Yine kimsecikler yok
Neyse ben aldigim 2 kiloyu verdim
Biraktigim noktsdan devam ediyorm
Iftar davetleri zorlasa da dikkat ediyorm
Dun iftar
Avuc icim kadar izgsra tavuk
Bir kase yayla corbasi
Salata 3-5 yaprak sarma
Ara bir catal kadayif
Bir kasik dondurma
Sahur
2 yulafli biskuvi
Bol bol su
Merhaba
ya bişey sormak istiyorum. sahurda sadece 2 bisküvi yediğini söylüyorsun öncekiler de farksız değil. 18 saat oruç tutuluyor,nasıl dayanabiliyorsun?sonuçta metabolizma daha da yavaşla gibime geliyor.
Merhaba
ya bişey sormak istiyorum. sahurda sadece 2 bisküvi yediğini söylüyorsun öncekiler de farksız değil. 18 saat oruç tutuluyor,nasıl dayanabiliyorsun?sonuçta metabolizma daha da yavaşla gibime geliyor.
Aslında kısa süreli açlıklar metabolizma hızını yavaşlatmadığı gibi tam tersine artırmaktadır. Yapılan çalışmalar metabolizma hızının açlıktan sonraki ilk 36-48 saati içinde %3.6-10 arasında arttığını göstermektedir. Açlık sırasında bir stres hormonu olan adrenalin (epinefrin) de artmaktadır. Adrenalin artışı zihnimizi açmakta ve bizi çalışmaya, faaliyet yapmaya teşvik etmektedir. Mesela ders çalışmada en verimli sabahlar sabahın erken saatleridir. Yani bu bakımlardan açlık son derece faydalıdır. Ama açlık süresi 4-5 günü geçince açlık tam tersine dezavantajlı olmakta ve uzun süreli adrenalin artışı duygudurum durumuzu bozabilmektedir.
-beslenmebulteni.com-
" Yani bu bakımlardan açlık son derece faydalıdır"
Hiç güvenilir bir araştırma değil bu.Kaldıki son trendlere göre de yanlış.
18 saat kısa süreli bir açlık değilki?hele hele 36-48 hiç değil..
ayrıca bu kadar uzun süreli açlık durumlarında vücut kıtlık sendromuna yani alarma geçip yenen en ufak şeyleri bile vücutta tutmaya başlar.normalde yakacağı besinleri depoluyor.
Tam tersi yapılan araştırmalara göre vücut asla aç bırakılmamalı,her öğünde yakılması kolay metabolizmaya yardımcı öğünlerle desteklenerek doğru şekilde beslenilmeli.
Yukarıda alıntıladığîm paragraf 63 kaynaklı dev bir araştırmanın sadece çok kısa bir bölümüydü. Araştırmanın tamamını okuyun lütfen. Linkini veriyorum: http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1099
Ben bu denli hassas hazırlanmış bir makalenin sizin tabirinizle güvenilir olmadığını düşünmüyorum. Hele ki dediğiniz gibi "son trendler"e girersek, yandık. :)
Hayırlı bayramlar.
Söylediğinin olmasını, kuğu gibi bir gelin olanı temenni ederim..kahvaltım
1 haşlama yumurta
zeytin
peynir
süt
kolay gelsin mavimi kızım sen yaptın yine yaparsın yine yaparsın irade mavimi den sorulur
Söylediğinin olmasını, kuğu gibi bir gelin olanı temenni ederim..
Böyle bir başlığı fark edince yazmadan duramadım..
Düğün fotoğrafları dön dolaş bakılan fotoğraflar.. Bu kadar önemsediğimiz bir günde nasıl göründüğümüz de çok önemli..
Benim aklım pek başımda değilmiş o zamanlar.. Tamı tamına 78 kiloydum gelinlikler içinde.. Beyaz bi'şeydim evet.. ama kuğu olmadığım aşikar..
Stüdyo, boydan göründüğüm bütün fotoğraflara belden aşağıya fluluk katmış nedense..
Bugünkü aklım olsaydı o kiloyla o gelinliği giymezdi..
Her neyse.. Bilinçli yaklaşımın için tebrikler, yolun açık olsun..
Takip etmediğim için kaçırmışım..teşekkürler güzel dilekleriniz için ama evlendim ki bile agustos ayında hem de 59 kilo civariydim .
bu kilocuklar evlilikle birlikte gelen rehavetin rahatlığın kiloları abur cubur saçma sapan tıkınmanın sonucu çok bir şey farketmiyor ama 55lere kadar düşmüştüm zamanında kalıcı da olmadılar gerçi ama olsun düşmüştüm kaladabilirdim ah eşşek mavimi biliyorsun ki kilo eklendikçe ekleniyor kontrollüyaşamazsan arttıkça artacak dobişko olacaksın haberin olmucak
Takip etmediğim için kaçırmışım..
Ama ne güzel olmuş.. 59 kiloyla kuğu gibi süzülmüşsündür..
Mutluluklar dilerim..
ve evet kilo verdikten sonra bitmeyen bir kilo koruma süreci var.. Ben de geçen sene Haziran ayında fazlalıklardan kurtuldum ve 58 kiloya inerek diyeti bıraktım. Bırakmak sayılmaz tabii.. 1.5 yıldır diyet hali neredeyse devam.. 2-3 kilo aralıklarda kilo alıyorum hemen veriyorum.. 59,3 güncel kilom..
Hep sağlıklı beslenmek, hep spor şart..
Kiloyu korumanın diyetten tek farkı arada/haftada 1 kaçamak yapınca suçluluk hissetmemek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?