Bende oyle oyuzden kendim ilk defa yaptim bakalim nasil olacak salcam:)İste dediğim gibi market salcalari begenmiyorum. Kati oluyor ne bilim bide kuflenmede oluyor ev yapimi salcalari seviyorum.
Bi kasesi 10 lira 5 kasesi 50 lira. kgsunu bilmiyorum bardak domateslerden aldik büyüktü. Salca Sezon bitiyor burda.Kase dediğiniz kase değilmiş ben de kâsesi 20 tl salça mı olur demiştim
Anneniz ayıp etmiş
acımdan ölsem kuru ekmek istemem ondan
Kase dediğin kasa mı.Bi kasesi 10 lira 5 kasesi 50 lira. kgsunu bilmiyorum bardak domateslerden aldik büyüktü. Salca Sezon bitiyor burda.
Salcanin içine seker atmadik zaten domatesler tatliydi tuz ve sana yağ başka yok. Biber de atmadik kati ve duru da olmadi. Çok da güzel oldu. Sanayag kuflenmeyi önlüyor. Kipkirmizi ve çok güzel..Bende oyle oyuzden kendim ilk defa yaptim bakalim nasil olacak salcam:)
Valla ben kase diyorum kasa evet:))Kase dediğin kasa mı.
Çorba kasesi ile salça aldın zannettim bende.Valla ben kase diyorum kasa evet:))
Yoksa kasaylaÇorba kasesi ile salça aldın zannettim bende.
O salçalardan kayınvalidende mi yiyecek eğer öyleyse annen haklı ben yapayım o hazıra konuyor diye düşünüyordur.Yoksa kasayla
Biz iyice yikadik domatesleri. Kavanozlari herşeyi.. Hiyeniklidir. Biber atmadik sadece domates salcasi yaptim. Öyle istedim seker attirmadim. Çünkü domatesler tatliydi. Gerek yoktu. Buzdolapta bekletilir. Yada bodrum katinda durulur.Güneşte kuruyan salça daha güzel oluyor.Bizim buralarda tam çıkarma mevsimi biber ve domates ama biberler kaç kere yıkanıyor içi temizlenip yıkanıyor.Temizliğine çok dikkat edilir.
Hyr kendimiz yiyeceğiz. 15 kavanoz iki kişiye bi seneye gider :)O salçalardan kayınvalidende mi yiyecek eğer öyleyse annen haklı ben yapayım o hazıra konuyor diye düşünüyordur.
eşin de verseymiş yani canım annene 100 tl kadının ihtiyacı var belli değer mi 50 lira için kırmaya kadını?merhabalar
salça sezonu başladi kışlık hazirliklari başlandi..
geçen gün salça yaptık.. 5 kase istedim annemden. 5 kasesini 50 lira vermiş. onu biz vercektik.. gecirme parasiyla beraber 100 lira istiyor. eşim buna razi degil vermem diyor.
nolucak 50 lira olsun bende yardim ettim anne dedim domates doğradim hamile halimle.. 5 kase domates. yok ilaa istiyo..
kaynanamgilde gelmediler yardima.. aradik gelemeyiz dediler. kaynanamgil salça uğraşmayı sevmez. annem kaynanana laf sölüycem diyo bende bişey deme anne boşver dedim. bak yoruldum diyo 100 lira istiyorum senden dedi.. 50ye anlaşmadik mi dedim anneme (orda tamam 50 olsun demişti)
eşime dedim deliye döndü bi daha annen isterse yapmıycam dedi.salçalari geriye götürcem dedi istemiyorum dedibu ilk ve sondu dedi. canim çok sıkıldı.. bende geri götüremem. kabul etmedim.
bende kaynanama bişey diyemem.ne yapmaliyim ya.. ben annemin huyunu bilirim canimi sıktı bu konulari
ne yapmam lazim.
KV hic istemedi parayi istese utanir. Ama annem utanmiyor. İstiyor işde. Şaka yaptim dedi ben alinirim öyle şeyler para konusu hic acmasaydi demi. Bekarden verirdim anneme para. Harcasin diye sanirim ona alisti. Evlendim vermedim ariyordur vermeye.:)Hicbir anneyi kinamak istemiyorum ama yok artik dedim var mi boyle anneler.Ben maasli oldugum halde annem kislik herseyimi yapar para teklif etsemde cok kizar,kv de oyle sukur.
Hamile halinle seni uzmesi hic hos olmamis bence al ama bir daha da yaptirma sana tecrube olsun.
Valla ben veririm al 100 lira derim isde eşim razi değil. Vermem diyor napayim.eşin de verseymiş yani canım annene 100 tl kadının ihtiyacı var belli değer mi 50 lira için kırmaya kadını?
Ben zaten yıkanmasına bişey demiyorum annemin yapmasınada hayatımda gördüğüm en temiz kadındır (ki zaten salça falan yapmayız domates yaparız kaynatıp kavanoza koyar hemen) benim sorunum güneşte ağzı açikta günlerce durmasındaGüneşte kuruyan salça daha güzel oluyor.Bizim buralarda tam çıkarma mevsimi biber ve domates ama biberler kaç kere yıkanıyor içi temizlenip yıkanıyor.Temizliğine çok dikkat edilir.
Su an hamileyim bebek olsun seneye de kendim yaparim salcayi. Esimle beraber 5 kasa yeterKendin yapsan daha karlı olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?