Şeker taraması..

merhaba arkadaşlar ben bir ay önce 50 gr lık yükleme yaptırdım 200 ü gçmemişti ama sonuçta yüksekti 3 gün sonra 100 gr lık yapıldı oda yüksek 189 çıktı ilk bir saatte.dr um diyetisyene yönlendirdi.1 aydır şekerli ve şekerle yapılan hiç bir şeyi yemedim buna hamur işi de dahil.diyet ürünler sebze meyve (ölçülü tabiki) yani diyetisyenin verdiği liste doğrultusunda sadece bir kaç gün zorlanarak bir ay devam ettim.2 gün önce dr randevumda 1,5 kilo vermiştim ve bebeğim gayet sağlıklı kilo alıo ve normal gelişiminde devam ettiğini söyledi dr.kiloyu ben kendi vucuduman vermişim.şeker tahlili yaptık hemen 100 çıktı 2 gündür yine ölçtürüyorum hep 100 çıkıo.diyet işe yaradı ve bebeğim bu diyetten etkilenmedi.çünkü sebze ve meyve gibi sağlıklı şeyler yiyorum.bu beyaz şeker son yılların insanlığa en büyük düşmanı olsa gerek.7 aylık oldum ve şimdi çok mutluyum.çok korktum ama kesin kararla hep şeker olmadan beslendim.meyvede şeker var zaten.

Bodrumbodrum,aynı durum bende de var,diyete başlayalı bugün 4. günüm ve ben 1 kiloyu verdim bile..Doktor kilo alıyorum diye uyarıyodu,şimdi de verdim diye uyarmasında :)Sonuçta onun yönlendirmesiyle gittim..Önümüzdeki cuma 100 grlık için gideceğim bakalım orada sonuçlar ne olacak,bebeğim beslensinde benim zayıflamam önemli değil..

benim dr um çok güzel gidio dedi verdiğim kilo içinde.eğr bebeğin ayına göre normal kilosunda gidiosa sen o kiloyu kendinden veriosun demektir.muanede bebeğinin kilosu normal çıkarsa endişelenme.öncelik onların sağlık konusunda

kızlar banada yardımcı olun lütfen bende 50 gr.açlık testi yaptım 174 çıktı drum yüksek dedi.işin kötü tarafı testi yaptıktan sonra şehir dışına çıktım yüzyüze konuşamadık ama şeker erken doğuma yol açar dedi.1hafta şekerli şeylerden uzak dur ve yemekten 2 saat sonra tokluk testi yap dedi.önümüzdeki pazartesi onu yapacam.ben çok fazla şekerli meyve,meyve suları ve dondurma tüketiyordum acaba ondanmı bu kadar yüksek çıktı.çok moralim bozuldu.haftaya şekerim normal çıkarsa nolacak yine böyle şekerli şeylerden uzakmı olmam gerekecek.174 çok ciddi bir rakammı?bana yardımcı olun kızlar.

bugün yine doktordaydim seker icin...perhiz önerdi doktor...beyaz ekmek ,seker,süt,recel..vs..bunlari yasakladi doktorum...netten sen yine arastir..hangi gidalardan uzak durman gerekiyorsa uzak durmaya calis...bir kac gün ben dikkat ettim..bugün dr.seker seviyesinin daha iyi oldugunu söyledi....birazda bizim elimizde olan birsey...allah seninde bebisine hayirli saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin insallah ..

Valla arkadaşım benimde en çok merak ettiğim şey bu,5 gündür diyetteyim,kilo bile verdim,ne reçel var ne dondurma nede meyvenin fazlası,sayıyla,mesela 14 adet kiraz yiyebiliyorum yada yerine 10 adet erik yada 1 elma..vb tatlıya dair hiç bişe yok,cuma günü tekrar ölçülcek şekerim,inşallah normale dönmüştür,diyetisyenime sorcam bende cuma günü gittiğimde bu hep böle mi olcak ben hiç tatlı bişe yemicekmiyim diye..Gündüzleri sorun olmuyo ama akşam olunca canım tatlıdan başka bişe düşünmüyo bi hayli zor olcak ama bebeğim için katlanmak zorundayım,Allah daha kötüsünden saklasın..

ben meyveyi sayıyla bile olsa yemiyorum tatlıdan elimi eteğimi çektim ama dayanamıyorum artık çok zorlanıyorum.

slm bende 28+5 günlük hamileyim bugün 50 gr'lık yükleme testi yaptırdım 154 çıktı
dr um 100 gr'lık olanıda yapalım dedi c. tesi ikincisi yapılacak
bana diyet listesi verdi laboratuvardaki hemşireler 3 gün sonra tekrar gel dediler
tatlı şeyler yok meyve dışında meyvelerde ara öğünlerde ve 1 porsiyon
bakalım ikincisi nasıl çıkacak umarım iyi çıkar....oğluşum sağlıkla doğar inşallah

Benim ölçümüme daha var ama ben aşırı tatlı ve çikolata tüketiyorum canım sürekli tatlı şeyler istiyor meyvelerin bile tatlısını yiyorum ekşi meyveleri ağzıma koyamıyorum bile çok korkuyorum şeker çıkarsa diye inşallah çıkmaz..

slm arkadaşlar. benim 50 lik şeker yüklemem 153 çıktı. sonra 100 lük yaptık ilki 188 , ikincisi 185 üçüncüsü 146. açlık şekerimde 116. doktor insilün tedavisi dedi. 1 haftadır iğne vuruyorum kendime. sormak istediğim aranızda bu değerlerde olanlar var. size neden diyet verdi. acaba benimde diyetle çözülebiirimiydi????

Benimde geçen hafta 50'lik 156 çıktı.4 gün dikkat ettim,erik haricinde meyve yemedim.Ekmek olarak kepekli ekmek yedim,tatlı,hamur işi,kızartma yemedim.Bugünkü 100'lük sonuçlarım ii çıktı....

@iz
Arkadaşım benim 209 çıktı 50 grlık yüklemede ve hemen diyestisyene postaladı,tatlı türü herşeyden uzağım sadece meyve o da daha önce dediğin gibi 1 porsiyon sayıyla yani..
Sana hiç diyet demeden 100 lük yapması değişikmiş,hemen insülin vermesi de öle,internette falanda yazıyo eğer diyet tedaviye cevap vermiyosa iğne verilirmiş..Ama doktorunu yargılamak bana düşmez,sen yine de doktora bi danış,diyet yapsam nasıl olur diye..ınsülin işi zor mu yaa,korkuyorum bende yine yüksek çıkacak diye..

@yasemin33 senin adına çok sevindim,peki doktorun ne dedi bu duruma,diyete devam edecekmisin?Kafamda çok soru var ve cumayı bekliyorum doktora danışmak için..

Canım merhaba
Benimde 50 lik şeker yüklemem yüksek çıktı diyet falan vermeden ertesi gün 100 lük şeker yüklemesi yapıldı.Oda yüksek çıktı.Birde b12 vitamin eksikliği çıktı.Vitamin için 10 adet iğne verdi.Bunları yaptır birde insilün iğnesi vericem sana dedi ayrıca diyet de verdi.Bende diyetten sonra belki düşer iğneye gerek kalmaz dedim.Hayır dedi diyet dengeler ama iğneleri kesin vericem dedi.C.tesi kontrolüm var ayrıca her 11 günde bir şeker için kontrole gidecekmişim hamileleik bitene kadar.Cuma b12 iğnelerim bitiyor sanırım c.tesi kontroldede insilün iğnelerini verecek.Artık dr lara güvenmekten başka çaremiz yok onlar ne derse yapıcaz sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için.Allahtan 28. haftamdayım az kaldı ayrıca şekerle ilgili dr lar çok gözümü korkuttu inşallah dedikleri kadar tehlikeli değildir.

benim tarama testinde şekerim oldukça yüksek çıkmıştı..sonrasında şeker yükleme testi yapıldı.. bu da yüksek çıktı. bebeğim normalden büyüktü zaten. hemen insülin verdiler. ayrıca şeker ölçüm cihazı almamı istedi dr.umuz. her yemekten önce yemekten 1 saat sonra ve 2 saat sonra ölçüm yapıp not alıyordum. dr kontrol ediyordu. doğuma kadar verilen ölçüde günde 4 kere insülin kullandım. bebeğimde şeker çıkmadı. bendekide doğumdan kısa bir süre sonra geçti zaten. bebeğim 4,450 doğdu bu arada :) aradan 2,5 yıl geçti. ikimizde sapasağlamız..

solun arkadaşlar cevaplarınız için. insilün iğnesi korktuğum kadar değil. kalem gibi bişey iğnesi incecik. ben bacağıma yapıyorum sabah akşam. hiç acımıyor. anlamıyorum bile vurduğumu.sanada geçmis olsun nazocum..bende 27 haftamdayım.Rabbimizin izniyle inşallah sağlıklı doğurucaz hepimiz. kendimi kötü düşüncelerden sıyırdım hernekadar şekerden korksamda.

Norsis,evet diyete devam :))))
Kısa kısa yürüyüşler yap dedi,arasıra kaçamak yapabilirmişim:))))Aşırıya kaçmamak kaydıyla meyveni ye dedi.Kısacası arkadaşım dikkat etmek gerekiyor....
Nazo 50 lik yükleme yaptırıp, ertesi gün 100 lük yaptırması tuhaf geldi.Benim doktorum 4-5 geçmeden olmaz dedi.Anlamıyorum bu doktorları,neyse arkadaşım sen diyetine dikkat et......

C.tesi şeker için kontrole gidicem bakalım ne diyecek sizede yazarım.Bazen başka bir dr a dahamı gitsem diyorum ama sonra oda başka bişey söyleyecek iyice beni gerecekler diye vazgeçiyorum.Şimdiki dr umun dediklerini yapmaya çalışıyorum.Kaçamak haaa aslında bende kaçamak yapmak istiyorum ama benim dr hiç kaçamaktan bahsetmedi şimdi bir dondurma:icecreamlsada yesem ne güzel olurdu.

Valla nazo çok haklısın bi dondurma olsa bende hayır demem :) size diyetinizi kendi doktorunuz mu verdi yoksa diyetisyene mi gönderdi?Benim diyet,syen verdi ama kendi doktorum diyetisyenin verdiğine harfiyen uymamı istedi..
Bende cumartesi gidecektim ama dayanamadım cuma günü gideceğim,11 gün gel demişti ama ben 10. gün gideceğim,çok merak ediyorum,ben bu kadar dikkatli yerken umarım düşmüştür,düşmediyse hayal kırıklığına uğrarım herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…