Sağlıklı gebelikler için kilo verelim :)

Ben kalori hesabıyla gideyim diyorum ama herşeyin karşılığı yok tabi aşağı yukarı 63 ise 65 diyorum kalorilere mesela düz hesap yapıyorum.Yazın saatin çok önemi olmuyor başta da dediğimiz gb hepimizin yaşan tarzı farklı olduğu için hepimizi kendimize uygun olanı seçicez tabi.
Betana ne zaman baktıracaksın bir daha peki düşene kadar her hafta baktırman gerek canım bilgin var mı bilmiyorum ama 0 ile 7-8 arası normal kabul ediyorlar.Ben de regl olma günüme göre haftaya gidicem kontorle ve kan vermeye.

Selam kızlar Haftanın ilk kalori paylaşımı benden gelsin :)
Bugün çok düzenli bir beslenme yapamadım ne yazık ki öğle yemeği biraz geçiştirici oldu.Yediklerimin de listelerde tam karşılığını bulamadığım için aşağı yukarı değerleri almaya çalıştım yani bir besinin değeri 72 ise ben düz hesap 75 olarak hesapladım ki diğerlerinden artı eksi birbirini tamamlasın.Yemekleri yazmak istemiyorum sonuçta herkesin mutfağı farklı ama yine de yazalım derseniz bir sonrakine yazarım.
- Kahvaltım: 100 kal.
- Öğle: 150 kal.
- Akşam: 400 kal.
Toplamda 650 kalori aldım ama herşeyden az yedim akşam yemeklerinde 2 kaşık koydum mesela ben düz bugün için 700 kalori diyorum yine de sonuçta gr.olarak birebir hesaplayamıyoruz.Spor bugün yapamadım çünkü öğleden sonra dışarda olmak zorundaydım ama sabah baya ev işi yaptım Hadi bakalım sağlıklı beslenmemiz hayırlı uğurlu olsun :)

Günaydın hanımlarr
22 Nisan Kalori paylaşımı yapıyorum
dün sporun dibine vurdum resmenn

Kahvaltı:143
Öğle:9 kalori (birşey yemedim canım istemedi )
Akşam:70

Sporlarım
Zumba 30 dk
Plates yaptım 1.5 sa
Doğa yürüyüşü 30 dk
Egzersiz 30 dk

Ben bu arada gecen hafta bahsetmiştim 5 günde 5 kilo diyetine başladım
Tek tip besleniyorum sağlıksız ama vermem gereken ilk 5-6 kiloyu bu şekilde atmak istiyorum

Sen bişey yemiyorsun ki tatlım :) hızlı şekilde kilo vermek istiyorsun ama az yemek çok spor ile gidersen max.iki hafta sonra kilo vermen durur ve kilo verememe psikolojisine girip yemeye başlarsın,bir de günlük kalorini zaten sporla yakıyorsun eee beden kalan enerjiyi nerden alacak spor için içerden yemeye başlıcak bu da seni yorgun,sağlıksız hale getirir canım,hepimiz kilo vermek istiyoruz ama önemli olan bebeğin için iyi bir beden hazırlamak,nacizane fikrim.Ben gebelik içinde nasıl hareket ediceksem ona alışmaya çalışıyorum herşeyden az az yiyorum,dün ve bugün koşuşturmacadan sağlıklı çok sağlıklı beslenemedim öğün çok atladım ama kalorimi aşmadım.Tabi sen karar vereceksin ben sadece geçmiş spor deneyimime dayanarak söylemek istedim.

KIzlar selam,ben bugün de düzenli yemek yiyemedim
Sabah: 0 kalori çünkü kahv.yapamadım
Öğlen : 250 kal.
Ara:100 kal.
Akşam:250 kal.
Toplam 600 ama ben onu 700 olarak kabul ediyorum çünkü belki kalorisini yanlış hesapladıklarım oluyordur.Yarın öğünlerimi daha düzenli yerim diye düşünüyorum.Yarın da yürüyüşe başlamayı planlıyorum inşallah :) görüşürüz kızlar sizlerden de bekliyorum

selam hanımlar ben geldim herkes nasıl bakalım?
kızlar süpersiniz bende hemen yarın başlıyorum
siz tatlıdan vaz geçemem çok seviyorum çikolataya bayılırım dedikçe tatlıya daha çok bağlanıyorsunuz haberiniz olsun
hadi bakalım biraz sabır bebişimiz için

Hoşgeldin canım,nasıl geçti hafta sonunun?güzel bir hafta sonu geçirmişsindir umarım Ben de iki gündür başladım ama düzensiz öğünlerle yarın yürüyüş ile birlikte öğün atlamıcam inşallah.Bide regl haftamdayım haliyle tatlı krizlerim artmış durumda günlük kalorimi aşmıcak şekilde ufak şeyler yiyorum

hoş buldum canım teşekkür ederim çok güzel ve çok çabuk geçti bugünde çok yorucuydu tatlı krizine çözüm tarçın tatlım bi dene istersen çubuk tarçını sıcak suyun içine koy demlensin iç tatlı yediğin sürece kilo vemen yavaş olacak kalorilerini biliyorsun

Geçen perşembe baktırdım cuma sabahı baktıracağım yeniden. İlki biliyorsun 19'du. Senin tam moldu değil mi? San buna rağmen 6 ay mı korunma dediler?

Çok az yiyiyorsun. Aldığın kaloriler az. Bence sen şu Karatay'ın kitabını ak oku. Bizim gibi gebelik düşünenlere ideali o. Çünkü hep böyle devam etmen gerekecek vücut buna alışacak sonra ihtiyacın olan kalori bile sana kilo olarak dönecek.

Masatakvimi ben diyecektim ama Whitewine benden önce demiş. Lütfen onun dediklerini dikkate al doğru söylüyor.

Karatay Teyze diyor ki vücudun tatlıyı unutması için zamana ihtiyaç var alkol gibiymiş.

Al benden de o kadar. İlk reglini ne zaman oldun operasyondan sonra. Bir haftadır davul gibiyim ama henüz olmadım. Çok şiştim ve iştahım çok arttı.

Eleştirilerden sonra gelelim benim menüye.

Sabahları klasik yumurtalı peynirli kahvaltımı yapıyorum. İki dilim ekmek yiyiyorum ama onu da kuruyemiş işe değiştrmeye çalışıyorum.

Öğlen: Çorba - Bulgur Pilavı - Tavuk

Akşam: Bulgur pilavı - fırında tavuk (evde de işte de aynı menü denk geldi)

İki bulgur pilavı çok mu olmuş. Birde çikolata kaçırdım biraz.

Birde bir saat yürüyüş.

Dün

Aynı şekilde kahvaltı.

Öğle: Bulgur pilavı - fırında tavuk

Akşam: Patatesli salata tarifi denemiştim. Ondan az yedim

Benim menülerim de böyle.

İyi geçmesine sevindim canım :) güzel anlar nedense çabucak geçiyor zaten.
Tarçını bazen sütün içine koyup içiyorum toz tarçını o da bazen kesiyor ama tabi asıl tatlıların yerini tutmuyor ama kısıtlı yiyorum tabi yani irmik helvası varsa 2 kaşık sadece gb.aslında meyveden de tatlı ihtiyacını sağlayabiliyor insan ama yavaş yavaş alıştırıcam ona de kendimi

Selam canım benim tam mol evet kürtaj yapan doktor 1 sene demişti doktoru değiştirdim bu konuda daha deneyimli olana gidiyorum şimdi o 6 ay dedi ama açık kapıda bıraktı haziranda bırakmam konusunda inşallah değerlerim böyle giderse haziranda bırakıcam korunmayı gb.bakalım.ben tam bir ay sonra reglimi oldum canım 26şubat kürtaj 26 mart regl ama normal reglimden baya farklıydı ilk üç gün nerdeyse evden çıkamaz durumdaydım ondan seninki de yoğun olabilir şişkinliğinde ondandır bide beden gebelikten normale dönmeye çalışıyor onun etkileri işte.Senin değerinde çok çabuk düşmüş sana da ben uzun süre bekle diyeceğini sanmıyorum.

Senin de 2.gün biraz az olmuş gb. :) ben iki öğüne pilav yerleştirmemeye çalışıyorum hatta öğlen karbonhidrat aldıysam akşam protein almaya çalışıyorum ama dediğim gb.pazartesi ve salı dışarıdaydım ve öğün atlayarak az yemek zorunda kaldım ama bugün daha dikkatliyim :)

Kızlar selam bugün nasılsınız,kaloriler nasıl gidiyor Ben 3.günüme sağlıklı bir kahvaltı ile başladım ama hala sabah yumurta yemeye geçemedim dışarda olduğumuz ya da iki öğün arasının çok açık olduğu zamanlarda leblebi yiyebiliyormuşuz tabi bu koca bir kase değil midemizi bastıracak kadar kalorisi az ve tok tutmaya yardımcıymış ayrıca günlük ceviz,badem,fındık 4-5 adet ile sınırlı kalıyor.Cevizin hamilelikteki önemi malum bol bol yememiz gerekiyor şimdilik 4-5 olan daha sonra belki 10 a çıkacak bunun için de ekmek yerine ceviz yiyin diyorlar (karatay'dan alıntı) Bir de daha önce hatice42'nin yazmış olduğu çaya ek olarak bitkiler buldum:
Cınnema
Barut ağacı
Mate
Çoban çökerten
Yeşilçay
Sinirli ot
Biberiye
Funda yaprağı
Bilye kekik 9'lu çay diye geçiyor netten de bakabilirsiniz hazırı satılıyor ama ben aktardan ayrı ayrı alıcam çünkü paket olanda hangisinden ne kadar var bilmiyoruz.Hepimize az kalorili bol enerjili bir gün olsun

evet bu 9 lu çay diye geçiyor bunların hepsini almıştım ama içlerinden bazıları pekte masum bitkiler değil bi hocamın dediği gibi hiç bir bitki masum değildir onun için 5 li ye geri döndüm almadan önce biraz araştırın bendekiler oylece duruyor özellikle barut ağacı ileriki dönemlerde sıkıntılara yol açıyormuş

Çok kötüyüm bütün belirtiler var ama regl yok. Bakalım ne zaman olacağım. Ay inşallah bana da çok uzun korunma demez.

Haklısın ama patates çok kalorili ya ondan dengelemeye çalıştım. İki öğün pilav olayını da buraya yazarken farkettim zaten. Buraya yazmanın güzelliği de o zaten. Zaten evde olduğum gün çok düzenli gidemiyorum işte daha iyi oluyor.

Hmm bak bunu bilmiyordum nasıl bi etkisi varmış peki canım barut ağacının? eşimde içiyor ona da söyleyeyim o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…