Ya bana da geldi o uyarı ama ben anlayamadım ne tür bi karikatürü kapsıyor içeriğe tıkladım pro üyelik gibi bir iban bilgileri vardı. Ne yapmamak lazım yani anlayamadım pekKonudan bağımsız olacak ama, kazen'den uyari bildirimi almadiniz mi karikatürler konusunda? Telif hakki sebebiyle kullanmak uygun degil. Daha once birkac konuda da yazmistim. Yazarlaei tarafindan telir atiliyor ve ciddi sekilde odemeler yapmak zorunda kaliyorsunuz. Sizin de profilinizde bir karikatür var. Uyarmak istedim.
Hicbir zaman hicbir yerde karikatur paylasmamaniz lazim. Çizerleri tarafindan telif atılırsa telif hakkini odemeniz gerekir.Ya bana da geldi o uyarı ama ben anlayamadım ne tür bi karikatürü kapsıyor içeriğe tıkladım pro üyelik gibi bir iban bilgileri vardı. Ne yapmamak lazım yani anlayamadım pek
Oh anlayan birileri :) Burda zaten bir şey yazsalar da çullansak diye bekleyen bir grup var ben eminim.Aynen bence de öyle evliliği, çocuk yapmayı modayı takip etmeyi büyük bir amaç ve başarı sayan tayfadan sıkılmış. Hayır fikrini belirtmiş ne var bunda millet çullanmış. Birine boş muhabbet gelen öbürüne zevk verir ne var yani. Konu sahibi de kendi fikrini söylemiş. Doğru yanlış demek kimseye düşmez.
Aaa benim o :)Beno yüzden arkadaşlarımdan uzaklaştım.Alışveriş,makyaj,internet, ,dedikodu, eşleri ile yatak muhabbeti gına geldi ,bu arada arada şunu stakladım diyorlar o ne yahuuu yazamamış da olabilirim .Bana internet dili çok uzak
Şöyle bir arkadaşım olsa ; okuduğumuz kitaplar hakkında ,hayattan ,dünyadan konuşsak arada çıksak uzun yürüyüşler yapsak ,tavla oynasakayyyy
İşte bende taaaam olarak bunu anlatmaya çalıştım .Bir alisveris kalemini uc dakikadan fazla konusan insanlar bana aşırı boş geliyor. Defol git hangi kremi aliosan al diye bağırasım geliyor. Insan psikolojisi üzerine konusmayi severim ben en cok, bununla ilgili filmler kitaplar konuşmayı. Ve dünyada ne olup bittiğini takip etmek en buyuk ilgi alanım gezmek görmek gereken yerleri belirlemek ve biraz da sanat tarihi severim. Yeme içme kültürünü de severim ama boyle ac gibi devamli kebapçı konusan tipler bogar. Daha cok farkli ne deneyebilirim en iyi ne, nerde kafasındayım. Onun disinda takip ettigim bir iki spor dali var izlemek uzerinde sohbet etmek güzel oluo. Ülke meselesi konusmayi sevmem siyasetci dayılara falan o kadar uzun zamandir bakmıyorum ki adlarini unutmaya basladim. Daha genel liderleri ve dunyayi kapsayici konuşmak lazim bir araya gelinilen ortamlarda. Maalesef kafa dengi insan bulmak cok aşırı zor. Kadınların %95i zara falan konusuo zaten.
Yalnız değilsiniz, az önce böyle bir gruptan çıktım bende.Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Hmm anladım neyseki karikatürlerden pek haz etmiyorum teşekkür ederim bilgi içinHicbir zaman hicbir yerde karikatur paylasmamaniz lazim. Çizerleri tarafindan telif atılırsa telif hakkini odemeniz gerekir.
Bizim de bir grubumuz var her şey konusurum ülke gündemi, kitaplar, çocuklar neler nelerPeki siz neyden konusmak istiyorsunuz
Gerci mesele konunun sikiciligindan ziyade bence kafalarinizin uymamasi
Yani bilemiyorum
Kimisi boyledir, yeni bir canta bile olsa bu, aldigi zaman gostermeyi sever, siz de alin indirimde diye soyleyebilir takip dolasabilir evin icinde vs
Ben cok enerjik bulurum boylelerini ama surekli boyle olsa inanilmaz sikilirdim
Cunku hic benlik degil, surekli almak ya da surekli gelecek plani, surekli maddiyat, surekli siyaset ya da surekli dert ya da surekli cocuk ya da surekli is
Yani konunun bir sey uzerinde tikanmasi ilerlememesi ozellikle de ilgi alanim degilse beni de bogar
Yine ornegin cocuklarim olmasina ragmen cocuk da cocuk, psikolojisi de psikolojisi travma oldu mu acaba, yemek saatini zinhar bir dakika geciremem, nane atmissin baharat sayilir yedirememciler falan da sikar beni
Bir arkadas grubumuz var, daha dun gorustugumuz
Ustelik o kadar ortak noktamiz yok ki en fazla bu kadar ortak noktamiz olmayabilirdi yani
Tamamen zit goruslerde olanimiz var, bekari evlisi cocugu olani isi olani is bulamayani vs ama bir sekilde cok egleniyoruz
Enerjimiz tutuyor cunku bence
Sizdeki problem de bu olabilir
Biz geri kafaliyiz sanırım.insanlarla bir araya geldiğimizde sohbet muhabbet yok herkesin elinde telefon.inan bana sadece geceleri bu siteye bakarım ya da haberlere oda uykum gelmezse.normalde telefonu elime aldığımda bakacak şey program bulamıyorum.sosyal medya desen sıfır.alisveris yapmayı çok severim ama ihtiyaç mi degilmi tartarim kendi içimde ona göre faaliyete geçerim.surekli gezmekte bana göre değil insanın evi gibisi varmı ya.evirir çevirir eşyaları evimde otururum dinlenirim.kisacasi bana göre sen normalsin.ancak senin arkadaşlar aylak dolaşıyor sanırım.Herkese merhaba.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
90'lar gençliği olarak alışveriş çılgınlığının bu boyutta olmadığını söyleyebilirim , AVM sayısı oldukça az , internet alışverişi diye bir şey olmayan hatta hayal dahi edemediğimiz bir dünyada alışveriş konusu çok az konusulurdu , bir de ayipti zaten sahip olduğumuz şeyleri gösteriş malzemesi yapmak ve dile getirmek
Alışveriş ve tüketim çılgınlığı bu yüzyılda arttı , 90'larin günahını almayın en muhteşem zamanlardi
İnsanların evlerine gidip banyolarını kurcalamama gerek kalmıyor bu insanlarla dışarda markette alışverişte spor salonunda vb. yerlerde birkaç kez karşılaşmak görmek yetiyor.Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?
ben de sizin gibiyim şuan çalıştığım ofiste yaş ortalaması 22,26 devamlı ergen muhabbetler ben de 32 yaşındayım cidden muhabbetleri aşırı bayıyor ve çok muhabbet etmiyorum kafa daha rahatHerkese merhaba.
Bizim de bir grubumuz var her şey konusurum ülke gündemi, kitaplar, çocuklar neler neler
Ama bir grup daha vardı.
Sürekli kocasını över, marketten aldığı ürünleri atar, tamam anlarım paylaşıyorsun ama bir sınırı vardır bunun, çok çok fazla yani.
İlgimi çekmiyor mesela, ben de bir dışarı çıksam ne yapıyorsun diye sorsa biri atardım veya bakın su kitap çok güzel tavsiye ederim diyorum baktım o ay okuyamam bu ay saçma sapan kitap bu ay vaktimi su kitaba veremem ev islerim var diyince, tek salak ben miyim dedim. Kendilerinin ilgi alanı olmayan herşeyi ben dinliyorum, okuyorum, saçma yorum yapmıyorum. Onlar rahatlıkla yapıyor ben de çıktım gruptan. Çünkü hiç bir ortak noktamız yoktu. Arkadaş da kafasına esmiyosa çıksın gruptan en güzeli
Alısveris konusulur tabi, bizim grubumuz var dediğim gibi her şeyi konusuruz kimse kimseyi yargılamaz, bu biraz da ön yargı ile alakalı bence.
Yani belki sende sevdiğin şeyleri paylaşsan kadınlar yorum yapar bir şekilde ilerler konu, ama dediğim gibi senin sevdiğin şeylere saçma sapan yorumlar yapıyorlarsa orda durmanın anlamı yok.
Evet sürekli kendinden bahseden, kendi hayatını anlatan(iyi kötü fark etmez)Kimisi var sürekli dert yanar, asla derdini anlatamazsın, en büyük dert bende kafasındadır, zaten bu tür insanlar ile anlaşamıyorum bende.Evet bunun adı beslemek, beslenebilmek
Bana bir seyler katabilmeli
Ben de bir seyler katabildigimi hissetmeliyim
Sohbetlerimiz hep karsimizdakinin tutturdugu ayarda olmamali
Hep o dunyada kalamayiz, birinin bunu istedigini hissettigim ilk anda vinlarım artik :)
Benim ilk kriterlerimden biri budur
Bencil, hep pohpohlanmak isteyen ya da hayatinda bircok seyde ayari tutturamayan, olumsuzu gormeye daha yatkin, her seyi kendine gore yontan, manipule eden vs vs insanlarin eninde sonunda zarari dokunur
Kamburdur bu, atip rahatlatmak gerek
Birkac ayri grubumuz var
O sohbetten sonra modum yukseliyor
Pandemiden sonra samimi buldugum iki arkadasim da yakinima tasindi
Hadi bir kahveye gel diyebilecegimiz seviye yeterli benim icin
Hayat akip gidiyor ve cok kisa
Bu saatten sonra ozellikle de hayatima yeni almissam kimsenin egosunu, derdini, beni ilgilendirmeyen absurt dunyasini cekmek zorunda degilim diye hissediyorum
Yeni tanistiklarim da var ve ozellikle iki kisiyle inanilmaz uyumluyuz
Ciddi anlamda mutlu ayriliyorum muhabetten, ustume dert binmis gibi degil
Yeri geliyor psikolojiden bahsediyoruz ki ben severim yeri geliyor bir olaya guluyoruz iki gun, yeri gelir dedikodu da edersin, elestirirsin, elestirilirsin, tavsiye verilip alinir, alisveris de konusulur, karincalarin olumune sebep olan olum cemberinden de bahsedersin yani o kadar cok yönü var ki sohbetin say say bitmez
Hep birinin etrafinda, hayatinda olanlarla cevrili bir sohbetin kimseye kattigi bir sey yok, hatta daha verici olmak durumunda kaliniyor ki bu kotu bir durum
Belli bir seviyede kalan, nereye konuldugunu bildigin ve konuldugun konumdan memnun oldugun, iletisime acik arkadasligin dostlugun tadi cok guzel
Gerisi bitmeye mahkum ve iyi ki de böyle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?