• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Salarnz abuk uzatmak iin Pirin Suyu

benim nenem derdi hep pirinç yeyin saçlarınız uzasın:nazar:demek biliyomuş a.s.suyunu duymadım ama turp suyumu doğum kontrol hapımı prinç mı daha iyi uzatıyo deneyen bilen varmi?:kahve:

bende 1 haftadır deniyorum pirinç suyunu ama kaşındırdı beni daha kullanmıyacağım artık 1 haftadır deniyorum banyonun ertesi günü kaşınıyorum ama saçlarım canlı duruyordu kullanan yokmu diye sormuşsunuz onun için geldim :)

arkadaşlar ben 2 haftadir her gun yuzumu jelle yikayip pirinc suyuyla siliyoruyuzumdeki islaklik gidincede bebantane kremi suruyorum süper oluyor. saten bazi yuz bakim uyunlerinde de pirinc suyu bulunuyrmus.

kızlar bide esas yazıcağımı unuttum ben bu konunuzu bu gün gördüm ama daha önceden saça iyi geldiğini duymuştum ama ben yüz için kullanıyordum dün turplu su yaparken aklıma geldi ve yüzüm için hazırladığım pirinç suyundan döktüm turplu suyun içine bi miktar tabi etkisi ne olur bilmiyorum ama o an aklıma geldi ve koydum işte kaydirigubbakcemile3

Kızlar yine ben merak ettim google dan araştırayım dedim ilk bulduğum şey saç için gerekli olan mineralleri sıralamışlar ve bu minerallerin bulunduğu gıdaları yazmışlar.Potasyum: Dolaşımı düzenler ve saçların sağlıklı uzamasını sağlar. Bulunduğu gıdalar: Avakado, muz, lima fasulyesi, kabuksuz pirinç, hurma, incir, kuru yemiş, sarımsak, fındık, patates, kuru üzüm, yer elması ve yoğurt. Günlük doz: 3500 mg’a kadar. demişler. başka şeylerde bulursam tekrardan paylaşırım.

diğer bir mineralSilis: Saçları güçlendirir ve saç kaybını önlemeye yardımcı olur. Bulunduğu gıdalar: Deniz mahsülleri, PİRİNÇ,soya fasulyesi, yeşil sebzeler

iyide arkadaşlar bu yıkanan su değil ki, yıkanan suda nasıl bir besin değeri arıyorsunuz toz topraktan başka!!! Doğru pirinç saça ve cilde çok yararlıdır ama doğrusu pirincin haşlanmış halidir.1 bardak pirinci 1 litre suda 20 dakika kaynatın, çıkan suyu saç diplerinize ve boylarına sürün.2 saat sonra yıkayıp durulayın.Saçınızda bırakmaya kalkmayın yapış yapış olur bitlenirsiniz!!!

ya arkadaşlar benim duyduğuma görede gül suyu saçı uzatıyormuş . kuru yemişcilerde hep satılıyormuş duyduğuma göre

iyide arkadaşlar bu yıkanan su değil ki, yıkanan suda nasıl bir besin değeri arıyorsunuz toz topraktan başka!!! Doğru pirinç saça ve cilde çok yararlıdır ama doğrusu pirincin haşlanmış halidir.1 bardak pirinci 1 litre suda 20 dakika kaynatın, çıkan suyu saç diplerinize ve boylarına sürün.2 saat sonra yıkayıp durulayın.Saçınızda bırakmaya kalkmayın yapış yapış olur bitlenirsiniz!!!

evet ben de onu sorucaktım pirinç suyu demek direk o yıkama suyu mu demek diye bence de kaynatıp suyunu kullanmalıyız arkadaşlar dikkat

pirinci yıkadığınızda çıkan su pirincin en kıymetli kısmıdır, toz toprak değil, nişastadır!!! biz pilav lapa olmasın diye o beyaz su akmayana kadar foşur foşur yıkarız ama uzmanlara göre o beyaz su aktığında geriye kalan besin değerinden eser kalmayan pirinçten ibaret olur. en doğalı kabuklu pirinç, doğru, ama bulmak çok zor. haşlamak da işe yarar ama o zaman da jel kıvamında oluo, saçı onunla durulamak imkansız olur. haşlıcaksanız saça sürüp bikaç saat bekletip durulamanız gerekir.

slm kızlar.. baız arkadaşlara yardımım olur belki die geldim..pirinç suyunu aldım bi tasa doldurdum banyodan sonra çıkarkene döktüm onu.ama o da ne.daha tasdaki su bitmeden elimi saçımın derisine sokamadım.karmakarıştı saçlarım..neyse çıkınca taradım(yazması kolay ama canım çıkmıştı..zavallaı saçlarım bi sürü dökülmüşlerdi)sonra 2gün falan yıkama fırsatım olmadıından dolayı saçımda kladı o su..kaık gibi ve mat gibiydi o 2gün saçlarım.en sonunda kendimi zor attım banyoya ve asla yapmadım bidaha..
ama şöle bişiy var:herkeste herşey farklı etki gösteriyor.en iyi tecrübe birkez denemek..bana yaramadı o başka tabe:)))

Ben bir kaç kez denedim. Saçlarım dalgalı. Sertleştirdiği doğru ama benimkiler kolay tarandı gerçi çok kalın değil benim saçım belki o yüzdendir. Kolay bir yöntem. Saçlarım dalgalı olduğunda uzayıp uzamadıklarını herkes kadar rahat anlayamıyorum. Benim aklıma birşey geldi madem çok vitaminli bir su bu bence içmek de yaralı olur. ıçelim o ilk yıkama suyunu:=))

kızlar 1 bardak pirinc,3 yemek kasık kekik,4 dal maydonuz kattım 1 lıtre su koydum kaynattım . sacımı ısladıkta sonra,hemen sac tıplerı yumurta sarısı,zytn yag ve jojoba yag sursem bısey olurmu ?CADIARZU:uhm:

evet pirinç suyunun faydasını bnde durmuştum hatta japonların saçlarının çok fazla pilav yedikleri için yani pirinç :D bukadar parlak ve güzel olduklarını okudum bir dergide

ben de pirinç unu+su+elma sirkesi karışımını fısfıslı şişeye koydum saclarım uzasın diye saç diplerine sıkıyorum. Ancak pirincin suyu cilt beyazlatıyor acaba saçımı da beyazlaştırır mı diye korktum açıkçası. Fikri olan var mı acaba?

Back
X