Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Afiyet olsun Gurbetcim. Kan gurubuna gore diyette 0 gurubu olarak kahvaltida yiyecek bi seyimiz yok maalesef. Ama urfa ya gittigimizde ciger kebabi kurala uygun oldugu icin tercih ediyorum
Gobek aletini anladim canim, boynunu destekliyor olmasi lazim aslinda.

Bugun cok tembellik ettim, aksama kadar evin icinde hic bir is yapmadan gezindim. Umarim yarin konsantre olup islerimi yaparim...

Merhaba Serapcim,gelmene çok sevindim
Evet,eşimin tahllileri hep temiz çıkıyor ama ona sorarsan eğer, hep rahatsız:44::44:dün dahiliyeye gitti,tabii ki bugün tahllileri temiz çıktı,bir kas gevşetici,bir mide koruyucu verdiler...çalışmak istemiyor,bir yere gitmek istemiyor...sadece benimle dişarıya çıkıyor...bir doktora gidelim diyorum,yok diyor...eşim işkollik bir insandı,emekli olunca boşluğa düştü...dershanelerde 12 saat çalışamam diyor...dediğim gibi bir bahara çıksak,çiftliğe gidecek,zaman geçirecek...şimdi hava soğuk diye gitmek istemiyor,üşürüm diyor
Evet,kan şekerim iyi çok şükür ama şimdi tiroidlerim düştü...doktor laboratuvardan da olabilir diyor...yarın diyetisyenimle bir görüşeyim ,olmazsa tiroid tahllilerimi bir daha tekrar edeyim ...
Oğlumun farenjiti var...sigara dumanına hiç gelemiyor...eve gelen misafirlerim da mutfağa alıyorum sigara içmek için
Teşekkür ederim canım
Gülfuren hedefine ulaştı,darısı başımıza
Tekrar geçmiş olsun canımbu mikrop berbat bir şey imiş....yatırıyor...ne güzel,hala komşuluk var...kilo kaybın için ayrıca tebriklerafiyet olsun
Ogle yemegim:
1 iri kase ezo gelin corbasi
1 sb. Sut
6 petibor biskuvi
Afiyet olsun
Merhaba canım,iyiyimevet,uzun aradan sonra kek pişirmek istedim,ama süt koymaya unuttumkıtır kıtır olduelimden geldikçe yürüyorum...diyetisyenim sadece haftada 3 gün yürü dedi...senin maşallah'ın varhiç sporunu aksatmıyorsunkeşke karatay ile bende kilo verebilseydim...tereyağlı yumurta yemeye özledimkaratay yaparken 1 hafta tereyağlı yumurta yedim ve 1 kilo aldım
Afiyet olsun Gurbetçim
Bu arada aksam yemegimi de yazayim:
1 cay kasigi tereyag ile yumurta
3 yk. Yogurt
Hımmmm,oldukça hafif bir akşam yemeğiafiyet olsun canım

Bugün 2 saate yakın yürüdüm...
Akşam yemeğim:canım et istemedi,8 yk pırasa yedim,1 dilim ekmek,salata,1 çb yoğurt
Ara:1,5 elma,1 bardak yoğurt...

Yarın diyetisyene gideceğim..ama galiba bu sefer pek kilo kaybım olmadı...acayip şişmiş hissediyorum kendimi:44::44:neyse,artık yarın bakkacağız...yine de moralimi bozmayacağım

Hayırlı geceler

Günaydın güzel bayanlar

Az önce kahvaltımı yaptım:
1 dilim ekmek
1 yumurta
4 zeytin
2 parmak kadar peynir
1 kupa çay
1 fincan kahve

Saat 13:45 te diyetisyenle randevum var...sonra görüşürüz

Kaçamaksız bir gün dilerim

Merhaba Dallidacim, cok teşekkür ederim

Bahara kadar sana sabır diliyorum canım eşinin sağlıklı olması cok iyi, ama ne yapsın is kolik insan ısı bırakınca boşluğa dusuyor ne yazık ki..

İnsallah biz de başarırız canım, amin

Yürüyüş aksatmadan yapmamana sevindim reglin yakınsa o yüzden sis hissediyor olabilirsin. Diyetisyenin analiz cihazında ölçüm yapiyor sanırım, ödemi hesaplaman cihaz olabilir. Takma kafana, 2 çikolata yedin diye suçlu hissediyorsun bence

Afiyet olsun guzel haberlerle dönmeni bekliyoruz

Bu sabah:
400 ml.su

Kahvaltı:
1 bardak süt (tarçın ve zencefille)
1 portakal

Öğle:
Nohutu pirasa yemeği
1 kase yoğurt

Ara:
1 bardak süt
1 kivi

Aksam:
100 gr ızgara et
Mevsim salata

Bende geldim benide alın aranıza .... 10 kilom var vermem gereken ve 28.02.2014'e kadar vaktim var haftada 1 kilo versem yine yetecek.... Bu arada boyum 1.60 kilom 69 ve yaşım 25...Bakalım bu cuma tartılacağım inşallah vermiş olacağım inanaıyorum kenidme

Bu sabah:
400 ml.su

Kahvaltı:
1 bardak süt (tarçın ve zencefille)
1 portakal

Öğle:
Nohutu pirasa yemeği
1 kase yoğurt

Ara:
1 bardak süt
1 kivi

Aksam:
100 gr ızgara et
Mevsim salata

Öğleden sonraki arada degisiklik yaptım:
12 fındık
2 kuru incir
Çay

Aksam yemeğimi yeni yedim, biraz gec oldu ama karbonhidratımız olmasına güveniyorum

Dallidacim nasil gecti gunün? Sonucları merak ediyorum..
Gurbetçim sen neler yaptin sekerim?
Sevgilim gözümüz yollarda kaldi, hadi artik üzmez bizi cok özledik biz seni
Gülfurencim, nasil gidiyor işlerin?

Hepinize sevgiler kizlar

Merhaba, hosgeldin Nursefam. Haftada 1 kilo oldukça mantıklı bir hedef. Nasil bir sistem uyguluyorsun?

Öncelikler sporuma çok dikkat ediyorum sabah kahvaltıdan yaklaşık 1 - 1.5 saat kadar sonra en az 30-40 dk cardiyo bisiklet ve akşam yatarkende netten fitness ve yan simit için hareket yapıyorum ama hergün... Yemek olarak da herşey yiyorum ama az az yiyorum mesela canım çikolata istiyorsa sadece 1 kere ısırıyorum ama genelde % 80 bitter yiyorum.Bide diyet olarak değilde sağlıklı beslenme olarak düşünüyorum çünkü diyet yapmakdan çok sıkıldım ve çabuk pes ediyorum ama bu şekilde hem kalıcıoluyor hem sıkıkmıyorum.Özellikle yemek istediklerimi kahvaltıda yiyorum (börek çörek gibi)çünkü gün içinde edaha kolay eriyor böyle yani...Ama en önemlisi eğer haftada 1 kilo veremezsem kendime ceza uyguluyorum.Mesela yatarken radyo dinlemeden uyuyamam eğer 1 kilo veremezsem dinlemekden vazgeçeçeğim o zaman daha iyi oluyor.Böyle uygulamaya çalışıyorum.

dün aksam misafirlikteydik, sabahta gene kahvaltiya bir yere gidince iki gündür tam diyetime uyamadim, ama cokda yemedim, hatta daha az yedim sayilir, yalniz kroniklesen boyun agrim, göbek hareketlerinden sonra dahada cogaldi, galiba onu yapamayacagim bu misafirlikler iyi olmadi cumaya ne kaldiki, tartilmadim ama umarim kilo verebilmisimdir, serapcim simdi sen nasil bir diyet uygulamayi düsünüyorsun, kafana göremi yada nasil.... Allahtan birsey olmazsa yarin cok ciddi kacamaksiz yapmaliyim ki cumaya toparlanayim,

dallidacim diyetisene gidecektin neler oldu cok merak ettim

merhaba canim hosgeldin, negüzel bende spor yapmaya yeni basladim, evde eliptik bisiklet sürüyorum yaklasik 25-30 dakika giderek arttiracagim, su an yeni oldugum icin hamlamisim, heryerim agriyor, ama göbek hareketlerini yapmayacagim, cünkü boynumun agrisindan duramiyorum, simdilik böyle, bizde arkadaslarimizla bir cok diyeti denedik, ben cabuk usaniyorum, bir diyete basliyorum, ilk hafta veriyorum, ikinci hafta veremeyince cok uzulüyorum ve pes ediyorum, sen en dogrusunu yapiyorsun, saglikli ve yavas kilo vermek en iyisi, ama ben bazen sabirsizlaniyorum, cünkü vermem gereken cokm kilo var ,

Evet bende çok sabırsızlanıyodum hemen vereyim istiyordum ama anladım ki öyle kesinlikle olmuyormuş sağlıklı bi şekilde(Çünkü bu kilolar 1 ay içinde alınmadı).Bende artık yavaş yavaş vereceğim dedim hem kendimide yormuyorum en önemliside psikolojim bozulmuyor.Kendimide çok rahat hissediyorum böyle.Artık istesemde çok yiyemiyorum.Ama kesinlikle diyet adı altında yapma derim çünkü diyeti en fazla 1 yıl oda zorlarsan yaparsın bide yaptığında geri alma ihtimalin %70. Ama sağlıklı beslenmede kesinlikle geri almazsın

Hoş geldin Nursefaminşallah istediğin kiloya inersin

Çok yazamıyorum,bugün diyetisyene gittim,kilom hala 75 ama 450 gr yağdan verdim ve 1,5 kilo kas yapmıştım...fazla yürüyüş yaptım diye fırça yedimyürüme diyor...haftada 3 gün 1 saat yürüyüş yeter diyorben nasıl duracağım?
Bugün hasta ziyaretine gitmek zorunda kaldım...galiba keçi gribi mikrobu buralarda da geldi
Listemi daha sonra yazmaya çalışırım,yazamazsam yarın sabah yazarım artık....öpüldünüz

Dediklerine aynen katılıyorum

Merhaba Serapcim,günüm iyi geçti çok şükür...diyetisyenim şimdi kilo kaybımı biraz hızlandırmak istiyor,bu yüzden bu liste biraz fakir bir liste...1,5 kilo kas yapmıştım yafazla kas yapma diyor yoksa kilon artar diyor
Benden den sevgiler

Sabah
:3 parmak kadar beyaz peynir veya 1 haşlanmış yumurta(haftada 2 gün),
1 dilim ekmek,
yeşillik

Ara:
1 fincan bitki çayı

Öğlen:
8 yk sebze yemeği
1 bardak ayran
salata
1 dilim ekmek

Ara:
1 fincan bitki çayı
1 meyve(haftada 3 kez)
2 tam ceviz içi

Akşam:
1 kepçe çorba
100 gr et
bol salata
1 bardak ayran

Ara:
1 meyve veya yarım paket diyet bisküvi
1 su bardağı süt veya yoğurt

Günde 2,5 l su....haftada 3 gün 1 saat yürüyüş

Ben artık her yere beslenme kutusu ile gidiyorumısrarları hiiiiç duymamdün ben de karışık yedim...sonuç:yine mide ağrısı:)))
bir müddet mekik çekmeye ara ver

Son düzenleme:

Günaydın arkadaşlar

Kahvaltım:
1 dilim ekmek
3 parmak kadar peynir
1 domates
Maydonoz

Ara:
1 bardak beyaz çay

Ara öğün niyetine çay içmeye olayı sevmedim
Bugün öğlenden sonra amca gelinine gideceğiz,yemeğe davetliyiz :) bugün öğlen yemeği yerine akşam yemeği yiyeceğim:1 kepçe çorba,100 gr et,salata,1 bardak ayran...

Ara:
1 bardak yeşil çay
1 elma
2 ceviz içi(en sevdim öğün bu oldu :)))
Akrabalara giderken hep yürüyerek gidiyorduk...dün de yürüdüm...acaba bugün dolmuşa mi binsek?

Akşam gelince yine yazarım :) öpüldünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…