Sanırım İnancımı Kaybettim ;

bazen böyle anlar olabilir, önemli olan farkına varıp çabuk düzeltmek davranışını
inanın bazen çok istediğiniz şey sizin için hayırlı olmayabiliyor
muhakkak hikmeti vardır
size çok şey yazmak istiyorum ama iki kere uyarı aldım, sebebi malum: dini içerik
eğer özel mesaj atarak benimle iletişime geçerseniz biraz konuşmak isterim
ya da bu kullanıcı adından mailime (hotmail) ulaşabilirseniz sevinirim
size söylemek istediğim şeyler var, belki sizi rahatlatır
Allah yardımcınız olsun
yeniden kalbinizi sevgisiyle doldursun

Canım inanç ruhun manevi yönden beslenmesiyle güçlenir bence. Bunun için de bol bol okumak ve tefekkür etmek gerek. Ben de zaman zaman manevi duygularımın köreldiğini hissedirim. Sonuçta nefsimiz var. Böyle anlarda okumaya çalışırım. Özellikle yüce kitabımızı. Ama onun Türkçe mealini ve tefsirini. İnan ki en büyük inanç kaynağı o. Tavsiye ederim.İnanç bütün kötülüklere, kötülere karşı bizi bir kalkan gibi savunan büyük bir güç. Durup dururken güçlenmez, çaba sarfetmemiz lazım.

Hani kırgın olunuyorya isteklerimiz olmadığında ya da geç verildiğinde,

O'nun cc. her isteğini yerine getiriyor muyuz tam zamanında ?

Allah sevdiği kişinin duasını hemen kabul etmez.. hani bi çocuk vardır o sizden çikolata ister ve yalvarır siz onun yalvarmasını cok seversiniz çikolatayı azar azar verirsiniz ve o tamamına kavuşmak için daha çok yalvarır. Allah'ta öyle yapar işte bazenleri ise çok sever duasını hemen kabul eder çünkü biliyor ki o duayı kabul ettikten sonra gene kendisine şükredip dua edilecektir. içtim diyorsunuz içeceğinize namaz kılıp inancınız için neden dua etmiyorsunuz ? gün gelir ettiğiniz duaların kabul olmadığı için şükredersiniz. sabır her şeyin anahtarıdır.

kendini bu şekilde eleştirmen,bu konuda rahatsız olman bile hala inancının seninle birlikte olduğunu gösteriyor.şu an bende senin gibi bebek için uğraşıyorum,sürekli karşıma aksilikler çıkıyor,ağlıyorum sızlıyorum ama isyan etmiyorum Rabbime sığınıyorum yinede.vermiyorsa bir sebebi var diyorum,gerçektende bir sebebi mutlaka oluyor.

dün birisi bana dediki;Allah sevdiği kullarına dert verirmiş,ne yapacak diye,bilmem ne kadar doğru ama bence önemli olan istediğini elde edinceye kadar dua etmekten ziyade dileğin olduktan sonrada şükretmek bunun için dua etmek lazım.senin yaşadığın sadece ruhsal bir yorgunluk.hem şuan hala nefes aldığımız için bile sonsuz şükürler.

Son düzenleme:
Öncelikle, rica ediyorum bu konu kapanmasın.Çok güzel değinilmiş bir konu, bunun için Adunul'a teşekkür ediyorum.

Öncelikle şuan ne diyeceğimi bilmiyorum.

Sorun da bu ya Adunul ... ALLAH sana çocuğunu geç verdiğinde, sen, "vardır bir bildiğin" deyip geçemiyorsan inanç eksikliğin burada kendini göstermeye başlıyor ...

Ve hayat imtihandan ibaret. Sen bununla sınava tabi tutulmuşsun. Senin sınavın buymuş. Her şeye rağmen, sımsıkı sarılıyor musun inancına? Bunu ölçmek istiyor...

Bak geç de olsa bir çocuk vermiş sana, bu inanman için en büyük kanıt değil mi ?

Yapma... Yapma ... Böyle durumlarda inancın zayıflamasından korkarım ben.

Çünkü vermekte cömert olan ALLAHın, aldığını da gördüm ben .

İnancını kuvvetlendirmen gerek ... Onun sana daha çok acı vererek seni sınamasını mı istiyorsun ? Yapma lütfen...

Bazen kalkıp isyan ettiğimde, derim "leonela yapma ... öyle bir acı verir ki sana RABBİM diye ağlarsın"

Hem ayrıca ben mezarlıktan geçerken müziğin sesini hiç kısmam. Onlarda şarkı dinlesin diye

Sonra , ramazan ın ilk günü içtiğimi bilirim. İnancı böyle şeylerde aramam.Çünkü, Namazında olan birinin neler yaptığını bilirim.

Benim bildiğim tek şey, "ne olursa olsun, ne kadar cefa çekersek çekelim, inancımızda sekteye uğrayıp uğramayacağımıza bakıyor"

Benim bir tanıdığım vardı ... Kızını kaybetti, kızı 9 yaşındaydı. Sonra inancı zayıfladı. Halbuki böyle durumlar, ALLAHA bağlanmak için bir sebep.

Başkaları anne oluyor benim neyim var? demişsin. Sen onların sınavı ne biliyor musun ? Hayır. Herkesin sınavı başka canım. Bilemezsin.

bazen bende derim niye ben diye hatta su sıralar bile diyorum problemlerim yuzunden ama ne biliyim ya bazende dusunuyorum insanın yasadıgı zorluklarla gucleniyor maneviyatı..aslında kimsenin mukemmel bir hayatı yok senin bebek istedigin sırasında zorluklar yasamıssın kimiside bebegine cok kolay kavusur ama esiyle binbir turlu sey yasar acı ceker..acı farklı sekillere burunup hayatımızın bir parcası oluyor cogu zaman..
benim bir yakınım suan 50 kusur yasında kadın evleniyor ve kist ameliyatı sırasında doktor yumurtalıgını zedeliyor ve cocugu asla olmuyor esi deseniz (rahmetli diyelim) cekilcek adam degildi hani insanın dunyaya gelmesine binkere pisman edecek turden biriydi o insanla oturup konusamazdın kadın kac sene dayandı ama kadından oyle cok sey goturdu adamın beyninde tumor olustu kadın gene baktı aksilikleri arttıkca artı ama kadının saglıgı bozuldu ve meme kanseri oldugunu ogrendi yıkıldı adamda o sıra vefat etti kadın yurtdısına gitti kanser tedavisine suan iyi ama ben isyan ettigine hic tanık olmadım suan tek basına yasıyor ama mutlu tabi icinde neler yasıyor bilinmez..
bunları dusundukce sukrediyorum her derdin daha buyugu daha zoru var

çok yakın bir zamanda bende böyle birşey yaşadım.açıkça söylüyordum inanmıyorum diyordum ama hep sorguluyodum neden böyle oldu neden benim kaderim böyle niye bana bunu verdi diye.aslında bunlarda inancın kırıntılarıydı.daha sonra hayatım mükemmelleşti.ben bir süre daha kendime gelemedim yaşadığım olaylar düzeldiğinde.bir kaç ay önce toparlandım.şimdi içimden geldiği anda duamıda okuyorum.içimden konuşuyorumda.en küçük mutluluğmda şükrediyorum.ne zamanlardan ne zamanlara geldik diye.Seninde içinde inancın var sadece kaderine küssün.bak evladın olmuş.allah uzun ömürler versin.sağlıkla büyüt inşallah.Bu durum geçici.Bir abdest al,dua oku biraz daha iyi hissettiğini göreceksn bu konuda.

insanogluyuz işte arada böyle sapabiliyoruz maleseff.
canım bak inancını kuvvetlendirmen lazım artık ki sende bunu istiyorsun zaten.
ben 3 sene hiçbisorun yokken yada ufacık bi hormon sorunuyken hamile kalamadım daha sonra hamile kaldım kaybettim.bir sene yine hamile kalamadım sonra kaldım 20 gün önce öldü bebegim ve kürtaj oldum.ki inan niceleri varrrrr bu şekilde evladını büyütüp kaybedenler var dogurup hastaneden eli boş dönenler varrr.
allaha bu şekilde kızamazsın yada isyan edemezsin ki zira şu anda kollarındaymış bebegin.
her zaman inandıgım birşey vardır bişey için ne kadar çok aglar sızlar isyan edersen rabbim sana öyle bi dert verirki bu derdin yanında igne ucu gibi kalır.bunu düşün lütfen.
bende nişanlıyken senin gibi olmuştum hayatımda herşey ama herşey ters gidiyordu ve isyan etmeye başladım resmen delirmiş gibiydim sürekli aglıyordum ve isyan ediyordum.daha sonra hayatımda hiç yaşamadıgım bişeyi yaşadım ve 5 mm pimapen bi camın önünde bayıldım .camın üzerine düşmüş olmam lazımdıki zaten kendime geldigimde kafam kırılan balkon kapısının yanında ayaklarımda tam zıt taraftaydı.inan o bütün cam olan balkon kapısının üzerine nasıl düştüm vücudumda olması gereken kesikler nasıl olduda sadece kapıya zıt tarafta olan bacaklarımda oluştu hala düşünür düşünür bi anlam veremem.o kadar kalın bi cama yumruk atsam bütün gücümü sergilesem kırmam imkansızken nasıl kırıldı onuda anlayamıyorum.herşey rüya gibiydi yani 5 sn bi olay ama diz altımda kemige kadar dayanmış bi kesik ve 16 adet dikiş atılmış bi izle dolaşıyorum hala.o iz bile bana isyan etmemem gerektigini anlatıyor

Hz.Osman'ın "Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez" diye bir sözü var ve hep bu söze sığınarak ederim dualarımı.Allah size de duanızın karşılığını geç vermiş olabilir ama emin olun ki böylesi hayırlı olduğu için,daha çok dua etmenizi istediği için böyle olmuştur ya da yalvararak ettiğiniz o dualar başka bir şekilde kabul olmuştur da siz farkına bile varmamışsınızdır belki o kadar ettiğiniz duanın hürmetine evladınız çok sağlıklı hayırlı bi evlat olacak bilemezsiniz.
Ayrıca bizim Allah'a kırılma gibi bi durumumuz olamaz diye düşünüyorum çünkü bizi herkesten çok seven Allah bizim için kötü birşey ister mi?Bize kötü görünenler sadece bizim olayları yorumlama biçimimizden kaynaklanıyor.Başımıza gelen herşey Allahtan geliyor biz bunu anlayıp kabul edebiliyoruz ama en ufak üzüntüde sıkıntıda isyan bayrağını çekiyoruz neden ben? neden öyle oldu? sorularının arkasına geçip çırpınıyoruz.Keşke sadece mutlu anlarımızda değilde sıkıntılı anlarımızda da şükredebilsek.Allah bizden bunu istiyor çünkü.Bu dünya imtihan yeri ve Allah bizim sabrımızı,O nun verdiklerinden razı olup olmadığımızı ölçüyor.
Sizin de inancınızı kaybettiğinizi düşünmüyorum evladınızın Allahın bir emaneti olduğunu biliyorsunuz sonuçta,Allahtan istemişsiniz evladınızı şimdi de bu emanet için şükretme vaktiniz bence.Çok yorucu bir süreç geçirmiş olabilirsiniz tedavileriniz sırasında ama bi oturup düşününce eminim ki kendinizi toplayıp farkına varıcaksınız inancınızın,Allahın gücünün..

Oncelikle kon icime oturdu
benim tup yontemiyle bebegim oldu 3 deneme erkek kaynakli en zor fertil sebebi
senin bebegin oldumu buju kacirdim
Daha sonra ara ara bendede bu tarz duygusal bosluklara dustugum cok olmustur
daha sonra nasil oluyorda normale donuyorum bilmiyorum
yazilanlar bana da cevap olacak
Yasadiklarimi unutamiyorum ilk tup denemem 19 yasindayken olmustu
ara ara opu islemine giriyorum goruyorum kendimi

Arkadaşlar, özellikle herkese tek tek teşekkür ederim. Bir süredir KK dayım, incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden ne kavgalar çıktığına şahit oldum. Ama içerisinde dini içerik barındırmasına rağmen (özü tabiki farklı) öyle özen ve hassasiyetle yaklaştınız ki.

Tüm arkadaşlarımın yorumundan illaki alınacak dersler var. Benim yazmam birşeye vesile ise, sizlerin verdiği cevaplarda benim silkinip kendime gelmem için vesile olacak.

Gerçekten tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
selam
sana inancını sağlamlaştırabilecek birkaç kitap tavsiye etmek istiyorum,
bunlar birçok kişinin körelen ya da hiç olmadığını sandığı imanını inancını kuvvetlerndiren kitaplar.
okuyanlar söylüyor bunu ben değil
en ateist düşüncelere sahip insanın bile okuduğu gecenin sabahında düşüncesinden dönüş yaptığı bazı kitaplar
faydası olur inşallah Yüce Rabbimin izniyle
Yeni Bir Hayat
Ateşte Yeşerdim
Selim ve Hande
hepsi Prof dr Halit Ertuğrulun kitapları
başka kitapları da var: Aysel, Düzceli Mehmet, Kendini Arayan Adam, Canan, Kendini Arayan Kadın, Ezanla Diriliş

Yukarıda yazdığım üç kitabı ise hayat şartları senden defalarca zor olan insanların anlattıklarını ele alıyor
okursan hem farklı düşünmeye başlarsın hem de bazı şeylerin hikmetini anlarsın inşallah

3 yıldır bende bebek bekliyorum kapalıyım ve namaz kılıyorum. ama zaman zaman senin durumlarına geliyorum neden ben bi banamı verince hayırsız falan gibi.
ama toparlanmaya çalışıyorum bir arakadaşın kitap tavsiyelerini alıp okuyacağım. ben hala sınavdayım çünkü
Gerçek bir dost olarak Allah yeter, bir yardımcı olarak da Allah kâfidir.bunuda msn me yazdım

rabbim zor da olsa sana bi evlat vermiş ya uğraşıpta kavuşamayanlar ne yapsın.....evlat uğruna zor sınavlardan geçmişsin anlaşılan ama isteğine kavuşmuşsun bebeğini güle güle büyüt allah'a da şükret sana anneliği tattırdığı için allah bi daha zorluklarla sınamasın.....bu arada bende 2 yıllık evliyim bebek sahibi olamıyorum 2 kez ameliyat oldum (bekarkende oldum)ama bekliyorum rabbimin yüzümü güldüreceği o günü belkide gelmeyecek ama o zamanda isyan etmiycem

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
Bende sizler gibiyim allahım hep beni affet diorum ama zaman zaman isyan ediorum....
Ewlenmeden önce eşimin troid kanseri old. öğrendim sevgiliydik ameliyat oldu sonra evlendik metastas yaptı akciğere sıçradı evlilik yıldönümümüzde ameliyat oldu diger evlilik yıldönümümüzde radyasyon aldı defalarca ...
Daha sonra kontroller ve kendinden gelen bir gebelik ama hüsranla sonlandı kalp atışı yoktu lürtaj oldum sonra 3 ay sonra yine hamile kaldım gene kürtaj oldum ardından doktor doktor gezdik eşimin sperminin 2 milyon ol. öğrendik hemen tüp denedik olmadı..ardından acaba bendede sorun var die düşündündüm kromozom testi yaptırdık.ve bende 3 ve 17 kromozomlarda translokasyon çıktı 2,denedik gene olmadı daha yeni 3, denek gene olmadııı ...

Ve artık yeter dedim bir sinir anındaa kaynanam kızım ağlama dedi demek zamanı deilmiş allah bilir dedii..Tövbe allahım sen affet allah varsaa nie bana ewlat vermio ben n yaptım dedim sonra ztn hastaneye gittik hatırlamıorum ya neler yaşadım neler 10 satıra sığdırdım ama malesef öle deil Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

çok zor günler geçirmişsin allah yardımcın olsun

çok zor günler geçirmişsin allah yardımcın olsun

Amin cnm ewet çok zorr gerçekden 2 hafta önce negatifi aldım şimdi gücümü toplayıp tekrar deniycem ama ne zaman cesaret ederim bilemiorum ((
Allahım bizi affetsin bazen dayanamıoruz artık gücümüz kalmıo napalım

Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."

O kadar güzelki...
Şuan hıçkırıklara boğuldum ağlamaktan
Bende kötü şeyler yaşadım
Evlat hasreti çeken biri olaraktan
Çok çok zor bir imtihan olduğunu biliyorum
Ancak Hiçbir zaman isyan etmedim neden, niçin ben? diye hiç sorgulamadım
Haşa ben sadece aciz bir kulum.
Biliyordum bu yaşadıklarımdada bir hayır var diyordum
Hatta bazen diyorum kendi kendime
Allah'ım bana iyiki bu derdi vermişsin yoksa ben sana bu kadar yakın olurmuydum
Bu kadar çok dua edermiydim diye Bir şeyi bu kadar kalpten istermiydim diye
Çok şükürki yaradan beni sınıyor
Rabbim sabır versin bu imtihanda
Tüm isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin...

gücünün son damlası tükenene kadar dene ....işallah istediğin sonucu alırsın bende çok istiyorum bebek hep hayal ediyorum odamın köşesinde onun beşiğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…