- 18 Kasım 2014
- 6.236
- 15.504
- 248
Mesajlarınızdan öyle bir his oluştu..
Siz de haklısınız bu dediklerinizde.... Oranlama konusunda da...
İşte yine de bu iki grup arasında yaşanan aynı olayda biri razı biri mecburmuş gibi geliyor insana imkansızlıklar varken... O mecbur olanın durumu olsa ne yapacağını bilemiyoruz, kimi rıza gösterecek affedecek, kimi çekip gidecek belki ama işte affedemediği halde mecbur olduğundan kalmak cehennem olsa gerek... Ben de burada okuya okuya en çok o mecbur kalan kızcağızlara üzülüyorum işte, bir de genelde erkenden evlenmiş oluyorlar, anne babadan gördükleri hayatı yaşıyorlar.. Çözümü nedir bilemiyorum. Yüzde yüz katılıyorum, her koşulda kadının çalışması gerektiğine. En azından meslek sahibi olması gerektiğine.. En azından seçme şansı olsun yarın öbür gün bir şey yaşarsa... Temenniler bu yönde ama...
Fikrine katılıyorum ancak bunu yaşayan ve bosanmamis bir kadın olarak eklemek istediğim birşey var..bende evlenmeden once esim aldatırsa asla affetmem diyordum..ama şöyle bir olay var.teraziye koyuyorsun.yaptığı yanlışı ve evliliğindeki olumlu yönlerini. .güven vermeye çalışan çok pişman ve aslında genel olarak çok iyi bir eş benim eşim. Çocuklarımıza harika bir baba.birlikte huzurlu ve mutluyuz..Sizi anlıyorum ancak büyük çoğunluk yoksulluktan ve eğitimsizlikten korkusundan mecbur kalıyor türlü eziyetlere bu ülkede... Eğitimi olsa iş bulacak, bulamıyor, parası olsa alıp çocuklarını gidecek, gidemiyor. Türkiye'de çoğunlukla durum bu gibi geliyor. Diğer türlü kendi tercihiyle durumu değerlendirip kalanlara üzülmüyoruz zaten, oh olmuş anlamında demiyorum, kendi evliliği kendi kararı, gücü olduğu halde kalma hakkı da var tabi ki, bizim haddimize bile değil belki eleştirmek. Ama o mecbur kadınlara gerçekten üzülüyorum ben. Kimi hem aldatılıyor üzerine bir de sorunca dayak yiyor, sayıları da hiç az değilÇoğunluk demekte de arkadaşa hak verdim çünkü bu ülkede cemiyet hayatından olan insanlar zaten azınlık, üniversite eğitimi alabilmiş kadın da azınlık, başka ülkede olsa üniversitesiz lise de yeterli olur ama bizde bir de işsizlik, vs, yetmiyor işte her zaman, öyle olunca kadın çocuklarını tek başına geçindirecek iş bulamıyor. Bu da bir gerçek. Gelir düzeyi de yüksek bir ülke değiliz, malesef ülke kadınlarının çoğunluğu eğitimini bir şekilde yarım bırakmak zorunda kaldığından meslek sahibi olamamış oluyor.. Ve kendini o kocaya mecbur hissediyor.
Yoo bayağıda diyorlar "birlikteyiz beni seviyor çık aramızdan diye" bi arkadaşıma bunları söyledi kadın.mugehatun .!.:Sinem kim beril kim benim beyin yandı gene biri bana anlatsın
Ya ben şu olayı cidden hiiç anlamıyorum asla da anlayamıycam. Neden o numarayı arıyorsun ki? Karşına çıkan kız sana "kocanla fanfiniyiz çık aramızdan" filan der mi ya da kocanı tanımıyorum dese inanacak mısın?
Boşver yani milleti aramayı. Kocanın aldatıp aldatmayacagını en iyi sen bilirsin.
Fikrine katılıyorum ancak bunu yaşayan ve bosanmamis bir kadın olarak eklemek istediğim birşey var..bende evlenmeden once esim aldatırsa asla affetmem diyordum..ama şöyle bir olay var.teraziye koyuyorsun.yaptığı yanlışı ve evliliğindeki olumlu yönlerini. .güven vermeye çalışan çok pişman ve aslında genel olarak çok iyi bir eş benim eşim. Çocuklarımıza harika bir baba.birlikte huzurlu ve mutluyuz..
Sorumluluk sahibi çalışkan bir adam.yani bu tatsız olay haricinde cidden birçok yönden iyi bir insan.
Belki yanlış düşünüyorum çoğunuzuna göre ama 18 yil ve iki çocuk olunca bazen bütün bunlarda önemli oluyor..en azından benim için durum boyle oldu..
Canım ben de kesinlikle affetmem demiyorum zaten, affedemem gibi geliyor ama yaşamadan bilemem ve asla büyük de konuşamıyorum bu meselede.. Evde hiç huzurun yoktur küçücük bir şüpheden bile güç bulur ayrılırsın, ama her şey iyidir de bu mesele çıkar, farklı bakarsın konuya... elbette.. Ben anlıyorum hiç de kimseyi eleştiremem...
Aksine durumu olup da affedene de oh demem tabi dedim, eleştirmeye hakkımız da yok da diyorum. Üzülmüyorum derken, neticede bir karara varılmış, evlilik sürüyor... Acınacak bir durum görmüyorum ortada anlamında diyorum, aksine karara saygı duyduğumdan... Ama elbette o affetme süreci de çok zordur.
Ben hani mecburiyetten gidemez ya kadın, evde bir gram huzur olmadan çeker, aldatılır, dayak yer, vs, seçim şansı yoktur... Onlara üzülüyorum diyorum. Aslında ben toplumsal açıdan kadının güçlü olup kendi kararlarına alamamasına üzülüyorum, sosyo-ekonomik bir sorun bu. Mecbur olmak başka karar verip affetmek başka. Aksine keşke her kadının seçme şansı olsa isterse hepsi affetsin, ama bu şansı olsun, durumu olsun istiyor gönül...
Keşke canım keske..ülkemde ki her kadınin ekonomik ve sosyal özgürlüğü olsa..çevre ve aile baskısı yaşamaktan korkmadan alabilse her kararını. .Canım ben de kesinlikle affetmem demiyorum zaten, affedemem gibi geliyor ama yaşamadan bilemem ve asla büyük de konuşamıyorum bu meselede.. Evde hiç huzurun yoktur küçücük bir şüpheden bile güç bulur ayrılırsın, ama her şey iyidir de bu mesele çıkar, farklı bakarsın konuya... elbette.. Ben anlıyorum hiç de kimseyi eleştiremem...
Aksine durumu olup da affedene de oh demem tabi dedim, eleştirmeye hakkımız da yok da diyorum. Üzülmüyorum derken, neticede bir karara varılmış, evlilik sürüyor... Acınacak bir durum görmüyorum ortada anlamında diyorum, aksine karara saygı duyduğumdan... Ama elbette o affetme süreci de çok zordur.
Ben hani mecburiyetten gidemez ya kadın, evde bir gram huzur olmadan çeker, aldatılır, dayak yer, vs, seçim şansı yoktur... Onlara üzülüyorum diyorum. Aslında ben toplumsal açıdan kadının güçlü olup kendi kararlarına alamamasına üzülüyorum, sosyo-ekonomik bir sorun bu. Mecbur olmak başka karar verip affetmek başka. Aksine keşke her kadının seçme şansı olsa isterse hepsi affetsin, ama bu şansı olsun, durumu olsun istiyor gönül...
Göz göre göre eziyet çeken kadınlar vardır hani, dayak yer, hakaret yer, en azından gidecek bir baba evi vardır, ama cesaret bulup gidemez, onlara yapma etme diye cesaret veririm ama büyük konuşmam yine de.. hani kişi cesaret bulmaya çalışıyordur, yapılan şey normal mi değil mi ayırt edemiyordur... o zaman sadece cesaret veririm. bazı adamlar var çünkü kadına öyle bir psikolojik şiddet uyguluyor ki, kadın dayağı yediği halde hak ettim mi acaba diye düşünüyor...evet hiç büyük konuşmamak lazım, ben de bazen birşey yazacak oluyorum, büyük konuşmayayım deyip yazamıyorum
bir de yazdığımız şeyler, kim bilir kimin kalbine nasıl dokunuyor...
Yanlış anlama bilgilendiriyorsun işte iyi Bişi tabi de..Her konuya yazisimda bu yorumu aliyorum, cogu kisi bilmiyor bunu.
Ama ise yariyor.
Zamaninda aynen su anki durumla karsi karsiyaydi bi arkdas. Dedigimu yapti ve 2 saat snra pat pat mesajlarini laptoptan gordu , kocasi yan odada o kizla konusuyordu tam o an .
Yanlış anlama bilgilendiriyorsun işte iyi Bişi tabi de..
Ben de bu zokaları yutan adamların zeka seviyelerine gülüyorum çok. Madem böyle haltlar yiyorsunuz o whatsapp Web'i niçin hiç kontrol etmezsiniz. Ben bile orda burda tlf bırakınca, ekran şifrem olmasına rağmen hemen bir check ederim.
Veya eski sürüm telefonlarda o özellik yok. Rahatınıza kıyın alıverin bir eski sürüm akıllı telefon. Eski ıphonelarda dahi yok o özellik.
Eşimi ordan enselesem, aldatıldığımdan çok bu kadar salak bi adamla beraber olduğuma yanarım.
Yanlış anlaşıldım sanırım.Bazen Allahin sevgili kulu olursun. Sebepler ve olaylarin ardindan aldatildigini ogrenirsin ve butun bi omrunu bi pislik ugruna harcamaya son verebilirsin ogrendikten snra. Artik yeni moda en yeni telefonu almak. Yoksa hava atilamiyor. Helede capkin erkeklerde gecerli bu, hava onemli.Buda demek oluyorki whatsapp web mumkun.
Ayrica bazen o salakligina sukredersin, ya akilli olsaydi?
"Beni aldatiyomus ama cok guzel saklamis herseyi, akilli koca vesselam' diye avunmak avunmak yerine gercekten bikez daha Allahin sevgili kulu oldugunu farkedersin. Kocan salaktir yada, senin salak oldugunu sanip o islere kalkismayacagini dusunuyordur saftirik herif.
Her sey sebplerden ve olaylardan geciyor, bisey biseye vesile oluyor.
Ve bizde ogreniyoruz cok sukur( eger bosanicaksan cok sukur diyebilirim, bosanmiycaksan bu bi zulum olur)
Kızlar dün geceden bunyana defalarca uyandım almak için her seferinde kıpırdadı yapamadım bugün boş bi anını bekliycem sizide bilgilendiririm egerki alıp ulaşırsam
Yanlış anlaşıldım sanırım.
Bu tarz bir olayım yok zaten :)
Sadece genel anlamda erkeklerin bu denli tedbirsiz ve salak oluşlarını tiye almak istemiştim espri ile :)
Yoksa kocam beni aldatıp yakalanmıyor diye zeka seviyesi ile övünecek değilim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?