''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

aysencim ne güzel dizeler bunlar
yüreğine sağlıkopuyorumnanaktan

canım senin gönlündeki yangının aynısı bende var
rabbim hayırlısıyla bizleri, tüm isteyenleri
bu gecenin hürmetine bu hasretliğe son versin :Saruboceq:
dualarınıza bizleride katın hanımlar
sizlerde bizim dualarımızdasınız :Saruboceq:

kandiliniz mübarek olsun
benimde misafirim vardı menüm
yayla çorbası
sucuklu kuru fasülye
erişte böreği
domates kebabı
pirinç pilavı
etimekli patlıcan salata
mevsim salata
kolay çok güzel prtferol
kahve çay

Acıgül,güzel kardeşim,sen sonsuz anne şefkati ve korumacılığıyla birden öyle yanık yanık yazınca,yüreğine oturan birşeyler olduğu barizdi lakin tam açıklanmadığı için,düşünemedik.Rabbim c.c Şafi ismi ile şifa versin,evlatlarınızla imtihan edileceksiniz buyruluyor ya,zahmette rahmet vardır inşallah..
Bak hem ne güzel demişsin,maşallah sana,sabrına..Rabbim beterinden korusun gülüm,blogcu olarak 3 yaşındaki minik Nehir'den haberin vardır sanırım Mekanı cennet olsun.Müthiş bir sabır ve inanç tablosu,o serüvende yaşananların hepsi ibret dolu,şöyle bir silkeleyip kendine getiriyor adamı..Hele ki içimizin manevi kanallarının,coşku damarlarının böylesine açık olduğu bir günde,tesirine kapılmamak imkansız.Hepimizin imtihan vesilesi apayrı,sınanıyoruz apaçık.Allah c.c kazananlardan eylesin,her halükarda hamd ve şükrü eksiltmesin yüreklerimizden.

Sevgili Reyyan,çok geçmiş olsun,Rabbim babacığınıza sonsuz şifalar versin..
Anneciğim de -üstelik 40lı yaşların başında olmasına rağmen- bu olayı yaşadığı için biliyorum. Anlatması zor.. Evinizin reisi,koca çınar o da..Allah başınızdan eksik etmesin..Şükrolsun ki bak yanındasın,sımsıkı sarılacaksın inşallah..

Yazan,iştirak eden,bütün arkadaşlarımın kadir gecesini can-ı gönülden kutluyor,kardeşin kardeşe temiz ağızla ettiği tüm dualar kabuldur niyetiyle,birbirimizi halis dualarımızda unutmamaya davet ediyorum..
Yürekten,bilerek,duyarak,hakkıyla yaşamak,ihya etmek nasip olsun..
İçinizde her ne hayırlı dua varsa , bin aydan hayırlı bu gecede kabul olsun,hakkınızda en güzeli takdir olsun..
'İkra Bismi Rabbikellezihalak..'

Beş dakika bakmak istedim siz kardeşlerimize,unuttuğum,atladığım,sürç-ü lisanlarım var ise affola..

Hayırlı sahurlar ola

Son düzenleme:
kızlar artık ramazanın sonuna geldik bayram telaşı başladı bayramda tatlı olarak ne yapıcaksınız fikir verin banabilmiyorumkismile

Herkese tesekkür ederim Allah razı olsun öyle güzel gecede icinizden dahi Allah sifa versın dedıgınız ıcın cok sagolun
Rabbim cümlemıze versın ınsallah...

Lİbicım ya senin annen gecirmis ama spazm degıl bızımkı bır damarda azıcık tıkanıklık varmıs Allaha sükür acılmıs ama bıdaha gerı olur m u artık kalp hastası mı ay bilmiyorum cok zor
Allah tüm hastalara,zor durumda olanlara yardım etsın
tekrardan cok sagolun Allah razı olsun tek tek

Kardeşim,anneciğimin kalp kapakçığı değişti ve şimdi de tıkanıklık olabilir..
Yani demem o ki bu imtihanın sonu yok,sabır inşaAllah..
İçten dualarına yürekten amin diyorum!

Bu arada Kadir gecesi sabahımız hayır ola,ettiğiniz dualar,yakarışlarınız kabul olsun inşaAllah..Bu sabah sanki daha bir huzurlu daha bir dolu dolu doğdu güneş dünyamıza..Devamı da öyle gelsin inşaAllah..

Bu arada ben Çarşamba neredeyim Allah nasip ederse biliyor musun Pınar :)
Duyuyorsan ses veririsin ok,bekle bizi Tripoli:1hug: Az önce öğrendim bu gelişmeyi bana da sürpriz oldu:kedi:

Bayram tatlılarınızı bekliyoruz inşallah,bugün çok cici mamalar gelmiş yine etkinliğe.En kısa zamanda ekleyeceğim..

Sevgi ile

aminn canım rabbim evlat hasreti çeken herkesin kucaklarını doldursun inşlhhhh
rabbim kimin gönlünde her ne hayırlı murad var ise onu versin
hakkımızda hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin inşlhhh :Saruboceq:

bu arada herkese salam olsun kızlar
bende bugün bayram yemeklerine girişiyorum baklavayı yapayım diyorum bakalım
bu arada midye tatlısı çok güzel olur 3 4 kez yapmışımdır kaydirigubbakcemile5
bende aslında sarma istiyorum ama eşim normal baklava istiyo ee bide beyfendi hazır baklavaları daha çok sever sen yapma ben alırım dedi ama ben bunu kendime bi hakeret kabul ettim vesselam kaydirigubbakcemile3
su böreği yapıcam birde dolma yapıcam
artık yarınada temizlik yaparım tamamdır inşlhhh yerimseniben

herkese selam olsunn geçmiş kandiliniz mübarek olsun.cümlemizin duaları kabul olsun inşallah...

Ramazanın bitmesine sayılı gun kaldı hayırlısıyla bayramtelaşıda başlıyor inşallah bende allah nasip kısmet ederse çarşamba güü yarım gün olduğu için evimi temizlerim biz küçük olduğumuz için tatlı falan uğraşmam ama belki arkadaşlarım gelirse die dolma ve börek hazırlayaacağım tatlı yapsaydım keisn baklva açardım :):) ay ramazanın son gunlerını evde geçirmek isterdim ama nasip işte bugun kayınvaldemde yarında annemdeyım nasip olursa inşallah. herkesee hayırlı günlerr

kızlar artık ramazanın sonuna geldik bayram telaşı başladı bayramda tatlı olarak ne yapıcaksınız fikir verin banabilmiyorumkismile

Canım bizde klasik baklava yapılır hep...
Ama biz çikolatalı baklava yapıyoruz. Çok harika oluyor...

esselam canlar bende kocişime poğaça yaptım iftardada sahurdada nöbette olacak
arkadaşlarıda çok beğenmişler bunu ısmarlıyolar her gece nöbetlerinde inanmıyolarmış evden getirdiğime eşimin pastaneden alıyo sanıyolarmış kaydirigubbakcemile3
sıcak sıcak ekliyorum resmini

Eklentiler

• $IMG_0920.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 37
  • $IMG_0921.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 48
Kızlar bugünkü menüm:

Tavuk suyuna şehriye çorbası
Kabak kızartması
Tavuklu pilav
Salata
Poğaça

bizimde bu akşamki annecim ve abimle olan menümüz :)
yayla çorbası
etli barbunya
kıymalı biber dolması
ve kadayıf opuyorumnanaktan

Aysen ellerine sağlık harika görünüyor poğaçaların:)
Bu arada ben de bayram için çikolata baklava hazırladım Derin,şurubu dökülecek sadece..
Lakin burda olmayacağız için sizlere ikram edip de gideyim:)

Yeni tarif gönderen arkadaşlarım Smeagol,BaziYazmaliKız ve Azeri kızı'na gönülden teşekkürler.
Bayram geldi,tatlılarımızı bekliyoruz

Ohh ellerine sağlık bitanem. Keşke tadına bakabilseydim cokacimcoooka.s.

İnan bunu gönülden isterdim

Hıı geçen ki çiçekimsi cipslerin adını hatırladın mı:)

İnan bunu gönülden isterdim

Hıı geçen ki çiçekimsi cipslerin adını hatırladın mı:)

Böyle düşünmen bile yeter bana canım a.s.
Yok hatırlayamadım çünkü adını hiç öğrenmedim :) Sadece eşimin ailesi mısır diyordu buna onu biliyorum :)

Ben öyle birşey hatırlıyorum ama,babam da alırdı biz küçükken,eminim..
Arayıp soracağım..
Bacım sen de hep sevdiğim şeylerden bahsediyorsun:))
Babaanneciğinle görüştün mü?
O gün çorbayı keyifle içtik,akşam olduğu için fotoğraf çekemedim fakat enfesti.

Evet canım görüştüm çorba tarifini aldım. Dediğine göre bulgurları biraz suyla haşlıyormuşuz. Bi tavada kırmızı biber kızdırıp domatesleri küp küp doğrayıp biraz biberle kavuruyormuşuz. Sonra bulgurların içine önce bu domatesli karışımı ekliyormuşuz. Sonra sütü ekleyip bir iki kaynatıp hemen kapatıyomuşuz altını:)

Tamam ben de benzer tarifle yaptım,bir de kaşar rendeledim yeme de yanında yat,yanağını daya uyu kıvamında oldu! :)
Öperim pamuk ellerinden (senin değil hı:roflol:)
Vesilesi ile özlediğim bir lezzeti pişirmiş oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…