- 5 Ekim 2020
- 14.643
- 40.036
- 548
- 36
Alisveris düşkünü olmak benim icin olumsuz bir sey degil. Param varsa ben de severim alisverisi. 90'ları karalamak amaciyla yazmadim. Imkanlari olanlar icin o zamanda da alışveriş bagimliligi vardi. Avm yoksa terzisi vardi. Devamli diktirip satin aliyorlardi. Her donemde vardi yani. Bu doneme özgü bir sey degil. Evet bu donem coştu ama hep vardi.
Hepsini birden sevemiyoruz mu?
Ben anladım siziCevap yazanlara teşekkür ederim.
Ben tekim demedim zaten arkadaşlar kendimi azınlık ve giderek azalan insanların içinde hissediyorum ve ben mi olması gerektiği gibi değilim acaba diye sorguluyorum .
Ülkeden derken de sürekli tabi ki ülke gündeminden bahsetmek değil amacım , ciddi konular demek istedim aslında. Yani hayat hergün ama hergün de alışveriş yapıp konsept yapacak gibi değil bence. Arada demiyorum bakın her gün. Tabiki herkes farklıdır ben kendimi sorguluyorum
E dibine vurmayın. Herkes kendinden sorumlu değil mi bu konuda?Zaten alışverişin varlığı sorun değil. Bu kadar coşmuş olması. Tüketimin dibine vurmuş olmamız sorun.
Ben kafka yerine ciguliyi tartışmayı tercih eden kültürsüzlük harikasıyım cınım. O yüzden elendim ben bu konudanHepsini birden sevemiyoruz mu?
Valla ben kafka da severim ciguli de. Efsane sesi vardı adamın benceBen kafka yerine ciguliyi tartışmayı tercih eden kültürsüzlük harikasıyım cınım. O yüzden elendim ben bu konudan
E dibine vurmayın. Herkes kendinden sorumlu değil mi bu konuda?
Kafka hariç diğerlerine ben de okeyim aynı şekildeValla ben kafka da severim ciguli de. Efsane sesi vardı adamın benceKitap kokusu da severim parfüm de. Alışveriş de konuşurum siyaset de. Çok yönlülüğümle döverim
Peki herkes kendinden sorumlu değilse nasıl engellemeyi planlıyorsunuz bu saydıklarınızı?Ben vurmam zaten. Ben çok az alışveriş yaparım.
Ama şu an bebeğim olduğu için sürekli ihtiyacım oluyor. Giden kargo poşetleri bile içimi cız ettiriyor.
Kaynakların hızlı tüketiliyor olması üzücü. Bu kadar tekstil ürünü üretilmesi. Onları üretirken harcanan su elektrik. Ve 2 kez giyilip modası geçti diye dolabın bir köşesine atılması.
Hayır herkes kendinden sorumlu değil.
Peki herkes kendinden sorumlu değilse nasıl engellemeyi planlıyorsunuz bu saydıklarınızı?
İşte bunlar sadece kendiniz için yaptığınız şeyler. Siz alışveriş yapmıyorsunuz ya da link dağıtmıyorsunuz diye alışveriş yapacak olan insan yapmaktan vazgeçiyor mu? Hayır.Trendyol linki dağıtmayarak alışveriş konuşmayarak mesela. Alışveriş konuşmaktan zevk alınması bana garip geliyor. Ne yazık ki kendimde çevremde yaratabileceğim minik değişimlerden başka elimden gelen pek bir şey yok üzgünüm.
Hepimiz bu konuda birbirimize karşı sorumluyuz.
İşte bunlar sadece kendiniz için yaptığınız şeyler. Siz alışveriş yapmıyorsunuz ya da link dağıtmıyorsunuz diye alışveriş yapacak olan insan yapmaktan vazgeçiyor mu? Hayır.
çocuk yapmadım ben bütün kaynakları tüketip göçüp gidecem, yapanlar düşünsünEvet. Vazgeçiyor.
Seni etkileyenem belki. Öyle bir niyetim de yok.
Annem bir şey alırken ay çok beğendim almam lazım diyince hayır alman lazım değil diyorum ve almıyor bu kadar net.
Herkesin Vazgeçmesini bekliyorum mu dedim. Ne alakası var benim söylediğimle şu cevabın.
Ama Alışveriş yaparken sadece kendinize değil bana karşı da sorumlusunuz.
kaynakları tüketirken kendi çocuklarınızı düşünmeniz lazım en başta.
çocuk yapmadım ben bütün kaynakları tüketip göçüp gidecem, yapanlar düşünsün
Şaka bir yana sadece annenize kardeşinize belki kocanıza falan etkili olursunuz bu konuda. Başka kimse umursamaz. Hatta onlar bile umursamayabilir.
Ben minimalist yaşayan bir insanım. Evde kalabalık sevmediğim için kıyafet vs yığmam eve. Alışveriş manyağı da değilim ama kalite severim. Biri gelip bana o çantayı alma, lazım değil ya da o ayakkabı çok pahalı derse ağzına kürekle vurma ihtimalim var
Yok konuşurum alışveriş hatta severim. Geçen gün wassap kız grubunda anket bile yaptım hangi gözlüğü alayım diye, en çok oy alanı aldım. En pahalıyı seçti eşek kafalılar. Kozmetik konuşmayı da severim, ürün tavsiyesi alır verir sonra onları deneriz falan. Bu ara zaten yeni ev mevzusu var alışveriş sitelerine saçtığım paranın haddi hesabı yok, ama mecbuuur... alınması gereken alınacak yani yapacak bir şey yok.Sana niye diyim mesela yaşantını ve neye ihtiyacın olduğunu bilmeden. Annemin 89 tane kabanı varken 90. Sını almasına izin vermem.
E minimalist yaşıyorsan alışveriş de konuşmuyorsun büyük ihtimalle.
Yani zaten birilerini etkileme gibi gayem yok. Konu neden buraya geldi bilmiyorum.
Herkes kendinden sorumlu değil cümlesinin çıkışı burası değil bence.
Dipnot. Üreme içgüdüme mani olamadım. Bütün minimalliğim bitti benim
Kesinlikle yalnız değilsiniz. Kendimi uzaylı gibi hissediyordum. Maalesef çevremizdeki birkaç kişi aynen böyleydi. Onlarla aynı ortamdayken içimden Bülent Ersoy’un “imdat diye bağıracağım şimdi okudunuz üflediniz mi ne yaptınız”sözlerini mırıldanıyordum.Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Size ne borcu olmasından?
Borcum dağ gibi, mis gibi ödüyorum.
Alışverişimi de yapıyorum.
Ekonomiye sövdüğüm de oluyor, alışverişi abarttığım da.
Ay sonu hem kızımın doğum günü var hem yılbaşı, ev konseptten konsepte koşacak. Yılbaşını abartmam ama çocuğun doğum günü önemli. Yılbaşını abartmama sebebim evde ağaç mağaç sokacak yer yok.
Ben ek olarak elime ne geçerse döviz alıyorum, ondan da bahsediyorum biraz arkadaşlarıma. Kasımda mesela tüm eksi hesaplarla son limite kadar döviz aldım, dün siyasetçinin biri bana ve benim gibilere şerefsiz demiş, onun gibisiniz biraz.
Süte de söverim, hayatı da severim.
Aynen bence de öyle evliliği, çocuk yapmayı modayı takip etmeyi büyük bir amaç ve başarı sayan tayfadan sıkılmış. Hayır fikrini belirtmiş ne var bunda millet çullanmış. Birine boş muhabbet gelen öbürüne zevk verir ne var yani. Konu sahibi de kendi fikrini söylemiş. Doğru yanlış demek kimseye düşmez.Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.
Ayy Ciguli deyince kulaklarım gicirdadiValla ben kafka da severim ciguli de. Efsane sesi vardı adamın benceKitap kokusu da severim parfüm de. Alışveriş de konuşurum siyaset de. Çok yönlülüğümle döverim
BenHerkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?