- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi muallime7285
-
Ben 24 yasinda bekar atama bekleyen bi öğretmenim.2 sene once mezun oldum ve henuz atanamadim hala kpss calisiyorum ailemle yasiyorum ama calistiklari için gun boyu evdeyim kucuk bi yerdeyiz ve arkadas sosyal cevrem sosyal aktivite vs pek yok arkadaşlarımin cogu atanip evlenip hayatlarini bi yola koydular ben 2 yildir bu hayati yasamiyorum sanki cam bi fanusun icine hapsoldum kaldim öylece.. evde oturmaktan 2 3 yuz disinda kimseyi gormemekten hayatimin monotonlugundan felaket bunaldim sinavima 1 ay kaldi ve kitap acacak gucu bulamıyorum boyle olunca sinava olan umudum da azaliyor ve gittikce iyice kotu oluyorum yasadigimiz yerde ozelde calismam vs icin de pek imkan yok malesef.Duygusal olarak cok boslukta hissediyorum hayatimda biri olsun artik bi yola giriyim hayatimi bi düzene sokuyum istiyorum ama evde oturarak boyle birini bulmamin da bi imkani yok.Lutfen bana bi seyler soyleyin tavsiyeler verin yoksa artik kafayi yiyecegim korkarim
Daha 3. Girisim olcak ama sanki 4. ye hazirlancak gucu bulamiyorum artik ben iste her insanin da psikolojik saglamligi bir olmuyor sizi azminizden dolayi kutlarim insallah benim de son olur artik cekip gitmek istiyorum buralardan insan evine sığmıyor bi yastan sonra bunu anladim..her evlilikte kurtulus degil ama eskiden atanmadan asla diyen ben simdi dogru bi insanla yuva kurmak bile istiyorumSınava az kala insanın motivasyonu dusebiliyor. Kendini en çok sorguladığın dönem bu. Ben KPSS'ye yeni evliyken çalışmıştım. Kendime bir sürü hedef koydum teker teker yaptım çalışırken çok bunaldım. Eşim beni gaza getirmek için arada dalga geçerdi. Yeni evli olup en güzel zamanlarını odada ders çalışarak geçirmek de zordu. Üstelik şehir degistirmistim eşimden başka kimse yoktu burada. Ücretli öğretmenlik yaptım bir dönem. O da zoruma gitti. Çok az bir ücrete çalışmak ve yorulmak beni üzmüştü. İkinci dönem kazandığım parayla hızlandırılmış kursa yazıldım gece gündüz çalıştım. Haftasonu evden yedide çıkıp akşam onda geliyordum. Sabahtan akşama kadar kitap basindaydim molalarda temizlik ve yemek yapıyordum. Buna rağmen eşim "yotorlo soro cozmoyorson" diyordu piii. Öyle öyle modum yuksele çıka bir şekilde halletmiştim.
Kendimi ovmek için yazmadım yanlış anlamayın. O dönem aman zaten okul yeni bitmiş yeni evlenmişim hayatın tadını çıkarayım deseydim yapamazdım. O dönem saçım beyazladi tutam tutam döküldü stresten hep. Az oturup ağlamadım. Çok bunaltıcı ama insan umudunu yitirmeyip cabalamadikca başaramaz. Benim bir arkadaşım 6 yıl girdi sınava yarım yamalak hazırlandı ama pes etmedi. Son 4 sınavda çocuğu da vardı üstelik. Pes etmedi ve atandı. Dayım 5. Girişte atandı. Çok strese girdi bir sürü badire atlattı. Umarım siz ve atama bekleyen bütün öğretmenler hedefine kavuşur.
Ailemin tutucu tavırları elimi kolumu bagliyor iste kesinlikle 24 yasinda gormuyorlar. Bi ara yeni mezun oldugumda ucretli ogretmenlik yapmaya baslayacakken ilk gun babam goturmustu yolda gördüğü arkadaşına cocugu okula yazdirmaya götürüyorum demisti düşünün artik ailemi karsima alarak rizalari olmadan bi ise kalkiscak yapim yok benim de ama buna mecburum artik sanırımKariyerinizi ve geleceğinizi neden bu kpss sınavına bağlıyorsunuz? Başka şehirdeki iş ilanlarına bakın. Zor olacaktır çalışma koşulları ama yapacak bir şey yok. Bir yerden başlamak lazım. Aileniz bu saatten sonra sise karışamaz yetişkin bir kadınsınız. İş ilanlarına bakın,görüşmelere gidin. İnşallah iş bulursunuz sonrası çorap söküğü gibi gelir
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Bu zamanda her şey artık çok zor. Evlilik kaçış değil. Eşime guvenmesem atanmadan evlenmezdim kaçış değildi benimki öyle gelişti olaylar sadece. Birkac gün çalışmayın kafa dinleyin. Ben moral çöküşü yaşadığım zamanlar kitabın kapağını açmaz kafa dinlerdim. Bir süre dersi düşünmeyin enerji depolayın. Sonra yeniden başlayın. Ben özünde tembel ve tahammülsüz biriyim ama ufak hedefleri büyüte büyüte günde 800-1000 soru çözer hale gelmiştim. Eşim hala der senden böyle bir performans beklemiyordum diye. Kapasitem olmadığı için değil rahata düşkün olduğum için sadece.Daha 3. Girisim olcak ama sanki 4. ye hazirlancak gucu bulamiyorum artik ben iste her insanin da psikolojik saglamligi bir olmuyor sizi azminizden dolayi kutlarim insallah benim de son olur artik cekip gitmek istiyorum buralardan insan evine sığmıyor bi yastan sonra bunu anladim..her evlilikte kurtulus degil ama eskiden atanmadan asla diyen ben simdi dogru bi insanla yuva kurmak bile istiyorum
Allah razi olsun cumlelerin yasadiklarimi yasayan bi insanin agzindan dokuldugu ne kadar belli.O zaman simdi kalkip kalan son gucumle 1 ay daha elimden gelenin en iyisini yapmaya ve hep iyi dusunmeye odaklancam.bir ayin sonunda da acil is kurs tatil gibi arayislara baslicam toparlanmak için ama simdi biraz daha sabretmeliyim rabbim hepimizin yardimcisi olsunCanlar 1 ay ilk aşama 1.5 ay da 2. Aşama var. Çok cok şey değişebilir unutmayın. Kısa süreli belleğe atin girin. Sınavı kazanmayacaginiz ihtimalini kafanızdan silerek çalışın hiç göstermediğiniz bir performansla olmayacak sey yok.
2017 kpss dusukse mülakat puaniniza asla bel bağlamayin zaman kaybetmeyin.
Ve karşınıza hayırlı, ahlaklı biri çıkmadan evlenmeyi düşünmeyin.
22 23 yaşında çocuk doğurmak inanin çok daha zor mesela benim için. Sizin için de oyle olmalı. Herkes bunu kaldıramaz. Hele ki kendiyle alakalı hayalleri olan insanlar birden hayatının cogunu bebeğe adamakta zorlanır diye düşünüyorum, kendi adima oyle en azından.
Dedikoducu insanlardan akrabalardan modunuzu düşürecek insanlardan uzak durun.
Sosyal medyanizi kapatın oralar her şeyin mükemmelini basaranlarla (!) Ve bunu servis eden insanlarla dolu.
Kimmmseyle kendinizi kiyaslamayin. Siz biricik ve ozelsiniz. Benzer sorunları yaşadım bi kısmından kurtuldum bi kısmıyla mücadele etmeye calisiyorum. Kendinizle kalıp kafanızı dinleyin. Arkadaşların bi kismi bi yerden sonra moral bozmaktan başka işe yaramiyorlar, hepimiz insanız ve duygularımız var en nihayetinde.
Bir de e devletten ücretliye başvurun olmadı kolejlere, size iyi gelir atanma süresine kadar.
Yüksek lisansa hazırlanın, ydsyi halletmeye çalışın youtube bu konuda çok gelişti artık. Ailenize baglatin sınırsız internetinizi geleceğinize bakın.
Bir de bu süreçte halk eğitimden kendi hobinize uygun bir kurs edinin ya da youtubetan yardım alın. Bu da çok rahatlatır. Sabahtan akşam kadar telefonla ve kırılan hayalleriyle kafayı yiyor insan...sağlığından oluyor. Ağrısız uyandığınız gunler, ilacsiz yasadiginiz zamanlar icin sukredin cunku inanin insanin aklini, sagligini kaybetmesinden zor bir sey yok... sizler bizler çok değerliyiz unutmayın.
Içeriği bu tarz olan konulara yaptığınız yorumları çok beğeniyor ve kuvvet alıyorum. Kendimi yalnız hissetmiyorum, kendi adima çok teşekkür ederim.
Şu son 1 ay öyle değerli ki . Çalışın emek verin. Mesleginizi elinize alın sonra zaten hepsi olur.Ben 24 yasinda bekar atama bekleyen bi öğretmenim.2 sene once mezun oldum ve henuz atanamadim hala kpss calisiyorum ailemle yasiyorum ama calistiklari için gun boyu evdeyim kucuk bi yerdeyiz ve arkadas sosyal cevrem sosyal aktivite vs pek yok arkadaşlarımin cogu atanip evlenip hayatlarini bi yola koydular ben 2 yildir bu hayati yasamiyorum sanki cam bi fanusun icine hapsoldum kaldim öylece.. evde oturmaktan 2 3 yuz disinda kimseyi gormemekten hayatimin monotonlugundan felaket bunaldim sinavima 1 ay kaldi ve kitap acacak gucu bulamıyorum boyle olunca sinava olan umudum da azaliyor ve gittikce iyice kotu oluyorum yasadigimiz yerde ozelde calismam vs icin de pek imkan yok malesef.Duygusal olarak cok boslukta hissediyorum hayatimda biri olsun artik bi yola giriyim hayatimi bi düzene sokuyum istiyorum ama evde oturarak boyle birini bulmamin da bi imkani yok.Lutfen bana bi seyler soyleyin tavsiyeler verin yoksa artik kafayi yiyecegim korkarim
bende bugün bununla ilgili konu açtım siz iki sene sonra bunalmisinz ben daha yeni üniversiteden mezun oldum bunalimdayim buraya yazdım belki derdime çare bulan olur diye içimi döktüm . Ortak duyguları paylasiyoruz ben çok kötü boşluğa düştüm ailemle kalmak onların kurallarıyla yaşam istemyorum kendime ait düzenin kendi kurallarım mesleğim olsun istiyorum ama daha çok vakit var bende bu sene kpss ye hazirlancagm sizin bölüm neydi ?Ben 24 yasinda bekar atama bekleyen bi öğretmenim.2 sene once mezun oldum ve henuz atanamadim hala kpss calisiyorum ailemle yasiyorum ama calistiklari için gun boyu evdeyim kucuk bi yerdeyiz ve arkadas sosyal cevrem sosyal aktivite vs pek yok arkadaşlarımin cogu atanip evlenip hayatlarini bi yola koydular ben 2 yildir bu hayati yasamiyorum sanki cam bi fanusun icine hapsoldum kaldim öylece.. evde oturmaktan 2 3 yuz disinda kimseyi gormemekten hayatimin monotonlugundan felaket bunaldim sinavima 1 ay kaldi ve kitap acacak gucu bulamıyorum boyle olunca sinava olan umudum da azaliyor ve gittikce iyice kotu oluyorum yasadigimiz yerde ozelde calismam vs icin de pek imkan yok malesef.Duygusal olarak cok boslukta hissediyorum hayatimda biri olsun artik bi yola giriyim hayatimi bi düzene sokuyum istiyorum ama evde oturarak boyle birini bulmamin da bi imkani yok.Lutfen bana bi seyler soyleyin tavsiyeler verin yoksa artik kafayi yiyecegim korkarim
Türkçe..gecen yil da bunalimdaydim ama dayanilmycak hadde geldi atanma stresi bi yana aileyle yasam bi imtihan zaten.. Mesala gecen yil hala ozel kesinlikle dusunmeyen atanmadan evlilik dusunmeyen ben artik ruh sagligim icin ozel olsun bi yerde baslamayi asla evde durmamayi aile evinden kurtulmak için dogru kisiyle tanismayi bi yolabgirmeyi yuvami kurmayi istemeye basladim..bende bugün bununla ilgili konu açtım siz iki sene sonra bunalmisinz ben daha yeni üniversiteden mezun oldum bunalimdayim buraya yazdım belki derdime çare bulan olur diye içimi döktüm . Ortak duyguları paylasiyoruz ben çok kötü boşluğa düştüm ailemle kalmak onların kurallarıyla yaşam istemyorum kendime ait düzenin kendi kurallarım mesleğim olsun istiyorum ama daha çok vakit var bende bu sene kpss ye hazirlancagm sizin bölüm neydi ?
Ben 24 yasinda bekar atama bekleyen bi öğretmenim.2 sene once mezun oldum ve henuz atanamadim hala kpss calisiyorum ailemle yasiyorum ama calistiklari için gun boyu evdeyim kucuk bi yerdeyiz ve arkadas sosyal cevrem sosyal aktivite vs pek yok arkadaşlarımin cogu atanip evlenip hayatlarini bi yola koydular ben 2 yildir bu hayati yasamiyorum sanki cam bi fanusun icine hapsoldum kaldim öylece.. evde oturmaktan 2 3 yuz disinda kimseyi gormemekten hayatimin monotonlugundan felaket bunaldim sinavima 1 ay kaldi ve kitap acacak gucu bulamıyorum boyle olunca sinava olan umudum da azaliyor ve gittikce iyice kotu oluyorum yasadigimiz yerde ozelde calismam vs icin de pek imkan yok malesef.Duygusal olarak cok boslukta hissediyorum hayatimda biri olsun artik bi yola giriyim hayatimi bi düzene sokuyum istiyorum ama evde oturarak boyle birini bulmamin da bi imkani yok.Lutfen bana bi seyler soyleyin tavsiyeler verin yoksa artik kafayi yiyecegim korkarim
dünya bı yana ailemz bi yana ama o kapidAn bi kere çıktım daha eskisi gibi olmuyo her şey batyo onlar batyo siz batyosunuz ben su bi buçuk ayda bunaldim kalan bi buçuk sene napcam bilmiyorum ben tezcanliyimm bu kpss gibi saçma bi sınava sadece bi yılımı vercem bu yıl adam gibi caliscam olursa olur olmazsa olmaz ya ozelde ise ya da uygun biriyle evlenmeye en azından omurboyu aile yanında kalmaktan iyidir. Insallah hakkimizda hayırlısı olur feraha eririz ..Türkçe..gecen yil da bunalimdaydim ama dayanilmycak hadde geldi atanma stresi bi yana aileyle yasam bi imtihan zaten.. Mesala gecen yil hala ozel kesinlikle dusunmeyen atanmadan evlilik dusunmeyen ben artik ruh sagligim icin ozel olsun bi yerde baslamayi asla evde durmamayi aile evinden kurtulmak için dogru kisiyle tanismayi bi yolabgirmeyi yuvami kurmayi istemeye basladim..
Bir donem yaptim ama inanilmaz yoruluyordum emegimin karsiligini alamamak zoruma gitti sonu yok evde dizimi kirip calisip atanmaliyim dedim ama su 1 yildir bu kadar yipranacagimi uzulecegimi tahmin etmemistim..Bir an bu yazıyı ben yazdım sandım.
Aynı durumdayız
Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum
Siz de yapabilirsiniz
Bir donem yaptim ama inanilmaz yoruluyordum emegimin karsiligini alamamak zoruma gitti sonu yok evde dizimi kirip calisip atanmaliyim dedim ama su 1 yildir bu kadar yipranacagimi uzulecegimi tahmin etmemistim..
Insallah canim benim hepimiz oyle. Ben de sen gibiyim evde olmak ve hazirlanmak insani pskilojik yonden asiri yipratiyomus ben de suan icin artik bi daha hazirlanmayi dusunmuyorum su sınavı da atlattıktan sonra bi is bulup yoluma bakmak istiyorum o zaman belki yuva kuracagim biri de cikar karsima bu yonden de cok yalniz ve boslukta hissediyorum artik iyice asosyallestim anne babamdan baska dogru duzgun insan görmüyorumdünya bı yana ailemz bi yana ama o kapidAn bi kere çıktım daha eskisi gibi olmuyo her şey batyo onlar batyo siz batyosunuz ben su bi buçuk ayda bunaldim kalan bi buçuk sene napcam bilmiyorum ben tezcanliyimm bu kpss gibi saçma bi sınava sadece bi yılımı vercem bu yıl adam gibi caliscam olursa olur olmazsa olmaz ya ozelde ise ya da uygun biriyle evlenmeye en azından omurboyu aile yanında kalmaktan iyidir. Insallah hakkimizda hayırlısı olur feraha eririz ..
Turkce gayet iyi ataniyor. Gayretle olur. Yasiniz ilerlemis degil. Ne bu tukenmislik anlamadim. Beklediginiz ama gelmeyen biri mi var?Turkce..
Haklisin iste 1 yil deneyim bunu dedim ikisini bi arada goturemedim cunku ama sona geldim resmenHaklısınız ama evde oturarak daha çok bunalıma girersiniz
Hiç olmazsa çalışınca çevreniz de olur
Yasim ilerlemedi ama hayallerim gercek olsa yasayacak enerjim kalmadi resmen cok yiprandim 3 yildir ayni stres kaygi.. Bekledigim biri yok ama bu surecte 2 yillik iliskim bitti o da etkiledi beni insan ilgiye sevgiye ihtiyac duyuyor boyle bi surecte Allah ailemi basimdan eksik etmesin ama her sey paylasilmiyo onlarla insan duygusal bi boslukta yasiyor iste..Turkce gayet iyi ataniyor. Gayretle olur. Yasiniz ilerlemis degil. Ne bu tukenmislik anlamadim. Beklediginiz ama gelmeyen biri mi var?
Al bendende okadar benim tüm arkadaslarim ortamım sevgilim üniversite okudugum şehirde kaldı . Yaşadığım şehirde ne arkadaşım var ne bi şey hergün ev temizliyorum bende dershaneye yazılım derse konsantre olcam ama insan atanmak istiyo gitmek istiyo kendi hayatını düzenini yuvasını kurmak istyo beklemek insanı çok yipratyo ben dusunuyorum bu ömür boyu böyle devam ederse diye bi de evlenememkte var hayat tam cehennem olur işte o zaman gencligimiz curuyo emek harcamaktan beklemekten umit etmekten en çok buna üzülüyorum sen yeteri kadar şans vermisin sınavà olmuyosa çokta zorlamamak gerek gerçekten yipratyo insanıInsallah canim benim hepimiz oyle. Ben de sen gibiyim evde olmak ve hazirlanmak insani pskilojik yonden asiri yipratiyomus ben de suan icin artik bi daha hazirlanmayi dusunmuyorum su sınavı da atlattıktan sonra bi is bulup yoluma bakmak istiyorum o zaman belki yuva kuracagim biri de cikar karsima bu yonden de cok yalniz ve boslukta hissediyorum artik iyice asosyallestim anne babamdan baska dogru duzgun insan görmüyorum
Yaa maşallah size ben bu sekilde yapsam kesin kafayi yerim ama iste herkesin psikolojik saglamligi bi degilBen KPSS çalışırken özellikle sosyal hayatı sifirlamistim çünkü başka türlü kazanmak mümkün değildi. Hergun sabah 6 da kalkar gece 11 e kadar odamdan çıkmazdim. Gördüğüm yüzler de ailemin yuzuydu. Arkadaşlarımı çok geri çevirdim. Ders çalışmam lazım diye. Kpss puanimi aldim rahatladim sonra da bol bol gezdim. Sizin de az kalmış bence şuan sınava odaklansaniz daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?