D.bakır adetlerıymıs bunlar
Yok aksine bizde doguluyuz yani zaten bunu da anlamıyorum kültür olarak aynı olmamız gerekirken cok sıkıntı yaşıyoruz inanın ablasının bide gösteriş merakı vardır agız acık kalıyor neyse dedim nişanlım öyle değil oda yavas yavas onların kalıbına girdi.Diyarbakırlı demişsiniz doğulular adetlerine bağlıdır aldıkları gelinleri istemeye gerek olmadan donatırlar.Ama kendi ırklarındansalar yoksa katiyen istemezler.
Nişanlınuzda size sahip çıkıp yanınızda olmuyorsa bence burda ayrılıyorum ayrıldım boşandık konuları açmadan kurtulun.
Evlilikte sevgi önemli ama tek yeterli şey değil inanç kültür yetişme tarzıda denk yakın olmalı.
Sanırım siz iki ayrı dünyanın insanlarısınız.
Tahmin ediyorum ki anneniz yüzük taktığınızdan beri kan ağlıyordur durum burdan bakılınca öyle.
Çalışan eli ekmek tutan birisiniz kendinizi bu kadar kıymetsizleştirmeyin,siz kendinize değer vermezseniz elin oğlu elin anası hiç kıymet vermez ayrılın.
Şu moral bozukluğuyla beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün :)Görende Karamanoğulları beyliğine gelin gidiyorsun zanneder. Çeyiz olarak gelirken Afyon ilini ister misiniz diye sorsaydın. Hem hiçbir şey yapma hem her şeyi iste. Ezdirme kendini ilerde çok ezilirsin yoksa.
Armut dibine düşer kendisini ne kadar saklasalarda bütün erkekler düğün zamanı ne olduklarını gösterirYok aksine bizde doguluyuz yani zaten bunu da anlamıyorum kültür olarak aynı olmamız gerekirken cok sıkıntı yaşıyoruz inanın ablasının bide gösteriş merakı vardır agız acık kalıyor neyse dedim nişanlım öyle değil oda yavas yavas onların kalıbına girdi.
D.bakırlı kendisi aslında o kadar insan tanıdım oralı hiçbiri böyle değil de sasırdım bendeWallaha ben de merak ettim şimdi
Bende hemşireyim isteyenim çok oldu hiç görmediğin bir insanı sırf calısıyor diye istemek sacma geldi hep sevip asık olup evlenecegım ınsanı bekledim kendisi de benim ilk askımdı boyle olması canımı cok yakıyor.Öyle çok erkek var ki eşi hemşire olsun öğretmen olsun arayan, sırf öğretmen diye ehemsire diye evlenen? Aklınız almaz direkt bunları arıyorlar tamam rahat geçinmek için haklılar belki ama siz de emin olun biraz saf gördüler demek çocuğu da yonetiyorlar sizi de yer yer bitirirler ailenize varıncaya dek alırlar paranızı burda hep dert yanarsınız artık, adam maaş kartımı aldı işe yürüyerek geliyorum ailesini besliyoruz diyenleri az okumadik nişan işte bunun için, dile kolay gibiggeliyorbize ssöylemek kolay ama işte bu durumda duygusallığı artık kenara koymak bir kadının yapacağı en doğru şey olmali, yine de cok karışmak istemem ama madem sormussunuz.
Ben istemesem bile anneme sunlraı söylesen onlar atar nişanı ya da beni siler nişanlımda hala su kac saat gecmesine rağmen arayıpta tamam biz kendimiz halledelim demedi yani bu gidişle atacagım.atacak mısınız nişanı?
Ablasının alısması lazımmıs ben saygılı olu suyuna gidip alıstıracakmısım çünkü o aileye ben girecekmişim öyle dedi bende senin ailen ben olacam onlar annen baban ablan olacak benımde oyle ama birbirimizin aılesi olacagız kimsenin aılesıne girmek diye birsey yok dedım sen saygı duyacaksın tabıkı bende dedim yok sen bizim aileye gireceksin kendını kabullendir dedi.Ben her zaman bohcaya karsi olmusumdur, kendimde bohca mohca istemedim. Ama bir erkegin bohca lafi etmesi, hatta donunu kv'desine aldirtmayi calisan cook daha igrenc buluyorum.
Bence nisani at. Bu adam senin hic arkanda durmuyor, sürekli ailesinin lafini dinliyor. Ne demek "aileye yeni biri geldiginde kabullenmek zor" ? Senin iyiligini ne bu adam hak ediyor, ne onun ailesi.
Ablam var ama asla bırsey istemedim demedim çünkü Allaha şukur kendi yagımızla kavruluyoruz kimseye sacsapan adetleri yuklemeyızOldu bütün sulaleyi siz giydirin bi kere sadece damadın damatlığı alınır erkek tarafı kızın kardeşi varsa onada kıyafet alır anne dolduruşuna gelyodur canım düğünden önce olan seyler bunlar
sende beni görüyorum. inan seni çok da iyi anlıyorum. ama bu ilkler bunların önüne geçmeyecek emin ol. ya resti çekeceksin eşin seni anlayacak ya da bir ömür bu insanlara yalancıktan güleceksin dediklerini yapacaksın ve kendi aileni üzeceksin bu ilkler hatrına... sen bilirsin karar senin. sadece uyarıyorum seni, kardeşce....Haklısınız ben bunları söyleyince neye ugradıgımı sasırıdm ileride acaba bana ne sıkıntı cıartacaklar diye dusunmekten kendimi alamıyorum suan sadece korkuyorum nişan atarsam ya pişman olursam diye o benim ilk aşkım ilk sevgilim ilk elimi tutan bana dokunan
çok yanlış yapıyorsun.Karsı taraf sadece bana bohca getırdı oda ben ıstemedım içinde işte nevresim takımı ,atlet takımı, pıjama, lif takımı, seccade vardı baska birsey yoktu annemle ananemede anneler gunuydu diye seccade getirmişlerdi.
Allah razı olsun normalde mantıkla hareket eden bir insanım bu adam elimi kolumu baglıyor ama ben kendimi ezdirmeyi gectim artık ailem eziliyor buna bir dur demem lazım Rabbim hayırlı ise o cesareti bana versin.sende beni görüyorum. inan seni çok da iyi anlıyorum. ama bu ilkler bunların önüne geçmeyecek emin ol. ya resti çekeceksin eşin seni anlayacak ya da bir ömür bu insanlara yalancıktan güleceksin dediklerini yapacaksın ve kendi aileni üzeceksin bu ilkler hatrına... sen bilirsin karar senin. sadece uyarıyorum seni, kardeşce....
Yanı illa adet diye tutturuyolarsa çoğunu erkek tarafı yapar duruma gore de değişir kız tarafının durumu cok iyi erkek tarafının kotuyse neysede onlar somurcek birilerini arıyorlar heralde ya nisanlinla kons bana ailenin doldurusuyla gelme diye yada ailene soyle zaten bunlar iki aile arasında konuşulur kız erkek karsmazAblam var ama asla bırsey istemedim demedim çünkü Allaha şukur kendi yagımızla kavruluyoruz kimseye sacsapan adetleri yuklemeyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?