''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

eskiden bende krep yapamazdım. tavaya bir yapışırdı, çıkar çıkarabilirsen.
sırrı teflona döşemeden önce margarin sürmek ve hamuru sürekli kıpırdatmakmış.
şimdi güzel yapabiliyorum.

Bir kez de böyle deneyeyim bari.

Ben hamur hareket etse takla atma kısmını yapabiliyorum ama hamur tembel.
Yerinden kalkmıyor.

Arkadaşlar ben krebi mayayla yaparım..
Dörtte bir paket yaş maya
2 su bardağı un
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz

Kıvamı boza ayarında olacak,suyunu ona göre koyuyorum yani.Daha sonra ağzını kapatıp ılık ortamda mayalanmaya bırakıyorum.Göz göz kabarıyor.Daha sonra birer kepçe yağlanmış tavamıza döküp,hoop havada çeviriyoruz..yerimseniben

merhaba kahvekolik bende krepkolik ama bir yapabilsembilmiyorumkismile hertürlü denedim ama sonuç hüsran aslında becerikli bir hatunumdur birazcık ama tutturamıyorum valla yapında yiyeyim bari

slm krepkolik hamurdan korkmayacaksın, şekilsiz olsa da tahta spatulayla devamlı altının yapışmasını engelleyeceksin. margarini şöyle bi tavaya sürmeyi unutma. bu kadar yani. ben o kadar becerikli değilimdir, hevesim var, yavaş yavaş öğreniyoruz işte.

dur öyle yazıp hemen kaçmaca yok
çabik kül çöreği ne onu anlat:1hug:

kül çöregi ney anlatıyım..
resmi şöyle

resim pek iştah acmıyor biliyorum normal ekmek gibi...
ekmek yapar gibi unu alıyoruz yarım maya ve birazda tuz ve suyla katı bir hamu elde edilip yoguruluyor..
sonracıma ,sert zemin uzerınde yuvarlak tepsi boyutuna göre ustune bastırılırak şekillendiriliyor.. kabarınca fırına verilip pişiriliyor..
bizim orda bunu külün içinde pişirirler ama istanbulda kül bulmak zor bizde fırında pişiriyoruz..
sert ve güzel bir ekmek oluyor.. üzerine kahvaltıda krem peynir,tereyagı recel vs sürmek icin birebir..zemuszemus

Bir kez de böyle deneyeyim bari.

Ben hamur hareket etse takla atma kısmını yapabiliyorum ama hamur tembel.
Yerinden kalkmıyor.

hep istemişimdir takla attırmayı da nerdeee nereye sıçrar sonra Allah bilir.
hamur biraz renk değiştirince tahta spatulayla altını kazı elinle de çevir tamamdır yerimseniben

bu ne la öğretmen moduna girdim bugün, sanki bişey biliyomuşum gibi :kedi:

hanımlar sahurda melemen nasıl olur sussatır mı? canımda çekti ama susama problemimde varbilmiyorumkismile

canım bunu annem yapar benim biraz değişiği sadece biz sadece çörek deriz içine kavrulmuş unda koyarız çok lezeetli olur buda nefis gözüküyor

:1shok: :1shok: :1shok:

Hepsinden istiyorum hepsinden!!!
Gözüm döndü :1shok:

Şaka bir tarafa Leylekim bana şu mayasız hamurla yaptığını anlatır mısın?
Benim mayam da yok da :kedi:

sarissa yakında ihh yı falan sana yönlendircem anam benimkaydirigubbakcemile3
evet mayasız olan hurmayı soruyosunuz sanırım ama yağda kızarıyor yazıyımmı gene de
neyse yazıyım
2 yumurta, 3 kaşık yoğurt, yarım çaybardağı süt ,yarım çaybardağı zeytinyağı, tuz, bi paket(ben bi buçuk koyuyorum genelde) kabartmatozu,
un
hamuru yoğuruyorum.sonra en az 20 dk dinlendirin nemli bi bez örtün
sonra elinize alın böyle köfte yapar gibi uzun uzun yuvarlayın.acıık ortasına bastırın kızgın yağda kızartın

emine kahvekolik beder hihoyyyt

:1shok::1shok::1shok::1shok:destuuur bu ne yaw
bunu ben yapamam kanımca.sarissa bak ben de kömür ocağı yokkaydirigubbakcemile3

Tamamdır bu bana göre:))
Oklavayla açma derdi yokmuş.
Oklavam da yok söylemesi ayıp kaydirigubbakcemile3
ihh gelecekse liste yapayım kız kaydirigubbakcemile3

şimci krep mağdurları yapışmasın diye bi püf de benden kahvenin dediği gibi bu arada khveeeee tavayı bolca yağlıyoruz.sonra krep pişsin acıık.tavayı elinize alın sapına bi iki kez vurun.krep eğer olmuşsa oynıycaktır yerinden.sonra yüzünü de yağlayın ve diğer yüzünü öyle çevirin.

kızlar pişi diye birşey yedim bu sene gittiğim bir otelde yabancılar üstüne şeker ve pekmez de koyuyorlardı bizim bildiğimiz hamur kızartmasına benziyordu tadı ama nasıl yapılıyor nette var ama deneyimli birebir ellerden duymak daha iyi varmı yapan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…