Sakinliğime Hayran Kaldım :)

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Hayirli mutlu günler kk :)
Hepinize güzel bayramlar diliyorum şimdiden 😊
Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?

Evet kanunen altınları kadınındir ama ortada ayrı gayrı yoksa altını ayırmakta mantikli gelmiyor bana.olaya söyle bakın ki öyle. Beraber bir işe giriştiniz, kar değil zarar ettiniz. Ortak paranız gitti.
Ben zaten aslında böyle bakmaya çalışıyorum. Onun aceleci davranması sanırım beni üzüyor şu an.

Kazansaydınızda beraber kazanacaktınız ama he çok rahatsızsan dersin benim paramı karıştırma daha ben rahat hissetmiyorum bu olaydan dolayı size zaten saygı duyacaktır.

Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?

Bu kadar üzülmesine gerek yok. Kaybettiği 15 bini de kazanıp size verir, olur biter. İyi davranın, üzüntüden bir sağlık sorunu çıksa kaç TL değer biçilir? Altınlarınızı da zaman içinde tamamlar.

Sakin kalmakla doğru yapıyorsunuz bence; bu başa gelecekmiş, tecrübe olacakmış, olmuş. Ne denebilir?
Bağırsanız, suçlasanız şu anki durumu değiştirecek, altınları geri getirecek mi?
Sadece eşiniz daha berbat hissedecek; sıkıntısını, bir dahakine önlem yapacak bir ticari anlayış geliştirememesine sebep olacak belki? Belki öfke, suçluluk duygusu sizin tepkinizle daha ağırlaşacak ve hiç istemediğiniz şeylerin tetikleyicisi olacak.

Gerek yok, 15 bine bir ticari tecrübe satın aldığınızı düşünün; biraz pahalıya patlamış evet, geçmiş olsun ama olacakmış işte.

Adam yanlış bisey yapmamış ki kandirildik diyorsunuz ve beraber kalkıştınız bu işe doğru yapıyorsunuz bence ama bu dan sonra daha dikkatli olun.

Bende altınlarımı evlendiğimiz ilk sene arsaya yatırtdım. Ölü yatırım olmuş sanırım :) Satılmayan cinsten arsa almış. Teleften kalan son arsa da olabilir. Belki de arsa bile değildir:D
2 yıldır satışta ne arayan var ne soran.
Üzülme o yüzden.. Yalnız değilsin.

Sakin kalmakla doğru yapıyorsunuz bence; bu başa gelecekmiş, tecrübe olacakmış, olmuş. Ne denebilir?
Bağırsanız, suçlasanız şu anki durumu değiştirecek, altınları geri getirecek mi?
Sadece eşiniz daha berbat hissedecek; sıkıntısını bir dahakine önlem olacak bir ticari anlayış olarak kullanamamasına sebep olacak belki? Belki öfke, suçluluk duygusu sizin tepkinizle daha ağırlaşacak ve hiç istemediğiniz şeylerin tetikleyicisi olacak.

Gerek yok, 15 bine bir ticari tecrübe satın aldığınızı düşünün; biraz pahalıya patlamış evet, geçmiş olsun ama olacakmış işte.
Haklısınız bu kar da vardı zarar da dediğim gibi. Eve insana biraz koyuyor açıkçası çünkü başka hiçbir birikimimiz yok ve elimizdeki de gitti üstüne borca batmış olduk :) bilmiyorum dediğiniz gibi bağırıp çağırmak bir işe yaramayacak ama kendimi iki arada bir derede hissediyorum. Ne tepki vermem gerektiğini bilmiyorum.

Bende altınlarımı evlendiğimiz ilk sene arsaya yatırtdım. Ölü yatırım olmuş sanırım :) Satılmayan cinsten arsa almış. Teleften kalan son arsa da olabilir. Belki de arsa bile değildir:D
2 yıldır satışta ne arayan var ne soran.
Üzülme o yüzden.. Yalnız değilsin.
Evet hakikaten yalnız değilmişim ama benim de tüm altınlarım gitti ve üstüne 15 bin lira borç geldi :) İnsana koyuyor biraz.

Bu kadar üzülmesine gerek yok. Kaybettiği 15 bini de kazanıp size verir, olur biter. İyi davranın, üzüntüden bir sağlık sorunu çıksa kaç TL değer biçilir? Altınlarınızı da zaman içinde tamamlar.
Altını tamamlamasi sorun değil, kendimi değişik hissediyorum sadece. :) Eşime caktirmamaya calisiyorum ama üzgünüm

Baya sakin Bi yapın var belli, ne güzel kşke bnde böyke olsam

Altınlar zaten ortak .Onun da ailesi takmıştır sizinki de .Tabi ki de teselli edeceksiniz .Düğün takılarını sadece kendi malınızmış gibi görmeyin lütfen 🙏
Ortak haklısınız. Ama benim payımı da aldı ve üstüne 15 bin lira borç yaptı :)) İsteyerek değil elbet ama üzülüyorum haliyle

Evet hakikaten yalnız değilmişim ama benim de tüm altınlarım gitti ve üstüne 15 bin lira borç geldi :) İnsana koyuyor biraz.

Konuda 40 bin yatırdı, 15 bin zarar etti demişsiniz. Elinizde 25 bin kaldı diye anladım. Yoksa 55 bin mi zarar etti? Öyleyse psikolojisinin kötü olması normal. 55 bini yerine koymak 15 bin gibi kolay değil.

Ortak haklısınız. Ama benim payımı da aldı ve üstüne 15 bin lira borç yaptı :)) İsteyerek değil elbet ama üzülüyorum haliyle
Ohoooooo daha neler gelip geçecek ,üzüldüğünüze üzüleceksiniz .Siz evlilik birliği içinde yaşayan insanlarsınız .Ortak çocuğunuz ,ortak gelecek hayalleriniz var.Altının lafı olur mu Aranızda ??

Ya bazı erkeklerde hiç ticaret kafası yok, para işi bizden sorulur :))) bizde ufak çaplı bir kayıp yaşadık eşim yüzünden ama bende sakinledim napim giden para olsun Diyorum düşünmemeye çalışıyorum.

Back
X