''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bugün bende bu tatlıdan yapıcammm. Bakalım inşallah becerebilirim.. Yani katlamasında sorun yaşamazsam bir problem yok zattiiii a.s

İftarada kurufasulye yapıcam. uzun zamandır yapmıyorum( ama etlimi yapayım pastırmalı mı karar veremedim )
sonrada
mantarlı çorba
Şehriyeli pilav
Ayran
Yeter Allaha şükür

alıntı yapmamış bu menüydü bahsettiğim

Merhabalaryerimseniben
Herkese tatlı;bereketli günler dilerim..

Merhabalaryerimseniben
Herkese tatlı;bereketli günler dilerim..

merhaba;sana da canım

kızlar patatesim var evde;eşime tavuk aldırayım diyorum..fırında tavuklu patates pişireyim..yine güzel bir tarifi olan varsa rica edebilir miyim??bekliyorum kızlar..bütün tavuk istemiyorum..but yada kalça aldırıırım...sizi bekliyorummm...

merhaba bacılar..öğle arası bi kaçamak musul köftemi ekledim sayfamda bir bakın isterseniz..fırsatım olmuyor ınanın yoksa sızın değerli sorularınıza cavap verilmezmi??çok öpüyorum.allaha emanet..

bayanlar ben bu krema yi almayi bilmiyorum yurt disindan birisi yardimci olabilirmi almanyada hangi ismle aliniyo bir cok krema var hangisini yapacagiz mesela frinda kremali tavuk buna hangi kremayi almaliyimmafoldumben

canım fırın poşetinde yapabilirsin tavuğu patates domates biber koyup gayette güzel olur
veya tavuk baget alıp soslayıp fırında pişirebilirsin yanına patates kızartması
yada tavuk göğüs alıp ortadan ikiye kesip bu vereceğim sosla soslayıp çok az yağda tava sadece yağlanacak kızartabilirsin yanına yine patates kızartması sos için bir yumurta akı 2 kaşık nişasta ve isteğin baharatlar özellikle kekik çok yakışıyo boyle çıtır çıtır bi lezzet oluyo istersen patateside fırında kızartma gibi yapabilirsin patatesleri kızartmalık doğrayıp içine bi kaşık kadar yağ pulbiber karabiber harmanlayıp tepsiye yayıyoruz harika oluyo tavsiye ederim hemde hafif

kızlar nerelerdesiniz?
libyana,sempi,p.ipekçi yani buranın müdavimleri yoklar,onlarsız bu topic olmaz.
bizleri güzel tariflerinizden mahrum bırakmayın.

.
Hunter ve bizleri soran diğer arkadaşlar çok teşekkürler.Eksik olmayınız.
Malum ramazanı yarıladık;daha da yoğunlaştı günlerimiz..
Ama fırsat buldukça gelmeye çalışıyoruz..
Öperim yüreklerinizden..

şehriye salatası nasıl oluyorr burda bidaha görmüştüm arkidaşlar azıcık anlatıverir misinizz
Şeniz
kaydirigubbakcemile5
Dur bakalım Ezel;hemen depresyon moduna girme izin vermiyoruz buna..
Moralsizlik bütün sorunları daha da büyütür ve karmaşaya sokar..
O yüzden sıkma tatlı canını ; herşeyin çaresi var..
Kaldı ki daha neyin ne olduğunu bilmiyoruz inşallah sağlığın yerindedir.
Dualarımız sen ve cümle şifa bekleyenlerle olsun..
Anlaştık mı?

çok mu un koydun içine
hayır canım tarifte 1su bardağı yazıyordu
sence çokmu
Merhaba.
Fellah köftesinden bahsetmişsiniz.
Evet tespitiniz doğru aslında;fellah köftesi güzeldir hoştur ama içersinde sadece un bulgur ve baharatlar olduğu için kimisine yavan gelir..
Herkesin damak tadına hitab etmez.
Ben o yüzden kıyma ile destekliyorum fellahı;diğer türlü pek hoş olmuyor..
Üzerine de yoğurtlu salçalı leziz bir sos...

Ayrıca kalan fellahları şöyle değerlendirebilirsiniz:
Buzluktan çıkrap bir müddet çözünmesini bekleyip yumurtaya bulayarak bol yağda kızartabilirsiniz..
Bu haşlanmış pirinçler için de geçerli..

Merhaba Pınar..
Eline sağlık..

bayanlar ben bu krema yi almayi bilmiyorum yurt disindan birisi yardimci olabilirmi almanyada hangi ismle aliniyo bir cok krema var hangisini yapacagiz mesela frinda kremali tavuk buna hangi kremayi almaliyimmafoldumben

Merhaba.
Almanya da Schlagsahne..

canim schlagsahne biliyorum ama onun cesitleri var n bilim hangisi daha iyi olur diye sordum corbalar icin var pastalar icin var yani normal schlagsahneyi alcam oylemikaydirigubbakcemile3tesekkur edeerim canim:1hug:

libyanacım hoşgeldin görünmüyosun buralarda
Merhaba ikraa ;hoşbulduk bıdıkım.
Evet;2-3 gün pek uğrayamadım;ama takip ediyorum.
Ramazanı yarılamamız hasebiyle;davetlerimiz de arttı;çok yoğun ama tatlı geçiyor günler..
:1hug:

canim schlagsahne biliyorum ama onun cesitleri var n bilim hangisi daha iyi olur diye sordum corbalar icin var pastalar icin var yani normal schlagsahneyi alcam oylemikaydirigubbakcemile3tesekkur edeerim canim:1hug:

Pardon şimdi anladım Ravzanur dikkatli okumamışım.turkbayragi
Kremalı tavuk için ben normal kremayı kullanıyorum ama Almanyada çorba-pasta v.b çeşitleri varsa bilemiyorum.

Son düzenleme:
benimde bugün menümde
pirinç çorbası
fırında tavuk patates
bulgur pilavı
pastırmalı milföy böreği
salata
tatlı olarakta kemal paşa tatlısı ve dünden kalan kek var

ravzanur bende yurtdisindayim ama fransada;sanirim kremalarda benzerlikler vardir
cunku buradada alman magazalari var
benim yemeklere kullandigim likid krema
kreme likid
olarak geceiyor hafif olani ve yagli olani var
creme fraish var bide onuda graten turu yemeklere kullaniyorum umarim yardimci olmusumdur

Bugün:
Lebeniye çorbası;
Domatesli pilav;
köri soslu tavuk; ve patates kızartması
Sosisli milföy
tabbule; (ekleyeceğim) (nohut fazla idi bir kısmı çorba da bir kısmını salata da kullandım)
ezme
Kayısı hoşafı yaptım akşama kadar buz gibi olur serin serin iyi gider
tatlı olarak da kadayıflı kup..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…