Salça mevzusu.:(

Kase dediğiniz kase değilmiş ben de kâsesi 20 tl salça mı olur demiştim

Anneniz ayıp etmiş

acımdan ölsem kuru ekmek istemem ondan
Bi kasesi 10 lira 5 kasesi 50 lira. kgsunu bilmiyorum bardak domateslerden aldik büyüktü. Salca Sezon bitiyor burda.

Annenin huyunu biliyorsan neden salca yapiyorsunuz birlikte birazcikta suc sende madem annen para istiyor ona vercen parayi git hazir salca al ye daha iyi ..

Bende oyle oyuzden kendim ilk defa yaptim bakalim nasil olacak salcam:)
Salcanin içine seker atmadik zaten domatesler tatliydi tuz ve sana yağ başka yok. Biber de atmadik kati ve duru da olmadi. Çok da güzel oldu. Sanayag kuflenmeyi önlüyor. Kipkirmizi ve çok güzel..

Bizim burdada salça yapılıyor ben hamileyim diye ugrasmadim bu yıl ama yapsam anneme yarısını verirdim anneyle hesap olmaz valla ayıp etmiş anneniz ve bayramda memlete gidicez ben bir salça goturursem annem koliler dolu eşya verir ...

Sende calışma emek parası iste madem. Çok hoş olmamış annenin yaptığı hamile halinle emek sarfetmişsin bir de anlaştığınızdan yüksek fiyat söylüyor. O madem bu şekilde davranıp seni eşine karşı mahçup olmana sebep olmuş sende almıyorum de. Ben fena protest tavırlıyımdır bu tarz durumlarda öldürseler almam.

Güneşte kuruyan salça daha güzel oluyor.Bizim buralarda tam çıkarma mevsimi biber ve domates ama biberler kaç kere yıkanıyor içi temizlenip yıkanıyor.Temizliğine çok dikkat edilir.
Biz iyice yikadik domatesleri. Kavanozlari herşeyi.. Hiyeniklidir. Biber atmadik sadece domates salcasi yaptim. Öyle istedim seker attirmadim. Çünkü domatesler tatliydi. Gerek yoktu. Buzdolapta bekletilir. Yada bodrum katinda durulur.

eşin de verseymiş yani canım annene 100 tl kadının ihtiyacı var belli değer mi 50 lira için kırmaya kadını?

KV hic istemedi parayi istese utanir. Ama annem utanmiyor. İstiyor işde. Şaka yaptim dedi ben alinirim öyle şeyler para konusu hic acmasaydi demi. Bekarden verirdim anneme para. Harcasin diye sanirim ona alisti. Evlendim vermedim ariyordur vermeye.:)

Güneşte kuruyan salça daha güzel oluyor.Bizim buralarda tam çıkarma mevsimi biber ve domates ama biberler kaç kere yıkanıyor içi temizlenip yıkanıyor.Temizliğine çok dikkat edilir.
Ben zaten yıkanmasına bişey demiyorum annemin yapmasınada hayatımda gördüğüm en temiz kadındır (ki zaten salça falan yapmayız domates yaparız kaynatıp kavanoza koyar hemen) benim sorunum güneşte ağzı açikta günlerce durmasında

Ne tuhaf aile ilişkileri varmış. KK ufkumu genişletti. Her geçen gün bir şeylere daha şaşırmamaya başlıyorum.

ben evde yapılan salçayı begenmıyrum yemegı ekşittiğini düşünüyorum annemde yapardı bazen 3 gün vucudu agrırdı anne verecegın 100 tl az bile bence, ben olsam verirdim eşime de laf ettirmezdim, annem yaparken hatırlarım hala irkilirim kaynatma süreci falan sıkıntılı , yardımda etmezdim onunla ugrasacagıma yemem derdim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…