Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

applecim pıhtılaşma paremetreleride önemli yani..
of off 10 günde hangi birini yaptırcam ben yandım valla hem birsürü para artı zaman gidicek

tayse sen şimdi iltihap dedin benim kafam karıştı
dönem dönem çok iltihap oldu bende şimdi kurtuldum
ya benim de sendeki durum olabilirmi acaba

ne zamandır tedavidesin bilmiyorum ama sebepsizsen dene bi derim
ben iltihap geçirdiğimi bile bilmiyorum ama yeni evliyken karda bi güzel kaydım ben hani derler ya yeni, evli kadın üşütmesin diye ondanmı oldu bilmiyorum dok bile hayret etti bana yoğun aitihaplar kanalları tıkıto gerçi benim tıkalı falan değildi açık tı rhim filminde birazda kısmet zamanı gelince hepsı oluyo diye düşünüyorum ama sizleri öyle iyi anlıyorum ki sabır sabır sabır

ben ilk evlendigimde günlerde oldu havuzdan mantar kaptım artı çok kötü koku olmuştu özellikle ilişki sonrası olan bi kokuydu ben vajinal tablet kullandım geçti
sonra ilk çocuk düşündügümüzde gene oldu bu koku ben normal sandım hani boşalma oldugu zaman oluyo diye düşündüm yaklaşık 8 ay çektim meger iltihap varmış ilaç kullandım geçti
şuan bişey yok 20 aydırda olmuyo

kizlar aslinda bizelrde laproskopi kesin olmali demisti doktorum ama tup bebege geciyorum diye ustume gelmek istemedi. benim de rahim filmim iyi cikti ama icimden hep laproskopide bir sey cikabilir gecmisti ama korktum istemedim doktorumda bir gebelik olustu diye vazgecti israr etmedi. bilmiyorum ama beklemeye tahammulu olanlar laproskopiyi denyebilir. gerci sebepsizde kim yaptiysa sorun gorseler bile sonradan hamile kalamadilar, bazi kadinlarin tupleri cok uzun olurmus dar ya da genis vs gb seyler cikabliyor o da ancak laproskopiyle anlasiliyor ama tup bebek olucaksa tupte sivi birikmesi olmasin yeter diger nedenler cok onemli degil gb anladim ben. tabii biraz yorum ekliyorum kkda gordugum orneklerden en iyisini doktorlarimiz bilir.
applecim nasilsiniz

love canim 20 ay bana hep her an hamile kalabilecegini cagristiriyor inan bana buna emin yaziyorum sebepsiz infertelite ya yirmili aylarda hamile kaliyor ya da tup bebeksiz hic kalmiyor. ama ben 20-26 ay arasi cok cok ornek okudum kkda, benim de 22.yada gelmisti bebegim, ah ah kaybetmeseydim simdi kollarimdaydi( ama kkdaki hanimlarin cogu dogurdu veya dogurmak uzure cok enterasan sebepsiz infertelite hamile kalanlar nerdeyse hic dusuk yasamiyor inan tek ornek kkda kendimi gordum, tabii dogal hamile kalanlardan bahsediyorum bir de kimyasal gebelik yasayanlari saymiyorum, kimyasal gebelik zaten sperm ya da yumurta kalitesinde sorun olanlarda goruluyor genelde ve aslinda doktorum o sinifin sebepsiz infertelite denmemesi gerektigini soyluyor.

özlemcim olacagını bi bilsem inan bu kadar üzülmüycem
bi çok nedensiz tüp bebekle bile hamile kalamaması beni tedirgin ediyo
ya okadar çok şey varki hangi birini yaptırcaz
laparaskobiyi yaptırsam mı gerçi nerde yaptırıcam
öyle bi yerdeyim ki elim kolum baglı
bide o kadar çok ilaçlı tedavi gördüm ki olmadı normal yolla mı olacak demeye başladım
hakkımızda hayırlısı inşallah gelir bebeklerimiz
yarın izine gidiyorum şu kromozom testini yaptırayım diyorum

sizde arada girin sayfaya sizlerden haber alayım hiç olmazsa....

laproskopi olman gerektigini soyledi mi doktorun?
bir de kromozom testini niye oluyorsunki?
pihtilasma testini anlarim sebepsiz ineferteliteyle ilgisi yok da, cok kadin da cikabiliyor neden ne olursa olsun hamile kalamayan kadinlar onceden yaptirmaliki hamile kalinca onlemi alinsin.
ama diger tum test ve islemlere verecegin parayla tup bebek yaptirirsin canim ya kusura bakma sen kac kez tup bebek denedin ben karistirdim; bu kadar test yapilcagina gore iki kez falan mi? aklimda bir kaldi oysaki.
kromozom testi cok dusuk yapan kadinlara yapiliyor diye biliyordum kromozom sorunu sebepsiz infertelitenin nedeni olabilir mi? benim doktorum lafini bile etmedi de ona gore bende sorayim. kromozomda kendimle ilgili bildigim tek sey dusurdugum bebegime yapilan kromozom testinde bebegin normal 46 XX cikmasiydi belki o yuzden yani normal diye bana hic bahsetmedi bu testten.
bir de lovelicim aynen benim cumlelerimi kullaniyorsun Allah devamini farkli getirttsin senin icin ama bende "bir hamile kallacagimi bilsem sabrederim de derdim" kaldim kaybettim ve inan insan daha da karamsar oluyor kaybedince bu seferde kalsam da kaybederim diyor(
bence hepimiz bir sekilde hamile kalabilriz deneriz defalarca kaliriz ama kalmanin hicbir onemi yokmus ne yazikki, biliyorsun tabii bunlari da cumlelerin benim eski halime cok benziyor diye yazamadan gecemedim, yanlis anlama. Allah hepize kucagimiza alacagimiz saglikli hamilelikler nasip etsin.

Son düzenleme:
ozlemcim iyi olmaya çalışıyorum. kızlar hamile kalmakla bitmiyomuş kalp sesini duyacakmıyım? hamileliğim sorunsuz geçecek mi? gibi bir çok soru ile günüm geçiyo.
love27 canım bildiğim kadarıyla sen hiç tüp bebek denemedin değil mi? çok stres yapıyorsun ve belkide gereksiz testlerle kendini daha çok üzüyorsun bu konuda ozleme katılıyorum. bi deneme yap sonucuna bak zaten doktorlar sırasıyla herşeyi istiyorlar. inşallah allahın izniyle emeklerimiz boşa çıkmaz.

özlem arkadaşım kromozom testini doktorum benden istedi.2 negatif aşılamadan sonra.sebepsizlere de yapılıyor.acaba eşinin veya senin kromozom sayında bir eksiklik veya fazlalık varda ondanmı döllenme olmuyor oluyorsa da sen farketmeden düşüyor diye.
pıhtılaşma parametresi bana aşılamalardan önce yapıldı.onunda yapılması faydalı.fakat doktoruma ısrar etmeme rağmen bana laporos yada histeroskopi yapmıyor.çünkü şüpheli bir durum görmüyormuş artı daha önce bir düşüğüm olduğundan.ben hastalanmayı bekliyorum kızlar tüp bebek tedavim başlıyacak.lütfen birbirimize destek olalım ve karamsar şeyler yazmayalım

applecim sakin ol Insallah duyacaksin kalp atislarini da, sakin kendine zehir etme bu donemi tadini cikar hepimiz icin de. Allah en hayirlisini nasip etsin deyip konunun stresle ustune gitme lutfen ben stresin cok onemli olduguna inaniyorum rahat ol guzel dusun bak her sey nasil da guzel ilerleyecek
lovecim applein dedigi gb ilk tup bebek denemen olacaksa bencede testlere takilma, pihtilasma faktorlerine baktir sadece cunku o hamile kalirsan ise yarayan bir test. ama tum testleri yaptiracak maddi gucun varsa ve seni bu rahatlatacaksa ozellikle doktorun istiyorsa tabii bosver sen bizi.
gorkemli canim benim kaybettigim bebegimde kromozom normal cikti diye muhtemelen doktorum hic dusunmedi, dolayli olarak bir sorunumuz olmadigini dusunmus olsa gerek.
yalniz laproskopi degil de histeroskopiyi ozellikle dusugu olanlara oneriyor doktorlar ozellikle de sebepsiz inferetelitede yasanan sekizinci hafta sonrasindaki kayiplarda cunku ilk sekiz haftadaki kayiplarda kromozom sorunu sonrasinda da daha cok rahimsel sorun akillarina geliyormus. doktorum oyle anlatmisti ama mesala benim rahim filmimi doktorum kendisi cekti diye direk kendisi o anda da inceledi diye gerek gormedi, muhtemelen senin doktorun da senin rahim filmine guvenmistir ondan histeroskopi yapmiyordur.
laproskopiyi gerek gormemesi ise kisisel tercihidir doktorunun cunku laroskopide ne gorurse gorsun zaten yine de tup bebek oneriyorlar yada duzeltseler de sans cok cok artmiyor.ama nedenini ogrenmis oluyorsun biliyorsun biz takik hanimlarimiz niye niye diye cok dusunuyoruz. o yuzden takilma cok buna tatlim, doktorunun bir bildigi vardir.
morel bozucak bir sey yok gorkemlicim hepimiz cok guclu kadinlariz ve birgun Allah'in izniyle anne olacagiz. sadece biz sebepsizler surekli sebep aradigimiz icin bazen kafamiz cok karisiyor, aslinda sansli oldugumuzu dusunuyorum, rahim normal, sperm var yumurta var, cok sukur halimize kizlar.

Son düzenleme:
yaa bu arada onceki mesajimda lovelinin morelini bozmus gb algilandiysam aksine morel olsun bir kendini rahat biraksin, nasil olsa hamile kalirz, Allah hayirlisini nasip etsin diye dusunelim demek istedigimden oyle yazdim ama tabii cok dolayli bir anlatim bu direk bakinca belki yanlis anlasiliyor, kusura bakmayin oyle algilandiysam.

kızlar ben hiç tüp bebek denemedim daha düşünmüyorum öncelikle 2 aşılama yaptırmam gerek
daha önce 1 kez aşılama yaptırdım olmadı 5 kez klomen kullandım olmadı
1 kez de gonal f menogonla yumurtlama tedavvisi gene olmadı
bana hiç doktor demedi gen analizi kromozom testi yaptır diye ben burda sizlerden okudum hep bu testleri ya ben biraz panik bir insanım belki ondan bu stresim korunmayı bıraktıkdan 3 ay sonra doktora gittim çocugum olmuyo diye siz düşünün...
şuan izine geldim gücümün yettigi ölçüde şu testleri yaptırayım içim rahatlasın diyorum
tabi çok yüksek fiyatlardaysa yaptıramam
öyle işte kızlar inşallah bişey çıkmaz diyorum

özlemcim okudum msjını sagol canım bunu bi araştırıcam...

özlemcim topic açılmış ücretsiz tüp bebek diye orda okudum 34 yaş sınırı falan varmış bide hiç denenmemiş ilaçlar kullanılacakmış, kobay olarak kullanılacak diye yazılmış gerçi kendi sitesine girdim hiç böyle bi duyuru okumadım

tam bende sana bunu yazacaktim:))sen once davranmissin bence ara sor yasin tutuyorsa cunku denenmemis ilaclar diye bir sey garip geldi bana. oyleyse tabiiki hic bulasma derim bende. sebepsiz inferteliteyle sinirliysa ilacla ilgisi olmayabilir ilac olsa her gruptan cifte denerlerdi gb geliyor bana. sormak lazim her seyi.

özlemcim insanları deney kullanacaklar aman zaten saglıgımız gidiyo
millet hormonlu gıdalardan korkarken biz zaten hormonun alasını alıyoruz
bide denenmemiş ilaçlar ürkütüyo insanı
allah hepimizin yardımcısı olsun
benim yaş 27 canım zaten şartlarınada uymuyomuşum

tabii boyle dusunuyorsan hic ugrasma haklisin icine sinmeyen hcibir seye asla kalkisma. bu bakis acisyla ilgili benim 21 yasindaki bir hastaligim boyle bir arastirmayla iyilesti cok sukur, belki ben ondan olumlu bakiyorum. normal bir hastaya yapilmayan tum testleri yaptilar, cok ozen gosterdiler bana, el bebek gul bebek bakmislardi bana:) sanirim ondan sicak bakiyorum ben.
ama ilgilenen arkadaslara yazmis olayim yas siniri 34 demek en fazla 34 yasinda olacaksin demek. ayrica ilac konusu orda bir kisin yazdigi kulaktan dolma bir bilgi, yazan kisi de emin degil, sormak lazim diye altini tekrar ciziyorum. bu tarz calismalarda ilac denenmesi farkli sekilde yapilir, ilac olsa sebepsiz infertelite diye bir sinirlandirma olmazdi. neyse kisacasi kimse bilmiyor boyle mi degil mi, arayip ogrenmek lazim ilgilenen varsa.

love zaten ben senden dogal yoldan cok umutluyum hic morelini bozma bu yaz sonu gelmeden dogal hamile kalicaksin Insallah. yasin daha cok uygun sabredebildigin kadar sabret dogal hamile kalmak gbsi yok.

love zaten ben senden dogal yoldan cok umutluyum hic morelini bozma bu yaz sonu gelmeden dogal hamile kalicaksin Insallah. yasin daha cok uygun sabredebildigin kadar sabret dogal hamile kalmak gbsi yok.
canım valla sen bana çok umut veriyosun inşallah rabbim hepimize versin...
sen nisan sonu tüp bebek yaptırcaksın degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…