Sağlıklı Zayıflayalım Bir Ömür Zayıf Kalalım

Slm canim evet sahurlari az yiyorm hatta sutle fslan gecistiriyorm
Bir kere iftarda saglam yiyorum ekmek haric ve iftarla sahur arasi zaman kisitli
Bir de gece uykudan uyaninca canim istemiyo hatta kocama hazirlayip
Ben yemiyorum
ki yiyip yatmak direk depolamak demek
Bakalim bir haftada 2 kg verdim simdilik sorun yok

Onceki aksam sahur
Sut ve birkac hurma

Iftar
4 kasik anali kizli kofte
Bir kepce merc corba
Bol salata yagsiz
Yogurtlu patlicn

Ara bir kasik dondurma

Birazdan da sahur
Sut ve hurma

Veeeee kizlar neden yoksunuz ozellikle mavimi
Hic degilse bir ugrsyin canim ozlettiniz

Evet artik oruca adapte oldum cok rahat geciyor
Iftar
1kepce tavukllu seh. Corba
4kasik bulgur pilavi
Bol salata ezme
Ayran

Az once icine kiraz sapi attigim yesilcay ve 3 cizi

Ve 15 dk egzersiz(kol bacak kalca karisik)
Ve 5 dk twester

Bu tembellikle mucize oldu bu spor

Neyse sahuru da yazarim yine

Slm terkedilmis gunluk
Bugunumu de sapsaglikli tamamladim sukur
Dun sahurumu
Uc hurma
Ve koca bir bard sutle yaptim

Iftar
Dort kasik kiymali ezme
Yarim kase tavuklu seh corba
Bir kasik bulgur pilavi
Salata
Turssu
Ayran

Cok gorunsede azar azardi hepsinden
Iftari saglam yiyince acikmiyorm
Bugun 64.3 ciktim
Cok sukur ins boyle gider

Selamlar terkedillmis yalniz birakilmissevimli gunlugummm ben geldimgelmeyeli epey de olmus kimsecikler de yokmus hepten yalniz kalmissin ahh cok vefasisiz ccoookk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba
ya bişey sormak istiyorum. sahurda sadece 2 bisküvi yediğini söylüyorsun öncekiler de farksız değil. 18 saat oruç tutuluyor,nasıl dayanabiliyorsun? sonuçta metabolizma daha da yavaşla gibime geliyor.

Aslında kısa süreli açlıklar metabolizma hızını yavaşlatmadığı gibi tam tersine artırmaktadır. Yapılan çalışmalar metabolizma hızının açlıktan sonraki ilk 36-48 saati içinde %3.6-10 arasında arttığını göstermektedir. Açlık sırasında bir stres hormonu olan adrenalin (epinefrin) de artmaktadır. Adrenalin artışı zihnimizi açmakta ve bizi çalışmaya, faaliyet yapmaya teşvik etmektedir. Mesela ders çalışmada en verimli sabahlar sabahın erken saatleridir. Yani bu bakımlardan açlık son derece faydalıdır. Ama açlık süresi 4-5 günü geçince açlık tam tersine dezavantajlı olmakta ve uzun süreli adrenalin artışı duygudurum durumuzu bozabilmektedir.

-beslenmebulteni.com-

" Yani bu bakımlardan açlık son derece faydalıdır"
Hiç güvenilir bir araştırma değil bu.Kaldıki son trendlere göre de yanlış.
18 saat kısa süreli bir açlık değilki? hele hele 36-48 hiç değil..
ayrıca bu kadar uzun süreli açlık durumlarında vücut kıtlık sendromuna yani alarma geçip yenen en ufak şeyleri bile vücutta tutmaya başlar.normalde yakacağı besinleri depoluyor.
Tam tersi yapılan araştırmalara göre vücut asla aç bırakılmamalı,her öğünde yakılması kolay metabolizmaya yardımcı öğünlerle desteklenerek doğru şekilde beslenilmeli.

Yukarıda alıntıladığîm paragraf 63 kaynaklı dev bir araştırmanın sadece çok kısa bir bölümüydü. Araştırmanın tamamını okuyun lütfen. Linkini veriyorum: http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1099

Ben bu denli hassas hazırlanmış bir makalenin sizin tabirinizle güvenilir olmadığını düşünmüyorum. Hele ki dediğiniz gibi "son trendler"e girersek, yandık. :)

Hayırlı bayramlar.

Trend derken, güncel,yeni ve takip edilen anlamında demek istemiştim.
Sonuçta çeşitli konularda uzmanlar farklı görüşlere ayrılıyorlar.Birisinin söylediğine bir başkası farklı görüşle yanıt veriyor.
Kendi deneyimlerime göre açlık ben de daha kötü sonuçlar yarattığını söyleyebilirim.
Size de hayırlı bayramlar

selamlar günlükçüm uzun bir aradan sonra ben geldim
nasıl geldim bil haydi bil bil tabiki kilo alarak toplamda 61.5 olarak geldim
mavimi kızım ne manyaksın sen yaaa aylarca uğraş kilo vericem diye sonra da geri al olacak iş mi
neyse zararın neresinden dönsek kardır evet başlıyorum bugün tüm kararlılığımla 58 olana kadar durmak yok yola devam, kolay gelsin bana

kahvaltım
1 haşlama yumurta
zeytin
peynir
süt

kolay gelsin mavimi kızım sen yaptın yine yaparsın yine yaparsın irade mavimi den sorulur

kahvaltım
1 haşlama yumurta
zeytin
peynir
süt

kolay gelsin mavimi kızım sen yaptın yine yaparsın yine yaparsın irade mavimi den sorulur
Söylediğinin olmasını, kuğu gibi bir gelin olanı temenni ederim..
Böyle bir başlığı fark edince yazmadan duramadım..
Düğün fotoğrafları dön dolaş bakılan fotoğraflar.. Bu kadar önemsediğimiz bir günde nasıl göründüğümüz de çok önemli..
Benim aklım pek başımda değilmiş o zamanlar.. Tamı tamına 78 kiloydum gelinlikler içinde.. Beyaz bi'şeydim evet.. ama kuğu olmadığım aşikar..
Stüdyo, boydan göründüğüm bütün fotoğraflara belden aşağıya fluluk katmış nedense..

Bugünkü aklım olsaydı o kiloyla o gelinliği giymezdi..

Her neyse.. Bilinçli yaklaşımın için tebrikler, yolun açık olsun..

teşekkürler güzel dilekleriniz için ama evlendim ki bile agustos ayında hem de 59 kilo civariydim .
bu kilocuklar evlilikle birlikte gelen rehavetin rahatlığın kiloları abur cubur saçma sapan tıkınmanın sonucu çok bir şey farketmiyor ama 55lere kadar düşmüştüm zamanında kalıcı da olmadılar gerçi ama olsun düşmüştüm kaladabilirdim ah eşşek mavimi biliyorsun ki kilo eklendikçe ekleniyor kontrollüyaşamazsan arttıkça artacak dobişko olacaksın haberin olmucak

Takip etmediğim için kaçırmışım..
Ama ne güzel olmuş.. 59 kiloyla kuğu gibi süzülmüşsündür..
Mutluluklar dilerim..
ve evet kilo verdikten sonra bitmeyen bir kilo koruma süreci var.. Ben de geçen sene Haziran ayında fazlalıklardan kurtuldum ve 58 kiloya inerek diyeti bıraktım. Bırakmak sayılmaz tabii.. 1.5 yıldır diyet hali neredeyse devam.. 2-3 kilo aralıklarda kilo alıyorum hemen veriyorum.. 59,3 güncel kilom..
Hep sağlıklı beslenmek, hep spor şart..
Kiloyu korumanın diyetten tek farkı arada/haftada 1 kaçamak yapınca suçluluk hissetmemek..

Uzun zamandır yoktum
dün karar verdim ve aksam başladım saglıklı
beslenmeye
zira 68 kilo olmuşum tam 4 kilo almışım
yazın 63 e falan düşmüştüm önüme gelen her seyi yiyince normal yani
neyse sızlanmanın anlamı yok
canım yine burada olucam
beraber yine motive olalım

Bu arada tebrik ederim
kavusmussun sevdicegine
sen de cok almamışsın
geldiği gibi gider

gelmişken kahvaltımı da yazayım
1 yumurtayla bol peynirli omlet
yeşillik
ıhlamur

az öncede yesilçay cubuk tarçınlı
öğleni de yanımda getirdim yazarım yine

aynen aynen koruma dönemini ne kadar uzun tutarsak kalıcı olur o kadar.
sağlıklı beslenmeyi kafamıza koysa gerisi gelecek de işte
siz de düğünde süzülmemişsiniz belki ama gelin hanımı düğünden sonra görenler epey şaşırmışlardır bu bile büyük bi mutluluk bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…