Sanki yanlış yapıyorum...

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum ama rica ediyorum düzgün görüşler yapın düzgünden kastım seviyeli üstten vs değil.

Danışacağım konuya gelirsek benle ilgili evlilik hayatımla ilgili gibi gibi... 3 buçuk aylık hamileyim ve biraz zor geçiyor şu am iyi gibiyim mutfağa vs giremiyorum kendime yemek yapamıyorum ve bu süreçte evimden çok soğudum evim temiz olsa bile pismiş gibime geliyor evde durdukça midem daha çok bulanıyor bir şey yiyemediğim için ve bu süreçte eşim inanılmaz yardımcı oluyor olmuyor desem hakkına girerim. Çamaşırları yıkar asar mutfağa evi toplar yardımcı olur istediklerimi alır vs vs ama bende şey başladı eşim misal olarak benden su kahve vs istesin bazen onu vermek bana zulüm geliyor bazen içimden söyleniyorum sonrada çok pişman oluyorum birde genel olarak annemlerde kalıyorum 4-5 gün kalıyorum kendi evime geçiyorum, kendi evimde biraz kalıyorum yine annemlere geçiyorum falan filan böyle yapıncada huzursuz oluyorum eşimi yalnız bıraktığım için sanki yetim bırakıyormuş gibi hissediyorum annemler çok kızıyor ama eşim işten geç geliyor veya toplantısı oluyor geç geliyor sen kal geç olmazsa seni alırım diyor benimde işime geliyor kalıyorum geç olduğu içinde almıyor.. şu an dedesi ameliyat oldu belki gece eşim kalıcak yine eve gidemicem... böyle böyle iyice soğuyorum aslında tam anlatamadım ama gittiğim bu yol yanlış gibi araya fitne fesat girermiş gibime geliyor ama şunuda biliyorum evdeyken kendime bir şey yapamıyorum cidden kötü oluyorum bu seferde açlıktan veya aparatif şeyler yediğim için kusuyorum hal böyle olunca gitmekte istemiyorum. Eşin niye kalmıyor derseniz başka yerde kalamıyor rahat edemiyor...

Birazcık fikir verseniz veya evlilikle ilgili öğüt sevinirim annem anca kızıyor çünkü kocanı ihmal ediyorsun diye haklı olaraktan...

Bu kadar abartı hamilelik yaşamanız bence psikolojik. Annenize de eziyet ayrıca kadının başını rahat bırakın. Sizin nazınızla uğraşıp duruyor anca. Akşam vakti poğaça isteyen, kardeşim gitmedi diye küsen siz değil misiniz? 2 adım atmaya gocunmayın yani bu kadar. Hamilelik kötürümlük değildir. 7.aya gireceğim neredeyse ve kimseden su bile istemişliğim yok.

Eşinizin de işine geliyor olabilir orada olmanız en azından rahat ediyordur eve gelince. Bilmiyorum 3 ay 5 ay sonra ne yapacaksınız daha şimdiden bu kadar hantallaşmak, mızmızlanmak iyi değil.. Psikologa gitmenizi tavsiye ediyorum.

Sizinde soguma sebebi hamilelik mi yani?
Yok ben eşimden soğumadıım orası yanlış anlışmasın sadece tahamülsüzlük veya ne bilim bir şey istemesi (her zaman değil arada oluyor) zoruma gidiyor yapasım gelmiyor aksine eşimi tek bırakıyorum diye bazen üzülüyorum ama işte onunda işi oluyor tabii bu bi bahane değil

Yuzde yuz hamilelik kaynakli oldugunu dusunmuyorum psikolojik daha cok bence uzmandan yardim alin. 9 ay uzun surec boyle gecmez

Olmaz çünkü annemde ameliyat oldu kalamaz yani yavaş yavaş toparladı kendisini
anneniz kendi evinde yemek yapsa sizin ısıtabileceğiniz buzluktan çıkarıp direk ısıtıp yiyebileceğiniz. eşiniz gelip eve götürse yemekleri. mesela 3-4 çeşit çorba. bir kaç çeşit zeytinyağlı vs

İlk trimester da bunlar gayet normal. Yemek yiyememe, halsizlik bir de hormonal değişimlerle duygularda gitgeller oluyor. Anneniz gelsin ev işlerinize yardımcı olsun mümkünse. Bunlar geçici zaten. Keyf alacağınız zamanlarınız gelecek merak etmeyin.

Yalnis hatirlamiyorsam ikinci ayda hamilelikte hormonlarda tekrar bir degisiklik oluyor ve bu psikolojiyi de etkiliyebiliyor. En azindan doktorum öyle anlatmisti.Ben mesela temiz sinir krizi gecirdim. Türkiyeden Almanya ya durmadan aglayarak döndüm. Yani Istanbuldan Düsseldorfa durmadan aglayan bir kadin gören olduysa o bendim arkadaslar bunu ama tetikleyen önceki iki haftayi cok stresli gecirmis olmamdi. Yani cok stres yapiyorsaniz ve stres icindeyseniz bu sizi etkiliyor. Onun icin bu haftalari rahat atlatmak adina nerde daha rahat ediyorsaniz orda olun. Esiniz de destek veriyormus zaten. Ilerleyen haftalari insallah daha rahat gecirirsiniz

Evet katiliyorum ben de bu goruse.Konu sahibi boyle yaparak evinden iyice sogur.her nereye giderseniz gidin gündüz ama evinizde geceleyin.Alismaniz lazim.Boyle aile dirligi olmaz.Sonra zor toparlarsiniz.Ayrica salgin süresinde evinizde olmaniz cok hayirli.Bir de ; esinizin dedesinin yaninda baskasi yok mu kalacak? Siz hamilesiniz sonucta ve tasiyici olabilir size Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…