

Günaydın mutlu,hayırlı,sağlıklı,fit haftalar dilerim

Kahvaltım:
1 dilim ekmek
2 parmak kadar peynir
4 zeytin
1 yumurta

Ara:
1 elma

Öğlen:
1 kepçe çorba
8 yk pırasa
salata
1 çb yoğurt

Ara:
1 bardak süt

ictigim zencefilli limonlu caylardanmidir nedir , grip olmadim, ama hafiften bogazimda agri ve yanma var hala. dün aksam yaklasik 1 saat kadar spor yaptim, bu sabahta 25 dakika eliptik 20 dakikada yerde egzersizler yaptim haftaya iyi basladim, su an kahvaltimi yaptim , sicak zencefilli yesil cayimi iciyorum
Kahvaltida : 2 yumurta (cilbir) cökelek, zeytin, ceri domates, turp, 1 portakal, ceviz, yedim
Öglen : bir tabak sulu köfte, bir tane biber dolma, salata ve yogurt
Aksam : bir kase keten tohumlu yogurt

arkadaslar sabah 9 gibi kahvaltimi yaptim, öglen yemegini, saat 3- 4 arasinda yersem yaklasik 6 saat kadar leptin hormonum calismis olacak, aksamda 7-8 arasi yogurdumu yeyip günü tamamlamak istiyorum.
Bu sabah doktorum programinda dr, gürkan kubilay vardi baktinizmi... peynir alti suyu ve karabugdayin metabolizmayi hizlandirdigini söyledi, ayrica karataydaki bolca yedigimiz et, tavuk, balik, yumurta, peynir, ceviz, bademinde metabolizmayi hizlandirdigini söyledi. Ayrica canan karatayda kahvaltida yedigimiz 2 yumurta , peynir, zeytin ceviz gibi yiyeceklerle 5 km. yol yürümüs gibi metabolizmamizin calistigini , yaglari yaktigini ve bizi 5-6 saat kadar tok tutacagini söylüyor. aslinda bütün doktorlar yavas yavas ayni noktada birlesmeye basladilar

serapcim nasil oldun canim, iyilesemedinmi...

Bugün ara öğün olarak süt içmedim...1 avuç kuru üzüm yedim,2 mandalina...1 tablet çikolata...hepten saçmaladım ya...
Şimdi ise midem çok bulanıyor...
Akşam yemeğim: 1 kepçe çorba,yarım alabalık...bu gidişle omega 3 patlaması yaşayacağım

Oğlum bugün çok yoğun...ingilizce ve fen sınavları peş peşedir...ona kek yapayım dedim ...keki fırına verdim ama keke süt koymaya unutum....inşallah olur....

Gribi atlatmanı sevindim canımmaşallah,spor da rutine girmişkim tutar seniafiyet olsun
Evet,galiba Karatay hoca haklı...kaç ay uğraştım gram vermedim ya:44::44:

Kek fırından çıkana kadar çok güzeldiçıkar çıkmaz balon gibi sondu...ve tam pişmemişti...tekrar fırına koydum,15 dakika daha bıraktım:) güzel oldu,1 dilim yedimbugün kaçamak üstüne kaçamak olduçarşamba da diyetisyene gideceğimama sanki bu defa kilo vermedim:44::44:
Hepimize hayırlı geceler

Günaydın arkadaşlar bu sabah geç uyandım....
Kahvaltım:
1 ısırık kek
yarım dilim ekmek
1 yumurta
4 zeytin
2 parmak kadar peynir

Öğlen:

1 dilim ekmek,8 yk pırasa,salata,1 çb yoğurt

Ara:

1 bardak sütlü nes....

Öpüldünüz

Eşimin bir şeyi yokmuş :) bir ağrı kesici,bir kas gevşetici ve bir merhemle eve geldik :)
Amin!!sağ ol canım evet ya,hem benim için hem Serap için diyetisyen şart gibi...biz bir senedir bir arpa boyu yol alamadık

Geçmiş olsun, hasta olmamasına çok sevindim. Bence asit birikiminden o sırt ağrıları

Merhaba arkadaşımçok geçmiş olsuntuhaf ama biz bu sene hastalanmadıkİstanbulda'iken grip peşimizi bırakmazdı...sen iyi ol canım,sonra aramızda gelirsinöpüldün

Teşekkür ederim canım Aman Allah nazardan saklasın. Kar ve soğuk virüsün yaşamasına fırsat vermiyor demek ki

1800 gr. çok güzel Gurbetçim, tebrik eder devamını dilerim

Menülerin çok güzel olmuş canım, tebrikler

Emekli olsa da arada ders filan verse, bir kaç saat dershanelerde derslere katılması iyi olabilirdi aslında. Ama tabii kendi seçimi. Benim babam da erken emekli oldu. Ama uğraşısı var. Hiç bir şey yapmasa mesleklerine üye insanların kurduğu bir dernek var, gider orada arkadaşları ile sohbet eder.

Bir kontrole götürsen??

Kan şekerin çok güzel, tebrik ederim seni de doktorunu da Tiroidin daha önce normal değil miydi??

Serapcım,daha iyi olduğunu umuyorum..evde adaçayı varsa,gargara yap,çok iyi gelir...hatta 1-2 bardak iç
Eki Görüntüle 917913

İyiyim Allah' aşükür

Amin
Az kaldı bahara Senin ki büyük başarı, tiryakiyi mutfağa sokmak ne demek
Afiyet olsun, evet belki de bu sayede hasta olmadınız

Gurbetçim inan hiç mutfağa gidip çay kaynatacak halim yoktu Sadece C vitaminini artırabildim. Amin, çok teşekkür ederim
Göbek aleti nasıl bi şey?? Spor için tebrik ederim

Teşekkür ederim Eşinin sağlığına kavuşmasına çok sevindim

Teşekkürler canım Allah senin de gönlüne göre versin Hedefine ulaşmana çok sevindim 1. sayfada hedefine ulaştı olarak işaretleyeceğim

Serapcığım,Gurbetcim

Daha iyi olduğunuzu umuyorum

Çoook iyiyim artık

Menün harika Hep böyle kal Spor için tebrikler
Bugün daha iyiyim artık, teşekkürler

Yaramaz çocuklar gibisin Kan şekerin düşmüş olmalı. Sonra da her şeyden azar azar da yesen de miden pek mutlu olmamış anlaşılan...
Allah zihin açıklığı versin

Ellerine sağlık ve afiyet olsun.

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba Allah' a şükür kendime geldim. Vücudumdaki ağrılar devam ediyor, ama çok çok azaldı. Bu hastalık çok fena, ayağa kalkıp kendi kendime doktora gidemedim o derece yani. İlk 2 gün eşim iğneye götürdü. Mutfağa giremedim. Ne çay yapabildim ne de yemek. Komşum sağ olsun çorbamı yaptı getirdi. İlk 2 gün çorbanın içindeki ekşi tattan başka bir tat alamadım o da ayrı tabii

Bu sabah tartıldım 63.8 kg. geldim. Demek ki yılbaşı gecesi ve ertesinde yediklerimi yattığım yerden yakmayı becermişim :9

Bu sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
1 dl ekmek
1 kivi
1 tk. bal
1,5 dl. peynir
1 tk. kaymak (ev kaymağı,sulu)

sabah biraz yatmistim, saat 12 gibi kahvaltimi yaptim, sonrada alisveris ve bankada islerim vardi, onlari hallettim, eve geldim alisverisleri yerlestir yemek yap derken bu saat oldu, ben daha aksam yemegimi yemedim, 12 de yediklerim beni baya tok tuttu, acikmamayi ögrendim galiba, artik iki ögün yetiyor ama gözümü meyvelerden alamiyorum, normalde cok yemem ama karatayda kilo verme asamasinda yasakliya ondan galiba meyveler gözümde tütüyor sadece sabah 1 meyve yeme hakkimiz var, onun disinda hersey normal, yalniz dün gene tv de mehmet ali bulut kangrubunu anlatti, normalde benim süt ürünleri ve yumurta yememem lazimmis ama bende hersabah 2 yumurta ve peynir yiyorum, kafam karisti , karatayinda olmazsa olmazi bunlar, her kafadan bir ses cikiyo, insan hangisine inanacagini sasiriyor valla
SERAPCIM IYI OLMANA SEVINDIM; KILO VERMIS OLMANADA SEVINDIM; MASALLAH SANA
Dallidacim sen nasilsin canim okudum kek pisirmissin afiyet olsun canim, yürüyüslerin masallah cok oiyi , ben bugün kaslarimi dinlendirdim yarin sabah tekrar yapacagim, 1 gün yapip bir gün dinlenecekmisiz, serapcim göbek aleti su klasik ay seklinde olanlar varya, kafani koyma yeri var kollarinla kaldiriyorsun, resim koymayida bilmiyorumki, ama eski ilk cikanlardan ama genede boynum agriyor
SIMDI AKSAM YEMEGIMI YEMEM LAZIM; ESIMDE GELIYOR; GÖRÜSÜRÜZ ARKADASLAR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…