Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

Kızlar sebepsiz görünen herşeyin bir sebebi var inanın, tıp araştırmadığı veya bulamadığı zaman sebepsiz deyip çıkıyor...Bize hep sebepsiz dendi, ben kendi araştırmalarımla tiroidit ve mthfr heterezigot olduğumu öğrendim ama bunu öğrenene kadar 100e yakın test yaptırdım, bağışıklık testlerinden genetik testlere, pıhtılşama vs. aklınıza ne gelirse, o nedenle testlerinizin hepsini yaptırmadan kendinize sebepsiz diyemezsiniz, ben inanmıyorum sebepsiz bir şey olduğuna, araştırın iyice, inşallah yolunuz daha zor değil kolay olur.

Özgecim ben buralara da takılıyorum, bacım ben elim atmadığım yer mi var? :)

anjeli gel şekerim seni görmek güzel
dedigin testleri doktora söyledim ısrarla gerek olmadıgını başarısız tüp denemelerinden sonra yapıldıgını söyledi aslında haklısın bunları yaptırmamız gerekli ama özelde ciddi para tutuyomuş benim bulundugum yeredede malesef canım yok hiç biyer, izinlerdede hiçbişey yetişmiyo valla şaştım neyapcagımı

özlem ben senden ayrı iki kişi daha okudum diger topiklerde sebepsiz olupta düşük yapan sanırım görkemlide aynı
canım valla sen bana hep umut verdin inşallah seninde herşey gönlüne göre olur

kızlar ben size ablamdan hiç bahsetmedim,ablamın 6 yaşında bi kızı var kızına evlendiginin 2. ayı hamilie kaldı,2 senedir ikinci çocuk için ugraşıyolar olmuyo ablamda şimdilik herşey normal hsg dahil çekildi biara rahimde incelme vardı oda düzeldi ama olmuyo eşinin sperm sayında düşüklük çıkmış ama sorun olacak şekilde degil..ablam ilk çocuguna hemen 2. ayda hamile kalmasa hani diycem aileden gelen bişey mi var bende ama degil sanırım sonuçta o dogurdu bir kez ama ikincisi olmuyo

love canım inan düşük, küretaj yaşayıp o testleri yaptırmak daha beter, doktorlar 3 düşükten sonra araştırma diyorlar, ben onlara hadi ordan diyorum, o kadar travmayı onlar yaşamıyor...ılk başlarda böyle bilinçli değildim, insan yaşadıklarından bir şeyler öğreniyor doğal olarak, haklısın özelde çok tutuyor o testler, bir kısmını ben cebimden karşıladım, diyebilirim ki bu yolda harcağım parayla rahatlıkla sıfır bir araba alırdım, inşallah sonu güzel olur. Ablanın durumunda seconder infertilite deniliyor, bu durumda olan çok, her iki tarafta da sorun varsa genç yaşta bu egale edilebiliyor ama yaş ilerledikçe o sorunlar engel oluyor maalesef, ablanın ilk çocuktaki en büyük şansı genç olması bence, inşallah ikinciye beklemez.

arkadaslar bu topige ayni seyi yazmaktan yoruldum artik zaten tipta SEBEPSIZ INFERTELITE DIYE BIR KAVRAM YOK BUNU TURKIYEDE NASIL NERDEN KIM UYDURUYOR ANLAMIS DEGILIM; BU INFERTELITE GRUBUNUN YABANCI DILDEN CEVIRIMI ACIKLANAMAYAN INFERTELITE yani neden var ama tip henuz bilmiyor.bana doktorum bir gun bile hicbir sorununuz yok demedi sorun her neyse tip henuz bunu kesfedemedi dedi.
anjelic dedigin testlerin hepsini bende yaptirdim cok sukur temiz cikti ama zaten torid hamile kalmaya da buyuk engel ona bakmayan doktor asil ayip etmis. pihtilasma da dusuge neden ve ne yazikki cok cok kolay hamile kalan kadinlarda da cok yasanan bir sorun.
lovecim tabiiki de sebepsiz infertelite olup dogal yoldan hamile kalan ve dusuk yapan tek ben degilim ama anlatmaya calistigim bizim grupta hamile kalanlar genelde sonuna kadar saglikla ilerliyor gec oluyor ama temiz ilerliyor benim formda bildiklerim hep oyle oldu. Insallah sizlerin de oyle olur.

Özlemcim evet sebepsiz bir şey yok, bendeki tiroid hormonlarıyla alakalı bir durum değil canım, onlara herzaman bakıldı ve hep normaldi, bendeki tiroidit yani haşimato tiroidi ve kullanılacak ilacı felan yok, bir nevi bağışıklık sistemi rahatsızlığı, ancak antikorlara bakılırsa anlaşılıyor ve çoğu doktor antikorlara baktırmıyor, büyük ihtimalle sizde antikorlara bakılmamıştı, mthfr yi de çoğu doktor pıhtılaşma faktörü olarak saymıyor hele heterezigotsan önemsemiyorlar, toplumun %50sinde olduğu söyleniyor, folat yapısının yanlış çalışmasından kaynaklanıyor, yüksek dozda folik asid alınması gerekiyor, yani benim durum tartışmaya çok açık, o nedenle ben de yorum yapamıyorum.

canim bir arkadasim cok kolay hamile kaliyordu ama arka arkaya dort ya da bes dusuk yasadi ondan da sonunda ayni sey cikti ve yuksek dozda folik asit alarak saglikla oglunu dunyaya getirdi. ben yanlis bilmiyorsam onun dusukleri daha erken donemde yasaniyordu.tesaduf mu bilmiyorum bana esinin anlattigi buydu.
pihtilasmayla ilgili hematolog bana da aynen dediklerini aciklamisti ama heterozigot icin sadece, digerinin yazilisini unuttum o cikarsa igne kullanimi sart demisti.
kizlar gercekten de ne olursa olsun bizler zaten zor hamile kaldigimiz icin bu testleri onceden yaptirin derim ben dusukten sonra yaptirdim temiz cikti ama tersi de olabilirdi.bildigim kadariyla ozel labratuvarlar da yedi yuz civari tutuyor turkiyede arastirmistim. universite hastaneleri bu konuda daha tecrubeli diyorlar.
toridle ilgili hangi toride bakildi ya da bakilmadi simdi hatirlamiyorum ama ben iki cesit bakilcak diye beklerken bes cesit troid testi yapilmisti, normal cikinca onemsemedim dur aklima soktun doktora bir daha gidince sorayim.
ben de senin gb bu testleri cok onemsiyorum ama ozellikle hamile kalmakla ilgili degil kayip yasanmamasi icin burda kizlar eger pihtilasma konusunu bilmiyorsa diye tekrar yazmis olayim.
bende de tek kalan laproskopi ama ona yanasmiyorum cunku daha kimseyi gormedim laproski olup da dogal hamile kalani, ancak tupunuz genis dar ya da hafif yapisik vs diyorlar mudahaleler hicbir sie yaramiyor. binde bir cikan olumlu bir ornek icin elletmek istemiyorum:)) tabii bu benim gozlemim belki de tamamen yanlistir.sonucta tup bebegin otesinde tibbin yapabilcegi bir tedavi henuz yok, son asama bu once sonuna kadar bunu zorlamak istiyorum.
hos umarim simdi dis gebelik yasamiyorumdur da laproskopiyle alicaz demezler:))sinirden guluyorum artik yarin oglen ucuncu test sonucu umarim negatif cikar kizlar.

kizlar ksuura bakayin dun nerdeyse 18 saat uyudum biraz da icimden gelmedi bilgisayar basina gecmek, bir baslik actim 17den 46ya yukselmis ama doktoum cok umitsiz konustu( bende tabii annelik icgudusu hemen yaa acaba bir mucize olur mu suphesi uyandi sanmiyorum ama ne hisedecegimi de sasirdim;((

özlem dün topiklerin birinde okudum bi arkadaşın degeri 11 den yükselmiş canım şimdi 8 aylık hamileymiş umarım seninde aynısı olur

sagolun kizlar 125 olmus 1500e gelmeyi basarirsa ultrasonda bakilcak kisacasi daha onumde bir hafta var ne oluyor anlamak icin( buna da sukur ufak da olsa bir umut yeserdi

Kısııııım özleeem hamilesin be kuşum, Allah şükür gördün mü? Allah sevdiğe kuluna önce kaybettirir sonra buldurup sevindirimiş, çok sevindim canım, inşallah herşey yolunda gider.

özlem bencede hamilesin bebeğin geç tutunmuştur. moralini yüksek tut ve kendini lütfen yorma.

özlemcim degerin bak gene katlamış inşallah tutunur bebegin. ben bugün tekrar baktım 'kan degeri düşük olupta pozifi gören var mı kızlar' diye bi topik orda birinin degeri 11 den yükselmiş inşallah seninde öyledir.doktorun nediyo bu duruma?ya kadınlar kulubundeki doktorlara bi sorsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…