Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Ayy Ciguli deyince kulaklarım gicirdadi
Deme öyle. Adam dünyadaki sayılı akordeon virtiözlerinden biriydi. Ses aralığı 3 oktavın üzerindeydi ki yine dünyada çok az kişide olan bişey bu. Bakmayın türkiyede değerinin bilinmediğine, çok iyi bir alaylı müzisyendi ciguli.
 
Ben bekarligimda ya da cocuksuzken aldigim tadi alamiyorum alisveristen..cok fazla sorun var kafamin icinde o yuzden.. gecim
Yapmak vs bunlar daha onemli.. yoksa arada kendime
Aldigim seyler beni
Hala
Mutlu
Ediyor.. cocuklarima yaptigim alisveris beni mutlu ediyor mesela…uzerlerinde yeni bir kiyafet gormek ayakkabi gormek guzel temiz giydirmek.. kimseyle oyle nispetimde yoktur, ugrasamam kimseyle.

Yani yeri gelir gundem
Konusursun yeri gelir camasir deterjani konusursun, karsidaki
Insana bagli.. bence sorumluluklariniz arttigi icin artik bu devrin insani degilim
Filan diyorsunuz.. yoksa birden su ana isinlanmadik hic birimiz. Herkes cocukluk zamanini ya da sorumsuz zamanlarini ozluyodur
 


Aynı kelimeyle farklı şey ifade ediyoruz bence. Tabi ki zorunlı değilsin. Ama bana herkese karşı sorumluluğun var. Senin yaptığının sonuçlarını ben yaşayacağım demek bu. Yaptırımım var demek değil.
 
Surekli gorusen insanlr hep global konular hakkinda konusamaz sizin dusuncenizde bana gore cok itici tabiki alisveristen cocuklarimiza yaoacahimiz kombinlerden konusuyoruz. Ayrica calisip para kazanip ulkenin haliyle ilgilide gerektiginde konusuyoruz ama surekli bu ulkede ysanmaz tribinde olan insanlara gicik oluyorum ben farkliyim havalarimi bu. Ayrica coxuklu olunca muhabbet daha farkli oluyor
 
Benim kulaklarım normal kulak, 3 oktavin üzerini gıcırtı olarak algılıyor demekki
 
Ülkenin,hayatın durumu belli bunlar konuşulsa can sıkmaktan başka bişey olmayacak bence
 
bana alışveriş konuşmak o kadar kötü gelmiyor ya. yanlış anlamayın ama karşınızdaki insanlar bunları paylaşmak istiyorsa, içten içe bir sürü borcu var hala ne konuşuyor diye düşünülmesi daha kötü geliyor, sonuçta herkes cebindeki parayı ve ya hesabını bilir herhalde.. her ortamda dünyayı, siyaseti, kötü giden ekonomiyi konuşamazsınız ki. elbet o da konuşulur ama arkadaşlarımla görüşüp bir kahve içtiğimde de zaten normalde aklımı kurcalayan bir şeyi inatla konuşup ortamı dibe çekmek istemem. e insanlar neyle mutlu oluyorsa onu konuşsunlar, siz ayak uyduramıyorsanız da görüşmeyin.
 
Bir alisveris kalemini uc dakikadan fazla konusan insanlar bana aşırı boş geliyor. Defol git hangi kremi aliosan al diye bağırasım geliyor. Insan psikolojisi üzerine konusmayi severim ben en cok, bununla ilgili filmler kitaplar konuşmayı. Ve dünyada ne olup bittiğini takip etmek en buyuk ilgi alanım gezmek görmek gereken yerleri belirlemek ve biraz da sanat tarihi severim. Yeme içme kültürünü de severim ama boyle ac gibi devamli kebapçı konusan tipler bogar. Daha cok farkli ne deneyebilirim en iyi ne, nerde kafasındayım. Onun disinda takip ettigim bir iki spor dali var izlemek uzerinde sohbet etmek güzel oluo. Ülke meselesi konusmayi sevmem siyasetci dayılara falan o kadar uzun zamandir bakmıyorum ki adlarini unutmaya basladim. Daha genel liderleri ve dunyayi kapsayici konuşmak lazim bir araya gelinilen ortamlarda. Maalesef kafa dengi insan bulmak cok aşırı zor. Kadınların %95i zara falan konusuo zaten.
 
Aşırı garip bi sey hem de ya :) ne alıyorsan al banane bundan allahim ne konuşulur bunun üstüne cok tuhaf gercekten. Saatlerce konuşuyorlar bi de.
 
Valla ben muhabbet edemediğim insanlardan uzaklaşıyorum. Kitaplarım ve ben ve onlar sayesinde tanıştığım bir sürü insan var. Kendi ilgi alanınız varsa onunla ilgili insanları hayatınıza çekersiniz
 
Aşırı garip bi sey hem de ya :) ne alıyorsan al banane bundan allahim ne konuşulur bunun üstüne cok tuhaf gercekten. Saatlerce konuşuyorlar bi de.

Ya evet mesela KudrAlobar yazdı bana ben konuşurum bir gözlük alıcam arkadaşlarıma sorarım diye. Ama bu öyle bir şey değil yani.
Alınacak bir şey için arkadaşlara bilenlere akıl danışmak mantıklı harekettir.
Ama saatlerce aldıkların üzerine muhabbet etmek bana aşırı garip geliyor. Aldığım şey bitmiştir tamam.
 
Yoo gayet konuşuluyor. Ben memnun kaldım, kalmadım, şu eksisi artısı var, beğendim, beğenmedim, bak şurası da şöyle... uzaar gider.
 
Eger bir ortamda kadinlar ayri yerde erkekler ayri yerde takiliosa zaten o ortamdan hayir bekleme. Seksist beyinleri en ufak marjinallik barindirmaz bos konuşup gülmek bile zordur. O ortamdaki kadinlar alisverisi cok ciddiye alır mesela anlatırken. Erkekler de kendini futbolcu, politikaci, f1 pilotu falan sanio olur genelde. Kadin erkek ayri oturulan ortamlar düşman kıçına yemin ediorum.
 
aynen katılıyorum en yakın akrabalarımla dostlarımla bile çok farklı siyasi fikirlerde dünya görüşündeyim.konuşsak sonu kavgayla kalp kırmayla biter devamlı.zaten kafa dengi 2 3 arkadaşla konuşuyoruz e yeter.kafa dağıtmak için de geyik de yapılır giyim saç bakımı da konuşulur yatırım da konuşulur sağlık da.hepsi sohbetttir hepsi de güzeldir
 
harikasınızzz
 
Yakin oldugun insanlara da sormak guzel zevkini biliosundur falan. Ama kirk yılın basi oturulmus kizli erkekli ortamda alisveris konusmanin sirasi mi surekli cok sacma. Yaptığın seksi konuşmak gibi bisey bu, ayip bi kere yani. Alamayan da olabilir o ortamda.
 
Bende parasını ve ömrünü boşa harcayan insanlara uyuz oluyorum yaa.
Aslında bana ne, benden mi borç istiyorlar? Herkesin hayattan keyif alma biçimi farklıdır, Ne yaparlarsa yapsınlar. Ama cidden tahammul etmesi zor benim icin.
Eski iş arkadaslarimin da varı yoğu alışverişti.
Bilmeyen bilmez böyle bir kesimi ama gerçekten sadece alışveriş için yaşayan, tek muhabbeti alışveriş olan o kadar insan var ki. Ben de bilmezdim, çok şaşırdım tanışınca. Bir giydiğini bir daha giymezler, ofise her gün Trendyol kargosu gelir,hep beraber açılır, yorum yapılır, güzelse digerleri de benzerini sipariş eder... Haftasonu hobisi olarak da AVM'de alışveriş yapılıp güzel bir kafeye gidilir. Hele bu kişiler evlilik yoluna girmişse alışveriş çılgınlığı daha da artar, hangi tabak,hangi abiye,hangi örtü,hangi perde,hangi çaydanlık,hangi amerikan servis... Bitmek bilmeyen bir muhabbet cidden. Alışveriş sevmeyen insanlar için çok zor .
Ha ben atomu mu parcaliyorum? Tabii ki hayır ama hayatıma güzel bir şeyler katmak için çaba sarfediyorum. Sadece Kasımdan bugune 6 tiyatro oyununa, 3 enstrüman müzik dinletisine,3 ayrı şehiriçi rehberli tura katıldim, 3 farklı ülkeden misafir ağırladım, birkaç resim sergisi gezdim, hedeflediğim gibi İstanbul'un hiç bilmediğim 5 ayrı tarihi eserini gördüm, 1,5 kitap bitirdim, birkaç film izledim, netflixte 4 güzel dizi bitirdim, 6 ayrı gün havuza gittim...
Bütün bunlardan sadece tiyatroların üçüne para verdim,o da Devlet tiyatrosu öğrenci/ucuzdu. Kalanlar İBB ve belediyem sağolsun ücretsizdi. İstiyorum ki; etrafımda benim gibi insanlar olsun, bana güzel ve Uygun önerilerde bulunsunlar,ben de heves edeyim,gideyim, yaşamıma güzellikler katayim...
Ya da göreyim 'insanlar ne güzel yaşıyor' diyim, ozeneyim (sirf gezgin bir çevrem olsun,dünyayı gezen insanlar görmek normalim olsun , bana ilham versinler diye altı yıldır bedava turist gezdiriyorum)
Çünkü işin özü çevren neyse sen de ona benziyorsun bir süre sonra. Mesela demin bahsettigim kızlarla takıldıkca (ve çok sık konuştuğum WhatsApp grubum var,orada kızlar devamlı Trendyol linki attıkça, 'sipariş veriyorum,alacağınız şey varsa kargoyu boluselim' dedikce) ben de almaya başladım. Bi de kargon geliyor,ilgi odağı oluyorsun. Hemen yorumda bulunuyorlar,şöyle kombinle falan diye, begeniyorlar,mutlu oluyorsun. İnsan kendini bir kere kaptirsa bu illüzyona, tüm maaş dolaba gider. Alır alırsın da yine de yettiremezsin..
O yüzden ben sevdiğim tarzda arkadaşları bulunca sıkı sıkı sarılıyorum, arayı açmıyorum.
Mesela şu an böyle bir arkadaş grubum var,yeni yeni tanıştığım ..biraz da birbirimizi gaza getiriyoruz. Bİri diyor ki; bilmemne tarihi han restorasyondaymis, ibbmiras sayfasından Form dolduranlar rehber eşliğinde hanı geziyormus, gidelim mi?
Öteki diyor ki ; bu hafta xyz surlarını ziyarete gittim, bir rehber var bir saat geziyoruz. Çok güzel,siz de gidin,ücretsiz.
Bir diğeri bülten yenilenir yenilenmez kultursanat.istanbul sayfasını atıyor,bu hafta hangi özel tiyatrolar ücretsiz diye. Normalde 50-75 TL olan özel tiyatrolar İBB desteğiyle ücretsiz oluyor bazı günler, kültür merkezlerinde. Bakıyoruz, hangileri gidilesi tartışıp gidiyoruz.
Bir başka arkadaşım var , küratörleri takip ediyor, Sevdigi küratörlerin sergisine, güzel soyleşilere hep beni davet ediyor.
Bir başka arkadaşım var (aslinda kuzenim) her buluşmada bana kitap hediye ediyor, okudum mu diye merakla bekliyor ki yorum yapayım diye. İnsanı okumaya teşvik ediyor.
Bir arkadaşım var,bana kaliteli bir pastel boya seti hediye etti, buluşup buluşup manzarayı boyuyoruz,
Bir başka arkadaşım var, bakış acisina hayranım. Ufkumu genişletiyor..
İnsanın çevresinde kendi istediği tarzda arkadaş bulmak çok kıymetli bir şey
Ben bu zevke son yıllarda erişebildim.
Size de tavsiyem o kızlarla çok buluşmayın, varsın eşiniz buluşsun. Göbeğiniz beraber mi kesildi? Neyden zevk alıyorsanız onun ortamına girmeye çalışın,bir süre sonra bu ortamlardan bir çevre edinmeye baslarsiniz. Merak etmeyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…