Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

canim sagol, birine de raziyiz hatta keske olsa ve bir olsa, ikizi tasimasi cok zor, erken dogum riskleri vs, Allah korusun.
canim ben laproskopi olmadim, doktorum dusunuyordu o arada dogal hamile kalinca artik gerek gormuyor. bizler icin onemli olsa gerek laproskopi ama bir yandan da tup bebege devam ediceksen bazi doktorlar hicgerek yok diyormus bazilari da aksine negatif sonuc icin gerek goruyormus. bunu doktorum demisti ayrintisini cok bilmiyorum.
kizlar iki gundur cok fazla negatif oldugunu hissediyorum ve simdiden huzunlendim((
iki embroyonun kaldirilmasina neden cok uzuldugunuzu simdi daha iyi anliyorum insan sansini fazlalastirmak istiyormus ama dikkat ettim de formda o kadar cok tek embroyo ile hamile kalan varki inanilcak gb degil, galiba besinci gun transferi yapilmasi bunda cok etkili, fransada kesinlikle besinci gun yapmiyorlar, hos isteselerdi de benim sadece uc iyi embroyom vardi, gidilmezdi besinci gune.
nasip demekten baska elden bir sey gelmiyor, umarim yaniliyorumdur ama cok negatifmis gb hissediyorum.

gorkemlicim senin dondurulmusun var mi? benim bir birinci kalite 8 hucreli, bir yedi hucreli hafif fragmantasyonlu, bir de 6 hucreli ama iyi gorunumde 3 dondurulmusum var. sayi cok az.

özlem yaşadığın duygular çok normal canım. test günün yaklaştıkça bu duyguların daha yoğunlaşacak. nasipte varsa olur biliyorsun. benim ilk iki tedavimde 12 yumurta toplanıyordu ama 2.güne sadece 2 tane sağlıklı embriyo kalabiliyordu (yumurtaların çok kaliteli olduğunu söyledikleri halde). bunu çok araştırdım çünkü doktorlar embriyoda genetik sorun olabileceğini söylediler ve sonunda tüp bebek merkezinin laboratuvar koşullarının embriyo sayı ve kalitesinde en önemli faktör olduğunu keşfettim (olumsuz iki denemeden sonra tabi). son tedavimde yine 12 yumurta toplandı bu kez 8.güne 5 embriyo kaldı.
lütfen moralini yüksek tut bebeklerinin seninle olduğunu unutma:))

canlarim sagolun, 12.gun persembe ama ben sali onuncu gunde yaptircagim testi bu sabah yedinci gunde iyi bir digital testle yaptim hani olur da ikizse belki cikar diye ama koca bir negatif cikti tabii(
Insallah erken diyedir biraz olumsuz hissediyorum testten once boyleydim yani test yuzunden degil.
nasipte varsa olucak.
applecim cok haklisin kesinlikle doktorumun dedigi sey de bu ben amerikani istememistim illa oraya git doktor bahane uc gun bes gun transferi de bahene yeterki labratuvar kosullari iyi olsun demisti.ondan orayi istemisti.

gorkemlicim senin dondurulmusun var mi? benim bir birinci kalite 8 hucreli, bir yedi hucreli hafif fragmantasyonlu, bir de 6 hucreli ama iyi gorunumde 3 dondurulmusum var. sayi cok az.

canım benden topu topu 3 yumurta toplandı.2 si 3.güne gelebildi 8 hücreli.1 tane kondu.geriye kalan bir taneyi donduralım dediler.biz istemedik.yeni tedavi daha mantıklı geldi bize.benim yumurta rezervim az galiba.o yüzden dr süreyi uzatma demişti yeni bir deneme için ama ben şimdilik düşünmüyorum.sen kaç yaşındasın bu arada?birde dr neden laporoskopi önermedi sana?gerçi benim doktorda yapmıyor ama teşhis amaçlı da yapıldığı söylendi başka dr bana.son olarak lütfen olumlu düşün rahat olmaya çalış.olmazsa olmaz yine denerim de.yoksa benim yaşadığım travmaları yaşarsın.güzel haberlerini bekliyorum.

tatlım benim şimdiki aklım olsa hiç bu işlere girmeden hem histero hem laporo yaptırırdım.en azından kafam rahat olurdu bir sorunum yok ve gerçekten sebepsizim derdim ve zamana bırakırdım.gerçi doktoruma kalsa gerçekten sorun yok.ama ben inanmıyorum.o yüzden sana tavsiyem bence herşeyine baktır ve sonra tedavilere başla.yoksa hep kafanda acabalarla dolaşıyosun bide aldığın negatif sonuçlar cabası.güzel haberlerini duymak dileğiyle.

gorkemlicim ben dogal bir kez hamile kaldim diye gerek gormuyor sanirim. zaten istese de yaptirmam, karnimi destirmek istemiyorum. artik yolum belli dort kez tup bebek denenicek, olmazsa da olmayacak yapicak baska hicbir sey goremiyorum. aslinda ben biraz sertimdir bu konuda yani hep olmazsa da olmaz olum yok ya sonunda derim ama bu tedavinin basinda nedense umutlanmistim ondan etkilendim sanirim:)) gecen sene mayista hamile kalmistim hatta inanirmisiniz gecen sene 23 mayista yarin( belki de sadece bu durumdan etkilendim.
neyse kizlar ne diyeyim bu oyle bir seyki Allah nasip ederse ediyor gerisi hikaye, catlasak da patlasak da on kez tup bebek yapsak da olmayacaksa olmayacak. olucaksa da dogal asilama tup farketmez bir sekilde olucak iste.
bu tup bebek isi kesinlikle sabir isiymis, benim en net ogrendigim bu.

bir de gorkemlicim burda sorun yok demezler asla, turkceye neden oyle cevriliyor anlamiyorum biz sebepsiz degiliz arkadaslar sadece bizlerde olan sorun her ne ise tip henuz bunu bilmiyor sadece tibin bildigi nedenlerden birine sahip degiliz. zaten orjinali de unexplained infertelity yani aciklanamayan infertelite, sebepsiz infertelite degil. isin tek iyi yani bu aciklanamayan infertelite uzun vadede bir sekilde hamile kaliyor bu bizi rahatlatmali. olucak arkadaslar kaderde yazildigi gun geldiginde mutlaka olucak.

canım sonuna kadar haklısın.ben evlendikten sonra kimler hamile kaldı bilsen:))ben de böyle düşünüyorum.ama inşallah allah neler çektiğimizi görüyor,bizleri de evlatsız bırakmayacağını umuyorum.biraz daha sabır.inan ben bile merakla,umutla bekliyorum güzel haberlerini.inşallah bize moral olacak senin hamilelik haberin:))dualarımızdasın

pusulacim cok sagolun, dualariniza gercekten cok ihtiyacim var. o gun benim icin gelmistir Insallah. sen nasilsin neler yapiyorsun

pusulacim cok sagolun, dualariniza gercekten cok ihtiyacim var. o gun benim icin gelmistir Insallah. sen nasilsin neler yapiyorsun

canım inşallah.ben de sabırla tedaviye başlayacağım günü bekliyorum.allahtan bu ara işlerim yoğun geçiyor.yoksa zaman durmuş gibi.hayırlısıyla bir başlasam diyorum artık.bir yandan da acaba bir sürpriz olur mu diye de düşünmeden edemiyorum:))

kizlar sukurler olsun bu sabah pozitif cikti test sonucum:))) kan test saliya ama digital test ve ben cok guveniyorum bu teste dun de aynisiydi negatifti ve erkendi bugun sekizinci gun ve test haftasini da yaziyor dogrusunu yazdi:))) Allah'im devamini da getirir Insallah.

canım yaa.nasıl sevindim anlatamam:)))))inşallah sağlıklı bir şekilde ilerler ve allah kucağına almayı da nasip eder.artık kucağına alana kadar gün sayarız burdan:)))

pusulacim Insallah cok sagol cok saskinim hic beklemiyordum aslind belirtim coktu ama demekki negatiften korkmusum inanamamisim belirtiye:)) darisi hemen basiniza Insallah saglikli devam eder asil simdi basladi her sey, Allah tamamina erdirir Insallah.

inşallah canım:))kesinlikle asıl hikaye bundan sonra başlıyor.allah kimseye bulup da kaybettirmesin.bir kere yaşamışsın o acıyı.allah bir daha yaşatmasın canım.güzel düşünelim güzel olsun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…