Şeker taraması..

Benim şeker yüksek çıkınca kadın oğum dr um beni dahiliyedeki bir arkadaşına yönlendirdi.Diyet listesini bana dahiliye uzmanı verdi ve 11 günde bir kontrol altında kalacakmışım bende.Bişey sorucam bana dediki dr ara sıra eczanelerde git şekerini ölçtür dedi.Bu eczanelerde yapılan testler açmı yapılıyor tokmu anlamadım senin bilgin varmı

Norsis canım seninle hemen hemen günlerimiz aynı ben bugün 27+3 üm.Sen galiba bende 1 gün öndesin.

Evet ben 1 gün öndeyim, Nazo benim o konuda bilgim yok,henüz doktor bana ölçtürmem gerektiğini sölemedi,cuma günü belli olur,100 lük yükleme o zaman benim,ama burda bi arkadaşın daha başına gelmiş bu olay,şeker ölçme aleti almış hem açlık ölçmüş hemde yemeklerden 1 -2 saat sonra ölçüyomuş,öle demişti bana..Eczanelere de danışabilirsin bu konuda,onlarda bilir..

nazo ve norsis sizi arkadaş listeme ekledim kabul ederseniz sevinirim. bende 27+5 oldum bugün aynı zamanda doğurucaz.

Benimde ilk hamileliğim erkek olacak.Son adet tarihime göre doğum tarihi 5 eylül görünüyor benimki.Hayırlısıyla zaman bir an önce akıp gitsede bebişimi kavuşsam diye bekliyorum işte.

Benimde doğum 4 eylül görünüyo :) Ekledim bende :) Benimde bi serserim olcak..
Yarını dört gözle bekliyorum bakalım ne olcak şeker taramasında..

Benimde doğum 4 eylül görünüyo :) Ekledim bende :) Benimde bi serserim olcak..
Yarını dört gözle bekliyorum bakalım ne olcak şeker taramasında..

Umarım bu defa çıkmaz.Çünkü öyle olabiliyormuş 50 lik yüksek çıkıp 100 lük taramada şekeri çıkmayanlar oluyormuş.Ahh canım yaa gözünü korkutmak istemem ama 100 lük şeker taraması çok can sıkıcı.Sen yanına kitap tı gazeteydi al bişeyler valla vakit geçmek bilmiyor yoksa saatler sürüyor.Ben bu kadar uzun süreceğini bilseydim kitabımı yanıma alırdım ama bilmiyordum neyseki sonra gidip gazete buldum bi yerdende öyle beklerken sıkıntı giderdim.Ya da benim gibi yalnız gitme birileriyle gitkaydirigubbakcemile

Eşim uzakta olduğu için kayınvalidemle gideceğim ama yinede kitabımı götüreyim okurum biraz,sölediğin ii oldu valla,3 saat ne yapcam ben,bide o kadar saatten sonrada diyetisyeni göreceğim bi yarım saatte onunla geçecek..Bakalım ya hayırlısı..En azından yalnız değilim,bu beni az da olsa rahatlatıyor..

arkadaşlar herkese merhaba 16. haftamda doktora gittim en son şuan 20+3 üm.doktorum 4 hafta sonra gel şeker yüklemesi ve ayrıntılı ultrason yapacağız dedi.yani yarın doktora gideceğim.ama okuduğum kadarıyla 24. haftadan sonra yapılmış şeker yüklemesi herkese.sizce bir sorun olur mu? doktoruma söyleyeyim mi?

Hımm,benim bildiği kadarıyla şeker yüklemesi 24-28. haftalarda yapılıyo,ama erken yapılacak diyosa elbeete vardır bi bildiği,ailende falan şeker var mıki? bilemiyorum arkadaşım,sen doktoruna sor en iisi..ınşallah şekerin çıkmaz..

yok canım hiç bir problem yok neyse yarın soracağım artık teşekkürler cevap için..

Bana 100lük yükleme yapılmadı,neden diye sordum doktora 180 ve üzeri çıkanlara 100 lüğü yaptırmıyorum dedi,açlık ve tokluk şekerime bakıldı,önce açlık için kan alındı sonra kahvaltımı yaptım ve 2 saat sonra tekrar kan alındı sonuçlarım normal çıktı çok şükür,eğer bunlarda yüksek çıksaymış insüline başlıcaktık dedi,ama değerlerim düşük diye şekerin yok demek değil,demekki diyetin işe yarıyo bu yüzden diyete devam edeceksin dedi,diyetisyenimde yeni diyetimi verdi ama olsun en azından açlık ve tokluk değerlerim yüksek çıkmadı.Öle işte arkadaşlar paylaşmak istedim sizlerle..

kaydirigubbakcemile2 senin adına sevindim norsisolumunekankayizsmile

Çok iyi norsis.ıyi bari diyetle kurtardın bakalım benimde kontrolüm yarın ne diyecek acaba merak ediyorum

arkadaşlar bende bugün yaptırdım şeker yüklemesi ayrıntılı ultrasonla beraber yapılacak dedi doktor erken değil tam zamanı dedi açlık kan şekeri normal 84 çıktı.ama 50 mg lik yüklemeden 1 saat sonra ölçüm yapıldı 163 çıktı doktorum 1 hafta beyaz ekmekten pilav ve makarnadan uzak dur tatlı çok yeme dedi ki zaten ben hiç tatlı yemiyorum bunu duyunca da şaşırdı sonrasında eczanede yemeklerden iki saat sonra kan şekerini bir ölçtür eğer yüksek çıkarsa bir kaç gün üstüste diyetisyene yönlendireceğim dedi hiç anlamadım neden böyle olduğunu umarım bebeğe bir zararı yoktur. ayrıntılı ultrasonda her şey normal çıktı çok şükür.

Evet Nazo şuan için diyetle yırttım,çok şükür Rabbime..Liz saol, white sende hayatından şekeri çıkart,sadece şekeri değil kızartma,beyaz ekmek,özellikle prinç pilavı,patates tam yağlı olan herşeyi..6 öğün şeklinde ye,ara öğünler 1 porsiyon meyve ve bol su
ınşallah sağsalim bebeklerimizi kucağımıza alırız..

amin canım inşallah sağlıkla gelsinler başka hiç bir isteğim yok:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…