- Konu Sahibi nefertiti13
-
Çok şükür ciddi bir fizyolojik rahatsızlığınız yokmuş.. Psikolojik kısmı da geçer inşallah..
Çalışıyor musunuz?
evet çalışıyorum hafta içi hergün iş, akşam ev yemek çay ev işi uyku sabah iş. belkide bu monotonluk tekrar depresyona soktu beni.
bildiğim kadarıyla depresyon tedavisi 3-4 ay kadar kısa sürmez,belli ki tedaviyi yarım bırakmışsın...böyle durumlarda tekrarlama durumu söz konusu...dr ağır depresyon teşhisi koyduysa bunu tek başına atlatman zor,bence dr a git,kısa sürede kökünden kurtulmak varken durumunu daha da ağırlaştırma derim...mutlu olmak için beden sağlığı kadar ruh sağlığı da önemli...Allah yardımcın olsun
hanımlar bu depresyon tedavisi seneler önceydi 3 yıl falan oldu yarım kalsa bile şu anki durum devamı değil. çünkü çok iyi olduğum dönemler oldu. iş ailevi sorunlar biraz çözüldü ve onları atlattım çok şükür. ama şu son aylarda yeniden sıkıntılar buhranlar başladı. açıkcası doktorlara artık o kadar güvenmiyorum. çok iyi uzman bir doktor bulmak ve güvenmek gerek. genelde fazla ciddiye almayıp ilaç yazıp yolluyorlar. bakın benim o dönem çok yoğun baş ağrılarımda vardı bu sabeple 2-3 farklı nörolağa gittim. bir tomografi çekin diye o kadar ısrar ettim. yaşlı bir beyde son nöroloğum. "kızım seninki stresten takma kafana birşey" dedi. yolladı iyi mi.
ya her hastalığın kaynağı stres ama takma kafana diyince bitiyormu...
psikolokla yarım saatlik görüşmeler yapıyorduk. son görüşme de kaynana ile yaşadığım olayları falan anlattım. cevap şu "sen olayları fazla kişiselleştiriyorsun" nasıl yani kaynanamın giydiğim kıyafete karışması genel bir olay mı yani.
doktorlar çok dışardan genel bir çerçeve ile bakıyorlar ve sorunu anlamaya çalışmıyorlar. ver antidepresan bir tane de uyku yapıcı yolla. bu tedaviyi tekrar açıkca istemem. ben konuşacak dertleşecek beni anlayacak insanlara ihtiyaç duyuyorum. bende yaşıdığım olayları yazsam evet belki burada ayrı başlık açılmayı hakederler. eşim ailesi kilolarım benim aile...ama ben bu sorunları tek tek ele almaktan sıkıldım zaten. genel olarak kendimi tedavi etmek istiyorum. bazen eşime bile canın ceh... diyip alıp başımı gitmek geliyor içimden.
sağolun bayanlar. çok klasik olacak ama eşim beni anlamıyor. mesela kiloyu çok sorun ettiğimi ve devamlı çabaladığımı görmesine rağmen destek olacağına tek yaptığı laf sokmak. yok kilolusun. iyice şişdin. bu sözlerine kırıldığını söylediğimde de seni motive etmek için yapıyorum diyor. böyle motivasyon mu olur. ben zaten kilonun farkındayım. rejimdi diyetti spordu devamlı çabalıyorum. ama kilo vermeye çalışan bayanlar bilir bu iş hadi deyince olmuyo devamlı iniş çıkış yaşıyorsun. geçen ay 4 kilo verdim ama devamı gelmedi sonra iki hafta dikkat etmeyince de aldım geri. pes etmedim uğraşıyorum ama yalnız olmak anlaşılamamak o kadar zor ki
geçmiş olsun.
doktorların ruhsal sorunların çözümü anlamında fazla birşey beklememek gerekir. onlarda bir yere kadar yardım eder. zaten psikolog da bu konuda yol gösterir sadece. sorunu yine siz çözersiniz.
bu anlamda biraz daha çabalayın. dr. david burns'ın ''iyi hissetmek'' adlı bir kitabı var. depresyonunuz ve bu ruh haliniz için iyi gelecektir diye düşünüyorum. kendi kendinizin hekimi olmaya çalışın, kalıcı çözüm de bu olacaktır.
kayınvalidenizin elbisenize karışma meselesine de birşey söylemek istiyorum, ben şimdi nişanlıyım. geçen sene müstakbel kayınvalidemle ilk tanıştığım gün kayınvalidem elbiselerimi beğenmemişti =) hatta değiştirmemi kibar bir dille istemişti. daha 2 saat önce tanışmıştık oysaki. ve ailem bile elbiselerime karışmadığı hgalde kayınvalidem karışmaya çalışmıştı. ben de en az onun kadar kibar bir dille elbiselerimi değiştirmeyeceğimi söyledim =)
açıkçası ben pek takılmadım buna, yaşlı kadın işte. bunu istemiş ne olacak ki. istesin. ben ona izin vermediğim sürece istediği kadar söylesin. kadının yapısı bu zaten, biraz baskıcı. sadece bana karşı değil yani zaten öyle. o zaman ben de ona duracağı yeri belli ederim olur biter. bir söyler iki söyler yapmadığımı görünce artık söylemez =)
yani olayları kontrol edemeyiz ama tepkilerimizi kontrol edebilirzi. bu yönden siz de kendinizi güçlendirmeye çalışın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?