Sebepsiz infertil olup da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olanlar?

canım bence sen pıhtılaşma ve kromozom testlerini mutlaka yaptır ve öyle tedavine başla. bende 3 yıldır doktor doktor geziyom hiçbir sonuç yok. şuan 3. aşılama 2 tüp bebek hepsi negatif. 2 defa histerskopi oldum temiz çıktı sonra 3. denemeye başladık. haftaya yumurtalar toplanır pek umudum yok ama deniyicez başka çaremiz de yok. sen bitliste mi yaşıyon?

evet canım bitlisin bi ilçesindeyim.bi yumurta takibi için bile ilçeden ilçeye gidiyorum.güvenebilecin bi merkez yok ancak izinden izine memlekete gidiyoruz ondada sayılı günler bi takip yaptıramıyoruz denk gelmiyo daha dogrusu öyle işte burdan taynimizin çıkmasınada 1.5 yıl neyapıcam inan bilmiyorum.

seninde tedavin hayırlı olsun canım inşallah iyi bi sonuç alırsın 2 başarısız denemen olmuş buna çok üzüldüm sende sebepsizsin çok zor ya inşallah bebegine kavuşursun

şimdi ben kan pıhtılaşma ve bagışıklık testlerini yaptırayım bundan başka yaptırmam gerken test varmı.valla geçen ay klomen kullandım 4 yumurta oldu bunun yanındada preseed kullandım olmadı ama adetim çok sancılı ve pıhtılı geldi bilmiyorum artık buay ilaç kullanmadı sadece preseed denedim bilmiyorum allah yüzümüze bakar inşallah

love27 gerçekten zor şartlarda mücadele veriyorsun inşallah emeklerinin karşılığını alırsın hiç tüp bebek yada aşılama deneyimin oldumu? eşine yönelik testler yapıldımı? sana yakın van 100. yıl üni. hastanesi var sanırım aslında orda da yaptırabilirsin. iyi dileklerin için çok teşekkürler canım.

ben de bu spazm olayına drun ne diyeceğini merak ettim..olabilir diyecektir muhtemelen ama çözüm ne?asıl konu da bu..

spazm stres kaynaklidir cozum rahat olmak ama iste en zoru da bu. bir de hamile kalinca bebek tutunsun diye kortizon tdavisi veriyorlarmis spazm icin ama genelde tavsiye etmiyor doktorlar, kortizonu direk progesteron gb sanirim rahime bir hapla ya da jelle koyuyorsun ama riskleri de varmis. ayrintili sormadim cunku kortizon ve bebek yan yana dusunemedim. tehlikeli gb.

love sebepsiz inferteliteye pihtilasma testi zaten yapilmaz cunku bebege kaybedenlere yapilir. bagisiklik testini bilmiyorum. ama kanda periferik denen pihtilasma faktorlerinin sebepsiz inferteliteyle ilgisi yoktur. benim bir kayibimdan sonra yapilmasinin nedeni benim istememdi yani bir dusuk yapilanlara bile yapilan bir test degil. ama bence dogurgan olmayan he kadin yapitmali bu testi zar zor hamile kalip kaybetmemek icin cunku kesfedilirse cozumu var. ama hic hamilelik yasamamis bir kadina bu testleri yapalim dememeleri normal. yani doktorlarini suclama diye yazdim bunu.
kizlar peki bagisiklik icin yapilan testler nelerdir?

canım ben burda birkez aşılama yaptırdım olmadı gerçi güvenilir degildi sonra ikinci aşılamayı konyada yaptıralım dedik gonal f menegon kullandım ama yumurtlama günü kaçtı olmadı yani sadece 1 kez aşılamam var.eşimde sadece semen analizi yaptırdık okadar başka eşe yönelik testler varmı bilmiyorum.aslında van 2.5 saat buraya eşle birlikte gitmek gerekiyo onun izin sorunu var yani birkerde bitmiyo işler canım...

canım sebepsizlerede yapılması gerekiyo diye okumuştum mesela hamile kalabiliyomuş bazı kadınlar ama farketmeden düşürebiliyomuş.benim 2 kez böyle bi şüphem oldu adet çok sancılı ve kan pıhtısı gelmişti doktorum düşük yapmış olabilecegimi söyledi onun için yaptırmak istiyorum

apple senin tedavinin sonucunu gerçekten çok merak ediyorum inşallah bu sefer yüzün güler canım ara ara burada tedavinle ilgili yazarsan sevinirim ya ben çok merak ediyorum bizim durumumuzdakileri neyaptılar oldumu olmadı diye inşallah bebegine kavuşursun banada umut olursun canım...

love27 canım inşallah pozitif sonucu alırım ve sizede bu konuda yardımcı olurum.ilgin için saol canım.

kızlar semen analizi dışında erkege yönelik başka testler varmı

kızlar semen analizi dışında erkege yönelik başka testler varmı

erkeklerden de bir takım hormon seviyesi tetkikleri isteniyo ama hangi durumlarda gerekli görülüyo bilmiyorum,bizden hiç bir ürolog istemedi çünkü..

kizlar dun gece almanyadan bir turk doktor tup bebek yontemlerini anlatti tvda, cok bilgili guven uyandiran bir kadindi, ee biliyorsunuz biz doktor kesildik yasadiklarimiz ve kk nedeniyle. neyse besinci gun transfer yaptiklarini artik ucuncu gun transferlerinin eski ve terkedilmis bir yontem oldugunu israrla soyledi arayanlar hep ucuncu gun transferiydi durup durup "ee artik ucuncu gun transfer yapilmiyorki"dedi ozellikle defalarca deneyenlere ucuncu gun mu yaptilar nasil olur deyip durdu!! avrupadan turkler aradi hep. oysaki fransa ve ingilterede de genelde ucuncu gun transferi yapiliyor ama kadin kafami cok karsitirdi cunku cok mantikli konusan hicbir merkezi kotulemeyen tatli bir doktordu sadece transfer gunu hakkinda surekli merkezlerin ucuncu gun tranfer yontemini artik terk ettigini soyleyip durdu. hepimiz doktorlarimiza bunu sorup bu konuda bir arastirma yapalim mi?
diyorki cogu embroyo zaten dorduncu ya da besinci gun gelisimini durdurur zaten kadinda da bebek tuplerden bes gunde iner biz de dogayi taklit etmeliyiz besinci gun koymaliyiz dunyada da artik boyle dedi. ayrica besinci gun konan embroyalarin yuzde elli daha sansli oldugunu istatistikler gosteriyor dedi.

kizlar hatta yukarda yazidigimi baslik mi acsam? herkes doktoruyla gorusur burda bir arastirma yapmis oluruz.
ya da insanlarin kafasini mi karistirmis olurum.
ama sasirdim kaldim kadin emin bir arayan hatta israrli sordu bunu "kesinlikle artik eski bir yontem ucuncu gun transferi merkezmer terketti bu yontemi" deyip durdu.

bence de bi başlık aç bakalım arkadaşım ..3. gün transferi mi yoksa 5. gün mü diye filan..bilenler paylaşır deneyimlerini..ben de başka bir sitede bir embriyologla görüştüm..tekrarlayan başarısızlıklarda mutlaka 5. gün blastokisti yapılmalı dedi..

özlem80 bende bukonuda doktorumla görüşmüştüm. doktorum 5.gün transferinin başarıyı arttırdığını özellikle bizim gibi sebepsiz inf. başarı şansını arttırdığını söyledi. ayrıca bazı embriyolar 3. güne kadar gelişip daha sonra bıçak keser gibi bozulduğunu anlattı. bunu tesbiti ise sadece 5. gün tran. ile oluyormuş.

benim eşimden kanında mikrop varmı amaçlı kültür istediler.yaptırdık.bi de kromozom testi yaptırdık.oda kanda bakılıyor.
ya meger ne çok test varda haberim yokmuş benim eşimin sperm testi normal çıktı sadece bol lokasit çıktı hamilelige engel degil dediler sperm sayısı normal olunca sanırım erkekten fazla bişey istenmiyo

ya kızlar gerçekten bilmedigimiz ne çok şey var burda ögreniyorum bende

hmm demek kadinin dediginde dogruluk payi var belki de avrupada geneldesadece besinci gun transferi yapiliyor bazi yerlerde ama embroyonun disarda durmasi da iyi degil demiyorlar miydi? off ya benim tup bebek gorusmeme daha bir ay var catlarim meraktan simdi:))

yaaa benimde 3 . gun transfer edildi . Tek embryom vardi riske atmak istemediler

canim sonuc mu bekliyorsun? oyleyse Insallah mujdeyi alirsin hayirlisiysa.
ama tek embroyasa tabii ucuncu gun koymalari normal hic takma yeterki tutsun ne guzel iste arkanda biraktigin embroyolarim var diye uzulmezsin.

dışarda embriyo çok güzel gelişip (özellikle 2-3. gün trans.) sonuç negatif oluyorsa embriiyoyu 5. güne kadar dışarda gözlemek gerekiyormuş bozulma varsa embriyoya genetik (pgt) analiz yapılıyormuş. 5. gün transferi için ise yeterli sayıda kaliteli yumurtanız olması gerekiyormuş(en az 5).(bugün doktoruma sorduklarımı sizinle paylaştım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…