Sağlıklı Zayıflayalım Bir Ömür Zayıf Kalalım

günaydın kızlar ben geldim

akşam ciğer yoğurt şalgam yaptım ciğer de domates biber sarmısak soğanlıydı bol besleyici yani

kahvaltımı yazayım dedim tost yedim ayranla birlikte evde hazırlayamadım ramazan da yaklaşıyo işyerinde tost alıp yemeyi özlüyorum ramazan boyunca böyle bir şey yapayım dedim

neyse kızlar aklıma bir şey takıldı bunu düşünüyorum aslında epeydir benim nişanlım mesela çok ekmek yer ama göbeği fln yok dümdüz adamın karnı ve bu gibi tanıdığım çok insan var,

kardeşim mesela gecenin 11 de kalkıp tost yapıp yediğini bilirim göbekli fln da değildir aksine kaslı maslı normal boyutlarda bi çocuk,

çok zayıf 34 beden tanıdığım arkadaşlarım var ekmeği çok yiyorlar öyle bi dilim fln değil akşam yarım ekmeğe yakın yediklerini bile gördüm ama karınları dümdüz spor da yaptıklarını görmedim kilo aldıklarını aman dikkat edeyim dediklerini de ve tatlıdan sakındıklarını da ben onlar kadar tatlı yesem ki yiyemem komaya girerim!

sizin de çevreniz de vardır böyle ben de yıllarca ekmek yedim durdum çok yerdim kilo almazdım öyle ben de 65 kiloda gezdim yıllarca taki feastfood a dadandıktan cipslere kolalara abandıktan gündüz yemeyip gece yemelerim başladıktan uykularım düzensiz ve hareketsizlik olduktan sonra 1-1,5 yıl gibi bi sürede kilo aldım 75lere kadar çıktım

şimdi demek istediğim neden böyle sizce diyet yapalım derken metabolizmayı mı yavaşlatıyoruz birden aldığımız gıdaları çok mu azaltıyoruz mideyi iyice küçültiyoruz azcık çok yesek bu da yarıyor mu bize böyle mi nitelendirelim

ya da ekmeği her şeyi kararında yine çok sağlıksız olmayacak şekilde ama kendimizi kasmadan her şeyden ölümüne mahrum etmeden relaks bi şekilde beslensek ama her gün haftada 3-4 kez 1 er saat yürüyüş egzersiz yapsak, hareket katsak daha fazla hayatımıza daha mı güzel olur

ne diyorsunuz kızlar, yorumlarınızı alayım

Canım merhaba, o bahsettiğin tiplerden çevremde var. Hatta annem öyledir. Yıllarca poposunun göbeğinin çıktığıı- 3 çocuğa rağmen- görmedim. Bence genetiğin çok katkısı var, çocukluk - ergenlik zamanımızın da.
Sürekli araştırıyorum metabolizmayı arttırmanın en temel yolu egzersiz. Ama ağır olmayacak ki beden alışmayacak. Spor hocası arkadaşım Gökhan der ki sporla kilo verilir ama sporu bırakınca alınır o yüzden ağır yapmamak şart. Açıkçası sen artık gçebilirsin normal beslenmeye çünkü kilon iyi. Görünümün süper. Minik göbekciğin için o kısma özel egzersiz yapmanı öneriririm. Etrafa çok bakmamak lazım herkes farklı. Dün arkaşaımla buluştuk kız 36 yediğini görsen yuh dersin. Bi de bana boşuna uğrama basenin bacağın aynı gitmemiş yüzün küçülmüş.. Şimdi ben onu dinlesem ohooo.. Dolayısı ile sen artık normal beslenmeye geç bence

Detoxum harika geçti.
Sabah - öğlen oldu 1 de menemen 2 yumuratadan ve 2 kase cacıkkk Kavuştum cacığıma

Herkese sevgiler
Bu arada ismim değişti çok mutluyum

tatlım tatlımmmm noldu senin nikineee ayy çok şeker olmuş diğerinden tatlııı buu

evet yürüyüş ve plates yapsam salt diyetle yemekten kısmakla gitmiyo son kilolar, metabolizmayı hızlandırmak gerekli cidden buna yoğunlaşıcam :18:
sen de verirsin tatlımm ya gider basenin de yağ dokusu azalır zayıfladıkça bakma millete sen de diyetine devam et

Detoxum harika geçti.
Sabah - öğlen oldu 1 de menemen 2 yumuratadan ve 2 kase cacıkkk Kavuştum cacığıma

Herkese sevgiler

evet bayıldım nikineeee ben de bilerek almadım bunu yanlışlıkla elim kaydı tamam a bastım onayladı mavimi nedir ya deneme yapıyodum ne olsa ne olsa diye halbuki , bende mi değiştirseymişim

Canım teşekkür ederim, iskener esk hayatımla ilgili ve gereksizdi.Özelden yazmayı bilmiyorudm bunun anlamını söylerdim ordan :)
Senin için 1 saat lık araştırma yaptım çünkü seni çok seviyorum.
Son kilolar ve normal beslenmeye geciş KİLO KORUMA)
-Bu geçiş hızlı yapılmamalı
-Eğer yemekle 1 dlim ekmek yenirse bu 2 ye çıkatılabilir
-3 LT su 2 lt ye düşürülebilir
-2 yıl içinde maksımum 3 kilo alınabilir bu normal
-

-Haftada 1 serbest öğün( diyelimki iskender baklava) haftada 3 olabilir ama diğer öğünde dengelenecek
-Khvaltı çok önemli, protein ağırlıklı ve ağır olmamalı
-Spor kilo verirken haftada 5 günse şimdi 3 gün yapılabilir. Ama yapılmaya devam edilmeli
-Yağ ve şekere dikkate devam
-Tatlı haftada 3 4 kez olmalı ama ağır değil
-Haftada 1-2 tartılın. Not alın
-Özellikle akşam-gece ağır yemeyin.Canınızın çok sevdiği şeyleri-ağırsa- gündüz yiyin.
-Geçenlerde yazmıştım-tartıldıktan sonra çıplak foto çekin gizlice saklayın ( arada bakın aman dikkatli saklayın )
-Yemeklerinizi kendiniz pişirin- yağ koyarken dikkat edersiniz

Yalnız varya uzman laşmaya başladım aferin bana, umarım yararı olur

Detoxum harika geçti.

Herkese sevgiler

Öğlen 1-2 gibi yiyince acıkmadım akşam 6 dayedim
Koca tabak salata, turşu, 2 kase cacık
Hindi kök kanat tavada

ÇİLEKLİ SALATA

Kuzu kulağı, dereotu, taze nane üzerine 5 adet sert çilek ve yarım kırmızı dolmalık biber doğranır, 3 yemek kaşığı lor, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık eklenir.
Yanında yarım kepekli lavaş tost edilerek servis edilir.
Sos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğal nar ekşisi.
ÇITIR SEBZELİ MAKARNA

Malzemeler

Bolca borokoli, kabak, renkli biberler
Birkaç diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı haşlanmış kepekli makarna
Naneli, fesleğenli domates sos

Yapılışı

Derin yanmaz tavada borokoli, kabak, biberler, sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirin. Bu karışımı 1 su bardağı haşlanmış kepekli makarnayla karıştırın. Üzerine naneli, fesleğenli dometes sos döküp servis edin.
KAÇAMAKLARA SON VERDİREN SALATA

MALZEMELER
4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
4-5 adet kurutulmuş domates
ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve Akdeniz yeşillikleri .
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzemik
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI

Haşlanmış yeşil mercimek 4 yemek kaşığı, 2 yemek kaşığı lor peyniri, 1 çay kaşığı çörekotu, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 4-5 adet kurutulmuş domates ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve Akdeniz yeşillikleri salatası üzerine serpilir. En son 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı balzemik, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ile soslanır.
YALANCI KISIR

Malzemeler

Maydanoz, marul, reyhan
Sarı biber
Cherry domates
1 su bardağı haşlanmış bulgur
1 yemek kaşığı nar ekşisi, limon, sumak

Yapılışı
İnce kıyım maydanoz, marul, reyhan, sarı biber, cherry domates, haşlanmış bulgurla karıştırılır. 1 yemek kaşığı nar ekşisi, limon ve sumakla

KABAKLI MAKARNA

MALZEMELER
Küp küp kesilmiş 1 kase kabak
2 kase ıspanak
10 kiraz domates
2-3 diş sarımsak
100 gram tavuk
1 bardak haşlanmış makarna
2 yemek kaşığı feleğen
Çekme karabiber, köri, pulbiber
YAPILIŞI
Küp küp kesilmiş 1 kase kabak, 2 kase ıspanakla 2 yemek kaşığı yağda soteleyin. 10 kiraz domatesi 2’ye bölüp 2-3 diş sarımsakla 10 dk pişirin. 100 küp küp doğranmış gr tavuğu, köri ve pul biberle yağsı tavada pişirin. 1 bardak haşlanmış kepekli makarnayla hepsini karıştırın. En son üstüne 2 yemek kaşığı ince kıyın fesleğen serpip servis edin. Çekme karabiberle süsleyin
KABAKLI MAKARNA

MALZEMELER
Küp küp kesilmiş 1 kase kabak
2 kase ıspanak
10 kiraz domates
2-3 diş sarımsak
100 gram tavuk
1 bardak haşlanmış makarna
2 yemek kaşığı feleğen
Çekme karabiber, köri, pulbiber
YAPILIŞI
Küp küp kesilmiş 1 kase kabak, 2 kase ıspanakla 2 yemek kaşığı yağda soteleyin. 10 kiraz domatesi 2’ye bölüp 2-3 diş sarımsakla 10 dk pişirin. 100 küp küp doğranmış gr tavuğu, köri ve pul biberle yağsı tavada pişirin. 1 bardak haşlanmış kepekli makarnayla hepsini karıştırın. En son üstüne 2 yemek kaşığı ince kıyın fesleğen serpip servis edin. Çekme karabiberle süsleyin
SULU KÖFTE

SULU KÖFTE
Dana kıyma
3 yemek kaşığı bulgur
Kabak
3 yumurta akı
YAPILIŞI
Dana kıyma çekilir, kabaklar rendelenir, bulgur, yumurta akı ile yoğrulur, duru suda pişer.
KABAK BÖREĞİ

6 kişilik
1 porsiyon 125 kalori
MALZEMELER
2 adet yufka
2 orta boy kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yağsız süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 yemek kaşığı nane
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI
Zeytinyağı, yumurtanın akı ve sütü ekleyin. Her bir yufkanın tamamını bu karışımla ıslatın ve kare şeklinde katlayın. Dört eşit parçaya bıçakla keserek bölün, dört küçük kare elde etmiş olun. Kabakları rendeleyin ve içine nane, maydanoz, dereotu,kırmızı biberi ekleyin kendi suyu ile ağır ateşte hafif pişirin. Piştiğinde lor peynirini de katın. Her bir parçanın içerisine hazırladığınız bu karışımı koyun ve bohça gibi katlayın. Katlanmış kısımları alta doğru gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serperek orta ısıdaki fırında pişirin.

ÇİĞ KÖFTE USULÜ TAVUK

MALZEMELER:

100 gram tavuk göğüs (kıyma çektirilir yada zar kadar doğranır)
3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
6-7 büyük boy tatlı su kestanesi
1 kırmızı dolmalık biber
Pul biber, tuz, kara biber
Light soya sos
Göberk marul

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğsünü kıyma çektirin yada zar kadar küçük doğrayın teflonda pişirin. Ayrı yağsız teflonda incecik küpler halinde doğranmış biberi, soğanı mantarı pişirin. En son tavuk, maydanoz ve dereorunu karıştırın. Karabiber, tuz ve sonrasında pul biberi ekleyin. Sos olarak light soya sos servis edin. Göbek marulun yapraklarını ayırın tavuğu yapraklara doldurarak afiyetle tüketin

NOT: Sos olarak acı hardal da yakışır.

Yine baharat olarak hardal tohumu da pişerken ekleyebilirsiniz.
CEVİZLİ KABAK SALATASI

MALZEMELER:
2 orta boy kabak
5-6 dal taze nane
1 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı un

SOS için:
200 gram Light yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak rendesi
3 yemek kaşığı ince kıyım dereotu
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI:
Kabakları rendeleyip, 1 yemek kaşığı yağ ve unla harmanlayın azıcık pişirip ateşten alın. Sos için verilen malzemeleri harmanlayıp kabakla karıştırın. Üzerine dereotu serpip servis edin.
BÖREKİ-LIGHT

6 kişilik
1 porsiyon 100 kalori
MALZEMELER
2 adet hazır yufka
1 kilo ıspanak
1.5 su bardağı sıfır yağlı süt
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI
Ispanakları yıkayıp ayıkladıktan sonra hafif ateşte kendi suyunda haşlayın, akabinde dereotu, pul biberle karıştırıp 6 eşit parçaya ayırın. Yufkaları orta yerinden ikiye bıçakla düzgün olarak kesin. Süt, yumurta, sıvı ve yarı katı yağları birbirine karıştırın. Her bir yufkayı bu sıvı ile ıslatıp uzun kenarına ıspanaklardan ayrılmış bir parçayı uzunlamasına koyun. İnce bir rulo şeklinde sarın ve çok hafif yağlanmış 30 cm çapındaki bir tepsiye halka şeklinde dolaştırarak sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Kalan sıvı malzemeyi bu sarılmış böreklerin üzerine dökerek iyice yayın. Çörekotunu serpin.150 C derecedeki fırında 30-40 dk pişirin.

Hoşuma giden yapacağım tarifleri paylaştım.
UNutmayalım ki sürekli aynı şeyleri yersek sıkılırız

bu tarifi denicem çok hoşuma gitti

ben de aklıma geldikçe yazayım tatlımmm çok iyi düşünmüşsün bencee

gece yemeleri çok tehlikeli arkadaşlar haklısın tatlım bu konuda sonuna kadar katılıyorum

araştırman için de ayrıca teşekkür ederimmmm

kahvaltım

okula gittim sabahtan vaktim yoktu sade kahveyle layt mısır patlağı yedim var ya paketli bi saat sonra fln da yoğurt dedim midem bulanmıştı bastırsın diye

regl olmuşum bi de hafiften ağrı geziniyor yandım ki ne yandım :18:

Ben de aynı durumdayım.
Kahvaltım 2 yumurtadan omlet, domates,salatalık zeytin(8 ), ceviz 4 , çay

selam kızlar ağrıdan ölüyorum iğne bile yedim offf eve gitsem bi direkt yatıcam amaaan amannn kadın olmak da ne zormuş

öğlen yemeğim çiköfte oldu bu arada ayranla birlikte akşam için de tavuk haşlıycam bakalım güzel olur ağrım geçerse zevk almaya başlıcam hayattan inşallah

İnanamıyoum bende iğne vuruldum, yattım kötüyüm
Geçmiş olsun

Merhaba kızlar
yurtdşından akrabalar vardı 3 haftadır ilk kez cozuttum Bu yüzden müsadenizle detox yapıp 25 de( sağlıklı beslenme 1. ay ) tartılacağım.
Çünkü yarında mecbur cozutulacak
Sabah: 3 ceviz içi+1 sb süt+4 yk müsli+1 elma rendesi
Öğlen 17 Gece 24 arası
3 kadeh şarap
1 bardak ayran
1 soda
8 köfte
3 tavuk but
1 tabak salata
1tabak patlıcan salatası
2 top dondurma+ 2dilim baklava

Yarında brunch ve mangal var yine. Ptesi ve salı aldığım bu fazla yükleri bedenimden temizleyeceğim Allahın izni ile
Hepinize iyi geceelr
Bu arada hayatımda çokkkkk güzel şeyler olmaya başladı Allah nazarlardan korusun o yüzden çok yedim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…