Sanki isteyerek emzirmiyorum

Level2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
37
17
38
41
yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.

Ilk emziremeyen kadin siz degilsiniz hic üzülmeye degmez gercekten kendini yipratma bunun icin emmeyen cocuklar da büyüyor. Emmiyorsa emmiyor dünyanin sonu degil ilk ve son emmeyen bebek de degil

benim arkadasimda emzirmedi, iki hafta denedi ama olmadi. ne sütü yetti ne cocuk dogru düzgün emdi

siz neden bu kadar mutsuzsunuz?
unutmayinki annenin ruh hali cocuga yansir

bu arada cok gecmis olsun
Çok takıldım. Bebeğimin beni emmeyi istememesi çok zor geldi. Her sorana dert anlatmak. Acaba birşeyi yanlış mı yaptım bir yerde bir hata mı yaptım düşüncesi beni bitiriyor.

Aman tek derdiniz bu hayatta,hepsi büyüyor işte tamam yararlı sağlıklı da emin olun bir eksiğiniz olmaz,siz sevginizi esirgemeyin yavrudan diğerleri tamamlanır

Çok takıldım. Bebeğimin beni emmeyi istememesi çok zor geldi. Her sorana dert anlatmak. Acaba birşeyi yanlış mı yaptım bir yerde bir hata mı yaptım düşüncesi beni bitiriyor.

okadar takmayin kafaniza gercekten
bizim insanlara dert anlatamazsinki, genellikle kendi istediklerini anlarlar
malesef

Benim kizim da emmedi.Bir sekilde buyuyorlar yapacak bisey yok

Ay zaten o soranlar yüzünden daha bi stres oluyor insan, affedersin mok var sanki sorup ne öğrenecekse; sütüm yok deyince süt mü sağlayacak sanki.

Olmazsa olmaz, emmezse emmez canım, ne yapacaksın? Dert filan da anlatma kimseye, emmedi mamaya başladık de geç.
Çevremde var öyle emememiş bebişler, süt yetmeyen-kesilen-alamayan vb. haller yaşayanlar, bunun için mamalar var zaten tatlım, rahatlat biraz kendini, sağlam tut psikolojini, senin mutluluğunla mutlu olacak bebişin.

Her çocuk anne sütüylemi büyüyor sanki neden bu kadar kafana takıyorsun

Ben 1 ay emmisim annemi. Ve suan hicbir problemim yok. Kardesim ise hic emmemis onun da problemi yok. Bnce dert etmeyin.

Annem bana bol bol degisik vitaminli yemekler yedirmis. Taze sıkılmış meyve sebze suları vs vs.. elhamdulillah zeka problemim de yok tıp okuyorum şuan.

Kardesim hele neredeyse ortaokula kadar kemik olarak büyüdü. Yani o hem emmedi hem de küçükken cok fazla bisey yemedi öyle. O da şuan masallah gayet zeki ve sağlıklı.

Siz çocuğunuz emmiyo diye üzülmeyin. Nasıl daha iyi beslerim nasıl zekasına katkıda bulunabilirim diye düşünün. Internetten arastirin doktorunuza sorun.
Ille de anneyi emecek diye bir sey yok neticede, bakın biz ölmedik. :)

İkiz kardeşlerim hiç ememedi, anneme doğumda yanlış kan verilince aylarca ilaç kullandığı için..Şimdi 18 yaşındalar, maşallah kolay kolay da hasta olmazlar. Anne sütü bana abartı geliyor.

Ah o 'soranlar'!!
Size ne diyeceksin bunlara ama işte.
Suçluluk hissetme, bazen ne yaparsan yap, olmaz.. Bu da öyle, bebeğin böyle uygun görmüş:)
Bu seni kötü anne yapmaz, asla!

İkizlerimi uzun süre emzirdim, saatli ve düzenli emzirdim, ikiz olduğu için haliyle..
Buna rağmen insanlar 'neden emzirmiyosun, yine emzir, az emziriyosun, bık bık bık' derdi. Onlar durum ne olursa olsun konuşacak, bu böyle, bitmezler.
Mutsuzluğu bir kenara bırak, bebeğinin tadını çıkar derim ben, annelik emzirmekten ibaret değil

Bebeklerim derdi bitmiyor ki. Seninki emmez, benimki uyumaz, öteki mızmız olur, beriki sürekli hastalanır.... N'apalım yani ölelim mi? Var mı annenin bi kabahati? Ya da emmedi, uyumadı diye hangi çocuk geri kalıyor? Emip de hastaneden beri gelmeyen bir sürü bebek de var. Allah yavrularımızı korusun. Lütfen üzülme ve dertlenme.

Iste bunlar hep "emzirmezsen yarim annesin" dusuncesi yuzunden. Siz bile oyle dusunmuyorsaniz cevrenizde mama verirken gorenler "firsat bu firsat" deyip anne sutunun faydalarindan girerler cogaltacak ivir zivir tavsiyelerden cikarlar. Olmuyorsa olmuyor iste...

Benim oğlum da 4_5 yaşına kadar emdi ...mamada yedi ...sütünüz acıdır ,,,ilaç felan kullanıyorsanız ...banyoda bir tarakla göğüsünüzü tarayı...eski usul ama işe yarayı ..sütünüzü sağın onu vermeyi deneyin...sizi emesinde ısrarcı olun ...yok olmuyorsa zorlamayın ...bir şey olmaz bende anne sütü emmemisim ...peynire ve süt ürünlerine alajim var asla tüketemiyorum ...bir sağlık sorunumda yok ...size esa mama öneririm ....sıkmayın canınızı...

Biri 1 sene dolu dolu emdi. Sütüm de çoktu. 2. Altı ay emdi ama sütüm azdı ve erkenden mama ve ek gıdaya geçtik. 3. 2 ay emdi. Neredeyse sütüm hiç yoktu. Yapacak bir şey yok. Yine sağlıklı buyuyorlar. Hatta ilk cocugumun bağışıklığı diğerlerinden çok zayıftı. Çok hasta olurdu. Bir iki senedir iyi. Ama en çok anne sütünü de o aldı. Rahat ol. Her şey düzelir. Kimseye laf anlatmak zorunda değilsin.

Banada en çok koyan ilk çocuğumu emzirebilmişken 2. Yi emzirememek. Genelde ilki emziremeyip sonraki çocuklarını emziriyorlar. Ama sizinde benimki gibi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…