- 7 Ocak 2016
- 10.351
- 49.949
- 598
Küçük de olsa konu sahibinin doğru söyleme ihtimali de var. Geçen de bir toplu taşımada kolumu hareket ettirirken başka bir kıza carpiyordum. Yanımdaki kız da toplanıyor muydu bilmiyorum. Elini kol çantama soktu ve huylarım ben de. Çantayı iyice kapatmak için kolumu indireyim dedim, kız bana çarpıp duruyorsun diye kavga çıkardı. Her neyse o tür bir pozisyonda da kalmış olabilir. Sırt çantası ise gerçekten indirememiş olabilir o ortamda.
Bugün tanıdığınız kişiyle yarın nasıl arkadaşlık kurmayı düşünüyorsunuz peki, nasıl insan tanıyıp arkadaş çevre edinebilirsiniz ki bu zihniyetle? O kişiyi bugün tanıdınız ama sizi tanıştıran da arkadaşınız. Konu sahibini tanımıyoruz etmiyoruz dememişler grup aktivitesine davet etmişler. Size göre etmemeleri gerekirdi, sonuçta tanımıyorlar değil mi? Hiç mi arkadaş hatrı olmasın?Benim için bugün tanıdığım kişinin verdigi sözün bir değeri yok. Eğer o söz değerli ise otobüste telefonu elime alamadım sözü de değerlidir.
Sizin gibiler derken bunu da sizin çocukluğunuza veriyorum. İlk söze inanıp ikinciye inanmıyorsunuz? Bende sizin gibileri hayretler içinde okuyorum.
Neden verdiği ilk söze güvenip sonradan söylediğine güveniyorsunuz?
1 saat boyunca hiç kıpırdayamadan yolculuk yapıyor olmak imkansız bence. Siz bir çaba sarfetmişsiz karşı taraf sorun çıkartmış konu sahibi yeltenmemiş ki hiç çantamı indireyim diye.
Bence de.yani hadi bir durak kıpırdayamadı diyelim, illa ki bir iki durak sonra bir nefes alacak alan olur. Olmasa bile insanlardan, pardon telefonum ısrarla çalıyor diyip beş cm lik bir alan rica edersin yaniYa kaç kere iş çıkış saati metrobüse bindim ama telefon çalınca kol çantasından çıkartmayacak seviyesini görmedim sırt çantası olsa belki.
En kötü pardon telefonum çalıyor deyip izin istersin alırsın bir şekilde. Bir de kalabalık meydanda dolu olsa da bir iki durak sonra binen inen bir hareketlenme oluyor illa. Bir yerden topluca binip son durağa kadar bu şekilde gidilmiyor
Büyük ihtimal İstanbul’dasınız. Çok kalabalık otobüslere metrobüslere bindim. Ama illa ki o eli kıpırdatacak bir şey buluyor insan. Bence sizin o kişiye bilet atmamak işinize geldi. Ayrıca telefonum o kadar titrese merak ederim 2 elim kanda olsa. Vermek zorunda değilsiniz ama söz vermişsiniz. Yaptığınız ayıpValla ne bileyim. Meydanda nasil bir kaos vardi biliyor musunuz? Sifir taksi.. Ilk yesil isikli gordugume son gucumle kostum, onu yalakarim icindeykende bileti atarim diye dusundum ama olmadi. Otobus meseleside felaketti zaten, cidden, degil elimi cantama atip telefoni almak ayak parmagimi kipirtatacak yer yoktu
Bilemiyorum bana pek geçmedi konu, sadece şunu söyleyebilirim benim için ağızdan çıkan söz çok önemli, bir şekilde yerine getiririmKüçük de olsa konu sahibinin doğru söyleme ihtimali de var. Geçen de bir toplu taşımada kolumu hareket ettirirken başka bir kıza carpiyordum. Yanımdaki kız da toplanıyor muydu bilmiyorum. Elini kol çantama soktu ve huylarım ben de. Çantayı iyice kapatmak için kolumu indireyim dedim, kız bana çarpıp duruyorsun diye kavga çıkardı. Her neyse o tür bir pozisyonda da kalmış olabilir. Sırt çantası ise gerçekten indirememiş olabilir o ortamda.
Yanilmamisim "sizin kafada biriyle " iletişim kurmam imkansizmis mi"Böyle bir kafayla, sizin gibiler , ben bunlara gelmem "
Sizden alıntı yaptım.
Ben konu sahibi ile empati yapmadım. Bileti olmayan kızla empati yaptım. Ben güvenmem, yeni tanıştığım birine dedim. Biletimi kendim alırım dedim.
Neden sizin gibiler diyorsunuz? Hangi mesajımda bilet vermezdim ben de olsam resim atmazdım dedim. Hangi mesajımda sözümü tutmam dedim.
Böyle bir kafa dediğiniz hangi kafa. Güvenmek zorunda mıyım? Ben bilet bekleyen kız olmazdım.
Hee bilmek isterseniz konu sahibi de olmazdım. Bileti verceksem çıkarır verirdim. Zaten gitmezsem çöp olacak. Kızı sevmesem de verirdim.
Siz hiç tanımadığınız insanlar hakkında çok çabuk fikir sahibi oluyorsunuz. @Mune izin ver biraz tatil yapayım.
Ya kaç kere iş çıkış saati metrobüse bindim ama telefon çalınca kol çantasından çıkartmayacak seviyesini görmedim sırt çantası olsa belki.
En kötü pardon telefonum çalıyor deyip izin istersin alırsın bir şekilde. Bir de kalabalık meydanda dolu olsa da bir iki durak sonra binen inen bir hareketlenme oluyor illa. Bir yerden topluca binip son durağa kadar bu şekilde gidilmiyor
bende böyle düşünüyorumBenim için bugün tanıdığım kişinin verdigi sözün bir değeri yok. Eğer o söz değerli ise otobüste telefonu elime alamadım sözü de değerlidir.
bu inanılmaz doğru bi yorum olmuş yaBence siz o gece içten içe dışlanmış hissettiniz ve geceye devam etmediniz. Onlarda siz geceye devam etmek istemediğinizi söylediğinizde ; size nezaketen de olsa ısrar etmek yerine bilete çökmeye çalışmışlar, sizde sinir olmuşsunuz içten içe kalabalık otobüste bahane olmuş. Ben sizi çok da haksız bulmadım çünkü bileti vermeyi siz teklif etmemişsiniz , karşı taraf emrivaki yapmış, gitmiyorsun bileti ver diye. Teklif etmeyen insandan bunu istemek üstelik de yeni tanıştığın biri ise hoş bir davranış değil. Üstelik yılbaşı akşamı siz gittikten bir saat size ulaşamamışlar ve tek düşündükleri şey bilet. Türkiye'de yaşıyoruz, her sene yılbaşı gecesi olanlar ortada iken, benim bir arkadaşım o kadar telefona cevap veremese aklıma binbir türlü şey gelir ve bilet umrumda olmaz beni merakta bıraktığı için kızar ve endişelenirim. O gruptan kimse ile arkadaş olunmaz. Kaldı ki konser izlemek isteyen biletini alsaymış, siz teklif bile etmeden yeni tanıştığın insandan emrivaki şekilde bileti bana ver demek hele hele bunun için 10 defa sapık gibi aramak, sizi gram bile merak etmemeleri kalitelerini ortaya koymuş zaten. Siz gene incelik gösterip özür dilemiş siniz, arkadaşınızın en azından size değer veriyorsa cevap vermesi gerekirdi. Senin yüzünden konsere gidemedi diye de bir durum yok, siz gitmek isteseydiniz ne yapacaklardı. Boşver böyle menfaat ilişkilerine hiç gerek yok yani. Ben en yakın arkadaşımla böyle bir olayla tanıştım, yeni tanıştığımız zaman bir konuda yardımcı olacağıma söz verdim ancak çok hastalandım, yapamadım, havale geçirmiştim. Telefonlarına bile dönemedim, iki üç sefer aradığında, biraz toparlandığım zaman hemen geri döndüm mesajla özür dilemek için, ama hemen geri döndü ilk sorusu boşver işi falan şimdi nasılsın olmuştu. Kaldı ki ona yardımı teklif eden de bendim. Cidden ayıp etmiş gibi olmuştum. Ona bunu sorduğumda bana yardım etme zorunluluğun yoktu, yeni tanışmıştık, geri dönmediğinde birşey olduğunu anladım özrünü de diledin benim için yeterli demişti. Menfaat içermeyen arkadaşlıklar daha değerli emin olun.
Vereceğim demeseydiniz ?Bir arkadasim beni yilbasi programina davet etti (en yakin arkadasim falan degil ama onun grubuna ve programina katilmak istedim, degisiklik olsun sosyallesip yeni insanlar taniyayim diye, cok sevdigim biri idi). Birkac kisi once aksam yemegine gittik, sonra bulundugumuz yerdeki meydana havai fisek gosterisini izlemeye gittik. Bu arada toplam 5 kisiydik ve sadece biri benim arkadasimdi digerleri ile o gece tanistim. Havai fisekten sonra bir canli muzik yerine gitmek planin bir parcasiydi ve bende onden biletimi almistim. Yemekten sonra, hatta o meydandaki kaostan sonra o kadar yoruldum ki, canli muzik yerine gitmeyecegimi cok yorgun hissettigimi, eve gidecegimi soyledim.
O grupta birinin o mekana girmek icin bileti yoktu, sonra bana biletimi ona verip veremeyecegimi sordular, bende alelacele gozum biryandan taksi ariyordu ve bir tane musait taksi gordum, 'tabiki veririm ama suradaki taksiyi kosup yakalayayim, taksinin icindeyken biletin ekran goruntusunu atarim' dedim. Ve o kadar kosmama ragmen taksiyi yakalayamadim. Sonra yakindaki duraga otobus geldi ona kostum, ve bindim. Otobusun ici Hindistandaki otobusler gibiydi kipirdayabilecek alan yok!! Koltuk altimda cantamin icinde telefonumun titresimini hissettim ama ulasamadim. Eve giden yol 1 saat surdu. Otobusten inince bi baktim arkadasim bileti at diye 10 kez mesaj atmis. 13 kez aramis, ayni zamanda biletimi isteyen kizda defalarca arayip mesaj atmis... Sonra ikisinede ozur dolu bir ses kaydi attim. Ama sinirim bozuldu!!! Beni niye ozurlenecek duruma dusuruyorlar? Her ikiside daha bugune kadar bir cevap vermedi benim ozurlu mesajlarima.. O kisinin biletinin olmamasinin sebebi ben miyim? Bide ustune mesajlarima cevap vermedi sanki ben bileti caldimda kactim... Benim biletimdi zaten.. Sinir oldum
bu inanılmaz doğru bi yorum olmuş ya
kimse karşı tarafın çıkar peşinde nasıl koştuğunu söylememiş herkes konu sahibini suçlamış
evet bence de vericem dediyse vermeliydi konu sahibi , bunda hemfikirim diğerleriyle
birini 10 kere aradığın halde 1 saat boyunca ulaşamamak normal değil
insanın aklına bin tane şey gelir ama onların düşündüğü tek şey bilet
bi de incelik yapıp bi cevap bile yazmamışlar
konu sahibinin üzülmesini gerektirecek bi durum yok bi kaybı da yok
dışlanma konusunu bilemem ama çıkarcılıkla ilgili söyledikleriniz %100 doğru
insan demez mi ya yılbaşı gecesi nereye böyle erkenden, bak etkinlik var sende bilet aldın
gel beraber eğlenelim yarın tatil zaten dinlenirsin diye
ama bunlar hemen , aa etkinliğe gelmiyor mu o zaman biletini bize versin
beleş bilet oyhşşş diye ellerini ovuşturur gibi bi izlenim verdiler bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?