Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

lovecim bir kere hepimizde ayni sey olmasi imkansiz o yuzden illa bu mu asla deme. sen okuduklarindan cok cok etkileniyorsun. bence asilamana devam et ayrica her seyin vakti var hepimiz vakti gelince her seyi deneyeegiz dusunki tup bebekte hamile oalbilirdim o zaman iyiki laproskopi yaptirmadim derdim yani her an her sey degisiyor iste hayatimizda ya da dusunki bende gorkemlide olan her sorun var ama ben dogal hamile kaldim ve 12.haftaya kadar ilerleyebildim. yani bu isler belli olmuyor asilamani ol bence sonra da Insallah hamile olursun gerek kalmaz eger de kalmazsan o zaman dusun bunlari. ama bir tedavide morel bozuk ilerlersen sonucu pozitif cikmaz lutfen umutlu ol.

özlemcim tabiki bendede olacak diye bişey yok ama benim hep aklımda soru işaretiydi bu hsg çeken doktor olabilecegini söyledi ama diger doktorlar yok dedi ve ben hiç soldan yumurtlamadım ilaçla dahi sagdan 3 tane olgunlaşan yumurta varken sol hiç kımıldamadı oyüzden hep bi şüphe var içimde şimdi görkemlide böyle olunca acabamı diyorum

peki bu soldan hic yumurtlamamana doktorun ne diyor?
mesala bende genelde soldan yumurtlarim sag daha az yani uc ay solsa bir ay sag. ama tup bebekte sagdan daha cok yumurta cikardim.
bana uc ay soldan bir ay sagdan yumurtluyrum deyince doktorum olabilir bir yumuta hep daha aktiftir demisti bir de bazne de benim karistircagimi dusunmustu ama bende senin gb eminim

love canımsenin ilk aşılamamı

ama zaten hsg ceken doktorun daha iyi degerlendirir onceden de yazdim filmi gormek ayri geci anini goren doktorun dusundukleri ayri ve doktorum cekenin fikri daha onemli demisti.
yalniz dis gebelikte bir tupunu kaybedenler cok kolay hamile kaliyor iki arkadasim var tek tuple bes ayda hamile kaldilar.
canim bence asilamana egerki basladiysan devam et.

neyse kizlar simdi biraz cikmam lazim Insallah hepimizin guzel haberlerini aliriz.
lovecim asilama surecine girersen haberleselim benim de transferim olursa eger beraber paylasiriz bekleme surecini.
gorkemlicim Insallah bu operasyonun cok faydasini goreceksin onumuzdeki ay hamileyim diye gelirsin Insallah.

özlemcim bana kalsa 1 gün beklemem tüpe başlamak için ama senin dediğin gibi tek tüple hatta normal yolla kalınabiliyormuş.yeterki endo olmasın.benim 3 ay bekleme sebebim bu.endolarımın temizlenmiş olması.

özlemcim benim sabit bi doktorum olmadı malesef,ilk 4 ay bi doktor ilaçla takip etti sonra gitti,buradada düzgün bi doktor yok ilçede oturuyorum,şimdiye kadar 5 kez ilaçlı takibim ve 1 aşılamam var artı bi çok defada ilaçsız takip yaptırdım hiç soldan yumurta gelişmedi,doktorlara söyledigimde ozaman düzenli adet olmazsın dediler ama genede ilaçla takip eden doktorlar sagda 3 gelişipte solda hiç gelişmemesi garip demişlerdi bende hiç anlamadım bu durumu

canım hafta sonu izne ayrılıyoruz pazartesi regl günü memlekette yaptırcam bi aksilik olmazsa

love canımsenin ilk aşılamamı

canım 2. aşılama olcak, aslında 3. girişimim ikincisinde yumurta kontrolsüz çatladıgı için doktor yapmamıştı,kısmet artık kaderimizde varsa olur

selam kızlar

ben başladım aşılmaya bugün 6. günüm menogonla başladık bana dua edin
özlemcim sen neyaptın? dondurulmuşlar kullanılacak demiştin inşallah olur canım

canim dun transferim oldu ama donmus embroyolarim cozulurken pek de sevmemis bu dondurma cozdurme islemini hucre kaybetmisler 7 hucre olmus 3 hucre cozulunce transfer oldu ama biraz geriden baslamis olduk, Insallah senin guzel haberini aliriz. istedigin taraftan mi yumurtluyorsun hani diyordun ya bir traf daha iyi diye onu kastediyorum. her sey gonlunce ilerlesin mujdenle gel Insallah tatlim.

özlemcim inşallah bu kez yüzün güler canım ,5-6 gün içinde belli olur heralde inşallah olur canım

bana gelince ben adetin 3. günü günde bir menegonla başladım ilk kontrolume adetin 10. günü gittim ama 9, günümde şiddetli kasık agrısı çektim eyvah gene erken çatladı korkusu başladı neyse 10. gün doktor baktı progonu 3 gün boyunca vurunmamı ve sonrası gündede çatlama ignesini vurunmamı ardında 42 saat sonra yanına gelmemi söyledi,bende çok rahasız oldum sadece 1 kontrolle kafasına göre hesap yaptı,neymiş doktor şehir dışında olcakmış,ben hiç rahat etmedim 2 kez daha progonu vurup başka bi doktora kontrole gittim ,o doktor yumurtanın çatlamış olabilecegini ve üstüne progonun etkisiyle tekrar yumurta geliştigini söyledi 15,16 çapında şuan tekrar çatlayacak yumurta var dedi benim gene moralim bozuldu ve o akşam tekrar şiddetli kasık bu kez o yumurtalar çatladı o gün son progonu vuruldum ve ertesi gün çatlatma ignesini,igneden sonra hiç kasık agrısı çekmedim 42 saat sonra doktorumum yanına gidip durumu anlattım işte progonun etkisiyle kademeli olarak çatladıgını söyledi tekrar kontrol etti bu kez 14,16,17 çapında yumurta var dedi neyse 3 saat içinde spermler yıkandı ve aşılama yapıldı ve akşamıda şiddetli kasık agrısyla resmen yataga düştüm,yani aşılamadan sonra tekrar yumurtalar çatladı

kızlar ben çok garip bişey yaşadım,2-3 arayla 3 kez ayrı ayrı yumurtam çatladı bu nasıl oluyo anlamadım,gittigim doktor kendini burada kendini ıspatlamış bi prof benimle pek ilgilenemedi şehir dışında oldugu için,ben şuan çok huzursuzum

lovecim bu nasil bir hikaye boole ya!!! bence sana fazla hormon veriyorlar ondan erkenden catliyor. sen ucten 10uncu gune kadar hergun menegon mu oldun ustune de prugeon mu????????? utanmasalar tup bebek tedavisi vericeklermis!! cunku yasin gec senin rezerv sorunun da yok benim bildigim.
ama sonucta asilama vaktinde olmus bak bende senin gb catlamada agri cekerim ama tup bebek ve asilama anladimki hormon alininca o agri yumurtalar cok gelistiginde de oluyor catladi saniyorsun oysaki son gelismelerinde biz agri daha cok cekiyoz. yani catlamadan birkac gun once.
bu arada sana bu asamada LH hormonuna baktilar mi? zaten o her seyi anlatirdi catladi mi catlamadi mi die? bu arada profosorun hakkini da yemeyelim belki ikinci doktorun gordugu 15;16 proffosorun gorduguydu. simdi soyle bir sey de var onlar yumurtana ve 10gune kadar ne kadar buyudugune bakip gunluk buyume hizini buluyorlar ve genelde o oranda buyuyor ve senin dedigin bu 15;16 mmlikler profosorun hesabina tamamen uyuyor. cunku o riski goze almaz yumurtanin hesabina 20 mm diye hesaplamaz en azindan hesaplamistir yani 16mme gelince catlatmayi olur catlayana kadar zaten o 18e cikar diye. karisik anlatmis olabilirim ama biz pofosore kizsak da sanki hesabi tutmus. haa arkadan gelenler sonra catliyordur belki onemli degil o olgun bir ya da ikisini asilamada yakalamak onemli.
canim bak aklinda olsun Insallah simdi pozitif olur da gerek kalmaz ama unutmùadan yazayim yumurtan catlamadan LH hormonu 24 saat once yirmilere hatta daha fazla artiyor. ondan once bir falanken birden cikiyor artis yapiyor. zaten tahmini gunlerde sana uc gun ust uste bur kan testini yapsalar hic boyle catlar mi catlamaz mi stresin olmaz. bana da bu dondurulmusta aynisi yapildi doktor gunu tahmin etti hesap yapti ustu uste bugunler yapariz LHi dedi ve ilk yaptigi yani hesabi tuttu artisi gordu. simdi artarsa zaten catlama ignesine gerek kalmiyor ama 24 saat sonra catlayacagi icin igneyle ayni islevi goruyor bu hormon senin durumun ilginc diye bakilabilir yani.

sen morelini hic bozma oyle ya da boyle yakalanmis dogru zaman ve asilaman olmus. erken catlamanin cozumu var canim asilamada doktorlar daha esnek olabiliyor ne yazikki bir sekide yakanlaniyor dogru gun die rahatlar belki de. burda tek yanlis su olmus profosor diyebilirdiki ben su gun yokum sadece son kontrol icin su arkadasima git bir kez. ama bence tutmus adamin hesabi.
Insallah simdi hamilesin zaten ve bunlari dusunmeye gerek yok. tup bebek tedavisine girdigim icin ne ne zaman actliyor gb ayrintili ogrendim:)) sonucta Allah yardim etmis isin rastgitmis gonlunu ferah tut bize mujde getirrrrrr Insallahhhhhhhhhhhhhhh

özlemcim günü gününe not aldım ilk kontrol sag over 12-13 sol 14,3 gün sonra yani çatladı degim 2. sefer başka doktora gititgim gün sag 12,14,15 sol 16 tekrar 3 kontrol tani aşılam odugu gün sag 13-14 sol 17
aslında çatlamış oldugunu doktorum söyledi, aşılamam yapılırken çatlamayan yumurtalar vardı oda akşam çatladı
benim daha öneceki aşılama girişimlerimde hep yumurtalar erken çatladı için yarım kaldı ama bu kez çok farklı bişey yaşadım
artık hayırlısı diyorum bekleyip görcez olmazsada olmaz hayırlısı buymuş diycem

özlemcim 3. gün menogon günde bir tane 7 gün,8. gün progon300lük alındı, 75 ml günde,3 günde onu vurudum
neyse kafaya takmıyorum bakalım olmazsa benim adet nezaman gelcek aşılamam dün oldu bekleyip görücem

canim ya gunleri daha acik sayilarla alt alta yazarmisin? benim su an senden anladigim senin 6 ya da 7 yumurtan catlamis. gb cok tuhaf.

dur yahu adetin gelmeyecek 9 ay sonra arti lohusalik ohhooo adete cok var :)) bence ne guzel olmus iste bir suru yumurtan catlamis o diger catlamalarda dogal denediyseniz cok iyi Masallah.

canım ilk agrıyı saymıyorum çünkü hiç bi kontrol olmamıştı
29/7/10 sag 12,13 ,sol 14 bu profun ilk kontrolu adetin 10. günü
ikincisi doktoruma degil başka bi doktora gittim
31/7/10 sag 12,14,15 sol 16 bu kontrolden sonra son progonu vuruldum
1/08/10 akşam 20 00 çatlatma ignesi vuruldum ve
03/08 /10 sabah 10 30 da kontrol sag 13,14 sol 17 ve saat 14 30 da aşılama oldu
akşamıda agrıdan ölüyodum resmen saatlerce kıvrandım

özlemcim çatlatma ignesinden 36-38 saat sonrası aşılama olur ama benim 42. saat oldu aşılamam
ben vucudumu çok iyi tanıyorum,ateş yükselmesi,gelen mukus sıvısı artı kasık agrısı şimdiye kadar hiç yanılmadım,profta kabul etti zaten kademeli olarak çatladı dedi
bu kez çok strese girdim şuan iyiyim kaderimde varsa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…