evet canım bitlisin bi ilçesindeyim.bi yumurta takibi için bile ilçeden ilçeye gidiyorum.güvenebilecin bi merkez yok ancak izinden izine memlekete gidiyoruz ondada sayılı günler bi takip yaptıramıyoruz denk gelmiyo daha dogrusu öyle işte burdan taynimizin çıkmasınada 1.5 yıl neyapıcam inan bilmiyorum.canım bence sen pıhtılaşma ve kromozom testlerini mutlaka yaptır ve öyle tedavine başla. bende 3 yıldır doktor doktor geziyom hiçbir sonuç yok. şuan 3. aşılama 2 tüp bebek hepsi negatif. 2 defa histerskopi oldum temiz çıktı sonra 3. denemeye başladık. haftaya yumurtalar toplanır pek umudum yok ama deniyicez başka çaremiz de yok. sen bitliste mi yaşıyon?
ben de bu spazm olayına drun ne diyeceğini merak ettim..olabilir diyecektir muhtemelen ama çözüm ne?asıl konu da bu..
aslında doktorların işine geliyor sebepsiz deyip göndermek...
ben biçok testi buradaki arkadaşlardan ögrendim kan pıhtılaşma,bagışıklık testlerini daha yaptırmadım.belki bunlarda sorunum var ama beni hep nedensiz deyip gönderdiler yok bekle olur ama olmuyo işte 18 aydır birçok defa yumurta takibi aşılama falan sonuç yok...
şimdi birde lenfosit aşısını duydum ama sadece istanbulda tek bir merkezde nedensiz kısırlara yapılan bir aşıymış..bence bunuda araştırın arkadaşlar
spazm stres kaynaklidir cozum rahat olmak ama iste en zoru da bu. bir de hamile kalinca bebek tutunsun diye kortizon tdavisi veriyorlarmis spazm icin ama genelde tavsiye etmiyor doktorlar, kortizonu direk progesteron gb sanirim rahime bir hapla ya da jelle koyuyorsun ama riskleri de varmis. ayrintili sormadim cunku kortizon ve bebek yan yana dusunemedim. tehlikeli gb.
hımmmmmmm çok ilgiç bir bilgi..ilk kez duyuyorum..kortizon hı?bana da çok göze alınır gelmiyo...CADIARZU
love27 gerçekten zor şartlarda mücadele veriyorsun inşallah emeklerinin karşılığını alırsın hiç tüp bebek yada aşılama deneyimin oldumu? eşine yönelik testler yapıldımı? sana yakın van 100. yıl üni. hastanesi var sanırım aslında orda da yaptırabilirsin. iyi dileklerin için çok teşekkürler canım.
spazm stres kaynaklidir cozum rahat olmak ama iste en zoru da bu. bir de hamile kalinca bebek tutunsun diye kortizon tdavisi veriyorlarmis spazm icin ama genelde tavsiye etmiyor doktorlar, kortizonu direk progesteron gb sanirim rahime bir hapla ya da jelle koyuyorsun ama riskleri de varmis. ayrintili sormadim cunku kortizon ve bebek yan yana dusunemedim. tehlikeli gb.
love sebepsiz inferteliteye pihtilasma testi zaten yapilmaz cunku bebege kaybedenlere yapilir. bagisiklik testini bilmiyorum. ama kanda periferik denen pihtilasma faktorlerinin sebepsiz inferteliteyle ilgisi yoktur. benim bir kayibimdan sonra yapilmasinin nedeni benim istememdi yani bir dusuk yapilanlara bile yapilan bir test degil. ama bence dogurgan olmayan he kadin yapitmali bu testi zar zor hamile kalip kaybetmemek icin cunku kesfedilirse cozumu var. ama hic hamilelik yasamamis bir kadina bu testleri yapalim dememeleri normal. yani doktorlarini suclama diye yazdim bunu.
kizlar peki bagisiklik icin yapilan testler nelerdir?
kızlar semen analizi dışında erkege yönelik başka testler varmı
kızlar semen analizi dışında erkege yönelik başka testler varmı
kizlar hatta yukarda yazidigimi baslik mi acsam? herkes doktoruyla gorusur burda bir arastirma yapmis oluruz.
ya da insanlarin kafasini mi karistirmis olurum.
ama sasirdim kaldim kadin emin bir arayan hatta israrli sordu bunu "kesinlikle artik eski bir yontem ucuncu gun transferi merkezmer terketti bu yontemi" deyip durdu.
ya meger ne çok test varda haberim yokmuş benim eşimin sperm testi normal çıktı sadece bol lokasit çıktı hamilelige engel degil dediler sperm sayısı normal olunca sanırım erkekten fazla bişey istenmiyobenim eşimden kanında mikrop varmı amaçlı kültür istediler.yaptırdık.bi de kromozom testi yaptırdık.oda kanda bakılıyor.
özlem80 bende bukonuda doktorumla görüşmüştüm. doktorum 5.gün transferinin başarıyı arttırdığını özellikle bizim gibi sebepsiz inf. başarı şansını arttırdığını söyledi. ayrıca bazı embriyolar 3. güne kadar gelişip daha sonra bıçak keser gibi bozulduğunu anlattı. bunu tesbiti ise sadece 5. gün tran. ile oluyormuş.
yaaabenimde 3 . gun transfer edildi . Tek embryom vardi riske atmak istemediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?