Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

canım inşallah bebegine kavuşursun sende...

kızlar size tavsiyem tek bir sperm tahliline asla güvenmeyin tesleri ayrı yerlerde yaptırın

love su acidan morelini bozma, ilk test normal cikinca ikinci testi ikinci yilda yapiyor her doktor yani dusunemezdiniz sadece kotu bir yerde yaptiran ikincisine gider ilk yil. bize de ikinci yil yapilan sperm testinde morfoloji ilkine gore dusuk cikti ve ucuncusunu yaptirdik ikinci yaptirdigimiz yerin dogru oldugunu gorduk. ama sizinki kadar fark olmayinca takmadik hala sebepsiz dedi doktor.
cok haklisin gec ogrenmenin verdigi bir sok var ustunde ama bu sebepsiz infertlitede doktoru dikkatli olmayan cok kisinin basina geliyor formda da okudum.
neyse simdi bence hemen erkekler icin cok ise yarayan kurlere basla, hareket cok onemli. ve kurler cok ise yariyor. bir de eger sigortan varsa sanirim bu sartlarda cabuk cikartiyorsun.formda dikkat ettiysen elazigda hastaneye giden cok kisi var doktorun adi orhan bey ben bile ogrendim cunku kim gitse formda Masallah hamile. sana yakin mi? nerdeydin unuttum. adama oyle sasirdimki turkiyede olsam delilik yapip giderdim dedim hep.tup bebek yapiyor. umarim su an sonucunu beklediginiz testte morfolojide hareketlilikte daha iyi cikar lutfen haber ver bize.

özlemcim diger test sonucumuz iyi çıktı şükür
sanırım öncekinde hata yaptılar
4 testimiz normal 1 test kötü çıktı
eşim ürologa gitti herşeyin yolunda oldugunu söylemiş

ay ben kacirmisim, sen bir sperm testiyle kalmayin yazinca sadece bir kez yapildi iyiydi sonra ikincisi kotuydu sandim, uc tane yapilip biri kotuyse ona inanilirmi lovecim:)) cok sukur cok sevindim, gozun aydin, sperm sorunu halloluyor da sen sifir hareket dediginde o kotuydu. tekrardan gozun aydin.

ozlem bizde yumurtalar çok güzel gelişti ve döllendi ama doktor hep 2. gün transferinde ısrar etti. rahimde daha hızlı geliştiklerini söyledi. sonra doktorumuzu ve merkezi değiştirdik bu merkezde (memorial) ise çok nadir vakalarda 2 yada 3. gün tran. yapıyorlar. hayırlısı. kalp sesi için 29 martta gidicez doktorumuz yurt dışında daha erken gidebilirdik ama farklı doktora gitmek istemiyorum.

canım inşallah bebegine kavuşursun sende...

kızlar size tavsiyem tek bir sperm tahliline asla güvenmeyin tesleri ayrı yerlerde yaptırın

oyle mi diyosun canm yaa bize hersey normal dediler.bilmem kafam karisti simdi.ins hepmizin dilekleri gerceklsirr..

:nazar Masallah size, Insallah her sey cok guzel olucak.
evet canim besinci gunun daha iyi oldugu ortada ama benim hastanem ucuncu gun fark yok cunku diyor, embroyolog bir arkadasim da cok is yapan hastaneler labratuvari cok uzun mesgul etmek istemiyorlardir dedi. benim hastanemde tam dedigi gb bir yer dunyanin her yerinden geliyorlar tup bebege fabrika gb resmen!! ama jinekologum illa orasi labratuvari cok gelismis cunku dior. ne yapayim kismette varsa olur diye avutuyotum kendimi.

oyle mi diyosun canm yaa bize hersey normal dediler.bilmem kafam karisti simdi.ins hepmizin dilekleri gerceklsirr..

burda fransada doktorum sebepsiz infertelitede erkek faktoru hep dislaniyor oysaki her yil erkegin sperm testi cok iyi olsa bile iyi yerlerde tekrarlanmali demisti. bizde oyle yapmistik ikinci yilda morfoloji daha dusuk cikti ama hala normal degerlerdeydi. bir yili gectiyse ve sadece bir kez yapildiysa tekrarlatmakta fayda var gb geliyor bana, doktoruna bir hatirlat istersen bazen unutuyorlar bile kime ne yapmislardi.

tsk..daha cok yeni 1 ay once falan yapildi ama aklimda bulunsun..

Slm, bizede sebebsiz inferfilite dendi.3 aşılama yapıldı maalesef negatif.Dr umuz morfolojinizde düşüklük var %3 e kesinlikle tüp bebek uygulanır falan demedi.Aşılamalarımız tutmayınca tüp bebek dedi bize.Nedensiz diye geçen sorunumuzun aslında tamamen morfoloji düşüklüğünden kaynaklandığını maalesef dr umdan değil bu siteden öğreniyorum.Dr um para kazanmak amaçlı onca hormonu vücuduma yükleyip parasını alıp sizdede sorun morfoloji ilaç alın şunları uygulayın diye 1 şey demedi.Harcadın parayamı yanarsın,psikoljinin bozulmasınamı yoksa boşuna vücudunun hormonla yüklenmesinemi...
ıstanbul gibi bir şehirde özel dr da 3 negatif aşılama uygulaması geçirmişken morfoloji sorunumuzun olduğunu kendi dr umdan değil bu sitedeki dr lar dan ve aynı test sonucuna sahip arkadaşlardan öğrenmem tuhaf dimi...

aaa yaziklar olsun ole doktorlara yaa..bunlarin diplomasini elinden alacaksn bak bakalim bi daha kalkisiyorlar mi bole somurgecilige..cok gecmis olsun..maalesf tedavi surencinde oyuncak gibi kullananilabliyoruz..aslinda 1 doktora itimad etmemekte fayda var..

canım %3 deger kötü degilmiş zaten normali %4 aşılama yapılmayacak deger degiil yani canını sakın sıkma hatta normal yolla dahi olabilirmiş

kızlar eşim 2 test sonucuyla ürologa gitti biliyosunuz ikinci testimizde morfoloji %4 ve bunun çok normal oldugunu söylemiş diger kötü olan test sonucunu çelişkili bulmuş

özlemcim bence 1 sene kesinlikle beklememek lazım sperm testi için.şuan elimde 5 sperm tahlili var hepsi farklı inan ve bu 5 tahlili 15 ay içerisinde yaptırdık genelde iyi hastanelerde yaptırdı onun için testleri tekrarlayın

kruger yontemiyle yuzde 4 alt sinir kabul ediliyor, o yuzden asilama deniyorlar diye okuyorum yuzde 3'e, tup bebek ne de olsa kolay bir surec degil ve illa pozitif sonuclanmiyor. boyle dusunmeye calis, yapmasalrdi asilama keske deneseydim derdin belki de. ama haklisin senin durumun sebepsiz infertelite degil hafif sperm kaynakli yaa kusura bakma doktor gb yaziyoruz ama yasadiklarimizdan dolayi, kendi doktorlarimiz dedikleri ya da burda okuduklarimiz en iyisini doktorun bilir, belki bir aciklamasi vardir mutlaka acikca sor bence.
canim farklilik neler de var, cunku sperm testleri asla ayni cikmaz, sayi ve hareketlilik degisken olabilir cok normal. morfoloji degismez diyen doktorlar varmis burda okumustum oysaki benim doktorum "kesinlikle degisir" demisti ama ayni zamanda bu degiskliklerin buyuk cogunlugu yapan yerle ilgili demisti, ama sinirda cikan testlerde onemliymis degisiklik, burda kruger yapilmiyor baska bir sistemle. dusunun yuz sperm seciyorlar tek tek inceleniyor sonra orana gore carpi yontemiyle bir sonuca variyorlar. oysaki secilen yuz sperm belki de kotu ama kalanlar cok daha iyi.
ama kendi yasadigimdan lovea cok katiliyorum bir yildan fazla bekleyen herkes birkac sperm testiyle denenmeli ozellikle sebepsiz infertelitenin altinda genelde sperm sorunu ciktigini cok okudum.

özlemcim sayıda ve hareket hep degişik testlerde
sayı mesela birinde 104 mlyon birinde 40 milyon,80milyon,100 miyon,60miyon..
hareketlerde %30,%25,%10 ve kötü olan teste görülmemiş bile
morfoloji ise %60,%70 ve %2,%4 diye degişmiş

şimdi benim anlamadıgım %4 morfoloji gebe kalma sürecini uzatıyomu
eşimin doktoru bi problem olmadıgını söylemiş ama bazı yerlerde okudugum kadarıyla %4 morfoloji hamile kalma sürecini uzatıyo diye yazıyo..biz şimdi nedensiz degilmiyiz anlamadım

love canim yaptirdigin sperm testlerinde kullanilan yontemlerin farkli oldugu anlasiliyor yuzde altmis morfolojiyle yuzde 4 morfoloji ayni sistemde cikmaz. testlerin ustunde kullanilan yontem yaziyor mu?
bu tum yorumlari degistirir mesala turkiyede kruger genelde kullanilir yuzde 4 alt sinirdir bizim burda yapilan adini unuttum yuzde 50 morfoloji krugerdeki yuzde 4'e tekabul eder. turkiyede de her turlu yontemle bakilabiliyor.
son olarak yuzde dort krugerde alt sinirdir ve normal kabul edilir.

bir de love doktorunuz normal demis zaten urolog, sen bizi de bosver ona guven sadece. bir de keciboynuzu kurunu yine de yap esine. hicbir zarari olmayan bir kur ve bir mucize resmen, var olan iyi sonuc daha iyi olur. ayrica esine tv izlerken findik fistik ceviz surekli koy sehpaya istedikce yesin, ben de oyle yaptim boylelikle adam psikolojik baski gormeden keyifle yiyor:)) erkeklerin spermi icin cok iyi, sayi ve harekette etkili.
morel bozucak bir durumunuz yok, kendini uzme bosuna dediklerimde genelde sebepli sebepsiz her ciftin yapabilcegi cok dogal besinler.

canım evet farklı morfolojinin %60 ve %70 olan test who kriterlerine göre digerleride kruger kriterine göre
özlemcim krugere göre olan testte boyama yöntemi kullanılıyomuş senin dedigin yöntem gibi 100 sperm inceleniyomuş
ayrıca eşimde bol lokasit çıktı bunun gebe kalmayı engelledigini söylemiş bizde şimdi şu iltihaplardan kurtulmaya çalışıyoruz
aman özlemcim yapacak bişey yok bekliycez bir süre daha hayırlısı artık

slm kızlar,yazdıklarınızı okudum, sorun şu ki evet aşılamalarım olmasaydı belki tüp bebekten öce aşılama keşke yapsaydım derdim.Ama ben 6 yıllık evliyim 7 ye gidiyor,yaş 32,tedavi başlangıcı 6 ay eşime hiç bakılmadan sorun direk bende gibi çatlatma iğneleri yedim vücuduma tedavi cevap vermedi,sonra benim zorumla testlerim yapıldı kan ve tüplerde sorun varmı diye her şey temiz çıktı.Aşılamaya kadar dr eşime 1 sperm tahlili bile yaptırmadan aylarca bizi maddi ve manevi sömürdü ve bunlar özel dr da ssk mız yokken oluyor.ıkinci aşılamada yine benim zorumla eşime film çektiriliyor üstelemesem oda yok yani şansa.Eşimde lökasit gözüküyor onun için ilaçlar kullandı.Tabi 3.aşılamada tutmuyor ve biz bu arada muayene ücreti 120 tl dan 1,5 yıl dr a gidiyoruz artı aşılama paraları test paraları iğneler...yani döktüğüm parayla 2 tüp bebek yapar,oldu yada olmadı allahtan derdim.Dr u değiştirmeyi düşündük ama tedavi ortasında değiştirdiğinde de sil baştan yeniden iğneler muayneler yeniden aynı şeyler için para, psikoljik olarak yıpranmamak için katlandık.Olan oldu yapcak 1şey yok sonuç nedensiz inferfilite dendi ona bozuluyorum.Bunca para döktük sorun şu bile demedi.Burdan duyuyorum morfoloji sorunumuz olduğunu belirtse başka dr a yönlendirse şu ilaçları kullanın dese yine kızmıycam.Açıkçası artık tüp bebek ama benim şu anda tüp bebeğe maalesef param yok.Tüm bunları dr umuz bilirken bana deseydiki hiç uğraşmayalım direk tüp bebeğe geçelim yada sornunuz bu aşılama yada tüp bebek siz tercih edin deseydi emeklerimize ve bozulan psikolojimize bu kadar üzülmezdim.

kızlar neoldu kimse girmiyo artık buraya...

görkemli tedavin neoldu hiç haber vermedin bize

applecim sen nasılsın bebiş nasıl var mı gelişme

özlemcim sen neyaptın iyimisin?

canım 2 haftadır bulantılarım başladı ölüyorum. bu arada bebişlerim ikiz. bu yüzden bulantılar erken başladı. (tabiki herşeye rağmen şükrediyorum.)
sen neler yapıyon? izne gittin mi? testleri yaptın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…