- 11 Aralık 2018
- 42.881
- 266.419
- 598
Deme öyle. Adam dünyadaki sayılı akordeon virtiözlerinden biriydi. Ses aralığı 3 oktavın üzerindeydi ki yine dünyada çok az kişide olan bişey bu. Bakmayın türkiyede değerinin bilinmediğine, çok iyi bir alaylı müzisyendi ciguli.Ayy Ciguli deyince kulaklarım gicirdadi
Yok konuşurum alışveriş hatta severim. Geçen gün wassap kız grubunda anket bile yaptım hangi gözlüğü alayım diye, en çok oy alanı aldım. En pahalıyı seçti eşek kafalılar. Kozmetik konuşmayı da severim, ürün tavsiyesi alır verir sonra onları deneriz falan. Bu ara zaten yeni ev mevzusu var alışveriş sitelerine saçtığım paranın haddi hesabı yok, ama mecbuuur... alınması gereken alınacak yani yapacak bir şey yok.
Ama hala söylediğimin arkasındayım herkes kendinden sorumlu bu tip konularda. Ben zehirli gaz salmamak için araba değil toplu taşıma kullanıyorum diye sen bunu yapmak zorunda değilsin.
Benim kulaklarım normal kulak, 3 oktavin üzerini gıcırtı olarak algılıyor demekkiDeme öyle. Adam dünyadaki sayılı akordeon virtiözlerinden biriydi. Ses aralığı 3 oktavın üzerindeydi ki yine dünyada çok az kişide olan bişey bu. Bakmayın türkiyede değerinin bilinmediğine, çok iyi bir alaylı müzisyendi ciguli.
Aşırı garip bi sey hem de ya :) ne alıyorsan al banane bundan allahim ne konuşulur bunun üstüne cok tuhaf gercekten. Saatlerce konuşuyorlar bi de.Trendyol linki dağıtmayarak alışveriş konuşmayarak mesela. Alışveriş konuşmaktan zevk alınması bana garip geliyor. Ne yazık ki kendimde çevremde yaratabileceğim minik değişimlerden başka elimden gelen pek bir şey yok üzgünüm.
Hepimiz bu konuda birbirimize karşı sorumluyuz.
Valla ben muhabbet edemediğim insanlardan uzaklaşıyorum. Kitaplarım ve ben ve onlar sayesinde tanıştığım bir sürü insan var. Kendi ilgi alanınız varsa onunla ilgili insanları hayatınıza çekersinizHerkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Aşırı garip bi sey hem de ya :) ne alıyorsan al banane bundan allahim ne konuşulur bunun üstüne cok tuhaf gercekten. Saatlerce konuşuyorlar bi de.
Yoo gayet konuşuluyor. Ben memnun kaldım, kalmadım, şu eksisi artısı var, beğendim, beğenmedim, bak şurası da şöyle... uzaar gider.Ya evet meselaKudrAlobar yazdı bana ben konuşurum bir gözlük alıcam arkadaşlarıma sorarım diye. Ama bu öyle bir şey değil yani.
Alınacak bir şey için arkadaşlara bilenlere akıl danışmak mantıklı harekettir.
Ama saatlerce aldıkların üzerine muhabbet etmek bana aşırı garip geliyor. Aldığım şey bitmiştir tamam.
Eger bir ortamda kadinlar ayri yerde erkekler ayri yerde takiliosa zaten o ortamdan hayir bekleme. Seksist beyinleri en ufak marjinallik barindirmaz bos konuşup gülmek bile zordur. O ortamdaki kadinlar alisverisi cok ciddiye alır mesela anlatırken. Erkekler de kendini futbolcu, politikaci, f1 pilotu falan sanio olur genelde. Kadin erkek ayri oturulan ortamlar düşman kıçına yemin ediorum.Yok siz de anlayamamışsınız ya da ben anlatamadım. Ben de eğlenmeyi çok seviyorum öyle sönük , içine dönük bir tip değilim yani çevrem de beni böyle bilir hatta. Ben sadece bulusmalarda alışverişten başka hiçbir şey ( her zaman ) konuşulmasından bahsediyorum. Yoksa bende alışveriş de konuşuyorum, çocuklardan da , işten de, kitaplardan da , saçma sapan espiri de yaparım bir videoya da takılır gözümden yaş gelene kadar da gülerim. Derdim süreklilik.
aynen katılıyorum en yakın akrabalarımla dostlarımla bile çok farklı siyasi fikirlerde dünya görüşündeyim.konuşsak sonu kavgayla kalp kırmayla biter devamlı.zaten kafa dengi 2 3 arkadaşla konuşuyoruz e yeter.kafa dağıtmak için de geyik de yapılır giyim saç bakımı da konuşulur yatırım da konuşulur sağlık da.hepsi sohbetttir hepsi de güzeldirBu insanları küçümsemek ve kendini üstün görmek bence ya, başka bir şey değil. Hayır insan niye ülke gündemi konuşmak zorunda olsun ki? Belki seninle o konulara girmek istemiyorlar, fikir çatışması olacağını düşünüyorlar ya da senin düşüncelerinden rahatsız oldukları için konuşmuyorlar. Belki ilgi alanların onlara saçma geliyor, keyif almıyorlar.
Bir de yetmemiş insanların hayatlarına burnunu sokmuş. Neymiş borcu varmış da hala alışveriş derdindeymiş. Seni niye ilgilendiriyor bu? Sen mi ödüyorsun borcunu?
harikasınızzzSize ne borcu olmasından?
Borcum dağ gibi, mis gibi ödüyorum.
Alışverişimi de yapıyorum.
Ekonomiye sövdüğüm de oluyor, alışverişi abarttığım da.
Ay sonu hem kızımın doğum günü var hem yılbaşı, ev konseptten konsepte koşacak. Yılbaşını abartmam ama çocuğun doğum günü önemli. Yılbaşını abartmama sebebim evde ağaç mağaç sokacak yer yok.
Ben ek olarak elime ne geçerse döviz alıyorum, ondan da bahsediyorum biraz arkadaşlarıma. Kasımda mesela tüm eksi hesaplarla son limite kadar döviz aldım, dün siyasetçinin biri bana ve benim gibilere şerefsiz demiş, onun gibisiniz biraz.
Süte de söverim, hayatı da severim.
Yakin oldugun insanlara da sormak guzel zevkini biliosundur falan. Ama kirk yılın basi oturulmus kizli erkekli ortamda alisveris konusmanin sirasi mi surekli cok sacma. Yaptığın seksi konuşmak gibi bisey bu, ayip bi kere yani. Alamayan da olabilir o ortamda.Ya evet meselaKudrAlobar yazdı bana ben konuşurum bir gözlük alıcam arkadaşlarıma sorarım diye. Ama bu öyle bir şey değil yani.
Alınacak bir şey için arkadaşlara bilenlere akıl danışmak mantıklı harekettir.
Ama saatlerce aldıkların üzerine muhabbet etmek bana aşırı garip geliyor. Aldığım şey bitmiştir tamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?