Salça mevzusu.:(

Herşeyi geçtim eşinize karşı rencide olmuşsunuz.
Birlikte yaptığınız salçayı size parayla satıyor. Çok üzücü bir durum.
Biz farklı bir şehirde yaşıyoruz. Annem sağolsun her sene bizim içinde buzluğa yemek yapar. Her gittiğimde etinden sebzesine konservesine kadar bırakır. Üstelik kadın çalışıyor vakti pek sınırlı

Ben begeniyorum özellikle annemim yaptigi salcalari.. Ama para istemesi tuhafima gitti. İstesin veririm tabi sonuçta annem o. Annem benim herseyimdir. Kadim o kadar ugrastigi için istemesi normal ama 50liraya tamam dedi. Bu sefer abartti

Canım annene para vermen zaten çok normal bir durum.Fakat bunu ticarete çevirmesi kötü

ne bilim cnm bayram geliyo belki kendıne elbise vs. alıcak ver gitsin , ne anneler var neden tuhafına gidiyor ki her olayda verdiği sütü bile konusuyorlar, beterin beteri var, sen bakma burada istenmez vs. diyeni, isteyende olur herkes bir değil.

Bi kasesi 10 lira 5 kasesi 50 lira. kgsunu bilmiyorum bardak domateslerden aldik büyüktü. Salca Sezon bitiyor burda.

50 de geçirme parası olunca kasesi 20 ye geliyor işte

yok biz kase deyince çorba konulan yuvarlak derin tabak anladık salçanın bitmiş hali sandık yani yarım kiloluk kavanozdan daha az toplam 2 kilo salça zor eder

meğerse sizinki kasa imiş o domatesin parası normal

Bunu kaynana yapsaydi vay anam vay ortalık toz duman olurdu.
Neyse, annenizin huyunu bilmiyormuydunuz ki salça yaptırdınız. Valla anneniz ayıp etmis yetmemiş kayinvalidenize vereceğiniz salça içinde de sorun çıkartmış.
Ben olsam verir ve bir daha da tek çöp istemem.

Canım sen istersen annene 500 lira da verirsin. Ama burda herkesin midesini bulandiran şu; annenin senden para istiyor olması..bir de üstüne fiyati artırmış. Yuh diyorum yani. Bu nasil anne. Annem benim için yüz saat ayakta kalsa değil emegini istemek domateslerin parasini da almaz

Enee kiz nasil ticaret o:) hem satıyor hemde pahali satıyor biz yaptık 50 liralık domates 15- 20 kg salca yani bide kaseyle vereckmis anneanneme 5kiloluk bidonu yollariz düşün:) boşver almayin marketten kullanin. yüz göz olmaya değmez

Salcanin içine seker atmadik zaten domatesler tatliydi tuz ve sana yağ başka yok. Biber de atmadik kati ve duru da olmadi. Çok da güzel oldu. Sanayag kuflenmeyi önlüyor. Kipkirmizi ve çok güzel..
Aaaa bilmiyordum icine sana yagi koyuldugunu ilk defa duydum.Ben sekerde koymadim sadece kaya tuzu koydum.

Kaynana salcaya yardıma gelmedi diye mi kötü oldu alla alla. Anne 5 kaseye nasıl 100 tl ister çok fazla fiyati resmen paraya ihtiyacım var bana para ver demiş çok mu musgul durumda anneniz. Kaynanam benden 100 tl istese hadi başka kapıya derim anneme 10 kat fazlasini sayarim da geçirme parası ne ya

Kase dediği kasa bence
Ege yoresinde kasayla alinir domates
Baska yerlerde nasıl bilmiyorum da.

15 kasa domates almislar
5 kasasindan kiza yapıcakmis annesi

Ben öyle anladım

Herkes anneniz için bir şeyler söylemiş ama ben burda sizi haksız buldum. Belli ki annenizin paraya ihtiyacı var. Sizi bu yaşa getirmiş hem emek, hem masraf etmiş. Siz de çalışıyormuşsunuz ne var maaşınızdan 100 tl verseniz. Hem eşinize niye söylüyorsunuz ki eşiniz annenize ön yargılı davranıcak. Şimdi hiç böyle para istedi şöyle istedi falan demeyin. Mesela önümüzde ki ay da verin harçlık ne olacak ki. Bu tür konulara da eşinizi karıştırmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…