Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

özlemcim benim doktorum da aynısı demişti ozaman bazı kadınlar farketmeden düşük yapabiliyomuş

canım ben şuan tüp bebege hiç hazır degilim manevi olarak,ben hala daha her adet dönemi bi yıkım yaşıyorum ya ben ufak şeylerden dahi çabuk etkilenen birisiyim belki şuan bunu söylemem dogru degil sana ama nebiliyim işte daha kendimi güçlü hissetmiyorum şuan aşılamaya odaklandım ondada olumsuzu alınca daha detaylı bi araştırma yapcam kendimde olmadı en son tüp diyorum

herşeyde bi hayır var özlem benim de aslında hayatımda herşey tam degil bi işim olmadı daha belki bebegim onun için bekliyo deyip kendimi teselli ediyorum

lovecim inan o kadar net anliyorumki benim de hayatimda duzensizlikler var bende o yuzden cok rahat olmadigim icin mi olmuyor acaba diyorum kendime. hakli olabiliriz. cunku cok mutlu oldugum bir donemde dogal hamile kalmistim.
canim hazir olmaman da guzel aslinda cunku dogal hamile kalmak gbsi yok ya da asilama. tup bebek vucuda agir bir tedavi sureci. hazir olmamanda aslinda hala sabrinin oldugunu gosteriyorki cok sevindim buna. sabir bitince zaten insan goze aliyor her seyi.
Insallah sen dogal hamile kalicaksin ben hep oyle hissettim senin icin:)

özlemcim sagol canım bizde bununla sınanıyoruz demek
inan bende senin hamile kalacagına yürekten inanıyorum

özlem geçen biyyerde okudum biri bizim gibi nedensiz infertilmiş yıllarca ugraşmışlar olmamış sonra bu çift ayrılmış,kadın yeni bi evlilik yapmış ve hemen hamile kalmış bilyomusun kısmet işte demekki herşeyde bi hayır var belki bizimde eksik parçalarımız yerine gelince bebegimiz gelcek

kizlar nasilsiniz, umarim herkes iyidir.
lovecim agrili oldu pihti da oldu ama bazi aylar zaten olur o pihti en azindan bende doktora sorunca normal demisti. biokimyasal dense de bazen kese olusmus oluyormus ve bildigin dusuk yasaniyormus yani cok kisa suren bir hamilelik. neyse cok da onemli degil, basinda bitti ya o da bir sans.hamilelik ilerleyince kaybedilirse hormonlar uc ay kendine gelmiyor.

hayırlısı buymuş canım,daha herşey bitmedi sonuçta dondurulmuşların var inşallah ozaman yüzün güler

canım selam nasılsın.. uzun zamadır gıremıyordum kk ne.. neler yaptın.. gecmıse bakma sansım olmadı..

kızlar en sonunda laparoskopi ve histeromu oldum ve ŞOK oldum.artık sebepsiz infertil olmadığımı biliyorum.niyemi?RAHİM FİLMİM TEMİZ OLMASINA RAĞMEN LAPAROSKOPİ SONUCUNA GÖRE sol tüpüm tıkalı çıktı ve açılamadı.rahim arkası ve yumurtalıklada endometriozis çıktı ve temizlendi.yumurtalıklarım rahmin arkasına saklanmış.yeri değiştirildi.daha bitmedi.sağ yumurtalığımda çikolata kisti varmış.alındı. yani şu ana kadar yaptırdığım tüm tedaviler ,testler boşunaymış.şaşırdınız değilmi???üstelik benim tüm ısrarlarıma rağmen hangi doktora gittimse laparoskopi gereksiz ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK demişlerdi.Sebepsiz tanısı konmuş tüm arkadaşlarıma tavsiyem kesinlikle laparoskopi ve histeroskopiyi birlikte yaptırmanız.yeni bir tedaviden önce.DOKTORLAR GEREKSİZ DESE BİLE.....

canım öncelikle geçmiş olsun insan sebep bulunca seviniyo mu üzülüyo mu bilemiyorum ben de senin gibi hissetmiştim.inşallah tedavin şimdi bu duruma göre şekillenir ve ne kısa zamanda bebeğine kavuşursun inşallah canım.
bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.ben şuan tüp bebek tedavisindeyim ve benim bu doktorum rahim filmim normal yani tüplerim açık olmasına rağmen, ve önceki doktorların sorun yok demesine rağmen şuanki doktorum şiddetle laparoskopi istedi ve raporu kale almadan filmimi çok uzun uzun inceledi vee tek aknalımın tıkalı olduğunu dar ya da tıkalı olabileceğini söyledi sence bunu önceki doktorlar nasıl da farketmedi ve bu raporu yazan uzman radyolog :1shok: ben doktorumun ısrarına rağmen lap çektirmedim ve tüp bebeğe geçmek istediğimizi söyledik madem kanallarda da sorun varsa diye.yani bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.belki de lap yaptırsaydım ben de başka neler neler çıkacaktı; yani hep bi sebep var işteCADIARZU

görkemli sebebin bulunmasına sevindim en azından bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğin belli olur. inşallah bu kez allah yüzünü güldürür.

gorkemli sebep bulunmasina sevindim diyebilirim soyle ki...bende seninle ayni sorunlari yasadim...senelerdir gezdigim doktorlar hep sebepsiz dedi..asilamalar 2 kez tup bebek denendi senelerce hep negatif sonuc aldim..son gittigim doktor senin tetkiklerini istedi laporoskobi histeroskobi sonucu sendeki sorunlar goruldu,rahim temizlendi,kanallara bakildi,kist alindi...rahim temizlenmisken ayni sorunlar olusmadan tup bebek denemeye karar verildi...1 embriyo transfer edildi..9 sene sonra ilk defa pozitif sonucu aldim..Allah nasip ederse 3 hafta kaldi dogumuma...bence sende cok umutlu ol..insallah sende bebisine kavuscaksin...

canim ya yuh yani diyorum benim de gozum korktu!!
ama bir yandan da adina sevindim cunku bir suru sey cikmis ve duzeltilmis Insallah dogal hamile kalman icin vesile olucak tum bu gelismeler.
canim her seyi anlarimda cikolata kisti ultrasonda bile gozukuyor diye biliyorum hadi gozukmedi rahim filminde bile cikmaz mi? yumurtaliklarim rahim arkasina saklanmis yazmissin ondan mi gorunmedi acaba? bir de yumurtaliklarinin rahim arkasina saklandigi da nasil rahim filmiyle tespit edilmez ki?
tum bunlari soruyorum tespit edilmiyorsa zaten hepimize laproskopi yapilmadan hicbir sey yapmamalilar degil sadece sebepsizlere hicbir sorunu olan cifte!!!
o yuzden gozum korktu.
cok iyi yapmissin canim Insallah birkac aya mujdenle geliceksin.

arkadaşlar hepinizin iyi dileklerine çok teşekkür ediyorum.sebep bulunduğu için mutluyum.ama herşey allahtan.lap yapan doktor 3 ay kendiliğinden denememizi olmazsa aşılama önerdi.olmazsa tüp deneyin dedi.hayırlısıbakalım.
catlog canım inşallah tedavin çok güzel geçer ve bebişine kavuşursun.doktorların bazısı gerçekten aldıkları ünvanı haketmiyor.
apple canım seninle yakın zamanlarda tüp denemiştik.prenseslerine hayırlısıyla kavuşmanı diliyorum
bebek istiyoruz yazdıklarını okuyunca daha bir umutlandım.hayırlı doğumlar diliyorum.
özlemcim daha öncede konuşmuştuk bu konuyu.sana da tavsiye etmiştim lap yaptırmanı ve halen tavsiye ediyorum.gözün korkmasın canım zor birşey değil.en azından aklında soru işareti kalmıyor.biz bu uğurda nelere katlanmadıkki.seninde en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyorum

gorkemlicim yarin doktor randevum var hikayeni anlatarak soracagim laproskopiyi yani senin sonucundan su cikiyor rahim filmi bosuna yaptirmisiz cunku hicbirseyi gostermiyor. yani cikolata kistini bile gostermiyorsa ya da tupteki yapisikligi niye yapiyorlar anlamadim filmi bir cesaret yaptirmisdim da ondan kizdim. simdi laproskopi cesaretini nasil gosterecegim. ne diyeyim ama iyiki ve iyiki yapitrmissin morelini cok duzelt bence dogal hamile kalman icin tum yollar acilmis Masallah.

özlemcim bu arada endometriozis ve çikolata kistleri(endometrioma)lar çok sinsi yapılar oldukları için çoğu zaman ultrasonda belirti vermezlermiş.ancak benimki gibi tesadüfen laparoskopik cerrahide ortaya çıkarmış. bunu hem doktor söyledi hemde ben internetten araştırdım aynı şekilde yazıyor.

canim ama rahim filminin amaci yapisiklik teshisi yapmak yani laproskopide bile acilmayan bir tupun yapisikligini rahim filminde nasil gormemisler ona sasirdim.
yani asil sorun su acaba doktorunun yanlisi mi yoksa rahim filminin gercekten de hicbir ise yararliligi yok mu?
yapisiklik ultrasonda kesinlikle gozukmuyor zaten cikolata kisti gozukuyor ama.
yaa en baslarda ben tutturmustum da bende yapisiklik vardir kesin diye; reglelerim agrili oluyordu o zaman da acamiyiz ne okusak bende var diyoruz ya oyle bir durumdu, doktorum anlatmisti bunu zaten film cekecegiz goruruz demisti.
ondan yani israrli sorusum cunku senin bu yasadigin bizlere de cok onemli bir tecrube. walla su an laproskopiye daha sicak bakiyorum.

ya da gorkemlicim belki filmeden sonra gelisti yapisiklik o da bir secenek tabii mesala benim de filmden sonra bir hamileligim ve kurtajim var neler degisti icerde kimbilir((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…