sarımsakların saklanması

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
arkadaşlar elinizde fazla olan sarımsakların uzun süre bozulmadan saklanması için bir öneriniz var mı?
soyup buzluğa atmayı denedim donuyorlar.nette soyup zeytinyağına koyarsak uzun süre bozulmadan kalabilirmiş diye okudum ama bu donmaktan daha kötü oldu.dökmek zorunda kaldım.önerilerinizi bekliyorum.

Annem sarımsakları soyup cam bir kavanoza koyuyor.Ağzını sıkıca kapatıp buz dolabında saklıyor..Buzlukta değil..

Şuana kadar hiç sorun yaşamadık tazeliğinde.. Çok sarımsak tükettiğimiz için , ne kadar süre dayanabilir kestiremiyorum..

Annem sarımsakları soyup cam bir kavanoza koyuyor.Ağzını sıkıca kapatıp buz dolabında saklıyor..Buzlukta değil..

Şuana kadar hiç sorun yaşamadık tazeliğinde.. Çok sarımsak tükettiğimiz için , ne kadar süre dayanabilir kestiremiyorum..

merhabalar canm,
bende bu arkadasin annesi gibi soyup cam kavonozda sakliyorum.uzun süre kaliyor.
ben cok sk sk kullanmiyorum bu yöntem benim icin iyi oldu.denemeni tavsiye ederim:34:

cevaplarınız için teşekkür ederim.bu dediğiniz şekilde tahminen ne kadar muhafaza edebiliriz.? bir kaç ay bu şekilde tazelikleri bozulmadan kalıyorlar mı?
geçen yaz babam turşu yapacağımız için çok fazla sarımsak almıştı.turşu haricindede en fazla 1 baş tüketiliyor, kalanları mecburen uzun süreli saklamak gerekiyor.yani bu dediğiniz şekilde bir kaç saklayabilirim diye anlıyorum değil mi?

valla canım bende sarımsakları temizleyip yani saplarından filan ayrıp kavanoza koyup buzdulabına koyuyorum hiçde bişey olmuyo valla dnemelisn ve uzn zman kalıo bozulmadan :34:

valla canım bende sarımsakları temizleyip yani saplarından filan ayrıp kavanoza koyup buzdulabına koyuyorum hiçde bişey olmuyo valla dnemelisn ve uzn zman kalıo bozulmadan :34:

Birkaç arkadaş daha bu şekilde muhafaza edebildiklerini yazmışlar.Ben daha önce böyle yapmıştım hep yeşillendiler. Yine denedim yine olmadı. Buzdolabımda bir sıkıntı var sanırım. Çünkü kış gününde bile dolabımın alt bölmesinin ayarı 4.yani 1 yada 2 olması gerekirken 4. Bir ara baktıracağız inşallah. Bu nedenle sarımsakların kavanozda çok kalamadıklarını düşünüyorum. Ama tabi bu benim dolabım için geçerli.

bende ayıklayıp ayçiçek yağı dolu kavanoza koyuyorum hiç birşey olmuyor

ben de ayıkladım birgüzel hepsini kavonoza sıra sıra dizdik her sırada aralarına nemlenirse nemini alsın diye kağıt peçete koydum buzdolabının kapağına koydum bir süre sonra bir de baktım ki hepsi küflenmiş delirdim resmen onca emek boşa gitti
şimdi öylece balkona koyuyorum uzun süredir bişey olmadı kış olduğu için herhalde
yazın balkona koyduğumda bir süre sonra içleri kuruyup kalıyor kış çözüm buldum da yaza bulamadım

ben de ayıkladım birgüzel hepsini kavonoza sıra sıra dizdik her sırada aralarına nemlenirse nemini alsın diye kağıt peçete koydum buzdolabının kapağına koydum bir süre sonra bir de baktım ki hepsi küflenmiş delirdim resmen onca emek boşa gitti
şimdi öylece balkona koyuyorum uzun süredir bişey olmadı kış olduğu için herhalde
yazın balkona koyduğumda bir süre sonra içleri kuruyup kalıyor kış çözüm buldum da yaza bulamadım

benimde geçen yıl 1 kilo belki daha da fazla sarımsağım zeytinyağıyla kavanozda saklama formülünde hep çöpe gitti maalesef:50:

Geçen yıl sarımsakları soyup küçük bi kavanoza koyup üzerine sıvıyağı döküp o şekilde saklamıştım ama tadı ve kokusu değişiyo. Bu yıl ise azar azar sarımsak alıp öyle kullanıyorum.

Back
X