Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Güüü-naaay-dıııın! Efenim bir Seda Sayan edasıyla okuyunuz.

Bu sabah 1 çay kaşığı tereyağında, 1 yumurta, 10 gr yulaf ve az kekik ile mükemmel bir omlet yaptım.
Yanına da 20 gr süzme beyaz peynir ve 1 tane yumuşak armut.

Günün geri kalanının da aynı doyuruculukta ve aynı sağlıklılıkta (!) ( ) (nasıl kelime oldu bu) geçmesi dileğimle, güzel bir gün olsun.

Öğle yemeği
Yarım kase naneli yoğurt çorbası
1 porsiyon filiz kebabı ( içinde bolca patates, havuç, 2 çorba kaşığı kadar kabak, patlıcan, ve 1 kuşbaşı kadar tavuk, üzerinde de beşamel sos+ kaşar vardı. Kabak, patlıcan, tavuk, patateslerden küçük 3-4 parça ve beşamel sos kısmı yendi. Patatesin çoğunluğu ve havuçlar bırakıldı. )
Yoğurtlu salatalık dilimleri
Biraz karışık salata ( göbeki roka, havuç )

Şimdi pasta sanatından ekler alınmış herkese dağıtıldı, herkes hapur hupur yiyor. Gel gel al ye dendi, istemiyorum dedim. Ordan bir arkadaş diyette dedi. Sanki kötü bir şey gibi. Sonuç mu? Yemedim. Hep böyle zamanlarda yedim diye bir ileri bir geri gittim zaten. Kim ne derse desin. Öğlen zaten beşamel ile yeterli karbonhidrat fazlası girdi bünyeye. Bir de şekere vs gerek yok. :)​

İşte bu iradeye bittim ben!!! Aferin kuzuma :))
Afiyetler olsun, kilolarını verince kutlama yapar, yersin bir dilim pasta ne var sanki :) ohhhh gelsin o günler :))

İşte bu iradeye bittim ben!!! Aferin kuzuma :))
Afiyetler olsun, kilolarını verince kutlama yapar, yersin bir dilim pasta ne var sanki :) ohhhh gelsin o günler :))
Kesinlikle önce bir vereyim de, sonra bakarız onları yeme işine :)

16.00 da 3 küçük siyah erik

18.00 civarı 20 gr süzme peynir, yemek hazır olana kadar midem çok kazınıyor diye.

Akşam 19.10

Yarım kabak, yarım kırmızı biber ve 1 domates, yarım çorba kaşığı kadar zeytinyağında (tavanın dibine yapışmasın diye peçete ile sürdüm) ızgara gibi yaptım :)
Yanında yoğurtla yedim.

Hafif ve iyiyim bugün de şükür :)

Kızlar 'That sugar film' izleyiniz, izlettiriniz. Şeker bağımlılığı, işlenmiş şeker ve paketli ürünler hakkında çarpıcı bir belgesel. Çok fena çok. Bugün 2/7 durumunda olan abur cubur yememe olayını bir ömürlük yapacak etkileyicilikte bir belgesel.​

30 days challenge Butt lift day 10 ✔
30 days challenge flat ABS day 10 ✔
30 days challenge tigh slimming day 10 ✔

Dün akşam çok uykum olmasına rağmen yaptım. Çünkü hareketlere yeniden başlayalı da 2 gün oldu, devamlılık olmayınca bir şeye yaramıyor maalesef. :) day 10 yazıyor aslında ama benim için day 10 kadar hareketi olan day 2

Vee güzel bir sabaha uyandımm. Bugün muhtemelen iki öğün şeklinde olur çünkü kahvaltıyı yeni yaptım. :)

Kahvaltımı sağlam yaptım, 2 öğün düşündüğümden.
Omlette : 2 yumurta, 2 çay kaşığı kadar tereyağı, 5 zeytin, kırmızı ve yeşil biber var.
20 gr süzme peynir,
1 küçük domates, roka ve maydanoz :)
20 gr da çavdar ekmeği eşliğinde tabi.

Güzel bir gün olsun inşallah!

Blogilates beginner day 1 ✔
30 days challenge Butt lift day 11 ✔
30 days challenge flat ABS day 11 ✔
30 days challenge tigh slimming day 11 ✔

Videoya baştan başladım, challenge'larda da 2. günüm kabul ediyorum ama 11. gün kadar hareket yapıyorum. :)

Spordan sonra, öğle diyelim
3-4 yk yoğurt
1 yk yulaf
Yarım armut
üzerine tarçın

Akşam
5 adet ızgara köfte
3 ince biber
1 küçük domates
2 bardak ev yapımı ayran

Abur cubur yememe 3/7 süperim. :)​

Kısa bir bayram arasından sonra beraberiz.

Bu süreçte sadece 1 gün cozuttum. O da kendime müsade ettiğimden artık.
Bu sabah 54,3 çıktım. Yeni aya ucundan da olsa 53lerde başlarsam şahane olacak.

Sabah
1 yumurta ile yağsız tavada omlet
25 gr kadar süzme peynir
1 erik
1 dilimden az çavdar ekmeği​

Saat 10.40 civarı açlıktan ölmek üzereyken 2 tane siyah zeytin yedim. Öğleden önce bir kupa yeşil çay ile sade Türk kahvesi var.

Öğle
Yarım pors. Mercimek çorbası
2 küçük kuşbaşı kadar et yedim ama yemeği beğenmediğimden maalesef devam etmedim.
2 yk kısır
2 yk havuç-kabak yoğurtlu
1 küçük kase cacık

Pek doyurucu olmadı ve karbonhidrat ağırlıklı oldu ama akşama telafi :)​

Tüm gün midem yandı, sabahtan da bulanıyordu zaten.

Ara 15.30

4 küçük siyah erik
15 beyaz çıtır leblebi

Akşam
Kabak pizzasını tavada omlet kıvamında denedim.

Önce bir kabağı rendeleyip elimle suyunu sıktım, sonra 1 yumurta ile çırptım. Bu kısımda çok hoş gözükmeyebilir. :)

Bir başka tavada pişirmeye çalıştım, yapıştı tabi yağsız. O sebeğle bütünlüğünü de kaybetti tabi. :)

Annemin ev yapımı domates püresinden 2 yk, 1 mantar ve 4 zeytin ilavesi. Üzerine kapak kapatarak mantarların pişmesini sağladım biraz.

Üstüne tonbalığı da ekledim bolca. :)

En üste de bolca lor, tabi erimedi kaşar gibi ama olsundu, sağlıklıydı.

Tabağa alırken dağıldı tabi. Ama çok lezzetli idi. :) Lakin akşam yemeği için biraz fazla sanırım bu. Midem acayip bulanıyordu yine. Kardeşim de simit almış. Dolayısıyla;

Şuncacık simitle biraz bastırayım dedim ki iyi de geldi açıkcası. :) Saat 19.00 civarında yedim yemeği. Şimdi soda ve yeşil çay ile devam.

Son düzenleme:

Ayyy afiyet olsun Can'ım enfes görünüyor :)))
Seviyorum ben bu olayı, ama tek kişilik değil tabi sana ayak uyduran birileri olması gerekiyor. Benim etcil ailemde bu çok zor
Beslenmen çok iyi kuzum süpersin

Ayyy afiyet olsun Can'ım enfes görünüyor :)))
Seviyorum ben bu olayı, ama tek kişilik değil tabi sana ayak uyduran birileri olması gerekiyor. Benim etcil ailemde bu çok zor
Beslenmen çok iyi kuzum süpersin
Evet canım işte bunu biriyle paylaşmış olsaydım, zavallı mideciğime eziyet etmemiş olacaktım :)

Neyse artık yarına daha iyi olur diye umuyorum. Hem midem de kendine gelir inş.

Merhabalaaar.

Dün akşam simitten o kadar bir parça daha yedim. Ve gece 12 de 2 küçük incir indirdim meyveye, organik, memleketten gelme.

Tabi ben o incirden bir kova yerdim de tuttum kendim. Dolayısıyla sabah;

2,5 yk yulaf ve laktozsuz süt ile 4 küçük incir yedim.

Öğlen
Küçük sandviç ekmeğine kumru ve 1 büyük ayran

Öğleden sonra da sade Türk kahvesi içtim. Şimdilik su ile devam. Baklavaya itina ile HAYIR dedim. Tabi kibarca.

Ara öğün olarak 1 küçük lokum ve 5 tane çıtır leblebi.

Akşam
5-6 parça kuşbaşı et, fırında pişirilmiş
2 yk makarna
az salata

Sonrasında 4-5 tane küçük incir yedim. Bugün pek hoş olmadı sanki. Yarın şöyle güzel beslensem ekime 53leri görebilir miyim ki acaba? İnşallah. :)​

Göreceksin inşallah kuzum inanıyorum sana. Hatta bayram sonrası vücudun ödem toplamış olabilir. Bol bol sıvı tüketmeye bak. Sonra tartıda müthiş sonuç :))) hadi bakalım

Göreceksin inşallah kuzum inanıyorum sana. Hatta bayram sonrası vücudun ödem toplamış olabilir. Bol bol sıvı tüketmeye bak. Sonra tartıda müthiş sonuç :))) hadi bakalım
İnşallah kuzum ya bakalım. Bu iki gün çok kötü değildi tabi ama pek iyi olduğu da söylenemez. Bakma 53 dediğim de 53.9 bile görsem kafi. Psiklojik olarak büyük etkisi var. 54 le 53.9 aynı değil 100 gr ama işte 9.99 psikolojisi ile aynı şey. Hayırlısı olsun ya. Ekimin 1inde olmazsa 5inde olur canım sağolsun. Bomba gibi olacak Cassey'nin programıyla ekim ayı. Hatta B BitterCikom da imkanı varsa başlasa ne güzel olur, hep birlikte bir program bitiririz. :)

Ayyy evet ona bugün yürüyüşlü egzersizli bir program düşündük ama o fazla vakit ayıramıyor sanırım iş sebebiyle. Zor olmalı zaten işten gel bir de spor yap... Anlıyorum yani. Yine de fazla gelen videoları atlayarak o da yapabilir bence bizimle. Değil mi Bitterim benim :))) B BitterCikom anca beraber kanca beraber ! Sonra da böyle kutlama yaparız.
O kilo psikolojisini çok iyi biliyorum Canım benim ama sporsuz olmuyor işte istediğimiz kadar zayıf olalım. Ben 47 kiloyken hiç bu kadar fit görünmemiştim. Bugün bir kız gördüm nette before/after fotolarında. 1 sene önce başlamış 51 kilo ile koca bir göbek basenler almış başını gidiyor tam 1 sene sonra 52 kilo ile tamamlamış ama Nasıl fit bir hatun olmuş görsen göbek yerine kaslar gelmiş :) Darısı başımıza yaaaa

Kesinlikle haklısın o konuda. Kilodan ziyade ölçüler önemli. O yüzden başlıyıp biriticem inşallah ilk defa bir programı. Hep yarıda kalıyor. Çalışırken zor evet, ama ben sabah erken kalkarak yapmayı planlıyorum. Akşam daha zor tüm günün yorgunluğu insanın üstüne biniyor. Amaan boşver diyorsun sonra. Akşam biraz daha erken yatıp sabah erken kalkıp yapabileceğime inanıyorum. :)

Ben de çok gördüm böyle 5 kilo daha fazla olup 10 kilo vermiş gibi görünenleri. Yağ/kas olayı işte. İkisi de birbirini etkiliyor bence ya, tartı da ayrı bir gaz veriyor yani. Darısı başımıza ayneeennn :)

Günaydıııınn! Erken yatıp uykusunu alınca insan çok enerjik oluyormuş! Bakmayın erken dediğime çoğu insanın normal uyku saati 23.30 :)

Bu sabah,
Yağsız kekikli çırpılmış yumurta,
25 gr kadar süzme peynir, üstüne çörek otu,
3 zeytin,
Yarım dilim kepek ekmeği (fotoğraftakinin yarısını yedim baya doygun bir ekmekti)
1 küçük salkım çilek üzümü (kokulu üzüm)

Gunaydin arkadaslaar :)

Vallaha evet isle zor oluyor malesef... Sabah erken kalkincada bir an once kendimi ise atmaya bakiyorum aksam daha erken cikmak için Ama aslinda Vernalagnia 'nin soyledigi gibi en güzeli sabah yapmak...
O zaman yuruyus programima ekim ayinin programini'da ekliyorum, ve elim'den geldigi kadar sabahlari yapmaya calisiyorum !
Su sekil yapabiliim:
6:45'de- Uyanmak
7'de spora baslamak
7:30'da hazilanip
7:50'de kahvaltimi edip cikmak

Bir saatlik yolum var, 8-8:10'da evden ciksam yeter...
Programi siteye koydumu ? Ve yine 30 dakikalikmi? Ona gore ayarladim programi ...

Hai bakalim verin gazi verin gazi kizlaar :) Insallah uyabilirim pograma !! Inanin elimden geleni yapicamm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…