Şeker taraması..

norsis sanirim bende perhizlen kurtulacagim yüksek sekerden..pazartesi yine diyetisyende kontrolüm var..ama ölcülere bakilirsa iyi gidiyor kararimca.....insallah insulin ignelerine gerek kalmaz

Baklavacım inşallah gerek kalmaz,sonuçta iğnede kullansan diyet yapıyosun,biz en azından iğne kullanmamış oluruz,ama kullanılacaksa da bebeklerimiz için kullancaz,moral bozmaya gerek yok..Hadi hayırlısı..

merhabalar
benimde 1temmuzda 50lik şeker yüklemem yapıldı ve 155 çıktı
bu perşembe 100lük şeker yüklemem yapılcak
şuanda diyetteyim
canım aşırı tatlı istiyo yasak ya geceleri rüyamda çikolata yiyorum
perşembe inşallah yüksek çıkmaz

size sorun olcak 100lük şekerde 1 kere damar yolu açıpmı aldılar kanınızı yoksa her defasında damara iğneyi batırarrakmı aldılar ??

Bana 100 lük yükleme yapılmadı,artık sadece açlık ve tokluk şekerime bakılıyor..
Bu yüzden şekerli olarak sana bişe diyemiyom..Bir de ahh sorma o çikolata işi bitiriyo insanı ki ben normalde tatlıyı sevmem..ınşallah çok çıkmaz..Aramıza hoş geldin demeyelim sana :)

ne gzl 100lük yapılmamaış sana
benim doktorum illa yapılcak diyorda başka bişe demiyor
hatta 2 doktora daha gittim onlarda yaptır dediler
yarın sonucu yazarım alınca
inşallah şeker çıkmaz bu sefer :Saruboceq:

Amin,inşallah çıkmaz arkadaşım..sen yine de çok dikkat et yediğine içtiğine,benim diyetisyenle açlık tokluk şekerim kontrol altında ama bebeğim hala kilo almaya devam ediyo,bakalım nolcak..böle giderse 4 kilodan az doğurmam :)Allahtan hayırlısı..Sonucu mutlaka yaz..

ya arkadaşlar bu şeker taraması resmen işkence gibi bişey.. ben geçen ay 75lik yaptım normalde 2 saat beklemem gerekiyor ben 45. dknın sonunda gidip çıkarttım resmen zor yetiştim lavabaya.. 1-2 gün sonra 50lik yaptırdım onda sorun olmadı ama bu seferde şekerim yüksek çıktı... 1 ay diyet yaptıktan sonra 75lik deneyelim tekrar dedi doktor bende bulantıya karşı bir ilaç istedim.. ilaçla birlikte içince ilk 1.5 saati gayet iyi atlattıktan sonra bana bi ateş bastı neyseki yanımda yelpaze vardı ona ramen nasıl ter döküyorum anlatamam sonra midem bulanmaya, gözlerim kararmaya başlayınca gidip tahlil yapanlarla konuştum; ya kanı alın ya ben çıkartıyorum dedim onalarda bana aman sakın çıkartma diyolar tabi demesi kolay.. neyse sonra son 20dk acilde uzanarak geçirdimde toparlandım yoksa yine ziyan olacaktı 75 mg glikoz ıyyy... tadı da iğrenç bu arada.. neyseki sonuç iyi çıktı bu sefer normalde üst sınır 140 benim 129 çıktı :) gelsin börekler çörekler D

selam benim dün 100lük şeker yüklemem yapıldı ve sonuçlar mükemmel
dördüde düşük çıktı
çok mutluyum
rabbim herkese sağlık versin

Selam arkadaşlar..

Benim 26. haftada yapılan 50 lik yüklemem 76 - 133 çıkmıştı doktorum normal dedi...

Daha sonra geçen hafta genel bi idrar tahlili verdim ve orda şeker görününce kendi dr izinde başka dr tekrar şeker tahlili istedi yemek ye ve 1 saat sonra ölçtür dedi..

Bugün sonucu aldım 152 çıktı değer ve dr hemen diyetisyene yönlendirdi yalnız referans aralığı olarak sağda 160 dan küçük ibaresi var kafam çok karıştı..

Şeker çıkmamıştı şuanki çok mu yüksek bebeğime gelince o zaten haftasına göre bile zayıf yüksek şekerle onunda kilolu olması gerekmiyormuydu ben diyetisyene gitmek istemiyorum oğlum zaten az kg alıyor..

Diyetisyenle daha çok bebeğin beslenecek bundan emin olabilirsin,bizzat yaşadığım için sölüyorum..diyetisyen bebeğin ve senin için beslenme uyguluyo yani en azından benimki öleydi..

arkadaşlar merrhaba bende 29.3 günlük hamileyim 50 mg şeker yüklemesi sonucu 150 çıktı şimdi 100mg yapılacak yine yüksek çıkarsa diyetisyene gidecekmişim endişeleniyorum

s_sedef,endişelenme,ilk başları okuduysan benimkinin ne kadar yüksek olduğunu görmüşsündür,ama diyetle kontrol altında ve sürekli açlık tokluk şekerim ölçülüyo..belkide 100lük yüklemende sıkıntı olmaz hiç..
celisuenis Fransada nasıl oluyor bilmiyorum ama burada,10-12 saatlik açlık üstüne sana 50 grlık glikozu(şeker) veriyorlar 1 bardak suda eritip içiyosun ve 2 saatin sonunda şekerin ölçülüyo,140 ı geçmemesi lazım..geçerse 100 grlık yükleme oluyo,benim 200ün üstünde olmuştu bu yüzden de 100lük yüklenmeden diyete yönlendirildim,eğer diyetle de olmasaydı insülin iğnesi olacaktım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…