Şansızlık bahtsızlık

Gerçekten çok teşekkur ederim kırıcı olmadan beni anlayarak destek verdiğiniz için tavsiyelenizi uygulamaya çalışıyorum sağolun

Benimde demek istediğim bu Allah razı olsun beni anladığınız için teşekkür ederim

sırf bende bu yüzden görücü istiyordum ondada olmadi en iyisi arayışta olmamak banada hep böyle saçma sapan insanlar denk geldi Allahtan hayırlısını istemek daha mantıklı
Çok haklısınız ve şunu unutmayın hayatınızın normalini belirlicek olan sizsiniz kötü insanlardansa yalnızlık iyidir Allah a bırakmak en güzeli

Çok haklısınız ve şunu unutmayın hayatınızın normalini belirlicek olan sizsiniz kötü insanlardansa yalnızlık iyidir Allah a bırakmak en güzeli
bende boule düşünüyorum biz arayınca hep böyle çukura düşeceğiz. Nasipte varsa gelir yemenden nasipte yoksa ne gelir elden diye bosa dememisler

Hastalığınızdan ve ailevi sorunlarınızdan dolayı üniversiteye gidemediğinizi söylemişsiniz. Eğer bu sorunlarınız hala devam etmiyorsa üniversite sınavına girin derim. Hiç değilse açıktan okuyun. Şartlarım el vermedi diyerek kenara çekilip kadere boyun eğmek çok yanlış. Siz kendinizi geliştirip bir yerlere gelince, hayatınıza giren insanların da kalitesi artacaktır.

Eğitim düzeyi denk olmadığı halde evlenen insanlar var fakat beraber vakit geçirirken o farkın hissedileceği kanısındayım. Daha 22 yaşındasınız umarım eğitim hayatınıza devam edip kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın olursunuz. ‪”Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı‬.”

Haklısınız bende elimden geleni yapıyorum teşekkür ederim çok sağolun

Eğer hep aynı şeyle sınanıyorsanız, bu aşk, para, iş, sağlık fark etmez. Almanız gereken dersi almamışsınızdır.
Kendinize sık sık ben bu konuda artık tamamım, yeni deneyimlere aç ve hazırım diye tekrarlayın.

Bu devirde üniversite okumak zor değil. Açıktan okuyabilirsiniz. Ya da kendi gelirinizi kazanabiliyo musunuz bı ugrasiniz var mı. Siz vasifsizsaniz size de vasiflisi gelemez. Ben okumuş etmiş ya da zengin biri olsaydim kalbi hem güzel hem de elinden her iş gelen kültürlü bı kadınla evlenirdim. Hiçbir sohbet edemediğim tüm gün kocasının gelmesini bekleyen hedefleri olmayan bı kadına anca çok güzelse bakardım.

Denerim teşekkür ederim

buna beğenmedim diyenler niye beğenmiyor ki ben ironi yapmadım dalga geçmedim

Birsey merak ediyorum okumamış ama tarif ettiğiniz gibi zengin yakışıklı eşi olanlar var yani illa mevki sahibi okumuş olmak şart mı yani hayatı iyi bilmiyorum ama düşüncelerinizi merak ettim
Herkes icin soylemeyim, isim geregi insanlarla cok ic iceyim, dedigin gibj okumamis esi zengin ya da mevki sahibi olanlari goruyrum, kesinlikle kadinlari asagilamak degil derdim burda da sorun yine erkeklerde, okumams kadin olabilir bu gayet olagan birsey sonucta butun erkekler de okumuyor ama cogunlukla boyle zengin bir erkek okumamis bir kadinla evlenirken cok iyi gorunuyor, diyorsun ki adama bak hem cok iyi hem de zengin evlendiktek bir sure sonra kadini yonetmeye aman o evde dursun ben istedigimi yapayim, hep bana itaat etsin kafasinda oluyorlar...cok var boyle kadinlarimz, geliyorlar bize giyim kusam o bicim sonra zamanla birbirimizi taniyoruz is yerinde, bebekleri icin cok geliyorlar, insan tanimadigina derdini daha kolay anlatir misali bize daha kolay anlatiyorlar ve cogu bu durumda.....evlenirken zenginlik, mevki gec bu isleri, herkesin basina hersey gelir zenginken biranda fakir olursun, asil bakacagin sey karsindaki adam merhametli mi? Bence en onemli sey, mesela bak bir sokak hayvanina, bir cocuga nasil davraniyor, restoranda garsona kibar mi ya da sokaktaki diger insanlara....bir adamda merhamet varsa sana da eziyet etmez ama disarda yapmacik olmasin iyi gozlemle

Evet ben 22 yaşında okuyamamış biriyim ama sizin yaptığınız iyi insan tanımına uymuyor hani tanımlıyorsunuz ya bu hayatta herşey olabilir insanız ve herşey insanlık için var ve insanların okuyamadı diye yaşamaya hakkı yok diyorsunuz bir huzurlu yuva hakkını isteyemezsin diyorsunuz ben sizi Allah a havale ediyorum

Yaşım sadece 22 yani önümde koca bir hayat var kaç yaşından sonra okuyan evlenen insanlar var sizin küçümsemeniz benim karakterimi hayatımı etkilemez çünkü ben 22 yaşında sizden daha çok hayat tecrübesi olan biriyim ben yaşama ve isteme hakkımdan sizin yüzünüzden vazgeçmem ki birçok kullanıcı sizin tanımladığınız zengin yakışıklı tabirini bana yapıştırdı bunu yazan sizsiniz tanım olarak ben değil yaşadığınızı yaşamanız dileğiyle

Bakin bende sizlerle aynı kanıdayım bu zengin yakışıklı bir adama layık olmadığımı söyleyerek küçümsediği için bunu dedim güzel bir şekilde dile getirdiniz için teşekkür ederim

Yeni gelen ablalarım
Kimse koca aramıyor burası evlendirme programı değil koca arasam burda işim olmazdı

Bir hanfendi üslubu kötü bir şekilde 22 yaşında lisedesin zengin yakışıklı adam seni evinin hanımımı yapmasını bekliyor diye küçümsedi
Bende okuyamamış insanlarında bu tür istekleri olabilir dedim ama konu bu değil
Konu benim böylesine kötü insanlara (lütfen buda başka yere cekilmesin lütfen hayatı kast ediyorum okumamış olmam insan olduğum gerceğini değiştirmez) denk gelmiş olmam iyi niyetle beni anlayıp güzelce uyaran herkese teşekkür ederim ama koca arama falan yok yada başka birsey ben tamamen şansızlığımdan dert yakındım konu baska yerlere çekilmesin lütfen

Bakin bende sizlerle aynı kanıdayım bu zengin yakışıklı bir adama layık olmadığımı söyleyerek küçümsediği için bunu dedim güzel bir şekilde dile getirdiniz için teşekkür ederim
Bence her kadin merhametli, vicdanli bir adama layiktir...zenginlik gecici seyler ya da evlendikten sonra da zengin olabilirsinz bunlar degisken seylerdir

siz beni hiç anlamamışsınız . ben bunları sizin iyiliğiniz için söyledim.

Kimseyi küçümsemek için söylemiyor. Sen de çok küçüksün bana göre :) Sana kötü insan denk gelmesinin sebebi maalesef çevren. Ben lisedeyken şehrin en iyi lisesinde okuyordum, arkadaşlarım hep genelde iyi insanlardı. İyilik biraz insanın içinde elbette ama sosyoekonomik düzey de bu iyiliği destekleyip geliştiriyor. İmkanı olan insan derslerine vakit ayırıyor. İmkanı olan insan hobi sahibi oluyor. Özgüvenli oluyor. Önünde isterse görece iyi bir gelecek oluyor. Ve çok hayatta yoksulluk, yoksunluk (hem maddi hem manevi, durumu kötü olmayan aileler hayat mücadelesinde çok boğulmadığı için çocuklarına daha çok zaman ayırıyor) çekmediği için iyi özellikleri daha çok ortaya çıkma eğiliminde oluyor.

15 dakika yürüme mesafesinde de daha çok sosyoekonomik düzeyi düşük, çocukları doğum kontrolüne inanmadıkları/bilmedikleri/rızkıyla gelir dedikleri için doğmuş ailelerin çocukları gidiyordu. O çocuklar arada bizim lisenin çıkışına gelir kızları keser, erkeklere saldırır, kavga çıkarmaya çalışırdı.

Tahmin edebileceğin gibi iyi lisede okuyanların büyük çoğunluğu iyi üniversiteler okudu ve doğal olarak kendi gibi insanlarla karşılaşıp ya evlendi ya birlikte yaşıyor ya da özgürce hayatlarının tadını çıkartıyorlar. O iyi olmayan liseden mezun olanların zaman üniversite okuma gibi bir amaçları yoktu (onların suçu değil maalesef ailelerinin suçu) şanslı olanlar bir fabrikaya girip çalıştı, kendine benzer sosyoekonomik durumu olan insanlarla ya görücü usulü tanıştılar ya aşık oldular evlendiler ya da hayat mücadelesinde bekar kaldılar. Şanssızlar uyuşturucu bağımlısı, evsiz, serseri, mafya oldu.

Kısacası daha çok küçüksün. Eğer ortamın daha şanssız insanlardan oluşuyorsa o insanların içindeki iyiliğin ortaya çıkması maalesef daha zor olduğu için beğenmediğin insanlardan oluşuyor. Bunu değiştirebilmenin yolu da yukarıda ablalarının dediği gibi kendini geliştirmen. Üniversite elbette oku. Sadece üni okumak da yetmez ama. Zevklerini anlamaya çalış. Neden hoşlanıyorsan bir hobi edin. Hobi edinmek için de mutlaka ekonomik özgürlüğün olmalı. Aç insan enstrüman çalacağım deyip bilmemkaç bin tl lik enstrümanları alamaz. Resim malzemesi alamaz. Dans kursuna gidemez. Spora yazılamaz. Dünyayı gezip ufkunu artıramaz hatta ve hatta 1 kitap olmuş 30tl. Kitap bile alıp okuyamaz.

İstediğin hayatı yaşayabilirsin. Ama önce okuyup, iyi bir iş edinip, kendini tanıyıp, yetenekli olduğun/sevdiğin konularda kendini geliştirirsen :). Davul bile dengi dengine lafı boş laf değil. Sen beğendiğin insanlar gibi olmaya çalışırsan karşına beğeneceğin insan çıkacaktır. Bazen çok kaliteli insanlar yalnız da kalabiliyor. Var öyle arkadaşlarım, bu biraz şans meselesi ama en azından onların da arkadaşları kaliteli oluyor. Sadece kalp güzelliği yetmez maalesef. Zaten benim kalbim çirkin diyen bir insanla karşılaşmadım ömrümde. Herkesin kalbi kendine göre güzel. Umarım sen de hayattaki istediğin yere ulaşıp diğer yarını bulursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…