eskiden bende krep yapamazdım. tavaya bir yapışırdı, çıkar çıkarabilirsen.
sırrı teflona döşemeden önce margarin sürmek ve hamuru sürekli kıpırdatmakmış.
şimdi güzel yapabiliyorum.
oley ekip yine sağlamkaydirigubbakcemile2
merhaba kahvekolik bende krepkolik ama bir yapabilsembilmiyorumkismile hertürlü denedim ama sonuç hüsran aslında becerikli bir hatunumdur birazcık ama tutturamıyorum valla yapında yiyeyim bari
dur öyle yazıp hemen kaçmaca yok
çabik kül çöreği ne onu anlat:1hug:
Bir kez de böyle deneyeyim bari.
Ben hamur hareket etse takla atma kısmını yapabiliyorum ama hamur tembel.
Yerinden kalkmıyor.
slm krepkolikhamurdan korkmayacaksın, şekilsiz olsa da tahta spatulayla devamlı altının yapışmasını engelleyeceksin. margarini şöyle bi tavaya sürmeyi unutma. bu kadar yani. ben o kadar becerikli değilimdir, hevesim var, yavaş yavaş öğreniyoruz işte.
[/B
ahh ne güzel 5 yıldır yapamadım darısı bundan sonraya inşallahhkaydirigubbakcemile2
Bir kez de böyle deneyeyim bari.
Ben hamur hareket etse takla atma kısmını yapabiliyorum ama hamur tembel.
Yerinden kalkmıyor.
kül çöregi ney anlatıyım..
resmi şöyle
resim pek iştah acmıyor biliyorum normal ekmek gibi...
ekmek yapar gibi unu alıyoruz yarım maya ve birazda tuz ve suyla katı bir hamu elde edilip yoguruluyor..
sonracıma ,sert zemin uzerınde yuvarlak tepsi boyutuna göre ustune bastırılırak şekillendiriliyor.. kabarınca fırına verilip pişiriliyor..
bizim orda bunu külün içinde pişirirler ama istanbulda kül bulmak zor bizde fırında pişiriyoruz..
sert ve güzel bir ekmek oluyor.. üzerine kahvaltıda krem peynir,tereyagı recel vs sürmek icin birebir..zemuszemus
:1shok: :1shok: :1shok:
Hepsinden istiyorum hepsinden!!!
Gözüm döndü :1shok:
Şaka bir tarafa Leylekim bana şu mayasız hamurla yaptığını anlatır mısın?
Benim mayam da yok da :kedi:
hanımlar sahurda melemen nasıl olur sussatır mı? canımda çekti ama susama problemimde varbilmiyorumkismile
hanımlar sahurda melemen nasıl olur sussatır mı? canımda çekti ama susama problemimde varbilmiyorumkismile
hep istemişimdir takla attırmayı da nerdeee nereye sıçrar sonra Allah bilir.
hamur biraz renk değiştirince tahta spatulayla altını kazı elinle de çevir tamamdır yerimseniben
bu ne la öğretmen moduna girdim bugün, sanki bişey biliyomuşum gibi :kedi:
emine kahvekolik beder hihoyyyt
emine kahvekolik beder hihoyyyt
kül çöregi ney anlatıyım..
resmi şöyle
resim pek iştah acmıyor biliyorum normal ekmek gibi...
ekmek yapar gibi unu alıyoruz yarım maya ve birazda tuz ve suyla katı bir hamu elde edilip yoguruluyor..
sonracıma ,sert zemin uzerınde yuvarlak tepsi boyutuna göre ustune bastırılırak şekillendiriliyor.. kabarınca fırına verilip pişiriliyor..
bizim orda bunu külün içinde pişirirler ama istanbulda kül bulmak zor bizde fırında pişiriyoruz..
sert ve güzel bir ekmek oluyor.. üzerine kahvaltıda krem peynir,tereyagı recel vs sürmek icin birebir..zemuszemus
sarissa yakında ihh yı falan sana yönlendircem anam benimkaydirigubbakcemile3
evet mayasız olan hurmayı soruyosunuz sanırım ama yağda kızarıyor yazıyımmı gene de
neyse yazıyım
2 yumurta, 3 kaşık yoğurt, yarım çaybardağı süt ,yarım çaybardağı zeytinyağı, tuz, bi paket(ben bi buçuk koyuyorum genelde) kabartmatozu,
un
hamuru yoğuruyorum.sonra en az 20 dk dinlendirin nemli bi bez örtün
sonra elinize alın böyle köfte yapar gibi uzun uzun yuvarlayın.acıık ortasına bastırın kızgın yağda kızartın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?