- 29 Eylül 2020
- 229
- 40
- 48
- Konu Sahibi papatyaskk
-
Benim ailem uzakta sonuçta ben ailemi arkamda bırakıp eşime geldim yaşadığı şehre bunun bile bi kıymeti olmalıydı gözünde benceEşinizle aynı kafadasınız demek ki.
Siz de aile olmayı becerebilmiş gibi durmuyorsunuz.
Bizim rutinimiz sekiz senedir böyle ya. Alıştılar, kocalı da giderim kocasız da. Bizim buradaki arkadaşlar da böyle benim gibi. Gurbette ve eş memleketinde görev yapınca yadırganmıyor herhalde.Yok kızne zaman zamanlı zamansız anasını ziyaret eden genç kız olsa bi kaç ay içinde boşanma haberlerini aldık haliyle insanlarda öyle sanıyo
Aileden aileye değişiyor işte böyle şeylerrBizim rutinimiz sekiz senedir böyle ya. Alıştılar, kocalı da giderim kocasız da. Bizim buradaki arkadaşlar da böyle benim gibi. Gurbette ve eş memleketinde görev yapınca yadırganmıyor herhalde.
İmi ay ev bir ay aile. Yani yılın üçte biri evinizde yoksunuz. Eşiniz çok haklı. Siz çocugunuzdan uzak kalabilir misiniz bu kadar süre. Bu konular beni çok şaşırtıyor. İnsan aile evi de olsa kendi evini düzenini eşini özler yahu.Kızlar iyi akşamlar; gurbette olanlar ailesine ne sıklıkla gidip ne kadar kalıyorlar gidince merak etttim de ben de gurbetteyim ve 2 ayda bir bazen 3 ayda bir gidiyorum önceden biraz uzun duruyordum 3-4 hafta gibi ama artık eşim çocukta büyüdükçe özlüyor ve düzenim bozuluyor 1 hafta 10 gün kal gel diyor
Benim kızım babasından iki gün ayrı kalsa ağlıyordu bebekken bile. Çocuk nasıl dayanıyor o da enteresanİmi ay ev bir ay aile. Yani yılın üçte biri evinizde yoksunuz. Eşiniz çok haklı. Siz çocugunuzdan uzak kalabilir misiniz bu kadar süre. Bu konular beni çok şaşırtıyor. İnsan aile evi de olsa kendi evini düzenini eşini özler yahu.
Şehir içindeyim. Annem semtime yakın semtte oturuyor. Köye gittiği zaman (Sakarya) 3 ay dönmüyor. 3 ay annemi görmüyorum. Yani 2 saatlik yol. Ne olmuş yani. Zırt birt ananiza gidince ne oluyor? Ben bu kadınları anlamıyorum. Neden evlendiniz? Evlenince kendinize ait bir aileniz oluyor. Eşin ve çocuğun oluyor. Nasıl ozlemiyorsunuz . Ben kocamı 1 hafta görmesem çok özledim. Abacı erkekler olduğu gibi azımsanmayacak miktarda anacı kadinlar da var. Anaci kadınlar yüzünden bircok erkek evliliğini bitirmek zorunda kalıyor.Kızlar iyi akşamlar; gurbette olanlar ailesine ne sıklıkla gidip ne kadar kalıyorlar gidince merak etttim de ben de gurbetteyim ve 2 ayda bir bazen 3 ayda bir gidiyorum önceden biraz uzun duruyordum 3-4 hafta gibi ama artık eşim çocukta büyüdükçe özlüyor ve düzenim bozuluyor 1 hafta 10 gün kal gel diyor
2 ay kalmak mı? Şaka yapıyorsunuz herhalde hadi sizin aklınıza gelmiyor anne babanızda mı bu saşmalık için sizi uyarmıyor???Haklısınız bi kere gittim 2 ay kaldım ama çocuk 4 yaşında artık özlüyor babası düzenim değişiyor diyor ama bende ailemi özlüyorum memleketimi özlüyorum vs
Haklısınız bi kere gittim 2 ay kaldım ama çocuk 4 yaşında artık özlüyor babası düzenim değişiyor diyor ama bende ailemi özlüyorum memleketimi özlüyorum vs
Şaşırdım değişik bir bakış açısı, bizim orda öyle bir düşünce yok soran da olmadı, kendi kendilerine düşünüyorlarsa bilemem ama çok umrumda olmaz...tabi ki herkeisn kendi düzeni ayrı eşler arasında sorun olmuyorsa çok önemli değilEvette izin muhabbeti vs değil. Bizim ailede pek yok bu tarz şeyler. Eş olmadan kadında adamda pek seyahat etmez. Yani öyle alıştırılmadığımız için açıkçası kimsede niye gelmedin demiyor. Bir kez bayramda eşimin memleketi çok uzaktı ben gitmek istemedim o tek gitti bende kendi memleketime gittim. Eşin yokken niye geldin tavrı alınca ikimizde haliyle bidaha yalnız git gel yapmadık. Yalnız gelince ay noldu kocanla bişey mi oldu muhabbetine getiriyolar bizde gitmiyoruz haliyle
Bu gidişle bir gün gidip orada kalır boşanırsınız zaten. Mutlu mesut yaşarsınız ana babanızlaHaklısınız evet 2 ay abartı ama annem ameliyat olmıştu sonra eşimle aram bozuktu gelip alana kadar durdum gelmedeydi ayrılacaktım
Eşim kendisi aile olmayı beceremedi kendi kök ailesiyle hep planlar yapmak istiyor annesi desen konularımdan bilen bilir takıntılı biri sorunlu aramızı bozuyor öyle öyle bende aileme gitmek istedim Hep
Zaten aynı şehirdeyiz eşimin ailesiyle haftada bir görüşülüyor bide kalsaydı bariAllah allah ikidir erkeklere hak veriyorum hayırdır inş :) Bence haklı adam.
Eşin ailesinde bu kadar kalsa sen ne düşünürdün?
Uyardı kaç kere dediler bu böyle olmaz başımızın üstünde yerin var ama kocanı yalnız bırakma bu kadar diye2 ay kalmak mı? Şaka yapıyorsunuz herhalde hadi sizin aklınıza gelmiyor anne babanızda mı bu saşmalık için sizi uyarmıyor???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?