Merhaba hanımlar...
Bizde dünden kalan yemekler var.Sadece çorbadan bir daha yapacağım.Çok lezzetli hafif oluyor.Domatesli maydanozlu terbiyeli şehriye çorbası..Bezelye pilav var,soslu biber kavurması da var.Salata eklerim.Belki bir şey daha ekleyebilirim ama ne?Şöyle ortaya konacak..Bakalım..yerimseniben
Merhaba hanımlar...
Bizde dünden kalan yemekler var.Sadece çorbadan bir daha yapacağım.Çok lezzetli hafif oluyor.Domatesli maydanozlu terbiyeli şehriye çorbası..Bezelye pilav var,soslu biber kavurması da var.Salata eklerim.Belki bir şey daha ekleyebilirim ama ne?Şöyle ortaya konacak..Bakalım..yerimseniben
canım çorban değişik geldi bana nasıl yapıyorsun anlatabilirmisinfisfisfis
[
dünden kalan yemeklerin nelerdi simiciğm söylersen ona göre fikir paylaşalım olur mu?opuyorumnanaktan
mrb hanımlarrr nasılsınızz
yaf bugün aklıma yemek ismi gelmiyo tavuklu bişeyler yapmak istemeyiroum etli bişey düşünüyom ama aklıma gelmiyooooo
dünkü yemegim taze yeşil fasulye etli
pilav
önceki günden tavuk çorbası
karışık kızartma yaptım üstüne yogurt sosu yaptım
tatlıda künefe vardı
herkese merhaba kaydirigubbakcemile5
dün kuskusu yaptım pilav gibi. çok sevdim yaa boncuk boncuk cokacimcoook yanına da fırın poşetinde baget yaptım bezelyeli pataesli havuçlu
tatlıyı eşim almıştı burma kadayıf
sahurda kahvaltılık yedik yumurta haşladım
vee geldik bugüne bugün ne yiyeceğiz boshayallersmile
dünden kuskus var (çok bereketliymiş yerimseniben)
yanına ne yapayımm? CADIARZU
haftasonu eskişehirdeydik pazara da gidemedim.
canım nasıl börülce istiyor aslında ama yakında bulabileceğim yer yok. hazır konservesini yiyen var mı tadı nasıl olur ki?
tatlı olarak dondurmalı profiterol istiyor canım (hazır alınacak)
semiz otu
kabak :):) hmmm
artık ıspanakta var
yanii sen yedıklerını bıldın bi sebze yap bezelyede olabilir
selam kızlar
dünkü soframıza.s.
mrb hanımlarrr nasılsınızz
yaf bugün aklıma yemek ismi gelmiyo tavuklu bişeyler yapmak istemeyiroum etli bişey düşünüyom ama aklıma gelmiyooooo
dünkü yemegim taze yeşil fasulye etli
pilav
önceki günden tavuk çorbası
karışık kızartma yaptım üstüne yogurt sosu yaptım
tatlıda künefe vardı komşumda tavuk ızgara göndermişti
ohhhh mis gibi bir sofra olmuş canımcım opuyorumnanaktan
patlıcan kebabı yapardım malzemede varda hafta içi güveç yedik opatlıcan yemek istmez kocişpatlıcan kebabına ne dersin a.s.
canım hasanpaşa köftesi yapabilirisn
veya tepsi kebabıda olabilir olumunekankayizsmile
dondurmalı profiterolü hiç denemedim tatlım..bri denemeli ama kulağa öyle geldi bak şimdi:kedi:
kuskusun yanına ne yapılır???? kuskusu salataya çevirsen de yanına da izmir köfte yapsan o nasıl olur gülüm??
sor tabi birtanem seve seve cevaplarım..şöyle tarif ediim cicim..bu avcı böreği bir nevi dev sigara böreği gibi birşey
içine kıyma soğan havuç rendesi maydanoz ve ceviz le hazırlanan azıcık ta ince bulgur şişirilip eklenen bir börek..bu şekilde büyük sigara börekleri sarıp sonra onları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıyorsun işte ööle tatlım..inşallah beğenirsin..
http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/291387-kiymali-bulgurlu-citir-pofuduk-borekresimli.html
Tabi mihriban..
2 domatesi soyup doğruyor ve yağda azıcık kavuruyorum.Salça ekleyip kavurmaya devam ediyorum.Daha sonra varsa etsuyu ya da tablet ekleyerek suyunu koyuyorum.Kaynamaya başlayınca şehriyesini atıp pişmeye bırakıyorum.Tuzunu ilave ediyorum.Bir tarafta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtarak yavaş yavaş çorbaya ilave ediyorum.Bir iki tıkladıktan sonra altını kapatıp bolca doğranmış maydanoz ilave ediyorum..yerimseniben
Pınarcım mesajımda yazıyordu ama gözünden kaçtı sanırım.kaydirigubbakcemile3
Şehriye çorbası
Etli bezelye
Pilav
Soslu biber kavurma
Salata
olumunekankayizsmile
ohhh ne güzellll hihoyyytdün akşamdan kesme çorba
dün akşamdan fırında sebzeli tavuk
dün akşamdan pilav
dün akşamdan dolma sarma
bugün sadece salata yapacağım.
bi de dondurma ve meyve hihoyyyt
mümkün olsa sizleri de ağırlayabilsemmmkaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?