Salça mevzusu.:(

Kase dediniz sey kasa mı ayol ?

Biz biber salçası yaparız en son iki yıl önce iki çuval biber aldık oturduk annemle akrabalarla temizledik hem onlarınkini hem bizimkini (kendi çuvalımızın parasını kendimiz vermiştik) sonra çektirdik terasa taşıdık filan ekstradan para talep eden olmadı
Kendi domatesinizi kendiniz alıp doğramayı annenizle yapsaydınız ya.. Yinede annenizin yaptığı zam kötü olmuş.

Kase dediğiniz kase değilmiş ben de kâsesi 20 tl salça mı olur demiştim

Anneniz ayıp etmiş

acımdan ölsem kuru ekmek istemem ondan

Marketten alıyorum ev yapımı dediğinde evde yapılmıyor ki hep çatılarda güneşte acıkta bence hiç hijyenik değil
size şöyle söyleyeyim bursalıyım ve salçayla domatesle en çok haşır neşir olan en ünlü salça fabrikalarının olduğu bir ilçede doğup büyüdüm.babamda bu fabrikalardan bir kaçında ustalık yaptı. babam eve hazır salça sokturmaz.o fabrikalarda sezonluk 18 yaş altı olan çoluk çocuk bantların başında çalıştırılır.bantlardan sularla birlikte domatesler gelir sözde yıkama işlemi yapılır ama suyla birlikte ne kadar pislik mikrop hatta fare su yılanı bile yediğiniz salçaların içinde vardır.yani annelerimizin kendi elleriyle yaptığı salçaya pis demeden önce marketten aldığınız salçaların içinde neler var bilin katkı maddelerini saymıyorum bile.ayrıca annem salçayı yaptıktan sonra damda kurutmaz hem damımız yok hemde zaten iklim buna müsade etmiyor kaynatıp kavanoza koyup ters çevirir onun elinden çıkan salçayı afiyetle aklımda gram şüphe duymadan yerim.sizde bence tekrar düşünün salçanızda sadece toz pislik yok keşke sadece o kadarı olsa

Annenin huyu bi değişikmiş. Git marketten al mis gibi ne uğraşıyorsun sanki kaç liraya satılıyor markette..

Tamam bunları bende biliyorum ama o domatesler kaç derecede kaynatılıyor mikrop mu kalıyor ben böyle düşünüyorum en azından.
Neyse benim fikrim böyle siz damda kurutmuyorsunuz ama hemen üstte bir arkadaş yazmış bile damda yapılıyor özellikle izmirde hava gayet müsait

Aklımda deli sorular
Anneniz size salcayı parayla mi veriyor?
Ustelik anlaştıgınız paraya birde zam yapıyor
Kaynanana da laf edecek diyor.

Bence salcalari verin bidahada almayın

ben sizi eleştirmek için yazmadım ne yediğinizi bilin diye yazdım.kaç derecede kaynarsa kaynasın için de fare olan bir salçayı yemek istemem siz isterseniz sizin keyfiyetinizdir. damda dahi kurusa içindeki fareden iyi olduğunu düşünüyorum bende hem damda da kurutmaya mecburiyet yok zaten

Fare mi nereden bulucam ben şimdi ev salçasıni? Daha da içim almaz hazır salçayı

Fabrikalardaki salça nerede ezik çürük domates var ondan. Curugunun, kurdunun evdeki gibi ayrıldığını dusunmuyorum. Öylece kaynatılıyodur. Evdeki salcanin yerini hiçbir şey tutmaz ve bir kavanoz salça 10 kg. domatesden çıkar. Marketten aldığımız uç liralık nasıl o fiyata yapılıyor bilmiyorum. Gelelim annenize annenin tutumunu önceden biliyor olmalıyddin.ı. Calisiyormussun. Madem annenin böyle bir tavrı var eşini niye annenle muhatap ettin. Annenle aranda halletseydin. Yada yaptirmasaydin. Eşinin karşısında kendini bu duruma dusurmeseydin. Annen istiyor madem ver parasını. Bir daha da ya yaptırma ya da annene gore davran.

KK uyeleriyle ayni fikirde degilim.
Belki annesinin paraya ihtiyaci var, gencler calisir kazanir ama annelerin donanimlari ndnedir ki?
Ne kadar anlayissizsiniz.
Biz arkrabalarimizdan bir yerel urun alirsak mutlaka ama mutlakak emek karsiliginiz veririz.
Oyle bedavacilik yagma yok!

Fabrika salcasinin icine konulan kanseroojen koruyucu maddeleri mi tuketmek istersiniz ev yapimi salcayi mi???
Ay akliniza sasarim sizin.

Annesi resmen istemiş parayı,halbuki istemese arkadaşta bir ara emeğinin karşılığı olarak cep harçlığı olarak verirdi.

Kaynanam salcadan tut domates kurusuna kadar veriyor hemde hepsi bana ozel kavanozlarda ben gidim onu arayim anneme sira bile gelmez ondan

'' geçirme parası '' nedir yahu?
5 kutu salça için bu muhabbetlere gerek yok. 3 kutu al başkasından al annen de aynı ananeme benzıyor

Annesine cikarip 100 lira veremeyecek insan neden calisir ki?

Salcayi falan bosverin, anne bu sebeple ese rezil edilir mi?

Ya da kayinvalide yapsa kavga mi cikacak yani, alt tarafi kadin parayla satilan seylerin karsiligini istemis. Yani malzeme ve cektirme parasini.

Kesinlikle size katiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…