Sanal ortamda paylaşılan bebek fotograflari

Okadar haklısın ki kızmakta . Ben en başında herkese bunu söyledim ve emin ol sakınan göze çöp batar yok bitek senin bebeğin değilki niye senin bebeğin resminı kullansinlar. Yok tanıdıklar harici zaten göremez ler bidı bidi. Her daim keskin konuştum ve istemedim.
Eşimin ailesi saygı duydu ama malesef yakın akrabaları bi kaçkere benden izinsiz paylaşımda bulunmuş ve bende ekli bile değildi . Haberini alır almaz kaldırmasini istedim. Çok ta dedikodum döndü duydumda.
Bu ne terbiyesizlik anlamiyorum evladımı koymuyorsam kimse koyamaz.
Pedofili dolu ortalık üstelik oda bi birey. Şuan küçük diye önüme geleni paylaşamam. Oğlumun kişilik hakkına saldırı gibi geliyor şahsen. Belki büyüdüğünde istemeyecek kizicak. . Sahibi değilimki o benim emanetim. ..
Sizde arayın sert bi şekilde uyarın yoksa devamı kesilmez.

Napayım ne demek, bence zorlayın. Ortak fikriniz bu, sanki sadece sizin, demek ki çok da önemsemiyor konmasını çocuğu düşüneceği yerde annesiyle karşı karşıya kalma kısmını düşünüyor. Aynen böyle söyleyin bence eşinize bir.
Bu arada bence asıl sorun profilin açık olması, yoksa arada bir konması bana göre çok da sorun değil.. Tabi kıyafetli olması uygun olan bence.

Bebeğin annesini "tınlamamak" nedir ya.
Ay bu ara bdv ki yorumlarda gördüğüm insan örneklerine çok şaşırıp sinirleniyorum, nasıl bir yüzsüzlük salgını olmuş bu insanlarda?

Allah belalarını versın ınlhh kopekler ınleye ınleye gebersınler
Okuduklarım mıdemı bulandırdı hayattan soğuttu bu paylasımı yapanlar yakalandınımı polıs bu konuda çok hassas bılısım suçları falan
Uykum tamamen kactıı offf ya

Alt kısım çok önemli bence...
Kızı olsa aslan kızım diyebilecek mi öyle koyup.
Berbat bir düşünce tarzı...

Mesele saygisizlik. Yoksa hevesliler. Anlayabiliyorum. Ama siz basta uyardiginiz halde koymalarini ben saygisizlik olarak goruyorum. Nazar deger kaldir tarzi konusabilirsiniz. Ya da acik acik biz istemedigimizi soyledik neden koydunuz nazar edecekler cocuguma diye biraz daha sert girebilirsiniz. Bir daha yapamazlar..

Kızım 2-3 haftalıktı. Kuzenim paylaşmıştı. Hemen mesaj attım. Darılma ama kızımızın fotoğraflarını paylaşmak istemiyoruz diye. Tamam abla deyip, silmişti. Ne ben ona kızdım ne de o bana darıldı. Zor birşey değil.

Hassasiyetinizi anlıyorum ben de istemezdim. Özenip koymuştur gizlilik ayarı yapmayı bilmiyordur ben olsam açıkça yanına gittiğimde güzelce anlatırdım kötü niyetli insan çok her gün neler duyuyoruz ya silelim ya da ver bana telefonunu gizlilik ayarı yapayım dersin. Gizlilik ayarını sadece ben yaparsınız ya da birkaç kişinin görmesine izin verirsiniz en fazla akrabalar falan sorun çözülür.

E buraya yazana kadar neden ona yazmadınız ki? Bunda utanacak, çekinecek bir şey yok. "Anne biz çocuğun fotoğraflarını bir süre paylaşmama kararı aldık. Sen de paylaşmışsın ama kusura bakmazsan kaldırabilir misin?" Bu kadar.

Ben olaya nazar değil de bilimsel yönden bakıyorum. İnternette o kadar çok çoğaldı ki bu paylaşımlar hatta bununla ilgili 3 değişik makale okudum. Avukatlar bas bas bağırıyor "çocuğunuzu teşhir etmeyin" diye.
Bu uyarıyı kız arkadaşlarıma doğum yapacak arkadaşlarıma dile getiriyorum.

Adı üstünde korkunç pedofil kavramının içinde yaşayan yaratıklar gerek instagram olsun, gerek bir başka hesap olsun bunların kendilerine has bir etiketleri bulunuyormuş. Bizler hiç bilemeyiz görür geçeriz ama bunların kendileri için etiketleri varmış sayfaları varmış. Çocuk resimlerini aldıklarında etiketleri yazarak sayfalarda paylaşım yapılıyormuş. Bunun adına da "dijital çocuk kaçırma" olayı deniyormuş. Çok çok ünlü avukat feyza altun hanım bu konular üzerine sık sık araştırmalar yapıp bilgilendirmekte.

Lütfen evlatlarınızın fotoğraflarını paylaşmayın.

Benimde 11 aylık bir oğlum var, henüz hiç foto paylaşmadım ama paylaşanlarada bi şey demedim, ama tercih meselesi tabi.

İnanın çok kızdım, bağırdım, her türlü tepkiyi gösterdim ama yine de fotoğrafı kaldırmadılar.
Yüzsüzlük ki ne yüzsüzlük, öyle böyle değil aşmışlar artık kendilerini bu konuda.

Baştan söyleseydiniz etrafınıza, ben çocuğumun resimlerinin paylaşılmasını istemiyorum diye.

Daha az önce çocuğunun sünnet fotolarını "oğluşum erkek oldu" diye paylaşan anneyi gördükten sonra bu konu üstüne denk geldi. Herşeyiyle paylaşmış ama altına keşke orasını kapatsaydın yazan birine de yiğidin malı meydanda olur yazmış. Kadın da genç bu arada, daha bilinçli olması gerekenler bile böyle yapıyorsa kayınvalidenizin düşünmemesi normal, nedenleriyle açıklayın güzelce anlayacaktır, biz paylaşmıyoruz siz de paylaşmayın şeklinde değilde sakıncalarıyla uyarın.

Okurken tüylerim diken diken oldu ben kuzenimi bebeğini banyo yaparken videosunu yayınladığı için uyardığımda kuzenim tarafından kıskanç damgası yemiştim. Hatta burada ne karışıyorsun sanane diyenlerde olmuştu. Işte bu yüzden karışıyorum umarım anlamışsınızdır

ayyy en uyuz olduğum şey. benim kaynanam da ben doğum yaptığımda yoğun bakımdayken bebeğimin fotolarını paylaşmıs daha ben bi kez bile emzirememişken kıyameti koparmıştım şimdi benden izinsiz aslaa koyamaz. bence sende bunu dile getir ben kendi bebeğimin resmini paylaşmazken sizin bunu yapma hakkınız yok diye hepsini

+1

Haberlerde gormustum. Cocuk buyuyunce anne babasina dava aciyor, ben kendimi bilmezken benim foto.larimi benden izinsiz paylastiniz diye. Cok iyiydi =)

bu olay biraz abartılmadı mı artık?
sapık tecavüzcüler için internette zaten maalesef milyarlarca kaynak var, siz bebeğin bi tane fotosunu koydunuz diye bişey olmaz da değişmez de merak etmeyin yani.

bu nazar "maşallah" muhabbeti de tam bi saçmalık zaten.
geçenlerde liseden bi tanıdığım doğum yapmış.çocuğunun kırkı çıkınca fotolarını koymaya başladı.her fotoğrafın altına da "maşallah diyelim lütfen", "maşallah demeyenin çocuğu olmasın", "ne çocuk doğurmuşum be maşallah" gibi saçma sapan kendine güldüren yazılar yazıyor.kardeşim paylaşma o zaman nazar değeceğinden korkuyosan.kimse senin çocuğunun meraklısı değil ki.o bi tek sana o kadar özel ve mükemmel görünüyor.kim niye kıskanıp nazar değdirsin.tüm takipçilerine kadın potansiyel kem gözlü muamelesi yapıyo resmen.artık o kadar rahatsız oldum ki listemden çıkardım sonunda.çünkü bence bu yaptığı hakaretti yani.

diyeceğim şu ki bu çocuk bebek olayı bence fazlasıyla abartılıyor.eskiden doğurmak, çocuk sahibi olmak bu kadar önemli şeyler miymiş hiç sanmıyorum.kadınlar tarlada doğurup işlerine devam edermiş.olayı bu kadar büyütüp çocuğunuzu sakınmanıza, dünyada eşi benzeri olmayan bir canlı türüymüş gibi davranmanıza gerek yok bence.çünkü kimse için sizin çocuğunuz çok da önemli ve mükemmel değil sizin gözünüzdeki gibi, bu yüzden abartmayın lütfen...bırakın akrabalarınız iki foto koysun, hayat boyu çocuğnuzu sakınamazsınız dış dünyadan...

ay çok sinir bozucu. arayıp uygun dille hoşlanmadığınızı ve fotoğrafları kaldırmasını isteyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…