öncelikle tüp bebekte başarlar dilerim.bende sebepsizim.2 ay sonra deniycez.kafama takıldı.sebepsizde yumurta ve sperm kaliteliyse neden döllenme olmuyor.?yani tüptemi şansımız yüksek?
canim bakildi, temiz cikti pihtilasma faktor leiden, faktor 3. hatta bebegime genetik test yapilmisti o da temiz cikmisti 46XXdi, hep istedigim kiz bebegi oldugunu bile boyle kotu bir seyle ogrenmistim hatta. ama doktor kalp ve damar sisteminde olusan ufacik bir aksaklik bile olabilir demisti, bir de rahimde hematom gorunmustu o kan pihtisi kanayinca kaybettim bebegimi belki de tek neden buydu, Allah bilir.özlem80 canım sen pıhtılaşma parametrelerine baktırdın mı? yada genetik belki bu yüzden bebeğini kaybetmiş olabilirsin. inşalah eleğin sana en kısa zamanda gelir.
windy Masallah, saglikla huzurla vaktinde kavusursun Insallah ikizlerine
kac yumurtan olusmustu ve dollenen kac taneydi; bir de miniklerin cinsiyeti belli mi?[/
Özlem çok sagoll, benimle beraber herkezde dileğine kavuşur inşallahh.. yaklaşık 19 yumurta oluştu 15 tanesi toplandı. 3. güne yani transfer gününe 8 tanesi kaldı Bunlar arasından eniyi kalitede olan 3 tanesi transfer edildi. Kalan 5 taneyide dondurduk canım
sorunu doktoruma soracagim, tup bebek denince o kadar cok sey konustukki nedenini sormak aklima gelmedi o an. ama olabilir tuplerle ilgili bir sey cunku doktorum tuplerde spazm olabilceginden bahsetti ve o ay stresli degildim hamile kaldim diyenlerde neden tupteki spazmlar olabilir demisti bir kez. tabii biliyorsun bizlerdeki sorunu tip henuz cozemedi, doktorlar fikir yurutuyor biraz da. ama tupteki spazmdan ben cok suphelendim lisede migde spazmi cok gicrirdim universitede bitti bagirsak spazmi baslamisti o gecti cunku sikayetim yok belki de sonradan tupte basladi kimbilir!!:)) bu arada gercekten de hic dusunmedigim tek ay vardi o da hamile kaldigim ay kizlar, stres, spazm bu konular bana cok mantikli geliyor. hatta rahim spazmi diye bir sey bile varmis.
canim bakildi, temiz cikti pihtilasma faktor leiden, faktor 3. hatta bebegime genetik test yapilmisti o da temiz cikmisti 46XXdi, hep istedigim kiz bebegi oldugunu bile boyle kotu bir seyle ogrenmistim hatta. ama doktor kalp ve damar sisteminde olusan ufacik bir aksaklik bile olabilir demisti, bir de rahimde hematom gorunmustu o kan pihtisi kanayinca kaybettim bebegimi belki de tek neden buydu, Allah bilir.
ama kizlar asla unutmayin her an dogal yoldan da hamile kalabilirsiniz, ben de olmaz olmaz diyordum, en beklemedigim ayda; 22.ayda kalmistim. tup bebek tek cozum degil bizde, her an dogal da gelebilir, Insallah.
ya hic belli olmaz yirmi haftaya kadar bir arkadasimin ikizlerine de ikiside erkek deyip sonradan bir kiz bir erkek oldugunu ogrendi, 38.haftada dogurdu daha da kalicakti bebisler de doktoru anne icin alinmasi sart deyip aldi. iki prens de cok guzel ucuncusunu kiz yaparsin, simdi biz bir kez anne olalim rahatlayinca digeri kendiliginden pat diye gelir gorun bakin:))Özlemcim yazmayı unutmuşum ikisinede erkek dediler biri %100 digeride %90.. Yarın gösterirlerse kontrolüm var dahada kesinleşecek inşallah.. Sen yurtdışındasın sanırım tedavini ordamı olacaksın ? Oradaki işlemlerde aynı yöntemlerle mi uygulanıyor ? inşallah hayırlısıyla sende kavuşursun bebişlerine dualarım seninle..
ben sadece kromozom baktirmadim biraz kaybettigim bebegime, melegime yapilan kromozom testinin normal cikmasina guvendik.canım bu spazm işi bana da mantıklı geldi şimdi.bende bağırsak spazmı yıllardır var.al sana yeni bir bakış açısı daha.bu arada bende hadi bir deneyelim dediğimiz ay hmiş kalmıştım 2007de.9 haftalıkken düştü.ondan beri gelmiyor kerata.bir kromozo testi sonucum kaldı onu bekliyorum.
selam arkadaşlar benimde 18 aydır nedensiz infertilite 6 kez ilaçla takip bir aşılamam var olmadı yumurta fazlasıyla cevap veriyor ama olmuyor..
bu kan pıhtılaşma testleri bagışıklık testleri yaptırdınızmı?bu testleri nerde yaptırabilirim ücreti fazlamı?
sagol cevabın için..love cok zor oldugunu en iyi bilenlerden olmama ragmen sana biraz daha beklemeni onerecegim formda gezersen sebepsiz infertelitenin ozellikle 20'li aylarda hamile kaldigini goreceksin zaten bende 22.ayda kalmistim. burda ciflere turkiyedeki gb alti ay ya da bir yil deneyin denmiyor iki yil deneyin diyorlar asilama bile yapmiyorlar bundan once tabii sebepsiz infertilse ve yaslari uygunsa. aslinda turkiyede doktoruna gore burda dusunen gb doktor da cok ama cok ticari gelisiyor ve hemen tup bebege yonlendiriliyor. yabanci ulkelerde genelde devlet oduyor. bu yuzden ticari kaygi olmadan yaklasiyorlar ciftlere bana doktorum cok dedi bir cift iki yil icinde basaramazsa o zaman problem vardir bilinmese de problem dedi. burda 12.ayda testlerinizi yapiyorlar sorun yoksa bir yil daha dogal deniyorsunuz ya da en fazla ilacsiz yumurta takibi yapiyorlar.
bir de dikkat edin tup bebek merkezlerinde sebepsiz infertelite basarisi kadinin uc yildan fazla hicbir gebelik elde edememesine bagli sans azalabilir diyenler vardir aslinda burda denmek istenen yukarida acikladigima yakin bir sey.
ben bebegimi kaybettigim icin bana neyseki iki yil daha bekleyin" demiyorlar bunun nedeni ise fiziki degil artik psikolojik kadinin iki yil daha bekleyemeyecegini dusunmeleri ya da gebelik sonuna kadar gitmedigi icin iki yil sonra yine hamile kalsam da bu riskin arttigini dusunmeleri.
cok uzun yazdim sadece aramizda henuz iki yili doldurmayan arkadaslarimiz varsa henuz cok cok umutlu her ay hamile kalabilceklerini dusunmelerini istememden.gercekten de form sebepsiz infertelite olan ama 20;22;26. ayda hamile kalan arkadaslarimizla dolu, kesinlikle burda bana denen ilk iki yil beklenmesi bence dogru.
sagol cevabın için..
genelde bende duydum 2 sene bekleyin diyolar hatta nedensizlerin %80 3 yıl içinde hamile kalır deniliyo ama panik yapmamak elde degil ben 4.5 yıldır evliyim 3 sene korunduk sonra tam hazırız artık olmalı dedikki kendimizi tedavilerde bulduk yani ben 5 kez klomen kullandım yumurtalat çok iyi cevap veriyo 4 yumurta falan oluşuyo o halde bile olmadı sonra aşılamam var öylede olmadı yani üzülmemek elde degil neolabilir sorunum ne yapabilirim diye araştırmaktan bıktım artık..doktor doktor gez tekrar sil baştan anlat bunlarda yoruyo beni..
son olarak şu bagışıklık testlerinide yaptırıyım diyorum en azından içim rahat etsin ama nasıl nerde yaptıracagımıda bilmiyorum..
tekrar cevabın için sagol umarım en yakın zamanda sende bebegine kavuşursun..
ya hic belli olmaz yirmi haftaya kadar bir arkadasimin ikizlerine de ikiside erkek deyip sonradan bir kiz bir erkek oldugunu ogrendi, 38.haftada dogurdu daha da kalicakti bebisler de doktoru anne icin alinmasi sart deyip aldi. iki prens de cok guzel ucuncusunu kiz yaparsin, simdi biz bir kez anne olalim rahatlayinca digeri kendiliginden pat diye gelir gorun bakin:))
burda da her sey ayni turkiyedekiyle sadece 35 yas altina en fazla iki embroyo konuluyor, tek fark bu kisitlama ben memnunum bu sarttan ilk denemede fazlasina cesaret edemezdim. kizlar cok sabirsizim raporumun cikmasini bekliyorum tum islemlerle mayista ancak yapilir, zaman hemen gecsin istiyorum.
ben sadece kromozom baktirmadim biraz kaybettigim bebegime, melegime yapilan kromozom testinin normal cikmasina guvendik.
spazm kendim icin bana da cok mantikli geldi bak sende de bagirsak spazmi varmis, bence doktoruna mutlaka sor benim doktorun dediklerini, bana da cevabi yazarsan sevinirim hatta.
hepinizin mujdesini cani gonulden bekliyorum kizlar.
doktora gider gitmez ilk bunu soracağım.mutlaka buradan bilgi veririm.bu tür yeni bilgilerimizi burdan paylaşsak ve bu başlığı canlı tutsak çok iyi olur aslında.çünkü sebepsiz olmak gerçekten çok zor.insan herşeyden şüpheleniyor,sebepsizya.
yok canım ben biçok testi yaptırmamış dediginden haberim bile yok hormon,hsg basit testleri yaptırdım sadece memlekete bi gidiyim yaptırcam hepsini çokda doktor gezdim ama hep nedensiz deyip gönderdiler valla çok yoruldum artık doktor doktor gez hepsine ayrı dert anlat bıktım inan..love27 canım bende bu lenfosit aşısını çok araştırdım hatta yeditepe ve fertijinde yapılıyo ordaki hocalarla da görüştüm. bana 3. denemeden sonra yaprtırmayı önerdiler. birde bana bu tedavimde blastosis transferi denememi önerdiler. sebepsiz inf. blast transferi tercih ediliyormuş denedin mi bilmiyorum. bu tedavimde memorialde benim ve doktorum da yumurta sayım ve kalitem iyi olursa blast transferi yaparız dedi. artık en son çare lenfosit aşısını deniycem. doktorum bağışıklıkla ilgili bir sorun olsaydı yaptırdığım testlerde çıkardı dedi. öğrendiklerimi size yazarım. irtibatı kesmeyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?