Saman alevi olmak; sinirlerinizle nasıl başediyorsunuz?

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selam kızlar;
geçen sene belki bazı yerlerde yazmışımdır yaşadığım kötü olaylardan dolayı psikiyatre gidip ilaç almıştım..ama en fazla 2 ay düzenli kullanabildim..çünkü heray mide bulantısı başdönmesi olunca hele de belli günler yaklaştığı için "ya hamileysem aman bebek varsa ona bişi olur "diyerek ilacı kesiveriyorum şuan ise 3/4 aydır hiç ilaç kullanmadım çünkü düzensiz içmek daha beter etki yapar...
ama şunu belirteyim;geçenseneki gibi aşırı depresyon belirtileri yok..aşırı ağlama krizlerim yok çokk şükür..önemli olan bazı şeyleri yarı yarı aştığımı gördüm şükür..fakat o kötü günlerin izinden kalsa gerek ;biranda kızıveriyorum sinirlerim geçmişten dolayı yıpranmış;tahammülüm sabrım fazla yok en basiti evde bişi kırılınca hemen bağırma çağırma oluyor..aradan zaman geçince kendime de kızıyorum..kırılan tabak bardak olsun çocuğa kötü davrandım ;ya da eşimi kırdım diye üzülüyorumm..özür dilesem de vicdanım sızlıyor..
size sorum şu;ilaç almadan sinirleriniz yatıştıracak bitkisel bişiler biliyor musunuz?
ya da zor bi anda sinirlerinizi nasıl bastırıyorsunuz?bianda parlamak huyu yerleşmiş gibi ;hani yazınıza dikkat edersiniz çünkü konuşmaya göre yavaş olduğu için 2 kere düşünürsünüz ama konuşurken hele de birden parlayan yapınız varsa ağzınızdan çıkacak kelimelere "delete" diyemiyorsunuz pc deki gibi...
kendi halimden çook rahatsızımm hele bu aralar..farkettim ki bişileri de sabırla bekleyemiyorum son 1 aydır mesela kızım çok konuşsa sabırla dinleyemiyorum..susmasını söylüyorum.sabırla 1 kitabı bitiremez oldum ya da örgüyü ;hep yarım...
tedirgin eden durum;kızım yakında okula başlayacak ona sabırla derslerinde yardımcı olmam lazım ama birden sıkılma geliveriyor kalkıp gidiyorum.....ne önerirsiniz?psikiyatrime gitsem ilaç alsam uyutacak ben de uyumak istemiyorum zaten uykuyu seven bir bünyem var o da ayrı mesele...çok özledimm sabah erkenden kalksam güneşin doğuşunu görsem kızıma yine sabırla davransam boya vs yaparken sabırla zevkle sonuna kadar yanında kalsam yine eskisi gibi masallar okusam ..ama yokk nedense ruhum daralıyor sabredemiyorum yarıda kalıveriyor....
okuyan herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
valla canım bazen en çok çocuklar çekiyo herhalde benzer durumlardan
bence gerginsen çocuk bişey söylediğinde bi dur, kendine hakim ol sonra cevap ver, eğer yapılabilir bişeyse çocuğuna mümkün olduğu kadar evet de, az hayır demeye çalış
spor yapıyo musun bilmiyorum ama gün ışığında bol bol yürüyüş yap, eğer kapalı değilsen kolların açık bişeyler giy ki, D vitamini al, çünkü D vitamini eksikiği türk kadınlarda %80 civarındaymış ve direk depresyon sebeblerinden
açıkcası benim senin gibi sorunlarım yok ama canımı sıkan bişey olursa uyuyorum direk, zaten uyanıncada gerilim falan kalmıyo

evet canım en çok kızıma vicdan yüküm vicdan borcum var..ona çok vebalim var diyorum..orayı dağıtma şunu yapma bağırarak konuşma başkalarını rahatsız etme çok kısıtlıyorum diye düşünüyorum..ama evi dağıttı mı çıldırıyorum elimde olmadan ..halbuki napsın arkadaşı yok aktivite yok...
sabah yürüyüşüne gidiyordum komşuyla ama vazgeçti ben de gidemez oldum..burada yürüyüş yeriş parkı falan yok malesef..
ama vitamin konusuna gelince haklısın canım ...b vitamini eksikliği önemli ölçüde varmış..uyumak..ama hemen uyanamıyorum gündüz uykuya yatsam 2- 2.5 saat uyuyorum uyanamıyorum bir türlü..bir bakmışım saat geçmiş...kızım için değişmek istiyorum en çok..tabi kendim için de..

pasiflora var bitkisel bi şurup bitkisel olduğu için devlet karşılamıyo yan etki görmedim ben hatta veterinerimiz bitkisel olduğu için kedilere dahi zaman zaman verdiklerini söyledi birazcık tadı kötü o kadar

teşekkürler canım;ama nette şimdi inceledim bu ilacı alkol var içinde diye yazılar okuyunca şaşırdımbelki sen de yeni duymuşsundur...ama araştırmaya devam edeceğim...ne şekil alkol? peki sana faydası oldu mu?

uykumu düzene soktu geceleri kalp çarpıntısıyla uyanırdım Allah a şükür o geçti bide söyleyeceklerimi bir kere daha düşünmeme yardımcı oldu

geçmiş olsun canım sevindim çarpıntıların geçmesine..darısı bana:)

Çok asabiydim, kırmadığım kalp, yıkıp geçediğim ilişki kalmamıştı.

İki yıl önceydi tabi bu. Bir yıllık ilaç tedavisi uyguladık. Sonra başladığım dozla bıraktım. Bir süre iyiydim ama sonra yine başladı... İlk tepkim bağırmak olurdu, hırsımı alamadığım zamanlarda da ne bulursam kırardım; ayna, cerceve, bardak, tabak. Birilerine fırlatmazdım ama yere atınca sakinleşirdim ancak.

Birgün çok şiddetli bir tartışma esnasında sesim cıkmadı. Gırtlağımla ilgili bir durumdu. Cıkmadı yaa, zorladım falan olmadı. 10 sn falan gecmişti. Ne farkettim biliyor musun; o 10 sn de içimdeki öfke duygusunun yok olduğunu. Sanki beynimden aşağıya doğru inmiş, ayak parmaklarımdan da cıkıp gitmişti. Şok oldum resmen.

Şimdi daima şunu yaparım çok sinirlendiğim öfkemi kontrol edemeyeceğim anlarda; derin bir nefes alırım, mümkünse bulunduğum ortamdan uzaklaşırım, uzaklaşamazsam gözlerimi kapatırım, 10 sn beklerim. Şunları düşünürüm; "Yaşayacağım tartışma huzurumu bozmaya değer mi? Bi anlık öfkem binbir zahmetle kurduğum ilişkimi yıpratmaya değer mi? "

Zaten ben bunları düşünürken o içimdeki korkunç öfke ucup gidiyor. Tabi ki pamuk gibi olmuyorum ama tartışmayı sağlıklı bir hale getiriyorum. Konuşulacak kıvama geliyor ve ben sonradan pişman olacağım hareketlerden kacınmış oluyorum.

amanın umutefe, sen neymişsin, kk da hiç böyle görünmüyosun ama
10 sn bende işe yaramıyo ya, 1000 sn falan olsa belki

yazmayı unuttuğum birşey; bende kırıyorum kızdığımda öfkem yüksekse yatak odasındaki gardolap kapaklarından çekmecelerden alıyorum hıncımı hızlıca kapatıyorum..geçen bir rafının altını kırdım malesef...1 sene öncede ketılın kapağını
tamam canım bu 10 a akadar sayma işini deniyeceğim..özellikle kızımın ilginç titizliği tuttuğu şu 15 gün içinde...ellerini yıkıyor azıcık su damlasa üstüne ya da su içerken 1/2 damla dökülse o elbise hoop çıkarılır ve yerlere fırlatılır neymiş "üstü ıslanmış" elbise yetiştiremiyorum kurusun yine giyersin desem de yerlere fırlatıyor elbisesini..1..9 10 demeye şuan başladım yine çıkarmış üstündekilerin hepsini "anne ıslanmış elbisem kalmadı "diyor.....offfff offf saymaya gidiyorum..

amanın umutefe, sen neymişsin, kk da hiç böyle görünmüyosun ama
10 sn bende işe yaramıyo ya, 1000 sn falan olsa belki

Eski kulağı kesiklerdenim de belli etmiyorum şeker işte

Kaybedeceğim, kaybettiğim şeyler o kadar coktu ki ben de bi huyumu bırakıverdim işte. İnsanoğlu istemeye görsün, elimizden herşey geliyor

hahahahah çok şekersin Çocuk başka bir olaydır herhalde. Sabır taşı olmak laızm onlarla.

Bana iyi geliyor hala. Dilerim sende faydasını görürsün. Yazık olan anneme oldu; bizim evde kırılmadık cerceve bırakmadın seninkiler mis gibi duruyo diyo

çocuk başka olay da sorun yine bende sinirlenmemem lazım kolayca ev içinde...sırf bu sinirlenmem yüzünden 2. çocuğu çok istediğim halde düşünemiyorum..sonra daha beter sinirli olmaktan hatta depresyona girmekten korkuyorum..bu günlerde beni rahatlatan müzikler dinlemeye çalışıyorum fayda da verdi..duaya sarılmayı unuttum ondan mı acep bu hallerim...

bencede çok mantıklı düşünmüşsün, stres yönetimi omadan iki çocuk zor
bazen sinirlenip netten makale falan bulurum bu konuyla alakalı hepsinde ortak nokta spor ve sosyalleşmedir
ama spor, benimde test ettiğim net faydalı bişey, tempolu düzenli yürü en azından haftada 3 gün

yürümek için oturduğum yer elverişli değil komşuyla uzağa yürürdük günde 1/1.5 saat ama o da bırakınca yalnız gidemiyorum...evet canım sinirlerimi aldırmadan 2. çocuğa haksızlık olur tabi, hayırlı zamanda olur inşallah..tamam canım evde spor ;jimnastik hareketlerine bakacağım netten ..bu da iyi gelir hem sinirlerime hem de aldığım fazladan 3/4 kiloya inşallah:)

Diyeceklerim bazılarınıza gereksiz gelecek belki ama gerçekten işe yarıyor.

Yoga,meditasyon,reiki gibi uğraşlar insanı daha da sakinleştiriyor.

Öfkeyi kontrol etmede ciddi yardımcı oluyor. Daha sakin, olaylara daha yumuşak yaklaşmanızı, az stresli olmanızı sağlıyor.

Ayrıca öfke kontrolü ile ilgili kitapları okumanızda işe yarayacaktır...

Canım kantaron çayını duydun mu bilmiyorum ama sinir sistemi için etkili bir bitki.Güveneceğin bir akrata sorabilirsin.Nişanlılık dönemimizde eşim de kullanmıştı ve çok iyi geldi.Mucizevi etkisini bizzat gördüm.

evet kantaron çok etkili.içtikten sonra 15 dakika içinde uykum gelir mesela benim.içmeden önce uyurum o yüzden.

ben de delinin tekiyim malesef. içimdeki öfke yiyip bitiriyor beni en ufacık olayda bile.Sinirden çıldırıyorum resmen. :95:Babamdan miras. Sayıp sövüp kırıp döküp sonra da haksız duruma düşüyorum. Halbuki kurnaz kurnaz yönet di mi olayı, zaten haklısın, uygun zamanı bekle, sonra haklılığının verdiği huzur ve sinirlenmemiş olmanın verdiği rahatlıkla de ne diceksen.

Melisa çayı içmenizi tavsiye ederim.acil şifalar.kızınız için kendinize iyi bakın lütfen onun daha size çok ihtiyacı var.............

sorun da orda ya zaten kitap okuyamıyorum bıkıveriyorum ya bi zamanlar kitap okumak en büyük tutkularımdandı hala kitap alıyorum belki bu durumu aşarım ümidiyle ama yapamıyorum hani hiperaktifler hiç bir şeyi sonuna kadar sürdüremez ya öyleyim hemen sıkkınlık bıkkınlık geliyor nedendir çözemedim...inan kızım için ufacık/ sayfalık masalları okumak bile gözümde büyüyor uzun süredir okuyamıyorum çocuğuma da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…