Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Bu sabah,
1 tabak melemen ile 1 dilim ekmek yedim.

Bu sıra suyu az tüketmişim boğazım dudaklarım kuruyor hep alışık değilim susuzluğa.

Merhaba sevgili günlüğüm. :)

Seni bayağı bir ihmal ettim. 2 ayı geçen bir süredir sana yazmaya çalışıyorum. Bu süreçte bir arpa boyu yol alamadım. :) Ama olsun hayat da böyle değil mi zaten, önemli olan pes etmemek.

Gelelim asıl meseleye,

Yarın 1 kasım, neticede yeni bir ay, yeni bir başlangıç :) Sürekli belirli tarihlere hedefler koyup, o tarihe gelindiğinde hedefe ulaşamamış oluyorum. Ama bu sefer öyle olmayacağını hissediyorum. 1 Ocak 2016'ya çok bir şey kalmadı. Hadi bakalım. Haftalık tartılma ile (pazar günleri) bildirim yapacağım. Günlük yenilenler zaten yazacak. Ölçülerimi alacağım ancak 1 ay 1 ay olmak üzere toplu sonuçlar ile paylaşacağım.

Bu 2 aylık süreçte yeme düzenime dair, sağlıklı hayata dair neler planlıyorum bi bakalım;
  • Öncelikle günlük su miktarı ne olursa olsun en az 2 litre olacak,
  • Öğünlerde sebze, protein ve sağlıklı karbonhidratlar dengeli bir şekilde olacak,
  • Abur cubur, tatlı, yenmemesi gereken yiyecekler yerine yiyebileceğim tek şey bitter çikolata olacak, o da her gün değil tabi. (Bugüne kadar yedik de ne oldu sanki )
  • Spor konusunda Jillian Michael yapmayı planlıyorum inşallah. Yanına ek olarak 5-6 hareket yapabilirim.
  • Akşam en geç 7 de yemek yemiş olmak için gayret edeceğim.
  • Günde kesinlikle 1 fincan yeşil çay + 1 bitki çayı daha (o da yeşilçay olabilir)
  • Bu süreçte kişisel bakımıma daha fazla özen göstermek de yardımcı olur diye düşünüyorum. Akşamları yüz temizliği, diş fırçalama konusunu daha düzenli hale getirmek, haftada ya da 2 haftada bir peeling yapmak (ya da maske)
  • Yine bu 2 aylık süreçte en az 5-6 kitap bitirmiş olmak istiyorum.
  • Haftada 1 film belirleyip onları izleyebilirim.

Hem bedensel hem de ruhsal toparlanma süreci yapalım.

Hadi o zaman ne duruyorum! Başladık!

Günaydın :) umarım hayırlı bir gün olur hepimiz için.

Bu sabah,
Tereyağında yumurta
Biraz tulum peyniri
3-4 zeytin
1 tane zeytinli sandviç ekmeği (hayatımda yediğim enn güzel ekmekti :))​

Saat 12.00
Sade Türk kahvesi
Sade soda

Saat 15.30
5 tane altınbaşak
1 tane pınar beyaz
Yarım hurma
1 kupa yeşilçay

Akşam 18.30
Kocaman bir tabak tarhana çorbası
1 tabak yağsız kanlıca mantarı

Akşamdan sonra ara öğün olarak, 5-6 evde kavrulmuş fındık, sütlü kahve ve 1 mandalina.

Jillian Michael Level 1 yarısını yaptım. Geç olduğundan sıkıldım bu saatlere bırakmamak lazım...

1. gün benim için mükemmeldi. :)

Günaydın. Dün yazmayı unutmuşum, 2 aylık serüvene 55.00 ile başlamış oldum.

Bu sabah biraz tereyağı, iki yumurta ve tulum peyniri ile omlet yaptım.
4 yeşil-2 siyah zeytin
2 tane de küçük dilim kepek ekmeği yedim. :)​

Öğleden önce bir kupa yeşil çay

Öğle
1 kepçe mercimek çorbası
Beğendili mantarlı et sote
Azıcık karnabahar
Küçük kase cacık
2-3 yk dereotlu süzme yoğurt​

Günaydın.

Yahu ne komik bir insanım. Cumartesi karar almışım pazartesi bırakmışım.

Bakalım, uzak kalamadım buradan. Şimdi şöyle bir taktik geliştirdim. Kısa ama çoook kısa vadeli küçük hedefler koyacağım kendime. Örneğin, cumartesiye kadar kaçamak yok, sade beslenilecek gibi. :)

Bu sabah;
1 kupa sütlü kahve
Yarım armut
5 Altınbaşak
1 Pınar beyaz

Olur mu oluuurrrr :)
Herhalde iki güncük sabredebilirim.

Ay Canım sorma ya aynı durum bende de var. Aylardır yemediğim miktarı 1 haftaya sığdırdım vallahi. Aynen geri alcam bu gidişle kiloları. Toparlayamıyorum da

Yahu sabah büyük bir kararlılık, akşam büyük bir pişmanlık. Kocaman hantal bir şey gibi hissediyorum kendimi. Böyle iki sağlam tokat atasım var cidden kendime. Nedir bu anlayamıyorum yani... Ki zaman geçiyor, kasım da bitecek, aralık da.. Hep başa dön hep başa dön. Kesinlikle bunun adı irade felci olmalı.

Peki napıcaz ? Bir çözüm bulmalıyız acilen.

Aynen. Bende çevre unsuru etkili. Evimizde sürekli bir yiyecek olur tatlısından,tuzlusuna kadar envai çeşit abur cubur. Almayın diyorum söz geçiremiyorum. Bugüne kadar iyi kötü tutuyordum kendimi ama zorlanıyorum bu aralar. Havaların soğuması mıdır moral faktörü müdür bilemedim... Kontrol edemediğim gereksiz bir iştah var ne yapsam gitmiyor valla Canım bilemedim ne yapsak sende durum Nasıl peki? Neye bağlıyorsun bu durumu?

Canım günaydın.

Garip ruh halleri içerisindeyiz hiç bilmiyorum sonu ne olacak.
Ben bu salma durumunu, "böyle de iyi değilim, yesem bir şey olmaz" düşüncesine bağlıyorum kendi adıma.
Bak kasımın 1 haftası geçti gitti, -1 olacağına muhtemelen +1 oldum ve olabileceğim kilodan 2 kilo uzaktayım şuan.
Hayır anlamadığım bu işin ortası yok benim kafada. Yani dikkat etmiyorsam deli gibi şerbetli tatlıları tüketebilirim demek mi bu? Ki şekerin onca zararını bilmeme rağmen.

Her neyse. Bugün tekrar bir başlangıç denemesi :)

Sabah, 1 haşlanmış yumurta yedim. Akşam nasıl yediysem acıkamamışım. Şimdi yeşil çay içiyorum, öğle yemeğine kadar acıkırsam altınbaşak yerim.

Herkese mükemmel bir hafta diliyorum!

Ay valla tartıya çıkmaya korkuyorum :)) tartılmadan kaldığım yerden devam edeceğim senin gibi :) hele dünkü faciadan sonra. Bugün henüz hiçbir şey yemedim akşama kadar da yemeyeceğim. Yarından itibaren paylaşıma devam edeceğim. Buraya yazınca daha temkinli oluyor insan. Vazgeçmeyelim, ara vermeyelim bence. Dilerim hedefimize ulaşırız bir an önce bu son olsun

Buraya yazarken kaçamak olsa da daha usturuplu oluyor bence. Ama yazmayınca zaten bakan gören yok ye babam ye.

Eğer buraya yazmazsam, bir gün detoks cezası vereceğim kendime. (ceza diyorum detoksa bak o kadar sevmiyorum yani. )
İnşallah son olur canım. Zaman akıp gidiyor, kasımın 9. günü resmen... Bekliyorum paylaşımlarını

Saat 10:00
Sade Türk kahvesi

Öğle

Ezogelin çorbası
Bir parça tavuk
2 yk pırasa
3-4 yk yoğurtlu kabak

Suya devam. Şimdi bir bitki çayı içerim. :)​

Ay eve geldikten sonra neler yedim ne siz sorun ne ben söyliyim, midem ağrıyor diyim anlayın. :) akşama kadar her şey mükemmel, ne zaman ki eve geliyorum cozutmalar gırla. Hem de en dikkat edilmesi gereken saatler... İrade felci devam etmekte. Yazık. :)

Günaydın.
Sonu hüsranla sonuçlanmayacak bir gün olması dileğimle... :)

Kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
2 dilim zeytinli ekmek

Akşam yemeleri olunca sabaha aç uyanamıyor insan tabi. :)​

Ara 11.00

Küçük bir avuç kuruyemiş
200 ml nar-portakal suyu

Öğle 13.10
1 kepçe tutmaç çorba
Taze fasülye
2-3 yk yoğurtlu sebzeli makarna
1 yk ıspanak

*** Meyveyi aç karna yemek faydalıymış arkadaşlar, yemekten sonra yenilecekse de 3 saat geçmesi beklenmeliymiş ki, yemek sindirilmiş olsun. Yemekten hemen sonra yenirse vitamini vs emilimi gerçekleşmiyormuş. Sabah yenilmesi öneriliyor, meyve yedikten sonra yemek yenilecekse yarım saat beklenmeliymiş. İlgilisinin bilgisine.. ***​

Ara 16.30-18.00
1 elma
1 avuç kuruyemiş (çoğunluğu leblebi)
Yarım mandalina

Akşam 20.00
1 tabak tarhana çorbası
10 tane ince sarma
2 yk yoğurt

Kızlaaar çok güzel bir kurabiye yaptıım :)

Sol üstte pişmemiş hali, sağ üstte pişmiş hali:)

1 olgun muz
150 gr yulaf
1 yumurta
İstediğiniz kadar kuru üzüm

180 derecede 15 dakika:)

Ben minik minik yaptım 25 tane çıktı. Muz olgun olmadığından sanırım hani tatlı olmadı pek, ama süper bir atıştırmalık oldu. 2 tane yedim:) tarçın ekleyerek deneyeceğim bir dahaki sefere :)

Yağlı kağıt bittiğinden peçete ile zeytinyağı sürdüm tepsiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…