Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Zaten alışverişin varlığı sorun değil. Bu kadar coşmuş olması. Tüketimin dibine vurmuş olmamız sorun.

Ben anladım sizi
Bazı insanların cidden hiç derdi yok gibi yaşaması banada ilginç geliyor
Tamam ülke gündemi herkesle konuşulacak mevzu değil ama hep şunu aldım, bunu alıcam, şurda indirim var, falancanın söz/ nişan/ doğumgünü vs konseptini gördünmü
Konu birtek alışveriş değil, bende çok severim alışverişi ama hayatım bundan ibaret değil.
Hayat bukadar yüzeysel değil hep kakakikiri geçmiyor.

Ben kafka yerine ciguliyi tartışmayı tercih eden kültürsüzlük harikasıyım cınım. O yüzden elendim ben bu konudan
Valla ben kafka da severim ciguli de. Efsane sesi vardı adamın bence Kitap kokusu da severim parfüm de. Alışveriş de konuşurum siyaset de. Çok yönlülüğümle döverim

E dibine vurmayın. Herkes kendinden sorumlu değil mi bu konuda?

Ben vurmam zaten. Ben çok az alışveriş yaparım.
Ama şu an bebeğim olduğu için sürekli ihtiyacım oluyor. Giden kargo poşetleri bile içimi cız ettiriyor.
Kaynakların hızlı tüketiliyor olması üzücü. Bu kadar tekstil ürünü üretilmesi. Onları üretirken harcanan su elektrik. Ve 2 kez giyilip modası geçti diye dolabın bir köşesine atılması.
Hayır herkes kendinden sorumlu değil.

Valla ben kafka da severim ciguli de. Efsane sesi vardı adamın bence Kitap kokusu da severim parfüm de. Alışveriş de konuşurum siyaset de. Çok yönlülüğümle döverim
Kafka hariç diğerlerine ben de okeyim aynı şekilde geçen bir araya geldik arkadaşlarla bi ara hayat pahalılığına içerledik, sonra evdeki ağacı yenileyeceğimizi konuştuk. Sonra tatil, sonra kaç yıl önce ne kadar ucuza tatil yaptığımızı, sonra kaç binlik ürünleri nasıl indirimden kaptığımızı. Tüm akşam ehonomi yeeenim deselerdi hemen evde acil işim çıkardı

Eskiden arkadaş ortamlarında ülke gündemini konuşur dururduk. Sonra pandemiyi konuşmaya başladık. Pandemiden sonra ben dahil tüm görüştüğümüz arkadaşların bebeği oldu ya da hamileler. Şimdi buluştuğumuzda çocuklardan, ek gıda, uyku düzeninden konuşuyoruz. Alışveriş konuşuyoruz. Yeri geliyor ülke gündeminde de bahsediyoruz. Hiç birimiz boş insanlar da değiliz sadece kafa dağatmak isteyen, içimiz şiştiği için kendimize meşgaleler bulmaya çalışan insanlarız. Çünkü konuş konuş artık herkes yıldı.

Peki herkes kendinden sorumlu değilse nasıl engellemeyi planlıyorsunuz bu saydıklarınızı?

Peki herkes kendinden sorumlu değilse nasıl engellemeyi planlıyorsunuz bu saydıklarınızı?

Trendyol linki dağıtmayarak alışveriş konuşmayarak mesela. Alışveriş konuşmaktan zevk alınması bana garip geliyor. Ne yazık ki kendimde çevremde yaratabileceğim minik değişimlerden başka elimden gelen pek bir şey yok üzgünüm.
Hepimiz bu konuda birbirimize karşı sorumluyuz.

İşte bunlar sadece kendiniz için yaptığınız şeyler. Siz alışveriş yapmıyorsunuz ya da link dağıtmıyorsunuz diye alışveriş yapacak olan insan yapmaktan vazgeçiyor mu? Hayır.

İşte bunlar sadece kendiniz için yaptığınız şeyler. Siz alışveriş yapmıyorsunuz ya da link dağıtmıyorsunuz diye alışveriş yapacak olan insan yapmaktan vazgeçiyor mu? Hayır.

Evet. Vazgeçiyor.
Seni etkileyenem belki. Öyle bir niyetim de yok.
Annem bir şey alırken ay çok beğendim almam lazım diyince hayır alman lazım değil diyorum ve almıyor bu kadar net.
Herkesin Vazgeçmesini bekliyorum mu dedim. Ne alakası var benim söylediğimle şu cevabın.
Ama Alışveriş yaparken sadece kendinize değil bana karşı da sorumlusunuz.
kaynakları tüketirken kendi çocuklarınızı düşünmeniz lazım en başta.

çocuk yapmadım ben bütün kaynakları tüketip göçüp gidecem, yapanlar düşünsün

Şaka bir yana sadece annenize kardeşinize belki kocanıza falan etkili olursunuz bu konuda. Başka kimse umursamaz. Hatta onlar bile umursamayabilir.

Ben minimalist yaşayan bir insanım. Evde kalabalık sevmediğim için kıyafet vs yığmam eve. Alışveriş manyağı da değilim ama kalite severim. Biri gelip bana o çantayı alma, lazım değil ya da o ayakkabı çok pahalı derse ağzına kürekle vurma ihtimalim var

Sana niye diyim mesela yaşantını ve neye ihtiyacın olduğunu bilmeden. Annemin 89 tane kabanı varken 90. Sını almasına izin vermem.
E minimalist yaşıyorsan alışveriş de konuşmuyorsun büyük ihtimalle.
Yani zaten birilerini etkileme gibi gayem yok. Konu neden buraya geldi bilmiyorum.

Herkes kendinden sorumlu değil cümlesinin çıkışı burası değil bence.

Dipnot. Üreme içgüdüme mani olamadım. Bütün minimalliğim bitti benim

Yok konuşurum alışveriş hatta severim. Geçen gün wassap kız grubunda anket bile yaptım hangi gözlüğü alayım diye, en çok oy alanı aldım. En pahalıyı seçti eşek kafalılar. Kozmetik konuşmayı da severim, ürün tavsiyesi alır verir sonra onları deneriz falan. Bu ara zaten yeni ev mevzusu var alışveriş sitelerine saçtığım paranın haddi hesabı yok, ama mecbuuur... alınması gereken alınacak yani yapacak bir şey yok.

Ama hala söylediğimin arkasındayım herkes kendinden sorumlu bu tip konularda. Ben zehirli gaz salmamak için araba değil toplu taşıma kullanıyorum diye sen bunu yapmak zorunda değilsin.

Kesinlikle yalnız değilsiniz. Kendimi uzaylı gibi hissediyordum. Maalesef çevremizdeki birkaç kişi aynen böyleydi. Onlarla aynı ortamdayken içimden Bülent Ersoy’un “imdat diye bağıracağım şimdi okudunuz üflediniz mi ne yaptınız”sözlerini mırıldanıyordum.
Yavaş yavaş iyice azalttım görüşmeyi. Kitaplar okuyorum, podcastler dinliyorum. Online ücretsiz veya cüzi miktarlı eğitimlere başvuruyorum. Oralarda da yeni insanlarla tanışılıyor. Gayet güzel dolu dolu sohbetler ediliyor.
Kendinizi garipsemeyin, sadece insanlar günlerini nasıl boşuna ve beyhude harcadıklarının farkında değiller. İnsan şunu sormalı kendine; “Ben ne yapıyorum? Ne için varım? Geriye dönüp baktığımda hayatımdan memnun olabilecek miyim?”
İnşallah karşınıza gönlü gönlünüze uyan, hoş sohbet, donanımlı ve bilinçli insanlar çıkar. Sevgiler

Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.
Aynen bence de öyle evliliği, çocuk yapmayı modayı takip etmeyi büyük bir amaç ve başarı sayan tayfadan sıkılmış. Hayır fikrini belirtmiş ne var bunda millet çullanmış. Birine boş muhabbet gelen öbürüne zevk verir ne var yani. Konu sahibi de kendi fikrini söylemiş. Doğru yanlış demek kimseye düşmez.

Ben o yüzden arkadaşlarımdan uzaklaştım.Alışveriş,makyaj,internet, ,dedikodu, eşleri ile yatak muhabbeti gına geldi ,bu arada arada şunu stakladım diyorlar o ne yahuuu yazamamış da olabilirim .Bana internet dili çok uzak
Şöyle bir arkadaşım olsa ; okuduğumuz kitaplar hakkında ,hayattan ,dünyadan konuşsak arada çıksak uzun yürüyüşler yapsak ,tavla oynasak ayyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…