Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

ama su gercekki gorkemlicim senin verecegin morelle ve gazla laproskopi yaptim yaptim yoksa cesaret edemem:)) tup bebekte toplma sonrasi oyle agrilar cektimki jinekolijik kontorlden bile korkar oldum.
cok kolay tedavi diye diye sonunda ne agrilar yasadim(

inanırmısın özlemci m artık doktorlara güvenim sıfır.aslında bu laparoskpiyede inanmıycam ama elimizde dvd si var.yapılan herşey orda görülüyor.ben iyileşince aldık dvd yi başka bir doktora izlettik.herşeyi doğruladı.belki rahim filmi başkalarında doğru sonuç veriyordur kimsenin umudunu kırmak istemem ama bende öyle olmadı.izmirin en meşhur doktorlarından dilek aslan var ona yaptırmıştım hani sıradan biyerde değil.

canim ya yuh yani diyorum iyisi bunu yaptiysa belki sonradan olusmustur gerci kadinin da gunahini almayayim.
yok canim umudumuzu niye kirasin ayrica yurekten soyluyorum bunlarin cikmasi temiz cikmasi kadar iyi bir sey cunku temizlendigi icin belki de dogal hamile kalicaksin ya da ilk tup denemen direk tutucak.
benim sorularimin nedini bir suru sey cikmis ya yani hicbirini mi nasil anlamazlar walla bizde guvenmeyelim doktor milletine guven olur mu!!!

selam kızlar uzun bi aradan sonra

özlemcim hamile degilim malesef daha bu ay aşılama yaptırıyorum bi aksilik çıkmazsa,sen nasılsın?

görkemli bana bi doktor laparoskobi yaptırmayan hiçkimse sebepsiz degildir demişti,bütün açıklanamayan kısırlıkta mutlaka yaptırılmalı demişti,aslında benimde bu konuyla ilgili şüpelerim var evlendigim ilk ay çok ciddi iltihap kaptım havuzdan,aylarca çektim sonra gene tekrarladı gene tedavi oldum biliyosun bu tüp tıkanma olayı ya çoçuklukta geçirilen bazı hastalıklardan yada yogun iltihaptan olabiliyo,neyse ben hsg çektirdim hsg çekilirken ekrandan izledigimde soldan çok rahat geçerken,sagdan çok ince bi çizgi geçti bunu çeken doktor bi problem olabilecegini söyledi ama sonrasında nekadar doktora gösterdiysem sorun yok denildi
şimdi senin bu durumdan sonra kafam iyice karıştı ilk önce aşılamamı yaptırıyorum olmazsa hemen laparoskobi yaptırcam ve kızlar ben onca takip yaptırdım hiç soldan yumurtlamadım hep sagdan yumurtladım yani problem oldugunu düşündügüm taraftan
görkemli inşallah sorun sadece budur ve inşallah çözülmüştür canım

ya da gorkemlicim belki filmeden sonra gelisti yapisiklik o da bir secenek tabii mesala benim de filmden sonra bir hamileligim ve kurtajim var neler degisti icerde kimbilir((

ben rahim filmini kürtajdan sonra çektirmiştim özlemcim.belki haklı olabilirsin ama koskoca proflardamı görmez allah aşkına .aşılama ve tüp yapan doktorum koskoca prof.ege ünv tüp bebek başkanları. yaktılar beni resmen.sen hiçkorkma zaten uyutuluyosun hçbişey duymuyosun.uyandığında da herşey bitmiş oluyo

lovecim Insallah iyi sonuc alirsin. benim de doktorum sunu demisti rahim filmi filmden yorumlanmamali yapan doktor gormeli demisti o yuzden kendi yapmisti.
ama sebepsizlerde laproskopiyi evet kesinlikle oneriyorlar bana da doktor once histeroskopi olmadi laproskopi demisti sonra ben dogal hamile kalinca karar degistirdi ya da ne biliyim arada kaynadi belki.
ben de haftaya donmus embroyolarimi deneycegim Insallah cozulurler saglikla sadece uc tane var ondan da iki iyi durumda( beraber bekleyecegiz yani.
gorkemlinin yasadiklarindan sonra bence de laproskopi olalim.

love cım merhaba.dediklerin çok doğru canım.zaten benide gaza getiren bu forumda bahçeci kliniğinden bir doktor var halil fırat diye.o na sormuştum ne yapayım diye belki okumuşsunuzdur..adam ısrarla lap ve histero yaptırmamı istedi.doktorum şüpheli durum yok diyor dedim adama .illaha şüpheli durum olması gerkmez teşhis amaçlıda yapılır dedi.adam sebepsize inanmıyor.haklıymış

inşallah olur özlemcim ama olmazsa sende mutlaka yaptır aklımızda gıçık kalmasın,ben tıpkı görkemli gibi başka kişilerdede duydum hsg kesin degil canım inan hsg de tüpleri açık görünüpte laparokobide kapalı çıkan çok kişi var

görkemli endonun en büyük belirtileri sancilı adet ve ilişki sırasında giren kramplarmış benim her ikiside oluyor özellikle ilişki sırasında zaman zaman ciddi kramplar giriyo sende oluyomu böyle şeyler canım

senin hikayende gittikce daha ilginc bir hal aldi gorkemlicim dedigin gb prof.e de guvenmeyeceksek kime guvenelim ya da demekki rahim filmi hikaye gereksiz bir islem. yarin kontorlde konusayim bir olmadi yapsin bana da :gitme:

canim evet bende biliyorum tuplerin kapali olupta filmde acik gorundugunu ama gorkemlinin durumunda baksana neler ve neler cikmis yani biri de mi anlasilmaz. bir de biliyorsunuz yapisiklik rahim yumurtalik vs cozumu zaten hamile kalmak yani kadinin yumurtlamamasi uzun sure ya da surekli d.kontrol hapi veriyorlar. yoksa yapisiklik tekarlayan bir sey.
gorkemlicim mesala senin normal birkac ay deneyip kisa surede tup bebege gecmen cok onemliymis ki yapisiklik tekrarlamasin. bir de sende bende kimyasal gebelik yasadik kimyasal gebelige yapisiklik neden olabilirmis yani eger saglikli embroyoysa ve kimyasal gebelik yasanirsa bundan direk supheleniliyormus.

kızlar bu arada aynı doktor bana amh testi (yumurta rezervini gösteren) denilen bir test yaptırmamı önermişti benden az yumurta toplanınca.onuda yaptırdım burda.değerim normalin altında çıkmıştı.şimdi okuyorum endometriozis yumurta rezervini düşüren bir hastalıkmış.belkide bundan dolayı az yumurtam oluşuyodu.ben eğer bu 3 ay içinde olmazsa bu adama gitmeyi düşünüyorum.allah razı olsun hastayı görmeden teşhis koyuyor.burda herşeyimizi gören bilen bişeyin yok diyor:)))))

evet oluyodu lovecım.majezik içmeden duramıyordum genç kızlığımdan beri.ilişki kısmıda çok doğru.ama ben hiçbir zaman buna yormamıştım.bakalım bundan sonra ne olacak.bilgi veririm :)))

tabii canim hem sayi hem de kaliteyi azaltir yapisiklik cidden en onemli infertelite nedeni o yuzden bu laproskopide temizlenmesi senin icin cok seyi dgeistirecektir yani kesinlikle uzulme aksine sevin bence sen hamile kalicaksin kisa surede. normalde tup bile gerek kalmaz da belki doktorun uc aydan fazla bekleme tup icin diyebilir diye tup olabilir. hani tekrarlamadan hemen yapsinlar diye yoksa normal hamile kalmaman icin bir nedenin kalmadi artik dusun oh be diyebilirsin artik bir engelin yok Masallah.

kızlar sayfa 4 te vardı bu yazı hep kafamı karıştırmıştı

bende ilsikide olmuyor da reglelerim hayatimin ilk reglesinden bu yana sanciliydi takii kurtaj olana kadar agri falan kalmadi sadece kimyasal gebeliikte regle olunca agridi bir yildir bir kez. bende buna sasiriyorum oyle sancili gecerdiki reglelerim duramazdim kurtajdan sonra agri kesildi!!

lovecim nursen simdi hamile Masallah benim nisan tup bebek topiginden arkadasim.
gorkemlicim sende nursen gb hamile kalicaksin Insallah cok iyi oldu laproskopi olman.

zaten geçicem özlemcim.en fazla 3 ay bekleyeceğim.çünkü yumurta rezervim alarm veriyor.gerçi benim normal gebelikti.9.haftada kalp atışı başlamayınca alınmıştı ama dediğin çok doğru endo da tüp yapacaksan istersen en kaliteli embriyoyu koy rahme tutunmayı engelliyormuş.

yaa aslinda gorkemlicim eger yapisiklik cok ileri degilse ve nerde olduguna da bagli dokunmadan direk tup bebek yapildigini da okumustum galiba formda bir arkadasa doktoru demisti. hamilelik zaten yapisikligi gidern bir durummus bir kadin oyle acilar cekiyorduki formda iki cocugu vardi doktor dusunki tedavi amacli hamile kalmasini onermisti.

kızlar sayfa 4 te vardı bu yazı hep kafamı karıştırmıştı

love bu yazı aynı benim hikayeme benziyor.inşallah sonuda aynı olur.hamileymiş çok sevindim.inşallah hepimizin sonu onunki gibi mutlu son olur.nolur siz karamsar olmayın.hepimiz aynı olcaz diye bişey yok.yeni tedavilerinize başlayacaksınız,hep umutlu olun.moral lazım.ben inanıyorum bir gün hepimiz bu mutluluğu tadacağız.tedavili yada normal.

kızlar benim ilişkide herzaman degil ama oldumu çok kötü oluyo sanki kasıklarıma bıçaklar giriyo bunu bebek daha düşünmezken araştırmıştım endo nun belirtilerinde var bu

valla ben vazmı geçsem ne aşılamadan gidip direk laparoskobi yaptırsam ama tekrar aşılama yaptıramam diger izine kadar

kızlar peki laporoskobi yada histeroskobinin herhangi bi yan etkisi varmı,mesela yumurtalara zarar verirmi yada rezevimizde bi azalma falan yapıyomu

işin gerçegi bende korkuyorum laparoskobiden onun yerine histeroskobi yaptırsam görünmezmi yapışıklık yada tüplerin tıkalı olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…