sucum nasıl tarif istiyosun mesela değişik krep tarifi mi yoksa hamur işi tarifi mi
mesela bizde hurma deriz gene yağda kızaran ama mayasız bi hamu onu da çok yaparız
ya da çiğ börek yaparım peynirli
sonracıma hazır yufka gözlemesi güzel olur ama ben onu şöyle yaparım.yarım yufkayı içine peynir ve maydanoz koyup katlarım.tavayı yağlarım.böreği atarım birazcık su yada accık soda çiselerim.her iki tarafınıda yağlayıp ve soda çiseleyerek pişiririm.herkeşler çok sever.eltim doğum yaptığında o gün 26 tane pişirmiştim.millet bayılmıştıkaydirigubbakcemile3
sonra mesela artan ekmekleri dilimle başka bi yerde tereyağı kaşar peyniri yumurtayı robottan geçir.tepsinin dibine bolcana zeytinyağı sür ekmeklerin üzerine bu karışımdan bolca sür.sonra üstüne isteğe bağlı bi dilim domates ve sucuk da koyabilirsin.accık fgesleğe ya da kekik.koyarsın
gece ağır olur dersen sade yap fırına ver.harika oluyor.hem de doyurucuyerimseniben
Aman ya Rabbim bu ne..?
Harika görünüyor eline sağlık kaydirigubbakcemile5
simi parmakları yedirtme bize kız şimci şuraya yazıyoz dimi o kadar
kaydirigubbakcemile3
sucum nasıl tarif istiyosun mesela değişik krep tarifi mi yoksa hamur işi tarifi mi
mesela bizde hurma deriz gene yağda kızaran ama mayasız bi hamu onu da çok yaparız
ya da çiğ börek yaparım peynirli
sonracıma hazır yufka gözlemesi güzel olur ama ben onu şöyle yaparım.yarım yufkayı içine peynir ve maydanoz koyup katlarım.tavayı yağlarım.böreği atarım birazcık su yada accık soda çiselerim.her iki tarafınıda yağlayıp ve soda çiseleyerek pişiririm.herkeşler çok sever.eltim doğum yaptığında o gün 26 tane pişirmiştim.millet bayılmıştıkaydirigubbakcemile3
sonra mesela artan ekmekleri dilimle başka bi yerde tereyağı kaşar peyniri yumurtayı robottan geçir.tepsinin dibine bolcana zeytinyağı sür ekmeklerin üzerine bu karışımdan bolca sür.sonra üstüne isteğe bağlı bi dilim domates ve sucuk da koyabilirsin.accık fgesleğe ya da kekik.koyarsın
gece ağır olur dersen sade yap fırına ver.harika oluyor.hem de doyurucuyerimseniben
Selam.
Biraz uzandım, dinlendim geldim.
Ama hala yemek yapmaya başlamadım.
Şu krep yapmayı bir tek ben beceremiyorum sanırım bilmiyorumkismile
a.s.kızlar yarın fırın sütlaç yapmayı düşünüyorum güveç kaplarında yapıcam ama ilk kullanımı nasıl olur bu kapların? bilen varmı? birde bana denenmiş güzel sütlaç tarifi verebilecek arkadaş varmı?
kızlarrrrr sütlaçççççç dedim huuuuuuuuuuuuuuuu
Krepte galiba homojen olma şartı önemli noktası,blender bu kısımda önemli.
yok bacım yalnız değilsin parça pinçik yapar sinirlenir bırakırım her defasında aslında çok seviyorum ama yapamıyorum annem hepsini aynı boy mis gibi yapar ama ben nedense o kolay gözüken şeyle 5 yıldır boğuşuyorum varmı bir sırrı hatunlar bilen varmı?sempatiksalakcinni:kedi:
İyi geceler ..
Sahura bir fikir alayım acilen :)
şu an meçhul ne yiyeceğimiz ayrıca ekmeğimiz yok belirteyim onu da :)
ona göre bir tavsiye alayım
krep yap derınss :)
Yupppiii hihoyyyt yalnız değilmişim:))
Her seferinde tavayı suçluyordum ben:)) Tavayı değiştirdim yine yapamıyorum.
Sorun bendeymiş yani
ben kıvamını çok iyi ayarlıyorum sorun tavadaki olay işte orda yapışıyor ne biliyim yanıyor olmuyor vessalam bi yapsam hergün yicem valla baklava açıyorum krep yapamıyorum varmı böyle birşey yanikaydirigubbakcemile3
güzel soru güzel cevap. menümde krep var opuyorumnanaktan
ben geldim kıslaaaaaar
eskiden bende krep yapamazdım. tavaya bir yapışırdı, çıkar çıkarabilirsen.
sırrı teflona döşemeden önce margarin sürmek ve hamuru sürekli kıpırdatmakmış.
şimdi güzel yapabiliyorum.
Hoşgeldin Kahvekolik kaydirigubbakcemile5
bugün krep günü ilan edildi
Hoş geldin Kahvekolik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?