Kase dediniz sey kasa mı ayol ?yani bende dedim işde anlamiyor huyu bu işde nabim ben anneme.. kalbini mi kırayim..
kv gelmek istemiyosa zorla mi gel diycektim kendileri bilirler bende bişey demedim
5 kaseden 15 kavanoz çikti zaten. bi tanesini kvye verdim onu bile kızdi annem niye veriyosun vermeseydin diyo bende vereyim nolcak parasini vercem dedim ya.
Marketten alıyorum ev yapımı dediğinde evde yapılmıyor ki hep çatılarda güneşte acıkta bence hiç hijyenik değilkonuyla alakası yokta siz nasıl salça kullanıyorsunuz ev yapımına pis demişsinizde =?
size şöyle söyleyeyim bursalıyım ve salçayla domatesle en çok haşır neşir olan en ünlü salça fabrikalarının olduğu bir ilçede doğup büyüdüm.babamda bu fabrikalardan bir kaçında ustalık yaptı. babam eve hazır salça sokturmaz.o fabrikalarda sezonluk 18 yaş altı olan çoluk çocuk bantların başında çalıştırılır.bantlardan sularla birlikte domatesler gelir sözde yıkama işlemi yapılır ama suyla birlikte ne kadar pislik mikrop hatta fare su yılanı bile yediğiniz salçaların içinde vardır.yani annelerimizin kendi elleriyle yaptığı salçaya pis demeden önce marketten aldığınız salçaların içinde neler var bilin katkı maddelerini saymıyorum bile.ayrıca annem salçayı yaptıktan sonra damda kurutmaz hem damımız yok hemde zaten iklim buna müsade etmiyor kaynatıp kavanoza koyup ters çevirir onun elinden çıkan salçayı afiyetle aklımda gram şüphe duymadan yerim.sizde bence tekrar düşünün salçanızda sadece toz pislik yok keşke sadece o kadarı olsaMarketten alıyorum ev yapımı dediğinde evde yapılmıyor ki hep çatılarda güneşte acıkta bence hiç hijyenik değil
Tamam bunları bende biliyorum ama o domatesler kaç derecede kaynatılıyor mikrop mu kalıyor ben böyle düşünüyorum en azından.size şöyle söyleyeyim bursalıyım ve salçayla domatesle en çok haşır neşir olan en ünlü salça fabrikalarının olduğu bir ilçede doğup büyüdüm.babamda bu fabrikalardan bir kaçında ustalık yaptı. babam eve hazır salça sokturmaz.o fabrikalarda sezonluk 18 yaş altı olan çoluk çocuk bantların başında çalıştırılır.bantlardan sularla birlikte domatesler gelir sözde yıkama işlemi yapılır ama suyla birlikte ne kadar pislik mikrop hatta fare su yılanı bile yediğiniz salçaların içinde vardır.yani annelerimizin kendi elleriyle yaptığı salçaya pis demeden önce marketten aldığınız salçaların içinde neler var bilin katkı maddelerini saymıyorum bile.ayrıca annem salçayı yaptıktan sonra damda kurutmaz hem damımız yok hemde zaten iklim buna müsade etmiyor kaynatıp kavanoza koyup ters çevirir onun elinden çıkan salçayı afiyetle aklımda gram şüphe duymadan yerim.sizde bence tekrar düşünün salçanızda sadece toz pislik yok keşke sadece o kadarı olsa
ben sizi eleştirmek için yazmadım ne yediğinizi bilin diye yazdım.kaç derecede kaynarsa kaynasın için de fare olan bir salçayı yemek istemem siz isterseniz sizin keyfiyetinizdir. damda dahi kurusa içindeki fareden iyi olduğunu düşünüyorum bende hem damda da kurutmaya mecburiyet yok zatenTamam bunları bende biliyorum ama o domatesler kaç derecede kaynatılıyor mikrop mu kalıyor ben böyle düşünüyorum en azından.
Neyse benim fikrim böyle siz damda kurutmuyorsunuz ama hemen üstte bir arkadaş yazmış bile damda yapılıyor özellikle izmirde hava gayet müsait
Fare misize şöyle söyleyeyim bursalıyım ve salçayla domatesle en çok haşır neşir olan en ünlü salça fabrikalarının olduğu bir ilçede doğup büyüdüm.babamda bu fabrikalardan bir kaçında ustalık yaptı. babam eve hazır salça sokturmaz.o fabrikalarda sezonluk 18 yaş altı olan çoluk çocuk bantların başında çalıştırılır.bantlardan sularla birlikte domatesler gelir sözde yıkama işlemi yapılır ama suyla birlikte ne kadar pislik mikrop hatta fare su yılanı bile yediğiniz salçaların içinde vardır.yani annelerimizin kendi elleriyle yaptığı salçaya pis demeden önce marketten aldığınız salçaların içinde neler var bilin katkı maddelerini saymıyorum bile.ayrıca annem salçayı yaptıktan sonra damda kurutmaz hem damımız yok hemde zaten iklim buna müsade etmiyor kaynatıp kavanoza koyup ters çevirir onun elinden çıkan salçayı afiyetle aklımda gram şüphe duymadan yerim.sizde bence tekrar düşünün salçanızda sadece toz pislik yok keşke sadece o kadarı olsa
KK uyeleriyle ayni fikirdede degilim.
Belki annesinin paraya ihtiyaci var, gencler calisir kazanir ama annelerin donanimlari ndnedir ki?
Ne kadar anlayissizsiniz.
Biz arkrabalarimizdan bir yerel urun alirsak mutlaka ama mutlakak emek karsiliginiz veririz.
Oyle bedavacilik yagma yok!
Belki ihtiyacı vardır.
Sizde herşeyi eşinize demek zorunda değilsiniz ki ? 50 Tl. de kendinizden verseydiniz.
Yok benim annem böyle değil, yok parayla mi satıyor aa " demenin kimseye faydası yok.
Her anne , her şart farklıdır.
..
Eşinize deyin ki , annem şaka yapmış. Hormoarimdan dolayimidir nedir alınganlık yapmışım boşuna v.s diyerek ortamı yumuşatın.
50Tl. Için elin adamına annenizi rezil etmeye değmez. Huyu buymuş demek ki.
Sizde bilerek beraber yapmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?